DI > Ekonomi

Thursday, 21 March, 13:00

DI - 11 jul 18 kl. 19:23

Tobias Wikström: Det behövs inga skärpta budgetreglerLåt regeringen falla med budgeten – det föreslog nationalekonomen John Hassler i Di i tisdags. Idén går ut på att om regeringens budget faller i riksdagen så ska regeringen också avgå. Syftet är att höja insatserna för oppositionen att sabotera delar av regeringens budget..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wikström, John Hassler, Di

Dela artikeln

37 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tobias, WikströmDet , behövs, inga, skärpta, budgetregler
BT - 17 nov 14 kl. 21:15

Wikström: Sexköpslag hindrar slaveri

Majoriteten av Europas tvångsarbetare utnyttjas inom sexhandeln. Med svensk lagstiftning skulle siffran vara betydligt lägre, enligt svenska EU-parlamentariker. - Om andra haft vår sexköpslag så skulle vi inte ha så många sexslavar, säger Cecilia Wikström (FP).

YLE - 20 apr 16 kl. 14:38

"Ingen ska behöva dö för klädernas skull"

Ingen ska vara tvungen att dö på grund av kläder, säger lärare Tuula Bergqvist på Västra Nylands folkhögskola i Karis. Hon har tagit initiativ till att för första gången ordna klädrevolutionskampanjen i VNF. Hon vill att vi blir uppmärksamma på hur våra kläder tillverkas.

BT - 24 dec 14 kl. 12:25

Behöver leka i naturen

I dag ser vi hur barns utelek minskar och den egna relationen till naturen försvagas. Politiker på alla nivåer måste därför ta ett samlat tag för att återfå den positiva utveckling som Sverige så länge legat i framkant med. Vi lever i ett av världens mest naturintresserade och miljömedvetna länder.

GT - 18 aug 13 kl. 18:44

Dementin: "Det finns inga bud på Hysén"

GÖTEBORG. IFK Göteborg räknar med att behålla skyttekungen Tobias Hysén, 31. - Det finns inga bud på honom, försäkrar sportchefen Håkan Mild..

DalaDemokraten - 13 jun 17 kl. 07:00

Adaktusson (KD): VAB och pappadagar är inga beslut för Bryssel

I en tid av stor prövning behöver EU koncentrera sig på sina kärnuppgifter och på gränsöverskridande utmaningar. Hur Cecilia Wikström och Liberalerna har kommit fram till att korridorerna i Bryssel är lägsta ändamålsenliga nivå för lagstiftning om VAB-dagar och pappamånader förefaller minst sagt oklart, skriver debattören..

Cornucopia - 18 maj 15 kl. 18:32

Energimyndigheten: Elnäten behöver inte byggas om för konsumentproducerad el

Läsaren Nanotec, som har en bakgrund från styrelsen hos en mindre elnätsägare, har varit i kontakt med Energimyndigheten. Beskedet är att det inte finns någon grund för Fortums elnätprishöjningar, som skylls på att man ska kunna hantera bland annat solel.
Vindkraftverk.

Uppsalanyheter.se - 11 nov 18 kl. 20:37

Sirius krossade Kalmarsund

Superligan: Sirius körde över Kalmarsund hemma i IFU Arena under söndagseftermiddagen med förkrossande 10-3. Efter halva matchen ledde blåsvart med hela 8-0.Sirius körde över Kalmarsund hemma i IFU Arena under söndagseftermiddagen med förkrossande 10-3.

Expressen - 09 apr 16 kl. 18:29

Skellefteås passning till Växjö – i arenan

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Här är vassa piken som höjer temperaturen inför Växjö-Skellefteå på måndag. Under lördagens segermatch kablade Skellefteå ut en stor bild på jumbotronen med texten: "Vi behöver inga klappor" – riktat till Växjö.

YLE - 30 maj 15 kl. 09:00

Hur nära grannens stuga får man fiska?

- Det finns inga exakta meteravstånd här. Det är subjektiv bedömning från bådas sida som gäller, säger fiskerikonsulent Marcus Wikström. Inte ens i den nya lagen om fiske finns det något exakt meteravstånd för hur nära sommarstugorna fritidsfiskare får komma.

SmålandsPosten - 18 okt 14 kl. 22:02

Utökad försvarsinsats i skärgården

Försvarsmaktens insats mot misstänkt främmande undervattensverksamhet i Stockholms skärgård fortsätter så länge det behövs. Nu har den också förstärkts ytterligare. – Vi har nu tillfört kvalificerade fartyg med bra sensorer, säger Jonas Wikström, Försvarsmaktens operationsledare, till TT.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Skanska ändrar inte sin utdelningspolicy

Byggkoncernen Skanska har inte ändrat sin utdelningspolicy där målet är att dela ut mellan 40 och 70 procent av helårsnettoresultatet..

DI - 4 minuter sedan

Nokia-mobil skickar personuppgifter till kinesisk server

Ägare av mobilen Nokia 7 Plus har i flera månader fått sina personuppgifter skickade till en server i Kina. Det skriver SVT som hänvisar till avslöjanden från norska NRK..

DI - 5 minuter sedan

Bioarctics grundare och storägare: Bra för oss – inte ett dugg orolig

Bioarctics storägare och grundare professor Lars Lannfelt är varken förvånad eller oroad över nyheten om att Biogen och Eisai har beslutat att avbryta de globala fas 3-studierna med sin alzheimer-kandidat. Det säger han till Di. .

DI - 30 minuter sedan

Hedgefondprofilens revansch – upp 32 procent i år

Hedgefondprofilen Bill Ackmans Pershing Square har tagit en gruvlig revansch under inledningen 2019 efter de senaste årens motvind. Per den 19 mars är fonden nu upp 31,9 procent sedan klockorna ringde in 2019. .

DI - 15 minuter sedan

NCC säljer dansk återvinningsverksamhet

NCC säljer sin danska återvinningsverksamhet till återvinningsföretaget RGS Nordic. Försäljningen är ett led i renodlingen av NCC Industrys verksamhet i Danmark..

DI - 30 minuter sedan

S-veteranen: Samarbete med M kan lösa migrationsfrågan

Di tv:s Jon Åsbrink pratar med Lars Stjernkvist, före detta partisekreterare för Socialdemokraterna, inför partiets kongress..

DI - 30 minuter sedan

EU kan inte backa in i framtiden

REPLIK. Den franska ambassadören David Cvach påpekar mycket riktigt att Frankrikes mål med EU-samarbetet inte är att upplösa Europas nationalstater. Ambassadören bemöter dock inte den mer sakliga kritiken mot den franska visionen för Europas framtid, skriver Karin Svanborg-Sjövall och Emanuel Örtengren, Timbro..

DI - 45 minuter sedan

Fjällräven-miljardären får rätt inför Bahamasflytt – inte skatteskyldig i Sverige

Fenix Outdoor-miljardären Martin Nordin får rätt. Högsta förvaltningsdomstolen slår fast att han inte kan anses ha väsentlig anknytning till Sverige, trots hans ekonomiska engagemang i hemlandet..

DI - 45 minuter sedan

Uppgifter: Theresa May får bara åtta veckor brexitrespit

EU-toppmötet väntas idag säga nej till premiärminister Theresa Mays begäran om att skjuta på EU-utträdet. Hon får mindre än två månader extratid, inte tre månader som hon begärde på onsdagen, enligt brittisk media..

DI - 45 minuter sedan

Alzheimers-raketen rasar på börsen efter stoppad studie

Biogen och japanska Eisai stoppar sin fas 3-utveckling med Alzheimerskandidaten Aducanumab. Stockholmsnoterade Bioarctic, som har ett samarbete med de båda bolagen, inom Alzheimers sjukdom rasar på börsen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.