SVT > Inrikes

Wednesday, 18 July, 06:51

SVT - 11 jul 18 kl. 21:53

LRF om torkan: Har inte varit med om något liknandeLantbrukare tvingas nödslakta sina djur i brist på djurfoder – och för spannmålsbönderna kan hoppet vara ute om att rädda skörden. För dem hjälper inget regn. – Det är för sent nu, säger bonden Lennart Nilsson som företräder LRF..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
LRF, Lennart Nilsson

Dela artikeln

60 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LRFom , torkanHar inte varit med om något , liknande
Skånskan - 1 timme sedan

LRF: Foderbrist öppnar för ockrare

ESLÖV På LRF Skåne ser man med oro på att foderbristen öppnar för stölder och oseriösa ockrare. Anita Persson på LRF Skåne tar avstånd från ockrare som drar nytta av lantbrukarnas utsatta situation.
– Jag tycker det är förräderi att göra så.

Skånskan - 14 jul 18 kl. 05:00

Samarbetar för att klara av torkan

Gunnarp Den extrema torkan gör att många lantbrukare mår dåligt. På torsdagskvällen träffades representanter från lokala LRF-avdelningar på en gård utanför Tjörnarp för att prata om vad man kan göra för att ta sig igenom krisen.Det var Jörgen Andersson och Ingela Gustafsson från LRF Norra Frosta som bjudit in lantbrukare från andra lokalavdelningar till Jörgen Anderssons gård utanför Tjörnarp på torsdagskvällen.

Kristianstadsbladet - 12 jul 18 kl. 00:00

LRF: ”värsta torkan sedan 1955”

Den rådande torkan är den värsta sedan år 1955 och LRF, Lantbrukarnas Riksförbund, skickar nu ut nyhetsbrev med tips till lantbrukarna om torkan. .

SmålandsPosten - 04 jul 18 kl. 08:56

Torkan: LRF kräver nya pengar till bönderna

Effekterna av torkan hotar svenska bönder. Enligt LRF är ekonomiskt stöd avgörande för många av böndernas överlevnad, men krispengar och förtida utbetalningar räcker inte. – Det behövs nya pengar också, säger Palle Borgström, förbundsordförande för LRF..

Skånskan - 13 jul 18 kl. 10:37

Håller stormöte i Sjöbo om torkan

öved På torsdag kommer LRF Skåne att anordna ett stormöte på Övedskloster kring den rådande torkan.De som kommer delta under torsdagens möte på Övedskloster är Länsstyrelsen i Skåne, Lantmännen och slakterier samt representanter från branschen och banker.
Hans Ramel, fideikommissarie på Övedskloster och ordförande i LRF Skåne, startar kvällsmötet med aktuell information från LRF.

Barometern - 08 jun 18 kl. 06:00

Torkan får LRF att vädja om dispens för skörd

LRF, Lantbrukarnas Riksförbund, vädjar till Jordbruksverket om att ge bönderna dispens för skörd av arealer som annars inte är tillåtna. Orsaken är torkan. Det pratas redan om att det kan bli aktuellt med nödslakt i sommar..

SR - 09 jul 18 kl. 10:03

Presskonferens om hur torkan ska hanteras

På grund av torkan och problemen för Sveriges bönder håller landsbygdsministern pressträff tillsammans med Jordbruksverket och Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. Medverkande är landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, Jordbruksverkets generaldirektör Christina Nordin och LRF:s ordförande Palle Borgström. Ekot sänder direkt från klockan 10..

Sydsvenskan - 07 jun 11 kl. 12:20

Torkan slår till på Öland

Torkan på Öland gör att djuren nu hittar allt mindre mat i de sönderbrända beteshagarna. Än behöver vi inte stödutfodra, men vi är snart där, säger bonden Roger Gustavsson, på södra Öland, till SVT:s Smålandsnytt.
KALMAR.

Kristianstadsbladet - 16 mar 13 kl. 09:00

Grisbönderna som går ur LRF i protest

Foto: Lasse Ottosson
LRF är en kaffedrickande förening för social samvaro och inte en branschorganisation som strider för lantbrukarnas intressen. Snarare har LRF bidragit till att de svenska grisproducenterna fått hårdare krav och minskad lönsamhet. Det anser nio grisbönder från Kristianstadsgrisen AB och nu lämnar de organisationen.

DN - 27 jun 18 kl. 12:13

LRF: Det är kört för bra skördar nu

Spannmålsskörden i Sverige kan bli ett par miljoner ton lägre än normalt på grund av torkan, tror böndernas organisation LRF. Tiodygnsprognosen för södra Sverige saknar regn. För normal skörd är läget nu ”kört”, menar Lennart Nilsson på LRF..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Plantskola för unga politiker lockar unga med utländsk bakgrund

Unga sviker ungdomsförbunden, men det finns initiativ för att öka engagemanget för partipolitiken. På den politiska plantskolan Höj Rösten har man märkt ett särskilt intresse hos unga med utländsk bakgrund, som utgör mer än hälften av eleverna på skolan. – De hittade inte in via de vanliga kanalerna som ungdomsförbund, men många som söker till oss har känt utanförskap vilket präglar deras vilja till engagemang, säger skolans rektor Minéa Frykman..

SVT - 30 minuter sedan

”Min glöd kommer från de orättvisor mina föräldrar har upplevt”

Både Sara Hussain, 26 år, och Tamim Alameddine, 27 år, tycker sig märka att den politiska glöden bland unga med utländsk bakgrund växer. – Många har en historia, eller verklighet, av förföljelse och förtryck. Det skapar en större medvetenhet för hur viktigt engagemanget är, säger Sara Hussain..

SVT - 7 timmar sedan

Här kryper sig branden närmare byn

På bilder tagna med en drönare under tisdagskvällen syns branden dra sig allt närmare mot byn Enskogen i Gävleborgs län..

SVT - 9 timmar sedan

Regeringen får kritik för brandberedskapen

Kritik riktas mot regeringen för att beredskapen kring bränder i skog och mark inte är bra nog. Centerpartiet vill se att Sverige köper in resurser för att bekämpa bränder från luften istället för att behöva förlita sig på gemensamma europeiska insatser..

SVT - 10 timmar sedan

Extremhettan fortsätter – se senaste väderleksrapporten

Fortsatt temperaturer över det normala i hela nästan hela landet samtidigt som det är chans för regn i södra Skåne och norra Jämtland..

SVT - 10 timmar sedan

Kungen om bränderna: ”Följer med oro händelseutvecklingen”

Kung Carl Gustaf kommenterar nu de omkring 70 bränder som rasar i Sverige. ”Jag vill uttrycka mitt och Kungafamiljens stöd till alla Er som drabbas och påverkas av bränderna”, säger han i ett uttalande..

SVT - 12 timmar sedan

Frivilliga hjältarna: Hjälper till vid släckningsarbetet

Här i Hammarstrand har frivilliga från närområdet samlats för att hjälpa till med stort som smått i arbetet med att släcka skogsbranden i Ragunda i Jämtland. Det handlar om allt från att hacka grönsaker till att hjälpa till att dra vattenslangar genom skogen. Och alla är överens om en sak – gemenskapen är stark i Hammarstrand just nu..

SVT - 14 timmar sedan

”Jag är oroad över de kommande dagarna”

Dan Eliasson, chef för MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, besökte Ljusdal där räddningstjänsten jobbar dygnet runt för att släcka den omfattande branden. Han ser ett behov av fler vattenbombande plan och önskar mest av allt – regn..

SVT - 15 timmar sedan

Så skyddar du dig vid en skogsbrand

Risken för skogsbränder är på en extrem nivå i stora delar av landet. SVT Nyheter har frågat Daniel Norman, krisberedskapsrådgivare vid Röda korset, hur man ska agera om man drabbas..

SVT - 15 timmar sedan

Boende: ”Så rökigt att jag inte ens kunde se sjön några hundra meter bort”

Skogsbränderna fortsätter att rasa runt om i Sverige och i Härjdedalen har räddningsledaren uppmanat alla som befinner sig i Olingdal och Härjåsjön att utrymma området. Det är kraftig spridningsrisk för skogsbranden där, rapporterar Sveriges Radio. – Det var nåt så alldeles hemskt rökigt här i morse, berättar Mikael Jansson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.