DI > Ekonomi

Wednesday, 26 September, 10:57

DI - 11 jul 18 kl. 19:23

Tobias Wikström: Det behövs inga skärpta budgetreglerLåt regeringen falla med budgeten – det föreslog nationalekonomen John Hassler i Di i tisdags. Idén går ut på att om regeringens budget faller i riksdagen så ska regeringen också avgå. Syftet är att höja insatserna för oppositionen att sabotera delar av regeringens budget..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wikström, John Hassler, Di

Dela artikeln

37 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tobias, WikströmDet , behövs, inga, skärpta, budgetregler
BT - 17 nov 14 kl. 21:15

Wikström: Sexköpslag hindrar slaveri

Majoriteten av Europas tvångsarbetare utnyttjas inom sexhandeln. Med svensk lagstiftning skulle siffran vara betydligt lägre, enligt svenska EU-parlamentariker. - Om andra haft vår sexköpslag så skulle vi inte ha så många sexslavar, säger Cecilia Wikström (FP).

YLE - 20 apr 16 kl. 14:38

"Ingen ska behöva dö för klädernas skull"

Ingen ska vara tvungen att dö på grund av kläder, säger lärare Tuula Bergqvist på Västra Nylands folkhögskola i Karis. Hon har tagit initiativ till att för första gången ordna klädrevolutionskampanjen i VNF. Hon vill att vi blir uppmärksamma på hur våra kläder tillverkas.

BT - 24 dec 14 kl. 12:25

Behöver leka i naturen

I dag ser vi hur barns utelek minskar och den egna relationen till naturen försvagas. Politiker på alla nivåer måste därför ta ett samlat tag för att återfå den positiva utveckling som Sverige så länge legat i framkant med. Vi lever i ett av världens mest naturintresserade och miljömedvetna länder.

GT - 18 aug 13 kl. 18:44

Dementin: "Det finns inga bud på Hysén"

GÖTEBORG. IFK Göteborg räknar med att behålla skyttekungen Tobias Hysén, 31. - Det finns inga bud på honom, försäkrar sportchefen Håkan Mild..

DalaDemokraten - 13 jun 17 kl. 07:00

Adaktusson (KD): VAB och pappadagar är inga beslut för Bryssel

I en tid av stor prövning behöver EU koncentrera sig på sina kärnuppgifter och på gränsöverskridande utmaningar. Hur Cecilia Wikström och Liberalerna har kommit fram till att korridorerna i Bryssel är lägsta ändamålsenliga nivå för lagstiftning om VAB-dagar och pappamånader förefaller minst sagt oklart, skriver debattören..

Cornucopia - 18 maj 15 kl. 18:32

Energimyndigheten: Elnäten behöver inte byggas om för konsumentproducerad el

Läsaren Nanotec, som har en bakgrund från styrelsen hos en mindre elnätsägare, har varit i kontakt med Energimyndigheten. Beskedet är att det inte finns någon grund för Fortums elnätprishöjningar, som skylls på att man ska kunna hantera bland annat solel.
Vindkraftverk.

Expressen - 09 apr 16 kl. 18:29

Skellefteås passning till Växjö – i arenan

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Här är vassa piken som höjer temperaturen inför Växjö-Skellefteå på måndag. Under lördagens segermatch kablade Skellefteå ut en stor bild på jumbotronen med texten: "Vi behöver inga klappor" – riktat till Växjö.

YLE - 30 maj 15 kl. 09:00

Hur nära grannens stuga får man fiska?

- Det finns inga exakta meteravstånd här. Det är subjektiv bedömning från bådas sida som gäller, säger fiskerikonsulent Marcus Wikström. Inte ens i den nya lagen om fiske finns det något exakt meteravstånd för hur nära sommarstugorna fritidsfiskare får komma.

SmålandsPosten - 18 okt 14 kl. 22:02

Utökad försvarsinsats i skärgården

Försvarsmaktens insats mot misstänkt främmande undervattensverksamhet i Stockholms skärgård fortsätter så länge det behövs. Nu har den också förstärkts ytterligare. – Vi har nu tillfört kvalificerade fartyg med bra sensorer, säger Jonas Wikström, Försvarsmaktens operationsledare, till TT.

YLE - 21 jun 16 kl. 19:30

Lurendrejare längs vägar kräver pengar av folk

Falska guldsmycken lovas vägresenärer av lurendrejare ifall de ger låtsasnödställda pengar. Pengarna skall användas till att köpa bensin och betala mat- och hotellräkningar Personer i utländskt registrerade bilar stoppar bilister längs vägar och åtminstone två österbottningar har råkat ut för skojarna de senaste veckorna. Båda fallen har skett i närheten av större vägar i södra och mellersta Finland.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Pensionsmyndigheten: 35-åringar får jobba till 70

Dagens 35-åringar bör sikta på att arbeta till 70, i alla fall om pensionen ska bli runt 70–80 procent av slutlönen. Pensionsmyndigheten har på regeringens uppdrag beräknat den så kallade riktåldern som innebär att pensionsåldern anpassas efter att vi väntas leva allt längre..

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Getingen sticker nedåt

Stockholmsbörsen inledde onsdagens handel med en mindre uppgång, men vände snart ned till nivåer under nollstrecket..

DI - 30 minuter sedan

Globala risker ökar – men tynger inte prognosen

De flesta ekonomier fortsätter utvecklas väl men utvecklingen är splittrad. I Europa och Asien saktar tillväxten ned medan den växlar upp ytterligare i Nordamerika. Samtidigt har riskerna för den globala ekonomin ökat.

DI - 45 minuter sedan

Räntor och valutor: Små rörelser i väntan på Fed

Europeiska räntor pekar svagt nedåt i onsdagens förmiddagshandel samtidigt som euron har tappat lite mot dollarn. USA-räntorna sjunker också inför kvällens räntebesked från Federal Reserve, som väntas bli ytterligare en höjning..

DI - 1 timme sedan

Daimlers vd slutar – svensk tar över

Fordonstillverkaren Daimlers vd Dieter Zetsche kommer att sluta på posten under 2019. Han blir i stället styrelsemedlem med sikte på att ta över som ordförande år 2021. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Tomra flaggar för massanställning

Norska Tomra, som tillverkar automater för återvinning av dryckesförpackningar, ska rekrytera 1.000-2.000 anställda globalt under en femårsperiod.

DI - 1 timme sedan

Indien slutar med oljeimport från Iran

Indien planerar att inte köpa in mer råolja från Iran från och med november, skriver The Economic Times of India..

DI - 1 timme sedan

Sveriges handelsbalans visar underskott

Handelsbalansen visade ett underskott på 5,3 miljarder kronor i augusti, enligt SCB. .

DI - 1 timme sedan

Analytikerkårens danska favoritaktier bland storbolagen

Analytikerkårens danska storbolagsfavorit är ett rådgivningsbolag som inte rosat aktieägarna under 2018. Störst potential ser de dock i Danske Bank efter årets kursslakt i spåren av penningstvättshärvan i Estland..

DI - 1 timme sedan

Tyska biltillverkare testar förarlöst i Kina

Audi, Mercedes-Benz och BMW har börjat att testa förarlösa bilar i Kina, skriver Financial Times..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.