SVT > Inrikes

Tuesday, 19 February, 08:21

SVT - 11 jul 18 kl. 22:04

Trädgårdar kan rädda humlornaDet är kris för många arter av humlor och bin. Det kan påverka skördarna av en stor del av den mat vi äter. Men trädgårdar och parker kan vara en del av räddningen för humlorna. Det tror en av världen främsta experter på humlor som genom sina böcker också väckt ett oväntat intresse för insektsvärldens pandor..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

1461 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trädgårdarkan , rädda, humlorna
YLE - 07 jul 17 kl. 05:01

Han vill besöka alla Sydafrikas vingårdar

För tio år sen blev Bror West och hans fru förälskade i Sydafrika, och i samband med det kom vinintresset. Nu jobbar de på sin dröm. Alla har vi drömmar.

Kristianstadsbladet - 18 sep 12 kl. 09:30

Innergårdar en utmaning

Foto: Johanna Wallin
Det är trångt, högt och kan vara livsfarligt. Men för brandmännen på räddningstjänsten är det en utmaning. Med vana händer hissar de stegar mot skyn och kollar att alla går att rädda även på de trångaste innergårdarna.

Supermiljöbloggen - 30 apr 14 kl. 10:29

Rädda igelkottarna under valborg

Under valborg kan djur som igelkottar, fåglar eller katter ha flyttat in i brashögarna. Därför är det väldigt viktigt att titta innan brasan tänds så att eventuella bostadsgäster kan få flytta ut innan de får det hett om öronen. Taggar, fjädrar och päls skyddar dåligt mot eld.

YLE - 24 jun 13 kl. 07:20

Finländarna allt mer rädda för rovdjur

Finländarna har blivit betydligt mer rädda för rovdjur, i synnerhet vargar och björnar. Ungefär 46 procent av finländarna är rädda för björnar och 47 procent är rädda för vargar, visar en enkätundersökning som Forststyrelsen och Finlands viltcentral har låtit göra. När samma frågor ställdes till finländarna för fyra år sedan var det endast drygt 30 procent rädda för björnar och vargar.

Politikerbloggen - 06 jan 13 kl. 08:37

Vad är ni så rädda för, Folk och Försvar?


DEBATT. I en tid när den svenska beredskapen är usel och då den offentliga debatten om detta lyser med sin frånvaro är det viktigare än någonsin att samla så många försvarspolitiska debattörer som möjligt. Vi kan därför bara beklaga att Folk och Försvar vägrar att godkänna SDU som medlemsorganisation.

SmålandsPosten - 18 nov 14 kl. 07:14

Ulf Lindström: Rädda Barn

Den komprimerade ilskan i Lindströms ord är tätare än någonsin, uddarna riktas inåt, utåt, överallt. Obehaget smittar. Terrorism: att göra någon livrädd.

YLE - 09 dec 14 kl. 16:50

Rädda Östersjön med slutna kretslopp

En ny finländsk reningsmetod har gett lovande resultat i att rena näringsutsläpp från åkrarna. Det kan bli ett viktigt steg mot en kretsloppsekonomi. I februari år 2010 ordnades Baltic Sea Action Summit i Helsingfors.

Trelleborgs Allehanda - 12 okt 14 kl. 12:38

Fådda skatter från Söderslätt

Foto: Tomas Nyberg
Gamla garderober som rensas ut, hundraåriga skolor som ska rivas eller bondgårdar som tömmer vinden. Det är veritabla skattkammare för museifolk. Nyinkomna skatter från sådana platser utgör utställningen "fådda saker".

BT - 09 nov 14 kl. 22:37

Madrid avfärdar omröstning

En fredlig men tydlig protest mot regeringen i Madrid var det arrangörerna till Kataloniens alternativa omröstning om självständighet hoppades att åstadkomma. "Meningslös", svarar Spaniens justitieminister. - Alla som kommer och röstar är glada, de tar bilder och tackar oss för att vi ställer upp, berättade Veronica Grego, en av de 40 000 volontärer som skötte omröstningen, i en vallokal i centrala Barcelona på söndagen.

Sydsvenskan - 05 okt 15 kl. 04:00

En värld väl värd att rädda

I en föränderlig värld kan det vara skönt att hitta några fasta punkter. En tidig morgon i mitten av mars ska staren sitta högst uppe på gavelspetsen på vårt hus och med sin visslande, knäppande och knarriga sång markera att den är redo att bygga bo under plåten där uppe. Helt omedveten om att den ger sina mänskliga hyresvärdar en bekräftelse på att något i världen trots allt är som det ska vara.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Hotet mot elnätet kommer från datorer

Ett större cyberangrepp mot Sverige kommer inträffa. Enligt experter som SVT Nyheter talat med pågår förberedelser för ett framtida angrepp, och det är troligt att elnätet då kommer att vara måltavla..

SVT - 1 timme sedan

Cyberhotet kräver mer fokuserat försvar

Cyberhotet mot Sverige och bland annat elnätet kräver att myndigheterna fokuserar betydligt bättre. Bland andra Kristdemokraterna vill se ett svenskt cybersäkerhetscentrum likt det i Storbritannien..

SVT - 2 timmar sedan

19 februari: Nattens nyheter

SVT - 3 timmar sedan

Uppgift: Brottsmisstankar mot poliser efter dödsskjutningen av Eric Torell

Efter dödsskjutningen av 20-åriga Eric Torell med Downs syndrom är två poliser misstänkta för tjänstefel och en tredje polis för vållande till annans död. Det visar handlingar från tingsrätten som Ekot tagit del av..

SVT - 9 timmar sedan

Chefläkare: Ska ta ställning till hur vi hanterar avtalet efter 1177-

Chefläkare för region Stockholm, Johan Bratt, kan i nuläget inte svara på om man kommer fortsätta samarbetet med företaget Medhelp, underleverantören som nu står i centrum för avslöjandet om att miljontals samtal till Vårdguiden 1177 legat öppet på internet. – Vårdgivaren måste anmäla det här till tillsynsmyndigheten Datainspektionen, säger Bratt i SVT:s Aktuellt..

SVT - 11 timmar sedan

Socialministern om inspelade vårdsamtalen: ”Fullständigt oacceptabelt”

Socialminister Lena Hallengren (S) anser att uppgifterna i Computer Sweden om att sekretessbelagda inspelningar från miljontals samtal till 1177 Vårdguiden legat helt öppna som ljudfiler på nätet är ”allvarliga och uppseendeväckande”. .

SVT - 11 timmar sedan

Ny tvåstjärnig svensk krog i Michelin-guiden

Danmark går om Sverige efter måndagens utdelning av Michelinstjärnor i Århus. Men vi fick en ny tvåstjärnig svensk krog i Stockholmsrestaurangen Gastrologi. Sverige har även fortfarande en restaurang som lever upp till tre Michelinstjärnor, då krogen Frantzén fick behålla sina från förra året..

SVT - 13 timmar sedan

Kristersson om att återupprätta Alliansen: “Klart det inte går”

Ulf Kristersson (M) ser inte hur Alliansen ska återuppstå inom den närmsta framtiden. Det berättar M-ledaren när turen kom till honom att möta SVT Nyheters mångårige politikreporter Mats Knutson i intervjuserien Mats möter..

SVT - 13 timmar sedan

Trots haveriet: Ny beslutsrobot lanseras av Arbetsförmedlingen

Samma dag som SVT Nyheter avslöjade att en robot på Arbetsförmedlingen kan ha fattat 70 000 felaktiga beslut lanserade myndigheten en ny robot. Istället för aktivitetsstöd ska den ta beslut om nystartsjobb. Men den snabba automatiseringen får kritik av forskare..

SVT - 13 timmar sedan

Rädda barnen blev miljoninvesterare i Lundin Petroleum

Ett ovanligt stort arv donerat till Rädda barnens riksförbund innebär att de för tillfället äger aktier värda 3,5 miljoner kronor i företaget Lundin Petroleum. Ett företag som står under utredning för brott mot folkrätten. – Vi kommer att avyttra aktierna inom en till två veckor, säger Freddie Hellström, ekonomichef på Rädda barnen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.