SVT > Inrikes

Saturday, 17 November, 16:34

SVT - 11 jul 18 kl. 22:04

Trädgårdar kan rädda humlornaDet är kris för många arter av humlor och bin. Det kan påverka skördarna av en stor del av den mat vi äter. Men trädgårdar och parker kan vara en del av räddningen för humlorna. Det tror en av världen främsta experter på humlor som genom sina böcker också väckt ett oväntat intresse för insektsvärldens pandor..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

1461 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trädgårdarkan , rädda, humlorna
YLE - 07 jul 17 kl. 05:01

Han vill besöka alla Sydafrikas vingårdar

För tio år sen blev Bror West och hans fru förälskade i Sydafrika, och i samband med det kom vinintresset. Nu jobbar de på sin dröm. Alla har vi drömmar.

Kristianstadsbladet - 18 sep 12 kl. 09:30

Innergårdar en utmaning

Foto: Johanna Wallin
Det är trångt, högt och kan vara livsfarligt. Men för brandmännen på räddningstjänsten är det en utmaning. Med vana händer hissar de stegar mot skyn och kollar att alla går att rädda även på de trångaste innergårdarna.

Supermiljöbloggen - 30 apr 14 kl. 10:29

Rädda igelkottarna under valborg

Under valborg kan djur som igelkottar, fåglar eller katter ha flyttat in i brashögarna. Därför är det väldigt viktigt att titta innan brasan tänds så att eventuella bostadsgäster kan få flytta ut innan de får det hett om öronen. Taggar, fjädrar och päls skyddar dåligt mot eld.

YLE - 24 jun 13 kl. 07:20

Finländarna allt mer rädda för rovdjur

Finländarna har blivit betydligt mer rädda för rovdjur, i synnerhet vargar och björnar. Ungefär 46 procent av finländarna är rädda för björnar och 47 procent är rädda för vargar, visar en enkätundersökning som Forststyrelsen och Finlands viltcentral har låtit göra. När samma frågor ställdes till finländarna för fyra år sedan var det endast drygt 30 procent rädda för björnar och vargar.

Politikerbloggen - 06 jan 13 kl. 08:37

Vad är ni så rädda för, Folk och Försvar?


DEBATT. I en tid när den svenska beredskapen är usel och då den offentliga debatten om detta lyser med sin frånvaro är det viktigare än någonsin att samla så många försvarspolitiska debattörer som möjligt. Vi kan därför bara beklaga att Folk och Försvar vägrar att godkänna SDU som medlemsorganisation.

SmålandsPosten - 18 nov 14 kl. 07:14

Ulf Lindström: Rädda Barn

Den komprimerade ilskan i Lindströms ord är tätare än någonsin, uddarna riktas inåt, utåt, överallt. Obehaget smittar. Terrorism: att göra någon livrädd.

YLE - 09 dec 14 kl. 16:50

Rädda Östersjön med slutna kretslopp

En ny finländsk reningsmetod har gett lovande resultat i att rena näringsutsläpp från åkrarna. Det kan bli ett viktigt steg mot en kretsloppsekonomi. I februari år 2010 ordnades Baltic Sea Action Summit i Helsingfors.

Trelleborgs Allehanda - 12 okt 14 kl. 12:38

Fådda skatter från Söderslätt

Foto: Tomas Nyberg
Gamla garderober som rensas ut, hundraåriga skolor som ska rivas eller bondgårdar som tömmer vinden. Det är veritabla skattkammare för museifolk. Nyinkomna skatter från sådana platser utgör utställningen "fådda saker".

BT - 09 nov 14 kl. 22:37

Madrid avfärdar omröstning

En fredlig men tydlig protest mot regeringen i Madrid var det arrangörerna till Kataloniens alternativa omröstning om självständighet hoppades att åstadkomma. "Meningslös", svarar Spaniens justitieminister. - Alla som kommer och röstar är glada, de tar bilder och tackar oss för att vi ställer upp, berättade Veronica Grego, en av de 40 000 volontärer som skötte omröstningen, i en vallokal i centrala Barcelona på söndagen.

Sydsvenskan - 05 okt 15 kl. 04:00

En värld väl värd att rädda

I en föränderlig värld kan det vara skönt att hitta några fasta punkter. En tidig morgon i mitten av mars ska staren sitta högst uppe på gavelspetsen på vårt hus och med sin visslande, knäppande och knarriga sång markera att den är redo att bygga bo under plåten där uppe. Helt omedveten om att den ger sina mänskliga hyresvärdar en bekräftelse på att något i världen trots allt är som det ska vara.

Fler nyheter från SVT

SVT - 18 timmar sedan

Ley har två masterutbildningar – men får inte jobb

Afrosvenskar har dåliga förutsättningar på arbetsmarknaden visar en ny rapport. Ley Ikpo har två masterutbildningar, en från Stockholms universitetet och en från Sorbonne i Paris. Trots detta får han inga jobb inom sitt område.

SVT - 1 timme sedan

80- och 90-talisterna nobbar politiken – därför är det ett problem

Det har blivit allt svårare för partierna att locka unga till politiken. Efter valet finns en underrepresentation av unga vuxna i 280 kommuner, visar en genomgång av alla invalda i kommunfullmäktige som SVT Nyheter gjort. – Att vissa grupper inte är närvarande och för sina generationskamraters talan spelar roll, säger David Karlsson, statsvetare på Göteborgs universitet..

SVT - 1 timme sedan

Lista: Sju exempel på kommuner som sticker ut

Äldst, yngst eller vanligast? Här är kommunerna som lyckas – eller misslyckas – med att representera folket..

SVT - 6 timmar sedan

L-politiker kräver att Björklund säger nej till Löfven

Nio framträdande L-politiker i Skåne kräver att partiets riksdagsgrupp och partiledaren Jan Björklund säger nej till Stefan Löfven (S) som statsminister. I en debattartikel räknar de upp ett stort antal frågor där Liberalerna och Socialdemokraterna står långt i från varandra..

SVT - 6 timmar sedan

Plastikkirurgen: ”Influencers har en häpnadsväckande makt över unga”

De är unga och påverkbara och jagar det perfekta utseendet som de sett på Instagram och Youtube. Upplevda skönhetsdefekter retuscheras i appar och selfien hamnar sedan på plastikkirurgens bord. Fenomenet kallas Snapchat dysmorphia.

SVT - 6 timmar sedan

SVT testar: Fillerstrenden

Allt fler svenskar använder Botox och fillers, enligt Etiska injektionsrådet i Sverige. Men hur mycket påverkar industrin oss? SVT Nyheter har djuptdykt i detta tillsammans med en psykolog och en plastikkirurgi..

SVT - 6 timmar sedan

Experten tipsar: Så botar du din utseendeångest

Jesper Enander är forskare på Karolinska Institutet och forskar om dysmorfofobi, det vill säga att en person får ångest över en upplevd defekt i utseendet. Här ger han sina bästa tips på hur man kan tackla sin egen upplevda fulhet..

SVT - 6 timmar sedan

Vithetskrämer blir allt populärare i Indien – idealet förstärks av den indiska filmindustrin

 - Om man är ljushyad är det lätt att få jobb, men inte om man är mörkhyad. De får göra allt de kan med olika hudkrämer för att få arbete berättar Snigdha Akolkar, indisk skådespelerska..

SVT - 13 timmar sedan

Försäkringskassan: Stor ökning av bettskenor

Enligt siffror från Försäkringskassan har ökningen av bettskenor i alla ålderskategorier ökat markant sedan 2009. Något som övertandläkaren Anna Appelgren, delvis tror beror på ökad stress i samhället. – Medan vissa får magbesvär får andra i stället käk- och huvudvärksbesvär, säger hon..

SVT - 17 timmar sedan

3 sätt för arbetsgivare att vidga normen

Det finns få afrosvenska chefer i Sverige och där de finns tjänar de betydligt mindre, visar en ny studie från Uppsala universitet. Här tipsar Kitimbwa Sabuni, processledare på Länsstyrelsen i Stockholm, hur arbetsgivare kan vidga normerna för att mer jämställda och inkluderande arbetsplatser..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.