YLE > Svenskfinland

Thursday, 15 November, 17:29

YLE - 12 jul 18 kl. 05:09

Forskarnätverk bildas i JakobstadÅbo Akademi har lämnat Jakobstad utan akademisk utbildning från och med hösten i och med flytten av barnträdgårdslärarutbildningen till Vasa. Tomrummet skall till en del fyllas av en ny förening, Forskarnätverket i Jakobstad..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstad, Akademi, Vasa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskarnätverk, bildasi , Jakobstad
YLE - 12 jul 18 kl. 05:09

Nytt forskarnätverk i Jakobstad ska fylla det tomrum Åbo Akademi lämnar efter sig

Från och med i höst står Jakobstad utan akademisk utbildning då Åbo Akademi flyttar barnträdgårdslärarutbildningen till Vasa. Tomrummet som uppstår ska till en del fyllas av en ny förening, Forskarnätverket i Jakobstad..

LV - 05 feb 14 kl. 09:09

Forskarnätverk på Höglandet

Ett forskarnätverk har bildats inom Höglandets sjukvårdsområde. Ett 20-tal personer som ägnar sig åt forskning inom vården har anslutit sig..

SvD - 10 apr 13 kl. 01:26

?Se allvaret i hotet från Alzheimers sjukdom?

Forskarnätverk: Växande folkhälsoproblem..

FriaTider - 16 jul 13 kl. 19:39

Skattepengar till antivita studier

Den statliga myndigheten forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap kommer att finansiera uppstarten av ett forskarnätverk för "kritiska ras- och vithetsstudier". Bakom projektet står en flerfaldigt brottsdömd vänsterextremist med bakgrund inom Expo..

YLE - 11 sep 13 kl. 17:07

Flyktingbarn vill till Norden för att bli hörda

De nordiska länderna har god renommé gällande barn, vi lyssnar på dem och beaktar dem i samhället. Det här är en av huvudorsakerna till att ensamkommande flyktingbarn kommer till Norden, säger utbildningsansvariga Kia Lundqvist vid Åbo universitets undervisnings- och utvecklingsenhet Brahea.
Spela upp klipp på Arenan Antalet barn som kommer till Finland kan variera från 100 - 700, skillnaderna är stora, säger Kia Lundqvist.

YLE - 14 aug 14 kl. 12:24

Skiftarbetare har ingen nytta av sömnmedel

Mediciner som används mot sömnproblem kan i vissa fall vara mera till skada än till nytta, visar en översikt. I Cochrane-översikten analyserade man 15 forskningsartiklar om effekten av olika receptläkemedel och egenvårdspreparat.
Resultatet visar att man kan fråga sig om den här typen av preparat är till någon verklig nytta.

YLE - 14 aug 14 kl. 12:24

Skiftarbetare har föga nytta av sömnmedel

Mediciner som används mot sömnproblem kan i vissa fall vara mera till skada än till nytta, visar en översikt. I Cochrane-översikten analyserade man 15 forskningsartiklar om effekten av olika receptläkemedel och egenvårdspreparat.
Resultatet visar att man kan fråga sig om den här typen av preparat är till någon verklig nytta.

SvD - 10 sep 14 kl. 05:29

Sverige bör bygga en snabb reaktor

Eftersom Sverige saknar erfarenhet av snabba reaktorer är det inte realistiskt eller motiverat att som Frankrike bygga en fullstor reaktor av fjärde generationen i dagsläget. Vårt bästa alternativ är i stället att bygga en mindre reaktor för forskning, utveckling och erfarenhetsbyggande, skriver forskarstuderande och representanter för forskarnätverk..

Norrtelje Tidning - 23 nov 17 kl. 13:04

Storsatsning på forskning om Östersjön

Under 2018 inrättas ett nytt tvärvetenskapligt forskarnätverk med fokus på Östersjöfrågor vid Stockholms universitet..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Tekniska problem i Ömossa vindkraftpark – hälften av möllorna går på tomgång

Produktionen av el haltar vid Ömossa vindkraftpark i Kristinestad på grund av tekniska problem. Fel har hittats i hälften av vindkraftverken som nu står stilla på grund av problemen..

YLE - 3 timmar sedan

Rurik Ahlbergs beslut att tacka nej till lönepåslag väcker kritik

Korsholms kommundirektör Rurik Ahlbergs beslut att tacka nej till ett lönepåslag som kompensation för arbetet med fusionsutredningen väcker kritik. På sociala medier har hans beslut tolkats som otacksamhet. Jag vet att man aldrig vinner sådana här debatter i offentligheten, säger Ahlberg..

YLE - 4 timmar sedan

Pli på skarven med ny arbetsgrupp: "De drabbade ska tas på allvar"

Ska skarven skrämmas bort eller skjutas? Det ska Miljöministeriets nya arbetsgrupp fundera ut. Suppleanten och Borgåbon Mikaela Strömberg-Schalin tror att arbetsgruppen kan få en förändring till stånd..

YLE - 6 timmar sedan

Det började brinna hemma hos familjen Aspelin: "När jag tog upp tvättrumsdörren kom bara tjock rök emot"

På onsdagskvällen började det brinna i källaren i Aspelins egnahemshus i Vasa. Alla fem personer i familjen kunde ta sig ut oskadda, men bastun blev förstörd. Huvudsaken är ändå att hela familjen inkluderat alla djur mår bra, säger Johan Aspelin..

YLE - 6 timmar sedan

Eddie Österåker solodebuterar med låten Som vatten

Eddie Österåker är en gitarrist och sångare som nu debuterar som soloartist. Eddie beskriver sin musik som svängig pop med influenser av jazz..

YLE - 12 timmar sedan

300 fler bebisar kan födas i Karleby nästa år – mammor väntas välja Karleby då BB i Oulainen stänger

Nästa år kan antalet förlossningar på centralsjukhuset i Karleby (MÖCS) öka med flera hundra. Orsaken är att BB i Oulainen stänger och 300-400 mammor väntas välja Karleby i stället för universitetssjukhuset i Uleåborg..

YLE - 21 timmar sedan

HIFK:s misär fortsätter då jumbolaget Ässät var bättre i Helsingfors – Sport överraskade TPS på bortais

Ässät som fått ny tränare tog sin tredje seger i följd i ishockeyligan. För Helsingfors IFK pekar kurvan i motsatt riktning och laget nu har förlorat fem matcher i rad..

YLE - 21 timmar sedan

Brand i egnahemshus i Vasa

En brand utbröt i ett egnahemshus på Jägaresplanaden i Vasa vid 18.30-tiden på onsdagkväll. I huset fanns en fempersoners familj och en hund.

YLE - Igår: 16:46

Metsä Boards investering i Kaskö tas i bruk i höst

Metsä Board i Kaskö tar snart i bruk sin nya balningslinje och flaskhalsproblem i produktionen kan minska. Den nya linjen tas i bruk i månadsskiftet november-december i år..

YLE - Igår: 15:19

Österbottniska företag lämnar ett stort skattefotavtryck i regionen – bidrog med en dryg halv miljard euro i skatteinkomster

Det är inte bara genom samfundsskatten som företagen lämnar ett avtryck i regionen. Företagen bidrar till skatteinkomsterna på många andra sätt och detta vill Centralhandelskammaren nu lyfta fram..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.