Expressen > Nyheter

Friday, 20 July, 06:34

Expressen - 11 jul 18 kl. 22:41

Nu följer Coop efter Ica – hjälper djuren i torkanIca Kvantum i Ystad bestämde sig i helgen för att skänka överbliven frukt och grönt till bönder med foderbrist.Coop i Kristianstad och Blekinge var inte sena på att följa trenden – nu erbjuder alla deras 18 butiker sitt matsvinn.– Vi har läst att det skulle bli jobbigt med foder, och tänkte: vad kan vi bidra med, säger Per-Ola Färdig, marknadschef. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Coop, Ica, Kvantum, Ystad, Kristianstad, Blekinge, Per-Ola Färdig

Dela artikeln

425 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu följer, Coopefter , Ica, hjälper, djureni , torkan
Helsingborgs Dagblad - 12 okt 15 kl. 09:58

Vi behöver bli fler som väljer produkter som hjälper fattiga

Helsingborg är sedan 2013 diplomerad som Fairtrade City. Det innebär att staden lever upp till kriterier som rör etisk upphandling, ett aktivt informationsarbete och ökat utbud och försäljning av rättvist handlade produkter.För ju fler vi blir lokalt som väljer dessa produkter, desto större skillnad gör vi för miljontals odlare och anställda och deras familjer i utvecklingsländer runt om i världen.

DalaDemokraten - 05 aug 14 kl. 11:03

Kyrkan stänger men Ica hjälper brandmännen

– Jag vill inte lämna, utan hjälpa mina kunder och de som arbetar med att släcka branden, säger Martin Linden, Ica-handlare i Norberg..

Expressen - 06 jan 15 kl. 09:55

Bankkort för flyktingar en stor affär för Ica

Att ha ett bankkort som inte kräver konto och legitimation hjälper flyktingar och andra socialt behövande. Ica hjälper Migrationsverket att dela ut de förbetalda korten. Sedan starten 2006 har hela 700 000 kort fördelats.

YLE - 17 nov 15 kl. 13:22

Studiehandledare hjälper unga vid yrkesval

Know How-mässan som ska hjälpa unga att hitta rätt väg efter högstadiet ordnas på onsdag och torsdag i Korsholm. Studiehandledarna Pamela Backholm och Soffi Nygård är båda studiehandledare i skolor i Vasa och vana att hjälpa till när unga väljer yrke. - Vi hjälper till att reda ut egna tankar.

Kristianstadsbladet - 26 sep 14 kl. 08:00

Fayes hjälper nyanlända att hitta rätt i mataffären

Foto: Peter Åklundh
Fayez från Syrien hjälper nyanlända tillrätta på Coop i Broby. Tack vare honom fungerar det smidigt i butiken som har fått många nya kunder från asylanläggningen i byn.
Tänk dig att aldrig ha satt foten i ett snabbköp.

YA - 09 jul 14 kl. 06:30

Hemtjänsten tvingar äldre skaffa Ica-kort

Foto: Mark Hanlon
Ansök om ett Ica-kort senast den 1 augusti, annars får du inte hjälp med inköpen. Det är budskapet till de personer som är beroende av hemtjänsten för att handla livsmedel.
Den gode mannen Hasse Westerdahl är bekymrad över utvecklingen:– Jag förstår inte hur man kan göra så här mot gamla människor.

Nya Wermlands Tidningen - 16 feb 18 kl. 06:43

Coop Värmlands fasta värden

Coop Värmlands fasta värden i form av mark och byggnader uppgår uppskattningsvis till 600-700 miljoner kronor. Enbart området Orrholmen, Karlstad, som är ute till försäljning, värderas till mellan 300-400 miljoner kronor, sa Tomas Sjölander, vd i Coop Värmland, i samband med Styrelseakademiens lunchmöte i Karlstad.- Det hjälper inte med stora fasta värden om vi inte samtidigt får upp lönsamheten i våra butiker och får tillbaka en stark förening.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Kotten är byns egna Ica-stjärna – "Han är alltid go och glad"

SOLLEFTEÅ. På Ica Kvantum i Sollefteå jobbar Christian "Kotten" Kottelin, 30. Han har jobbat på där sedan 2009 men det är först på senare tid som han verkligen har börjat få en hel del uppmärksamhet.

Expressen - 29 okt 14 kl. 11:55

Så hjälper Gnosjö romer ur tiggeriet

I Gnosjö behöver de romska EU-migranterna inte tigga för att få ihop till mat. Här har en intressegrupp gått samman för att stötta de behövande - och nu sitter Maria och Jennike och säljer bröd utanför Ica-butiken. - Att göra andra gott, gör en själv så otroligt gott.

Sydsvenskan - 11 mar 14 kl. 17:19

"Hjälper mindre klasser? Ja. Och nej."

Regeringens miljardsatsning på mindre klasser i skolan är ett förslag som går helt i linje med folkviljan - mindre klasser står högst på önskelistan när svenskarna själva får välja vad som borde förändras för att få en bättre skola. Det är lite synd att ingen kommer att kunna följa upp om de satsade pengarna faktiskt gör nytta. Ingen vet idag hur stora skolklasserna är i Sverige.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Olle, 57, om extremtorkan: ”Värsta jag varit med om”

Sommarens torka har lett till stora problem för Sveriges lantbrukare.För bröderna Kent, Göte och Olle Jakobsson på gården i Långserud i Värmland har läget aldrig varit värre.– Det är det värsta jag har varit med om, säger Olle Jakobsson, 57..

Expressen - 30 minuter sedan

Brandchefens krav – mitt i brandkaoset

Skogsbränderna fortsätter att rasa utom kontroll. Samtidigt riktas kritik mot staten – aktivera myndigheterna.  – Ansvaret ligger hos regeringen.

Expressen - 30 minuter sedan

Annelie och Olle fick fly i panik undan bränderna

LJUSDAL. Bränderna forsätter att plåga svenska skogar. Små byar slukas av lågorna, djur brinner upp och 200 personer har tvingats på flykt.

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Minst åtta döda när turistbåt kapsejsade i USA

En turistbåt har kapsejsat på sjön Table Rock Lake i Missouri i USA, skriver the Telegraph.Minst åtta personer ska ha mist livet..

Expressen - 2 timmar sedan

Polis avlossade tjänstevapen – man i 25-årsåldern död

Vid 01-tiden natten mot fredag åkte polis till en bostadsadress i Norrköping för ett omhändertagande av en man. Väl på plats gick mannen till attack och en polis avlossade sitt tjänstevapen. Mannen dog som följd..

Expressen - 5 timmar sedan

Brand i flerfamiljshus – öppna lågor

Det brinner i ett flerfamiljshus i Stockholmsförorten Rinkeby, skriver Aftonbladet.Elden ska ha spridit sig till taket. – Det brinner rejält, säger Josef Gustafsson, ledningsoperatör vid räddningstjänsten, till tidningen.

Expressen - 6 timmar sedan

Greta, 91, bestulen i sitt hem – efter fräcka tricket

Greta Wallin, 91, bestals på guld och 30 000 kronor genom "jag är din nya granne"-tricket. Nu vill hon varna andra från att släppa in okända i bostaden:– Det är förförligt när man blir så här kränkt. Jag var 90 år när jag råkade ut för det här, säger hon.

Expressen - 6 timmar sedan

Kristoffer, 27, släcker med en brandbil från 1977

Smått och stort. Gammalt och nytt.Alla möjliga fordon är ute i skogarna med personal som kämpar mot lågorna.

Expressen - 6 timmar sedan

Donald Trump försvarar sin dotter Ivanka

Donald Trump tycker att dottern Ivanka blir orättvist bedömd – för att hon heter Trump.Om hon hette Smith i efternamn skulle pressen kalla henne "lysande", säger presidenten..

Expressen - 7 timmar sedan

Larm om bråk med tillhyggen – flera skadade

På torsdagskvällen larmades polisen om ett större bråk med tillhyggen som ska ha skett vid en järnvägstation.När polisen anlände till adressen hade personerna lämnat platsen.– Men senare dök flera personer upp med skador på sjukhuset, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral i region syd..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.