DI > Ekonomi

Friday, 20 July, 06:32

DI - 11 jul 18 kl. 19:23

Tobias Wikström: Det behövs inga skärpta budgetreglerLåt regeringen falla med budgeten – det föreslog nationalekonomen John Hassler i Di i tisdags. Idén går ut på att om regeringens budget faller i riksdagen så ska regeringen också avgå. Syftet är att höja insatserna för oppositionen att sabotera delar av regeringens budget..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wikström, John Hassler, Di

Dela artikeln

35 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tobias, WikströmDet , behövs, inga, skärpta, budgetregler
BT - 17 nov 14 kl. 21:15

Wikström: Sexköpslag hindrar slaveri

Majoriteten av Europas tvångsarbetare utnyttjas inom sexhandeln. Med svensk lagstiftning skulle siffran vara betydligt lägre, enligt svenska EU-parlamentariker. - Om andra haft vår sexköpslag så skulle vi inte ha så många sexslavar, säger Cecilia Wikström (FP).

YLE - 20 apr 16 kl. 14:38

"Ingen ska behöva dö för klädernas skull"

Ingen ska vara tvungen att dö på grund av kläder, säger lärare Tuula Bergqvist på Västra Nylands folkhögskola i Karis. Hon har tagit initiativ till att för första gången ordna klädrevolutionskampanjen i VNF. Hon vill att vi blir uppmärksamma på hur våra kläder tillverkas.

BT - 24 dec 14 kl. 12:25

Behöver leka i naturen

I dag ser vi hur barns utelek minskar och den egna relationen till naturen försvagas. Politiker på alla nivåer måste därför ta ett samlat tag för att återfå den positiva utveckling som Sverige så länge legat i framkant med. Vi lever i ett av världens mest naturintresserade och miljömedvetna länder.

GT - 18 aug 13 kl. 18:44

Dementin: "Det finns inga bud på Hysén"

GÖTEBORG. IFK Göteborg räknar med att behålla skyttekungen Tobias Hysén, 31. - Det finns inga bud på honom, försäkrar sportchefen Håkan Mild..

DalaDemokraten - 13 jun 17 kl. 07:00

Adaktusson (KD): VAB och pappadagar är inga beslut för Bryssel

I en tid av stor prövning behöver EU koncentrera sig på sina kärnuppgifter och på gränsöverskridande utmaningar. Hur Cecilia Wikström och Liberalerna har kommit fram till att korridorerna i Bryssel är lägsta ändamålsenliga nivå för lagstiftning om VAB-dagar och pappamånader förefaller minst sagt oklart, skriver debattören..

Cornucopia - 18 maj 15 kl. 18:32

Energimyndigheten: Elnäten behöver inte byggas om för konsumentproducerad el

Läsaren Nanotec, som har en bakgrund från styrelsen hos en mindre elnätsägare, har varit i kontakt med Energimyndigheten. Beskedet är att det inte finns någon grund för Fortums elnätprishöjningar, som skylls på att man ska kunna hantera bland annat solel.
Vindkraftverk.

Expressen - 09 apr 16 kl. 18:29

Skellefteås passning till Växjö – i arenan

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Här är vassa piken som höjer temperaturen inför Växjö-Skellefteå på måndag. Under lördagens segermatch kablade Skellefteå ut en stor bild på jumbotronen med texten: "Vi behöver inga klappor" – riktat till Växjö.

YLE - 30 maj 15 kl. 09:00

Hur nära grannens stuga får man fiska?

- Det finns inga exakta meteravstånd här. Det är subjektiv bedömning från bådas sida som gäller, säger fiskerikonsulent Marcus Wikström. Inte ens i den nya lagen om fiske finns det något exakt meteravstånd för hur nära sommarstugorna fritidsfiskare får komma.

SmålandsPosten - 18 okt 14 kl. 22:02

Utökad försvarsinsats i skärgården

Försvarsmaktens insats mot misstänkt främmande undervattensverksamhet i Stockholms skärgård fortsätter så länge det behövs. Nu har den också förstärkts ytterligare. – Vi har nu tillfört kvalificerade fartyg med bra sensorer, säger Jonas Wikström, Försvarsmaktens operationsledare, till TT.

YLE - 21 jun 16 kl. 19:30

Lurendrejare längs vägar kräver pengar av folk

Falska guldsmycken lovas vägresenärer av lurendrejare ifall de ger låtsasnödställda pengar. Pengarna skall användas till att köpa bensin och betala mat- och hotellräkningar Personer i utländskt registrerade bilar stoppar bilister längs vägar och åtminstone två österbottningar har råkat ut för skojarna de senaste veckorna. Båda fallen har skett i närheten av större vägar i södra och mellersta Finland.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Spararnas miss: Tokköpte i tillväxtfonden före raset

Raset på Ho Chi Minh-börsen har fått den hajpade tillväxtfonden Tundra Vietnam att falla tungt. Det är en smäll mot investerarna, som tryckte in som mest pengar i fonden före toppnoteringen i april..

DI - 45 minuter sedan

Kärn-KPI stiger i Japan

Kärn-KPI (KPI exklusive färska livsmedel) för hela Japan steg 0,8 procent i juni jämfört med samma månad året före..

DI - 45 minuter sedan

Donald Trump bjuder in Putin

Donald Trump har bjudit in Vladimir Putin till Washington i höst, uppgav Vita huset på torsdagen. Detta trots en omfattande kritik efter de båda presidenternas möte i Helsingfors på måndagen.  Det rapporterar Reuters..

DI - 1 timme sedan

Asienbörser: Spretigt i öst

Börser i Asien går spretigt efter frågetecken kring Donald Trumps räntekommentarer..

DI - 1 timme sedan

Olof Lundh: Världens värdefullaste klubbar – men inte tack vare framgången

Med tanke på att söndagens VM-final i fotboll i Moskva samlade runt en miljard tittare och att Europas fotbollsligor är en miljardindustri är det lätt att tro att fotbollsklubbarna skulle dominera en lista över de värdefullaste lagen i världen. .

DI - 1 timme sedan

Detta händer fredag 20 juli

Fredagens viktigaste händelser..

DI - 7 timmar sedan

Globaliseringen blev lyftet för livsverket

Gösta Karlsson grundade Elme Spreader för 45 år sedan och ser fortfarande inget som helst skäl att släppa in riskkapitalister eller börsnotera livsverket:  ”Om vi inte har haft någon kompanjon hittills, varför skulle vi ha en nu?”..

DI - 8 timmar sedan

Ebay och Alcoa rasade på svag börs

De ledande amerikanska börserna vände ned på torsdagen då flera rapporterande bolag hamnade i fokus. Donald Trump kritiserade Federal Reserves höjningar av styrräntan i en intervju med CNBC på torsdagen. "Jag är inte glad att Fed höjer lånekostnader och potentiellt bromsar in ekonomin", sade Donald Trump under intervjun..

DI - 8 timmar sedan

Millicom levererade på förväntningarna

Teleoperatören Millicoms ebitda-resultat blev 551 miljoner dollar för det andra kvartalet 2018. Det framgår av bolagets delårsrapport. .

DI - 8 timmar sedan

Mikael Vilenius: Framgången fortsätter för Epirocs Eriksgata

Epiroc fortsatte sin Eriksgata på börsen efter avknoppningen från Atlas Copco med en stark rapport. Ingen borde ha blivit förvånad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.