SVT > Inrikes

Monday, 24 September, 00:19

SVT - 11 jul 18 kl. 22:04

Trädgårdar kan rädda humlornaDet är kris för många arter av humlor och bin. Det kan påverka skördarna av en stor del av den mat vi äter. Men trädgårdar och parker kan vara en del av räddningen för humlorna. Det tror en av världen främsta experter på humlor som genom sina böcker också väckt ett oväntat intresse för insektsvärldens pandor..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

1460 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trädgårdarkan , rädda, humlorna
YLE - 07 jul 17 kl. 05:01

Han vill besöka alla Sydafrikas vingårdar

För tio år sen blev Bror West och hans fru förälskade i Sydafrika, och i samband med det kom vinintresset. Nu jobbar de på sin dröm. Alla har vi drömmar.

Kristianstadsbladet - 18 sep 12 kl. 09:30

Innergårdar en utmaning

Foto: Johanna Wallin
Det är trångt, högt och kan vara livsfarligt. Men för brandmännen på räddningstjänsten är det en utmaning. Med vana händer hissar de stegar mot skyn och kollar att alla går att rädda även på de trångaste innergårdarna.

Supermiljöbloggen - 30 apr 14 kl. 10:29

Rädda igelkottarna under valborg

Under valborg kan djur som igelkottar, fåglar eller katter ha flyttat in i brashögarna. Därför är det väldigt viktigt att titta innan brasan tänds så att eventuella bostadsgäster kan få flytta ut innan de får det hett om öronen. Taggar, fjädrar och päls skyddar dåligt mot eld.

YLE - 24 jun 13 kl. 07:20

Finländarna allt mer rädda för rovdjur

Finländarna har blivit betydligt mer rädda för rovdjur, i synnerhet vargar och björnar. Ungefär 46 procent av finländarna är rädda för björnar och 47 procent är rädda för vargar, visar en enkätundersökning som Forststyrelsen och Finlands viltcentral har låtit göra. När samma frågor ställdes till finländarna för fyra år sedan var det endast drygt 30 procent rädda för björnar och vargar.

Politikerbloggen - 06 jan 13 kl. 08:37

Vad är ni så rädda för, Folk och Försvar?


DEBATT. I en tid när den svenska beredskapen är usel och då den offentliga debatten om detta lyser med sin frånvaro är det viktigare än någonsin att samla så många försvarspolitiska debattörer som möjligt. Vi kan därför bara beklaga att Folk och Försvar vägrar att godkänna SDU som medlemsorganisation.

SmålandsPosten - 18 nov 14 kl. 07:14

Ulf Lindström: Rädda Barn

Den komprimerade ilskan i Lindströms ord är tätare än någonsin, uddarna riktas inåt, utåt, överallt. Obehaget smittar. Terrorism: att göra någon livrädd.

YLE - 09 dec 14 kl. 16:50

Rädda Östersjön med slutna kretslopp

En ny finländsk reningsmetod har gett lovande resultat i att rena näringsutsläpp från åkrarna. Det kan bli ett viktigt steg mot en kretsloppsekonomi. I februari år 2010 ordnades Baltic Sea Action Summit i Helsingfors.

Trelleborgs Allehanda - 12 okt 14 kl. 12:38

Fådda skatter från Söderslätt

Foto: Tomas Nyberg
Gamla garderober som rensas ut, hundraåriga skolor som ska rivas eller bondgårdar som tömmer vinden. Det är veritabla skattkammare för museifolk. Nyinkomna skatter från sådana platser utgör utställningen "fådda saker".

BT - 09 nov 14 kl. 22:37

Madrid avfärdar omröstning

En fredlig men tydlig protest mot regeringen i Madrid var det arrangörerna till Kataloniens alternativa omröstning om självständighet hoppades att åstadkomma. "Meningslös", svarar Spaniens justitieminister. - Alla som kommer och röstar är glada, de tar bilder och tackar oss för att vi ställer upp, berättade Veronica Grego, en av de 40 000 volontärer som skötte omröstningen, i en vallokal i centrala Barcelona på söndagen.

Sydsvenskan - 05 okt 15 kl. 04:00

En värld väl värd att rädda

I en föränderlig värld kan det vara skönt att hitta några fasta punkter. En tidig morgon i mitten av mars ska staren sitta högst uppe på gavelspetsen på vårt hus och med sin visslande, knäppande och knarriga sång markera att den är redo att bygga bo under plåten där uppe. Helt omedveten om att den ger sina mänskliga hyresvärdar en bekräftelse på att något i världen trots allt är som det ska vara.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Maria Ferm (MP): Om lagen underkänns får vi hitta annan lösning

Snart kommer Migrationsöverdomstolens beslut om den så kallade gymnasielagen, som skulle ge unga ensamkommande en andra chans att få stanna i Sverige. Om domstolen underkänner lagen säger Miljöpartiets Maria Ferm att hon vill ha en annan lag, så att de ändå ska få stanna..

SVT - 6 timmar sedan

Talmansvalet blir en hemlig historia

Valen till talman och andre vice talman på måndagen kommer att ske genom en sluten omröstning, eftersom det är fler än en kandidat nominerad..

SVT - 2 timmar sedan

Professor: Därför backar socialdemokratin i Europa

I flera europeiska länder har socialdemokratiska partier backat i valen på senare år. Jenny Andersson, professor i statsvetenskap i Paris, säger i en intervju i Agenda att hon tror att nedgången för de socialdemokratiska partierna kommer att fortsätta ett bra tag..

SVT - 5 timmar sedan

Chatta med specialistläkaren Katarina Danielsson

Ställ din fråga till Katarina Danielsson, medicinskt ledningsansvarig läkare vid Sömnutredningsmottagningen, Smärtcentrum, vid Akademiska sjukhuset i Uppsala..

SVT - 15 timmar sedan

Tjejerna berättar: Därför väljer vi mobilen framför sömnen

De vet att mobilen förstör deras sömn. Ändå väljer de att sova med den bredvid huvudkudden, med ljudet på, utifall att någon skriver något på sociala medier. Tonåringarna Anna, Elna och Julia vittnar för SVT Nyheter om hur de låter sömnen störas..

SVT - 5 timmar sedan

Sömnproblemen bland unga har ökat kraftigt

Fler och fler unga har diagnostiserats med sömnstörningar i den öppna specialiserade vården, visar ny statistik från Socialstyrelsen. Trots att sömnproblem generellt är betydligt vanligare bland män är det nu vanligare att unga tjejer vårdas för besväret än killar..

SVT - 6 timmar sedan

Spårspring en dödlig – och växande – fara

Folk som springer på tågspår är ett stort och enligt myndigheter växande problem. Varje år skördar olyckor till följd av spårspring liv, traumatiserar lokförare och vållar dessutom stora kostnader i form av förseningar..

SVT - 10 timmar sedan

Nu avgörs gymnasielagens framtid – oviss väntan för hemlöse Mustafa

Nästa vecka kommer beskedet om den omstridda gymnasielagen ska börja gälla. Lagen skulle ge unga ensamkommande en andra chans att få stanna och börja på gymnasiet. Men nu har många av dem blivit hemlösa.

SVT - 13 timmar sedan

Miljöpartiet besked: Stödjer Socialdemokraternas talmanskandidat

På måndag avgörs vem som bli talman i riksdagen. Flera partier har redan lämnat besked om hur de kommer rösta och nu har även Miljöpartiet fattat ett beslut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.