Dagen > Kultur

Wednesday, 12 December, 17:54

Liknande nyheter

Taggar: Omöjligt, förbjuda, kristen, troatt , synas
Dagen - 11 jul 18 kl. 14:08

"Omöjligt förbjuda kristen tro att synas"

Teologen Nichlas Vinsander kritisk till Fifas agerande – menar att glädjen i Gud alltid hittar andra vägar.

Världen Idag - 11 jan 16 kl. 00:00

Stefan Gustavsson: Kristen tro odlar alltid barmhärtighet

Politik är det möjligas konst, men dessvärre är allt inte möjligt. Man kan inte äta kakan och ha den kvar – inte ens som politiker. Politik är att göra avvägningar, att prioritera: att välja ett alternativ framför ett annat.

Världen Idag - 30 aug 17 kl. 10:40

Kristen tro i politiken en tillgång – inte belastning

Moderaternas kris har nu gått in i akt två: framvaskningen av ny partiledare. Fas ett kulminerade när hälften av partidistrikten krävde Anna Kinberg Batras avgång och hon insåg att loppet var kört. Med det starkaste talet under hela hennes partiledarskap mötte hon pressen och argumenterade frimodigt om vilka utmaningar hon såg i vårt land, och vilka lösningar hennes parti erbjuder.

Världen Idag - 16 aug 13 kl. 00:00

Tro är grunden för att leva som kristen

Tro är en nödvändighet för det kristna livet. Tron är grunden för att bli kristen och tro är grunden för att leva som kristen.Tro handlar om att lita på Gud, hans ord och hans löften.

Posh24 - 17 jun 13 kl. 01:00

En månad efter uppbrottet - Kristen Stewart och Robert Pattinson sågs hålla varandras händer!

För drygt en månad sedan tillkännagav Twilight-paret Robert Pattinson och Kristen Stewart att de hade gått skilda vägar efter tre, stundtals skakiga, år tillsammans. Men det är redan på tal om en eventuell återförening.

Enligt insiders så sågs de båda stjärnorna hålla varandras händer under en promenad i Los Angeles.

Posh24 - 05 aug 12 kl. 15:30

Kristen Stewart är förkrossad: "Hon har inte duschat på flera dagar!"

Kristen Stewarts skuldkänslor har tagit över henne totalt! Efter att ha erkänt att hon varit otrogen mot sin långvariga kärlek Robert Pattinson ska hon enligt uppgifter vara så förkrossad och hjälplös att hon beter sig som en "hjärtkrossad tonåring". En källa avslöjar: Hon gråter ut sina ögon och vägrar att kommunicera med någon.

ÖstersundsPosten - 15 mar 16 kl. 09:33

Man kan inte barnförbjuda barndomen!

Hur är det möjligt att Statens medieråd kan göra en av årets viktigaste barnfilmer barnförbjuden? Jag såg Suzanne Ostens film ”Flickan, mamman och demonerna” under en förhandsvisning nionde februari i år. En film om kärlek, en film som berör och en film som våga visa på barns utsatthet.

YLE - 15 apr 17 kl. 17:44

Nu kan du förbjuda din granne att röka hemma - men det är inte lätt

Det kan gå relativt enkelt för ett husbolag att förbjuda rökning på balkonger - men att utfärda ett förbud mot rökning inomhus kräver noggrann bevisföring. Den nya tobakslagen som trädde i kraft i fjol ger husbolagen rätt att hos kommunen ansöka om förbud mot rökning inomhus, men ett förbud kan utfärdas bara om det inte med "skäliga metoder" går att förhindra att röken sprider sig till andra delar av huset. De här metoderna omfattar enligt lagen en reparation eller ändring av själva huskonstruktionen, som gör att röken inte sprider sig.

Dagen - 13 mar 15 kl. 03:05

Tro och vetenskap i harmoni

Nyligen nåddes den naturvetenskapliga världen av dödsbudet för Charles Hard Townes 1915-2015, professor emeritus i fysik vid University of California. Han fick Nobelpris i fysik 1964 för arbete som ledde fram till konstruktion av oscillatorer och förstärkare, som introducerade MASER (Microwave Amplification by Stimulated Emisssion of Radiation) som för ljus motsvarar LASER (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation). Han blev pionjär för användningen av laser inom spektroskopi.

YLE - 07 apr 16 kl. 05:58

Inte möjligt med totalförbud av mobiltelefoner i skolan

Mobiltelefonernas vara eller inte vara i skolan har förts ända upp till justitiekanslern. Nu har Utbildningsstyrelsen kommit med riktlinjer som säger att skolan har rätt att förbjuda användningen under lektionstid. Men ett totalförbud anses vara i strid med yttrandefriheten.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 45 minuter sedan

Ärkebiskopen bojkottar Akademiens möte

Tänker inte delta på högtidssammankomst i december..

Dagen - 1 timme sedan

Lista: Här samlas Hillsong i resten av världen

Teatrar, biografer och restauranger, visar Dagens genomgång..

Dagen - 1 timme sedan

"Han sköt människor medan de bad"

Flera döda efter skjutning i katedral. Öppnade eld under gudstjänsten..

Dagen - 2 timmar sedan

"Informera ungdomar om islamismens brott"

Det räcker inte med nazismen och kommunismen, anser liberalen Robert Hannah. Läs om hans och tre andra politikers förslag till under den allmänna motionstiden..

Dagen - 3 timmar sedan

Informera ungdomar om islamismens brott

Det räcker inte med nazismen och kommunismen, anser liberalen Robert Hannah. Läs om hans och tre andra förslag till Riksdagen som kommit in i väntan på ny regering..

Dagen - 3 timmar sedan

Se över tidsgränsen för abort

Tiden har sprungit ifrån abortlagstiftningen, som är från 1974. Nu vill kristdemokraten Hans Eklind se en uppdatering..

Dagen - 3 timmar sedan

Även synagogor är kulturminnen

Flera religiösa traditioner än Svenska kyrkan borde få ekonomiskt stöd för sina kulturhistoriska byggnader, menar vänsterpartisten Vasiliki Tsouplaki..

Dagen - 3 timmar sedan

Dags att inför rotavdrag för kyrkor

Även den ideella sektorn borde få ett rotavdrag, menar moderaten Ann-Britt Åsebol, som själv bor granne med en kyrka som renoveras..

Dagen - Igår: 16:41

Ta emot den bästa gåvan

Julen handlar inte om skumtomtar, glögg, välklädda barn och perfekta hem..

Dagen - 7 timmar sedan

Tre döda i attentat vid fransk julmarknad

Hotnivån höjs - jakten på skytten pågår just nu i Strasbourg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.