YLE > Svenskfinland

Tuesday, 19 February, 05:25

YLE - 12 jul 18 kl. 05:09

Forskarnätverk bildas i JakobstadÅbo Akademi har lämnat Jakobstad utan akademisk utbildning från och med hösten i och med flytten av barnträdgårdslärarutbildningen till Vasa. Tomrummet skall till en del fyllas av en ny förening, Forskarnätverket i Jakobstad..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstad, Akademi, Vasa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskarnätverk, bildasi , Jakobstad
YLE - 12 jul 18 kl. 05:09

Nytt forskarnätverk i Jakobstad ska fylla det tomrum Åbo Akademi lämnar efter sig

Från och med i höst står Jakobstad utan akademisk utbildning då Åbo Akademi flyttar barnträdgårdslärarutbildningen till Vasa. Tomrummet som uppstår ska till en del fyllas av en ny förening, Forskarnätverket i Jakobstad..

LV - 05 feb 14 kl. 09:09

Forskarnätverk på Höglandet

Ett forskarnätverk har bildats inom Höglandets sjukvårdsområde. Ett 20-tal personer som ägnar sig åt forskning inom vården har anslutit sig..

SvD - 10 apr 13 kl. 01:26

?Se allvaret i hotet från Alzheimers sjukdom?

Forskarnätverk: Växande folkhälsoproblem..

FriaTider - 16 jul 13 kl. 19:39

Skattepengar till antivita studier

Den statliga myndigheten forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap kommer att finansiera uppstarten av ett forskarnätverk för "kritiska ras- och vithetsstudier". Bakom projektet står en flerfaldigt brottsdömd vänsterextremist med bakgrund inom Expo..

YLE - 11 sep 13 kl. 17:07

Flyktingbarn vill till Norden för att bli hörda

De nordiska länderna har god renommé gällande barn, vi lyssnar på dem och beaktar dem i samhället. Det här är en av huvudorsakerna till att ensamkommande flyktingbarn kommer till Norden, säger utbildningsansvariga Kia Lundqvist vid Åbo universitets undervisnings- och utvecklingsenhet Brahea.
Spela upp klipp på Arenan Antalet barn som kommer till Finland kan variera från 100 - 700, skillnaderna är stora, säger Kia Lundqvist.

YLE - 14 aug 14 kl. 12:24

Skiftarbetare har ingen nytta av sömnmedel

Mediciner som används mot sömnproblem kan i vissa fall vara mera till skada än till nytta, visar en översikt. I Cochrane-översikten analyserade man 15 forskningsartiklar om effekten av olika receptläkemedel och egenvårdspreparat.
Resultatet visar att man kan fråga sig om den här typen av preparat är till någon verklig nytta.

YLE - 14 aug 14 kl. 12:24

Skiftarbetare har föga nytta av sömnmedel

Mediciner som används mot sömnproblem kan i vissa fall vara mera till skada än till nytta, visar en översikt. I Cochrane-översikten analyserade man 15 forskningsartiklar om effekten av olika receptläkemedel och egenvårdspreparat.
Resultatet visar att man kan fråga sig om den här typen av preparat är till någon verklig nytta.

SvD - 10 sep 14 kl. 05:29

Sverige bör bygga en snabb reaktor

Eftersom Sverige saknar erfarenhet av snabba reaktorer är det inte realistiskt eller motiverat att som Frankrike bygga en fullstor reaktor av fjärde generationen i dagsläget. Vårt bästa alternativ är i stället att bygga en mindre reaktor för forskning, utveckling och erfarenhetsbyggande, skriver forskarstuderande och representanter för forskarnätverk..

Norrtelje Tidning - 23 nov 17 kl. 13:04

Storsatsning på forskning om Östersjön

Under 2018 inrättas ett nytt tvärvetenskapligt forskarnätverk med fokus på Östersjöfrågor vid Stockholms universitet..

Fler nyheter från YLE

YLE - 9 timmar sedan

Stadsstyrelsen i Vasa vill undvika osthyvelsdiskussioner kring ekonomin

Det blev långa diskussioner i stadsstyrelsen i Vasa om stadens ansträngda ekonomi på måndagen. Sparbehoven är stora och kravet på nedskärningar består men uttrycks inte i procent i stadsstyrelsens beslut..

YLE - 13 timmar sedan

Stort underskott för Vasa sjukvårdsdistrikt – över sex miljoner minus

Inköpta läkartjänster blev dyrare än väntat och intäkterna blev mindre under 2018 för Vasa sjukvårdsdistrikt. Nu kommer man bland annat se över prissättningen för patientbesök..

YLE - 18 timmar sedan

Dubbelt fler unga startade jordbruk i Österbotten 2018

Under fjolåret var det dubbelt fler unga som ansökte om startstöd för jordbruk än 2017. Antalet ekogårdar ökade också under 2018..

YLE - Igår: 04:44

Brist på respekt och grovt språk – Gerby skola i Vasa vill skapa en bättre skolmiljö

Respekten för andra elever och lärarna har blivit sämre, språkbruket är tuffare och lekar leder till slagsmål. Gerby skola har skickat ut ett brev till alla hem där man ber föräldrarna diskutera med sina barn hur skoldagen ska fungera bättre..

YLE - Igår: 16:16

Jakobstad inför servicesedlar för dagverksamhet - Hötorgscentret får åter komma in ur kylan

Jakobstad inför servicesedlar för dagverksamheten. Det betyder att klienterna fritt får välja serviceproducent och nu är Hötorgscentret åter med i leken. - Vi är beredda, säger föreståndare Inger Gripenberg..

YLE - Igår: 16:08

ÖT: Dråpförsök på gågatan i Jakobstad - en person gripen av polisen

En person misshandlades svårt på gågatan i Jakobstad tidigt på lördag morgon. En person är gripen..

YLE - Igår: 13:01

Byt ut klimatångesten mot handling – omställningsrörelsen lär ut både yttre och inre hållbarhet

Istället för att känna ångest över klimat- och miljöfrågor kan man göra något, det ger hopp, säger Anna Övergaard. Nu har omställningsrörelsen kommit till Nykarleby..

YLE - Igår: 11:30

Bastu förstördes i brand i Karleby

En bastu brann i Öja i Karleby på söndagen. Ingen skadades i branden..

YLE - Igår: 09:30

Fallskärmshopp – jakten på adrenalin eller en vanlig hobby?

Susan Hammarström funderade i nästan 20 år innan hon för två år sedan bestämde sig för att prova på fallskärmshopp. Efter det första hoppet var hon fast och är numera medlem i en fallskärmsklubb i Vasa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.