DI > Ekonomi

Thursday, 13 December, 17:00

DI - 11 jul 18 kl. 19:23

Tobias Wikström: Det behövs inga skärpta budgetreglerLåt regeringen falla med budgeten – det föreslog nationalekonomen John Hassler i Di i tisdags. Idén går ut på att om regeringens budget faller i riksdagen så ska regeringen också avgå. Syftet är att höja insatserna för oppositionen att sabotera delar av regeringens budget..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wikström, John Hassler, Di

Dela artikeln

37 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tobias, WikströmDet , behövs, inga, skärpta, budgetregler
BT - 17 nov 14 kl. 21:15

Wikström: Sexköpslag hindrar slaveri

Majoriteten av Europas tvångsarbetare utnyttjas inom sexhandeln. Med svensk lagstiftning skulle siffran vara betydligt lägre, enligt svenska EU-parlamentariker. - Om andra haft vår sexköpslag så skulle vi inte ha så många sexslavar, säger Cecilia Wikström (FP).

YLE - 20 apr 16 kl. 14:38

"Ingen ska behöva dö för klädernas skull"

Ingen ska vara tvungen att dö på grund av kläder, säger lärare Tuula Bergqvist på Västra Nylands folkhögskola i Karis. Hon har tagit initiativ till att för första gången ordna klädrevolutionskampanjen i VNF. Hon vill att vi blir uppmärksamma på hur våra kläder tillverkas.

BT - 24 dec 14 kl. 12:25

Behöver leka i naturen

I dag ser vi hur barns utelek minskar och den egna relationen till naturen försvagas. Politiker på alla nivåer måste därför ta ett samlat tag för att återfå den positiva utveckling som Sverige så länge legat i framkant med. Vi lever i ett av världens mest naturintresserade och miljömedvetna länder.

GT - 18 aug 13 kl. 18:44

Dementin: "Det finns inga bud på Hysén"

GÖTEBORG. IFK Göteborg räknar med att behålla skyttekungen Tobias Hysén, 31. - Det finns inga bud på honom, försäkrar sportchefen Håkan Mild..

DalaDemokraten - 13 jun 17 kl. 07:00

Adaktusson (KD): VAB och pappadagar är inga beslut för Bryssel

I en tid av stor prövning behöver EU koncentrera sig på sina kärnuppgifter och på gränsöverskridande utmaningar. Hur Cecilia Wikström och Liberalerna har kommit fram till att korridorerna i Bryssel är lägsta ändamålsenliga nivå för lagstiftning om VAB-dagar och pappamånader förefaller minst sagt oklart, skriver debattören..

Cornucopia - 18 maj 15 kl. 18:32

Energimyndigheten: Elnäten behöver inte byggas om för konsumentproducerad el

Läsaren Nanotec, som har en bakgrund från styrelsen hos en mindre elnätsägare, har varit i kontakt med Energimyndigheten. Beskedet är att det inte finns någon grund för Fortums elnätprishöjningar, som skylls på att man ska kunna hantera bland annat solel.
Vindkraftverk.

Uppsalanyheter.se - 11 nov 18 kl. 20:37

Sirius krossade Kalmarsund

Superligan: Sirius körde över Kalmarsund hemma i IFU Arena under söndagseftermiddagen med förkrossande 10-3. Efter halva matchen ledde blåsvart med hela 8-0.Sirius körde över Kalmarsund hemma i IFU Arena under söndagseftermiddagen med förkrossande 10-3.

Expressen - 09 apr 16 kl. 18:29

Skellefteås passning till Växjö – i arenan

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Här är vassa piken som höjer temperaturen inför Växjö-Skellefteå på måndag. Under lördagens segermatch kablade Skellefteå ut en stor bild på jumbotronen med texten: "Vi behöver inga klappor" – riktat till Växjö.

YLE - 30 maj 15 kl. 09:00

Hur nära grannens stuga får man fiska?

- Det finns inga exakta meteravstånd här. Det är subjektiv bedömning från bådas sida som gäller, säger fiskerikonsulent Marcus Wikström. Inte ens i den nya lagen om fiske finns det något exakt meteravstånd för hur nära sommarstugorna fritidsfiskare får komma.

SmålandsPosten - 18 okt 14 kl. 22:02

Utökad försvarsinsats i skärgården

Försvarsmaktens insats mot misstänkt främmande undervattensverksamhet i Stockholms skärgård fortsätter så länge det behövs. Nu har den också förstärkts ytterligare. – Vi har nu tillfört kvalificerade fartyg med bra sensorer, säger Jonas Wikström, Försvarsmaktens operationsledare, till TT.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Omfamna oron – snart jublar börsen igen

Om mindre än fyra månader lämnar Storbritannien EU. Men inte ens nu vet någon hur det kommer att bli. Det finns en utbredd oro som påverkar marknaderna.

DI - 10 minuter sedan

Oljepriserna har rekylerat upp under eftermiddagen

Oljepriserna har rekylerat upp efter lunch på torsdagen, stärkta av tecken på att oljelagren vid den viktiga leveranshubben Cushing i Oklahoma börjar falla tillbaka..

DI - 30 minuter sedan

General Electric rusar på positiva USA-börser

New York-börserna rörde sig försiktigt uppåt i den inledande handeln på torsdagen medan investerare håller ett vakande öga på utvecklingen mellan USA och Kina. .

DI - 30 minuter sedan

Euron försvagades något efter duvaktiga uttalande från Draghi

Norska kronan stärktes initialt på torsdagen efter räntebesked från Norges Bank men tappade efter hand denna förstärkning. Euron försvagades en aning efter duvaktiga uttalanden från ECB-chefen Mario Draghi samtidigt som Europaräntorna vände nedåt. .

DI - 45 minuter sedan

43-åring i Allra-härvan åtalas – gömde en miljon på hustruns konto

En 43-åring som fick del av ett penningbelopp på 60 miljoner från Allra-härvan har åtalats för skattebrott. Mannen ska ha gömt undan en miljon på sin dåvarande hustrus konto, rapporterar Expressen..

DI - 1 timme sedan

Mäklare: Efter budgetbeskedet – nu väntas bopriserna lyfta

Budgetbeskedet om skattesänkningar skapar försiktig optimism på bomarknaden efter höstens bistra utveckling. ”Bostadspriserna sätts av hushåll med god ekonomi och höga inkomster. Sänkta skatter för dem driver bostadspriserna”, uppger mäklaren Erik Olsson.

DI - 1 timme sedan

Tomas Billing behåller klubban i NCC

Tomas Billing lämnar i vår vd-stolen på Nordstjernan efter nästan 20 år. Men 55-åringen behåller ordförandeskapet i kärninnehavet NCC. ”Jag fortsätter som i dag”, är Tomas Billings besked till Di..

DI - 1 timme sedan

Didner & Gerge Fonder flaggar upp i Elanders

Didner & Gerge Fonder har ökat sitt ägande i Elanders till 7,6 procent av kapitalet och 5,2 procent av rösterna i bolaget. .

DI - 1 timme sedan

Inbromsning i Caterpillars maskinförsäljning

Verkstadsjätten Caterpillars maskinförsäljning ökade med 16 procent under perioden september-november. Det är en minskning med 2 procentenheter från perioden augusti-oktober..

DI - 1 timme sedan

Wallenberg tiger om ABB:s jätteaffär

ABB:s största ägare Investor tiger om diskussionerna med Hitachi om en eventuell försäljning av kraftdivisionen. Wallenbergarnas maktbolag försäkrar dock att man står bakom ABB:s styrelse..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.