Nyan > Svenskfinland

Thursday, 15 November, 17:33

Nyan - 12 jul 18 kl. 06:00

Dennis Jansson: Vi kanske vill betala för torgetDennis Jansson är villig att betala hyra för Torget för att få ordna Rockoff. Från stadens sida sägs att han kan få det gratis bara han skriver under ett papper och hänger upp tre banderoller. Men det tänker han inte göra. Orsaken är, enligt honom, stadens förhandlingsstil. På onsdag kväll fanns det ännu ingen lösning på tvisten mellan Rockoff och Mariehamns stad.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Jansson, Torget, Rockoff, Mariehamns, Flöjt, Mariehamn, Nya Åland, Harald, Nyan

Dela artikeln

54 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dennis, JanssonVi kanske vill , betalaför , torget
Nyan - 12 jul 18 kl. 15:01

Här dricker staden och Dennis Jansson försoningskaffe

Vid 15.30-tiden på torsdagen satt Dennis Jansson och festivalgeneral Pier Schmid och drack försoningskaffe tillsammans med Terese Flöjt, stadens verksamhetsutvecklare, och stadsdirektör Barbara Heinonen.
Nu är både ett rent hyresavtal samt ett marknadsföringsavtal undertecknat.

Nyan - 11 okt 13 kl. 15:21

Dennis Jansson: Bråket gäller kampanjpengar

Dennis Jansson, medlem i Visit Ålands decimerade styrelse, säger i en insändare i dagens Nya Åland att striden handlar om vem som ska få föreningens kampanjpengar.
Han beskyller rederiernas representanter för egenintresse i styrelsen..

Nyan - 08 nov 16 kl. 22:55

Dennis & Macke Ab storsatsar i stan

Dennis Jansson och Markus Sundmans bolag, Dennis & Macke Ab, äger och bedriver sedan tidigare lägenhetshotell på Köpmansgatan 12 och 15. Lägenheterna går att hyra per natt och har varit populära bland besökarna. Nu har bolaget expanderat med att köpa ytterligare ett hus, Köpmansgatan 7.

Magazin24 - 02 jun 15 kl. 09:43

Tävlingsrekord av Dennis

Första arenatävlingen för säsongen. Övriga IK Westmannia resultat.Många av IK Westmannias friidrottare gjorde under helgen sin första arenatävling för säsongen.

YLE - 20 apr 13 kl. 10:57

Ekenäs IF träffade folk på torget

Spela upp klipp på Arenan På lördagen träffade representanter för Ekenäs Idrottsförening människor på torget i Ekenäs. På plats fanns bland annat alla fyra sektioners ordförande. Dennis Barman är ordförande för Ekenäs IF.

YLE - 25 maj 16 kl. 14:15

Försäljare: Det kan bli trångt på torget i Ekenäs

Torgförsäljare på Rådhustorget i Ekenäs anser att det blir trångt på torget speciellt under högsäsong om endast den ena halvan viks för torgförsäljning. Dessutom får de tillfälliga försäljarna en fördel jämfört med åretruntförsäljarna. Samhällstekniska ville först höra vad torgförsäljarna tycker så nämnden remitterade förslaget på sitt möte igår (24.

Nyan - 08 dec 17 kl. 15:39

Betala, wrappa och swisha med mobilen

Betala räkningar, chatta med din bankman, handla med aktier och betala i butik. – Trenden är att allt ska gå att göra med mobilen, säger Juho-Pekka Savolainen, kontorsdirektör på Nordea. Nya Åland har kartlagt de lokala bankernas mobila tjänster.

Kristianstadsbladet - 26 aug 11 kl. 06:30

Jansson: "Det ser mörkt ut"

Kristianstads IK:s lovande men hårt skadedrabbade back Mikael Jansson spelar ingen hockey före jul. ?
KRISTIANSTAD.

HBL - 09 nov 13 kl. 19:33

Muminvärldens grundare Dennis Livson död

Dennis Livson som tog initiativ till Muminvärlden dog i Åbo på lördagen på grund av en sjukdom. Han föddes i Helsingfors den 24 november 1946. Livson blev känd som en producent av barnfilmer.

Skånskan - 19 apr 17 kl. 06:00

Tillfälligt bygglov för kiosk vid torget

höör Hörby Höör tennisklubb har drivit glasskiosk på Nya torg sedan 2012 och önskade en permanent lösning. Det tyckte inte miljö- och byggnadsnämnden som istället beslutat om ett nytt tidsbegränsat bygglov fram till 1 oktober 2021.
– Det är meningslöst att ta en diskussion med nämnden nu.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Reservpropeller för 89 000 euro

Landskapsregeringen ska köpa reservpropelleraggregat till Töftö reservfärja och Simskäla linfärja från tyska Schottel GmBH för 89 000 euro. – Det behöver finnas ett reservpropelleraggregat till alla linfärjor eftersom det inte alltid finns en reservfärja att tillgå. Om ett propelleraggregat havererar så tar det väldigt länge att reparera det och trafiken måste säkras med så kortvariga avbrott som möjligt, sägs i beslutet, som togs av infrastrukturminister Mika Nordberg vid enskild föredragning.

Nyan - 1 timme sedan

Skotthål på museum

En tavla med ett skotthål visas just nu i Ålands sjöfartsmuseums bibliotek. Museets mini-utställning uppmärksammar att det har gått 100 år sedan inbördeskriget i Finland. Museiintendent Heidi Viktorsson berättar historien om tavlan: Skeppsporträttet av barken Severene, målades av Benjamin Tindall i London omkring år 1880.

Nyan - 2 timmar sedan

Nocturne tar över Eneberg

Begravningsbyrån Nocturne köper kokurrenten Eneberg och dess begravningsverksamhet. Det meddelar Nocturnes vd Andreas Karlsson i ett pressmeddelande. Köpet slutförs inom november och namnet på rörelsen blir Nocturne.

Nyan - 4 timmar sedan

Över 2500 företag på Åland

Den 31 december 2017 fanns det 2 565 företag på Åland.
Det visar Åsubs statistik. Majoriteten av företagen är verksamma inom tjänstebranscherna (knappt 67 procent).

Nyan - 4 timmar sedan

Lagkaptenen slutar – Mantilla lämnar

FOTBOLL. Vare sig Kristian Kojola eller Philip Mantilla spelar vidare i IFK Mariehamn. Som Nya Åland tidigare berättat har läget varit osäkert kring lagkapten Kristian Kojola och Philip Mantilla inför säsongen 2019.

Nyan - 7 timmar sedan

Åland har vänner i riksdagen

Nu är riksdagens vänskapsgrupp till Åland grundad och konstituerad.
Det berättar riksdagsledamoten Mats Löfström i ett pressmeddelande. 18 riksdagsledamöter var på plats vid tisdagens konstituerande möte, och Löfström säger sig vara säker på att medlemsantalet kommer att växa.

Nyan - 7 timmar sedan

Dryga böter för rattfylleri och narkotika

45 dagsböter, sammanlagt 1 305 euro, blev straffet för en man i 30-årsåldern som i går dömdes för rattfylleri och två fall av straffbart bruk av narkotika. Han får också körförbud till den 27 juni nästa år. Mannen hade i juni år kört från Saltvik till Mariehamn med bland annat kokain i kroppen, och i hans bostad hittades cannabis.

Nyan - 9 timmar sedan

Bättre resultat för Viking

Viking Line-koncernens rörelseresultat förbättrades med nästan en och en halv miljon euro under de nio första månaderna i år jämfört med motsvarande period i fjol.
Bunkerpriset är högre än i fjol och detta väntas inverka negativt på resultatet på årsnivå. Trots det bedöms ändå rörelseresultatet för hela 2018 bli något bättre eller åtminstone inte sämre än under 2017.

Nyan - 9 timmar sedan

634 röstade i Mariehamn

Det röstades flitigt i förhandsröstningen inför församlingsvalet i Mariehamn. Det skriver Kyrklig tidningstjänst i ett pressmeddelande. Förhandsröstningen ordnades 6-10 november och sammanlangt 634 personer deltog i förhandsröstningen i Mariehamns församling.

Nyan - 11 timmar sedan

Gunell röt till för klimatet

Närings- och miljöminister Camilla Gunell (S) använde skarpa ord mot flera lagtingspolitiker som kritiserade hennes klimatperspektiv i budgetdebatten. ”Skrämmande perspektiv” sa hon om Jörgen Pettersson (C) och kallade Stephan Toivonen (ÅLD) för klimatskeptiker. Det blev livlig debatt när landskapsregeringen i går presenterade sina ansvarsområden i budgetförslaget för lagtinget.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.