Expressen > Nyheter

Tuesday, 25 September, 23:12

Expressen - 11 jul 18 kl. 22:41

Nu följer Coop efter Ica – hjälper djuren i torkanIca Kvantum i Ystad bestämde sig i helgen för att skänka överbliven frukt och grönt till bönder med foderbrist.Coop i Kristianstad och Blekinge var inte sena på att följa trenden – nu erbjuder alla deras 18 butiker sitt matsvinn.– Vi har läst att det skulle bli jobbigt med foder, och tänkte: vad kan vi bidra med, säger Per-Ola Färdig, marknadschef. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Coop, Ica, Kvantum, Ystad, Kristianstad, Blekinge, Per-Ola Färdig

Dela artikeln

458 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu följer, Coopefter , Ica, hjälper, djureni , torkan
Helsingborgs Dagblad - 12 okt 15 kl. 09:58

Vi behöver bli fler som väljer produkter som hjälper fattiga

Helsingborg är sedan 2013 diplomerad som Fairtrade City. Det innebär att staden lever upp till kriterier som rör etisk upphandling, ett aktivt informationsarbete och ökat utbud och försäljning av rättvist handlade produkter.För ju fler vi blir lokalt som väljer dessa produkter, desto större skillnad gör vi för miljontals odlare och anställda och deras familjer i utvecklingsländer runt om i världen.

DalaDemokraten - 05 aug 14 kl. 11:03

Kyrkan stänger men Ica hjälper brandmännen

– Jag vill inte lämna, utan hjälpa mina kunder och de som arbetar med att släcka branden, säger Martin Linden, Ica-handlare i Norberg..

Expressen - 06 jan 15 kl. 09:55

Bankkort för flyktingar en stor affär för Ica

Att ha ett bankkort som inte kräver konto och legitimation hjälper flyktingar och andra socialt behövande. Ica hjälper Migrationsverket att dela ut de förbetalda korten. Sedan starten 2006 har hela 700 000 kort fördelats.

YLE - 17 nov 15 kl. 13:22

Studiehandledare hjälper unga vid yrkesval

Know How-mässan som ska hjälpa unga att hitta rätt väg efter högstadiet ordnas på onsdag och torsdag i Korsholm. Studiehandledarna Pamela Backholm och Soffi Nygård är båda studiehandledare i skolor i Vasa och vana att hjälpa till när unga väljer yrke. - Vi hjälper till att reda ut egna tankar.

Kristianstadsbladet - 26 sep 14 kl. 08:00

Fayes hjälper nyanlända att hitta rätt i mataffären

Foto: Peter Åklundh
Fayez från Syrien hjälper nyanlända tillrätta på Coop i Broby. Tack vare honom fungerar det smidigt i butiken som har fått många nya kunder från asylanläggningen i byn.
Tänk dig att aldrig ha satt foten i ett snabbköp.

YA - 09 jul 14 kl. 06:30

Hemtjänsten tvingar äldre skaffa Ica-kort

Foto: Mark Hanlon
Ansök om ett Ica-kort senast den 1 augusti, annars får du inte hjälp med inköpen. Det är budskapet till de personer som är beroende av hemtjänsten för att handla livsmedel.
Den gode mannen Hasse Westerdahl är bekymrad över utvecklingen:– Jag förstår inte hur man kan göra så här mot gamla människor.

Nya Wermlands Tidningen - 16 feb 18 kl. 06:43

Coop Värmlands fasta värden

Coop Värmlands fasta värden i form av mark och byggnader uppgår uppskattningsvis till 600-700 miljoner kronor. Enbart området Orrholmen, Karlstad, som är ute till försäljning, värderas till mellan 300-400 miljoner kronor, sa Tomas Sjölander, vd i Coop Värmland, i samband med Styrelseakademiens lunchmöte i Karlstad.- Det hjälper inte med stora fasta värden om vi inte samtidigt får upp lönsamheten i våra butiker och får tillbaka en stark förening.

Expressen - 29 okt 14 kl. 11:55

Så hjälper Gnosjö romer ur tiggeriet

I Gnosjö behöver de romska EU-migranterna inte tigga för att få ihop till mat. Här har en intressegrupp gått samman för att stötta de behövande - och nu sitter Maria och Jennike och säljer bröd utanför Ica-butiken. - Att göra andra gott, gör en själv så otroligt gott.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Kotten är byns egna Ica-stjärna – "Han är alltid go och glad"

SOLLEFTEÅ. På Ica Kvantum i Sollefteå jobbar Christian "Kotten" Kottelin, 30. Han har jobbat på där sedan 2009 men det är först på senare tid som han verkligen har börjat få en hel del uppmärksamhet.

Sydsvenskan - 11 mar 14 kl. 17:19

"Hjälper mindre klasser? Ja. Och nej."

Regeringens miljardsatsning på mindre klasser i skolan är ett förslag som går helt i linje med folkviljan - mindre klasser står högst på önskelistan när svenskarna själva får välja vad som borde förändras för att få en bättre skola. Det är lite synd att ingen kommer att kunna följa upp om de satsade pengarna faktiskt gör nytta. Ingen vet idag hur stora skolklasserna är i Sverige.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Trump om anklagelsen mot domaren: Hon har ingenting

Ytterligare en kvinna har nu trätt fram och anklagat domare Brett Kavanuagh, nominerad till USA:s högsta domstol, för sexuella trakasserier.Även denna händelse ska ha inträffat för över 30 år sedan. President Donald Trump avfärdar dock anklagelserna mot domaren.

Expressen - 45 minuter sedan

”Premiärministern avsatt – turbulensen förbjupas”

Internationella medier riktade strålkastarljuset mot Sverige när riksdagen röstade för att entlediga statsminister Stefan Löfven. Norska Dagbladet skriver om S-ledarens ”förödande ögonblick” och finanstidningen Bloomberg slår fast att den ”politiska turbulensen fördjupas”. ”Ingen tydlig väg till makten för något av de etablerade blocken”, skriver tidningen.

Expressen - 1 timme sedan

Statsvetare om alliansen: "Ute på tunn tunn is"

Synen på Sverigedemokraterna skär som en rakkniv genom alliansen och hotar dess framtid, enligt statsvetaren Tommy Möller.Under riksdagens öppnande på tisdagen blev sprickan tydligare än någonsin.– Under överskådlig tid har jag svårt att se hur alliansen kan fungera som en kraftfull enhet i svensk politik, säger Möller..

Expressen - 1 timme sedan

Trängde in i kvinnas hem – stal smycken

En kvinna uppger att två män trängt sig in i hennes hem.Enligt henne ska männen ha stulit smycken..

Expressen - 1 timme sedan

Oväntade bilden – här knäcker Mary en pilsner

Fråga en dansk när en öl smakar bäst och dansken svarar "hvergang".Det visade kronprinsessan Mary under sitt besök i New York när hon ogenerat knäckte en burk med den danska nationaldrycken. .

Expressen - 2 timmar sedan

Livet lyfte efter Lyxfällan – Therese lämnade sin man

”Lyxfällan” förändrade Therese liv.På några få månader har hon gått från ekonomiskt kaos till en ordnad ekonomi och har dessutom hunnit skilja sig sedan inspelningen av programmet..

Expressen - 2 timmar sedan

Anhöriga i arvsstrid efter Magdalena Ribbings död

Arvet efter den folkkära journalisten och folkvettsexperten Magdalena Ribbing har lett till en konflikt mellan de anhöriga.I centrum för bråket står ett gåvobrev upprättat drygt fyra år innan hennes död. .

Expressen - 2 timmar sedan

Ponnyridning anmäld som djurplågeri

Polisen i region Syd har fått in en anmälan om misstänkt djurplågeri sedan en storvuxen person ridit en mindre ponny..

Expressen - 3 timmar sedan

Terje har fått 200 mejl – från porrbluffarna

Tusentals personer har blivit porrutpressade via mejl – bara i Västsverige har omkring 1 000 personer drabbats den senaste tiden.Terje Himberg-Larsen i Göteborg är en av dem som drabbats – och det med besked.– Jag har fått runt 200 mejl under de senaste två månaderna, säger han..

Expressen - 3 timmar sedan

Döda duvor utreds av polis

Någon eller några personer misstänks ha dödat ett 50-tal duvor vid en kolonilott i Helsingborg i lördags, rapporterar Helsingborgs Dagblad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.