Expressen > Nyheter

Sunday, 24 March, 10:15

Expressen - 11 jul 18 kl. 22:41

Nu följer Coop efter Ica – hjälper djuren i torkanIca Kvantum i Ystad bestämde sig i helgen för att skänka överbliven frukt och grönt till bönder med foderbrist.Coop i Kristianstad och Blekinge var inte sena på att följa trenden – nu erbjuder alla deras 18 butiker sitt matsvinn.– Vi har läst att det skulle bli jobbigt med foder, och tänkte: vad kan vi bidra med, säger Per-Ola Färdig, marknadschef. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Coop, Ica, Kvantum, Ystad, Kristianstad, Blekinge, Per-Ola Färdig

Dela artikeln

459 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu följer, Coopefter , Ica, hjälper, djureni , torkan
Helsingborgs Dagblad - 12 okt 15 kl. 09:58

Vi behöver bli fler som väljer produkter som hjälper fattiga

Helsingborg är sedan 2013 diplomerad som Fairtrade City. Det innebär att staden lever upp till kriterier som rör etisk upphandling, ett aktivt informationsarbete och ökat utbud och försäljning av rättvist handlade produkter.För ju fler vi blir lokalt som väljer dessa produkter, desto större skillnad gör vi för miljontals odlare och anställda och deras familjer i utvecklingsländer runt om i världen.

DalaDemokraten - 05 aug 14 kl. 11:03

Kyrkan stänger men Ica hjälper brandmännen

– Jag vill inte lämna, utan hjälpa mina kunder och de som arbetar med att släcka branden, säger Martin Linden, Ica-handlare i Norberg..

Expressen - 06 jan 15 kl. 09:55

Bankkort för flyktingar en stor affär för Ica

Att ha ett bankkort som inte kräver konto och legitimation hjälper flyktingar och andra socialt behövande. Ica hjälper Migrationsverket att dela ut de förbetalda korten. Sedan starten 2006 har hela 700 000 kort fördelats.

YLE - 17 nov 15 kl. 13:22

Studiehandledare hjälper unga vid yrkesval

Know How-mässan som ska hjälpa unga att hitta rätt väg efter högstadiet ordnas på onsdag och torsdag i Korsholm. Studiehandledarna Pamela Backholm och Soffi Nygård är båda studiehandledare i skolor i Vasa och vana att hjälpa till när unga väljer yrke. - Vi hjälper till att reda ut egna tankar.

Dagens PS - 21 feb 19 kl. 07:32

ICA grönast: ”Kunderna har utsett oss”

ICA tar för första gången hem priset Sveriges grönaste varumärke i strategikonsultföretaget Differs årliga undersökning. ”Vi är stolta över vinsten”, säger Kerstin Lindvall, ICA Gruppens direktör för corporate responsibility. För elfte året i rad har svenskarna röstat fram Sveriges grönaste varumärke och ICA koras till vinnare i den första kategorin, där samtliga respondenter bedömer grönheten hos 100 varumärken.

Kristianstadsbladet - 26 sep 14 kl. 08:00

Fayes hjälper nyanlända att hitta rätt i mataffären

Foto: Peter Åklundh
Fayez från Syrien hjälper nyanlända tillrätta på Coop i Broby. Tack vare honom fungerar det smidigt i butiken som har fått många nya kunder från asylanläggningen i byn.
Tänk dig att aldrig ha satt foten i ett snabbköp.

YA - 09 jul 14 kl. 06:30

Hemtjänsten tvingar äldre skaffa Ica-kort

Foto: Mark Hanlon
Ansök om ett Ica-kort senast den 1 augusti, annars får du inte hjälp med inköpen. Det är budskapet till de personer som är beroende av hemtjänsten för att handla livsmedel.
Den gode mannen Hasse Westerdahl är bekymrad över utvecklingen:– Jag förstår inte hur man kan göra så här mot gamla människor.

Nya Wermlands Tidningen - 16 feb 18 kl. 06:43

Coop Värmlands fasta värden

Coop Värmlands fasta värden i form av mark och byggnader uppgår uppskattningsvis till 600-700 miljoner kronor. Enbart området Orrholmen, Karlstad, som är ute till försäljning, värderas till mellan 300-400 miljoner kronor, sa Tomas Sjölander, vd i Coop Värmland, i samband med Styrelseakademiens lunchmöte i Karlstad.- Det hjälper inte med stora fasta värden om vi inte samtidigt får upp lönsamheten i våra butiker och får tillbaka en stark förening.

Expressen - 29 okt 14 kl. 11:55

Så hjälper Gnosjö romer ur tiggeriet

I Gnosjö behöver de romska EU-migranterna inte tigga för att få ihop till mat. Här har en intressegrupp gått samman för att stötta de behövande - och nu sitter Maria och Jennike och säljer bröd utanför Ica-butiken. - Att göra andra gott, gör en själv så otroligt gott.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Kotten är byns egna Ica-stjärna – "Han är alltid go och glad"

SOLLEFTEÅ. På Ica Kvantum i Sollefteå jobbar Christian "Kotten" Kottelin, 30. Han har jobbat på där sedan 2009 men det är först på senare tid som han verkligen har börjat få en hel del uppmärksamhet.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Man förföljde kvinna hem – misstänks för våldtäkt

En kvinna i 20-årsåldern upptäckte en främmande man som förföljde henne hem, natten till söndagen. Mannen, som är 25 år, ska sedan ha följt efter henne in i trapphuset – och sedan överfallit kvinnan i bostaden, skriver SVT. 25-åringen är nu misstänkt för försök till våldtäkt, misshandel och grovt hemfridsbrott..

Expressen - 10 minuter sedan

Viveca Lärn, 74: Därför har jag lämnat tre makar

Viveca Lärns 75:e födelsedag närmar sig – 75 år av såväl stora framgångar som hårda prövningar.
Nu lyfter hon på locket och berättar om rastlösheten, viktnedgången, ensamheten, sorgen efter sonen – och om anledningen till att hon valt att lämna tre äkta makar.– Varje gång var det jag som ville skiljas, säger den framgångsrika författaren, som nu väljer att avsluta sin skrivargärning med den självbiografiska romanen ”Sladdisen”..

Expressen - 30 minuter sedan

Två journalister får årets Kim Wall-stipendium

Kim Walls minne hedras i år med att det delas ut inte ett – utan två – stipendier till kvinnliga journalister som arbetar i hennes anda.– Det här är saker Kim gärna hade velat skriva. När hon nu inte kan åka ut i världen och skriva så ger det här mening för oss, säger hennes mamma Ingrid Wall till TT..

Expressen - 30 minuter sedan

TV: Beths hyllning till räddningsarbetarna

”Chockad över hur fantastiska människor har varit”.

Expressen - 1 timme sedan

Stora störningar för tågen efter signalfel

Ett omfattande signalfel vållade stora bekymmer för järnvägstrafiken genom Sydsverige på söndagsförmiddagen.Tågen rullar återigen men förseningar är att vänta..

Expressen - 1 timme sedan

De drömmer om Sverige – men möter en mardröm

ATEN-LESBOS. Drömmen om Sverige lever. Men mardrömmen blir oftare verklighet.

Expressen - 1 timme sedan

Bestäm dig: Ska DU stötta svensk polis – eller inte?

Den resa som svensk polis har gjort sedan Den Stora Omorganisationen 2015 är fullkomligt sanslös i ett Sverige som förändrats nästan i sina grundvalar på några år. Från min horisont har de senaste åren satt det mesta på prov i vårt land och vi har varit med om de mest märkliga ting. Och fort gick det.

Expressen - 1 timme sedan

Mamman födde sex barn – på nio minuter

Fantastiska Thelma Chiaka måste ha slagit någon form av världsrekord. Inom loppet av bara nio minuter satte hon inte mindre än sex barn till världen, skriver Daily Mail. .

Expressen - 1 timme sedan

Militärfordon i krock under övning

Två militärfordon, en bandvagn och en lastbil, har kolliderat på länsväg 716 mellan Orrträsk och Klinten i närheten av Kalix, rapporterar P4 Norrbotten. .

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Flera knivrån i natt

Inom loppet av en timme inträffade tre knivrån i Malmö natten mot söndag.Ett av offren knivskars och fördes till sjukhus i ambulans.Polisen misstänker att det finns ett samband mellan rånen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.