Expressen > Nyheter

Sunday, 22 July, 20:27

Expressen - 11 jul 18 kl. 19:00

Läkaren Johans kritik mot Försäkringskassan hyllasLäkaren Johan Månflod berättar att han länge känt frustration över att behöva lägga tid på att skriva sjukintygen – i stället för att hjälpa sina patienter.– Om det finns en kvart kvar hinner jag inte hjälpa patienten med det faktiska problemet, säger han i klippet som har fått stor spridning..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Johans, Johan Månflod

Dela artikeln

4737 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkaren, Johans, kritikmot , Försäkringskassan, hyllas
SmålandsPosten - 02 jul 14 kl. 06:43

Försäkringskassan tror inte på mig

Jag föddes med en sämre förmåga att höra än andra. Det kallas för ett handikapp. Det har alltid känts olustigt för mig att kalla­ mig själv för handikappad.

Västerbottens Folkblad - 30 apr 13 kl. 10:44

Läkare anmäler Försäkringskassan

Läkaren sjukskrev en patient men Försäkringskassans handläggare bedömde att patienten inte har en nedsättning av arbetsförmågan. Nu anmäler läkaren Försäkringskassan till Riksrevisionen. Läkaren har skickat [...

Länstidningen i Jämtland - 16 mar 18 kl. 05:30

Utförsäkrad lärare tvingas ta banklån för att klara ekonomin – läkaren bedömer henne som fortsatt sjuk

Läkaren har sjukskrivit henne för utmattning, depression och ångest. Men Försäkringskassan gör en annan bedömning. Efter ett års kamp tvingas nu läraren Ia Svärd ta banklån för att klara ekonomin.

ÖstersundsPosten - 10 mar 17 kl. 12:00

Mental trötthet – ett svårt problem för Försäkringskassan och vården

Att bedöma mental trötthet är ingen lätt match, varken för Försäkringskassan eller vården. Kristina Jämting, som drabbades av en hjärnskada för snart fyra år sedan, ser en stor brist i Försäkringskassans nuvarande utredning och överläkaren Lars Rönnbäck bekräftar problematiken för vården.
– Vi har inga bra diagnostiska instrument och då blir det inte lätt för Försäkringskassan, säger han..

Expressen - 25 mar 18 kl. 13:16

De skadades i arbetet – nekas stöd av försäkringskassan

Eva Järdeholm-Fernandes blev påkörd i arbetet och sedan dess har hon lidit av svåra smärtor. Enligt läkaren är alla möjligheter till rehab utdömda. Trots det vill försäkringskassan att hon ska jobba.

DN - 25 jun 12 kl. 14:17

Kritik mot hur FK sköter ersättning

Nu kommer ny kritik mot hur Försäkringskassan sköter ersättningen till personer med personlig assistans. Försäkringskassan omprövar inte ersättningen i tid. Dessutom ser omprövningarna olika ut över landet..

SN - 02 nov 12 kl. 18:51

Försäkringskassan får kritik av JO

JO, Justitieombudsmannen, riktar kritik mot Försäkringskassan i Nyköping/Södertälje efter att en man i Nyköping klagat över lång handläggning..

Resume - 05 aug 13 kl. 09:29

JO-kritik mot Försäkringskassan


JO riktar kritik mot Försäkringskassan för att den vägrade lämna ut uppgifter till en journalist på Sundsvalls Tidning.

Helsingborgs Dagblad - 03 apr 14 kl. 09:02

Tabbe av Försäkringskassan får skarp JO-kritik

Försäkringskassan får skarp kritik från JO för att ha skickat känsliga handlingar till fel person..

SR - 23 jul 15 kl. 05:45

JO-kritik mot försäkringskassan

Justitieombudsmannen riktar hård kritik mot försäkringskassan för långa väntetider på ersättning efter att patienter sökt vård utomlands..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Här är Sydsveriges bästa badstränder

Vill du bada på en riktigt fin strand i Sverige, är det i Halland eller i Skåne du ska vara. I alla fall enligt resesajten Momondo som har listat landets tio bästa stränder. Inte mindre än sju av dessa finns i syd.

Expressen - 30 minuter sedan

Svens hund anmäldes – trodde det var ett lejon

Sven Andersson, 57, bestämde sig för att ge sin hund Abbe en ny frisyr.Under en morgonpromenad blev duon uppmärksammad av någon som trodde att Sven rastade ett lejon – och anmälde händelsen, vilket LT var först att skriva om.– Någon måste ju ha skolkat på biologilektionen, säger Sven Andersson..

Expressen - 30 minuter sedan

Pias kritik efter mamma Sonjas tragiska död

Sonja Pettersson, 88, avled efter att ha fallit ur sin rullstol under en utflykt med vårdboendet och landat med ansiktet rakt ner på en samling stenar.Karlstad kommun anmälde händelsen till IVO – som nu valt att avsluta ärendet eftersom man anser att kommunen vidtagit tillräckliga åtgärder, skriver NWT.– Jag tycker det är hemskt att de avslutat ärendet, säger Sonjas dotter Pia Pettersson, som även gjort en egen anmälan..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Brandinferno rasar på skånskt gods

En stor brand har utbrutit på en gård i Anderslöv och räddningstjänsten arbetar för fullt mot lågorna.Det ska föreligga spridningsrisk till andra byggnader..

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Tioårig pojke försvunnen på badstrand

En tioårig pojke är sedan 18-tiden på söndagen försvunnen från en badplats i Borstahusen utanför Landskrona.Varken räddningstjänsten eller polisen har någon säker information om pojken försvunnit i vattnet eller på land.En stor sökinsats pågår nu.

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU stor sökinsats efter försvunnen person

En person tros ha försvunnit i vattnet utanför badstranden Fria Bad i Helsingborg.Insatser från både sjöräddningen och räddningstjänsten medverkar vid sökandet.– Insatsen grundar sig på iakttagelser från allmänheten.

Expressen - 3 timmar sedan

Kastade frätande syra i ansiktet på treåring

En 39-årig man har gripits efter att en treårig pojke fått frätande syra kastad i ansiktet.Attacken skedde i en lågprisbutik i den engelska staden Worcester under lördagen.– I nuläget är motivet oklart, säger Mark Travis vid brittiska polisen i ett pressmeddelande..

Expressen - 4 timmar sedan

Hundratals döda fiskar i reningsdamm väckte oro

Hundratals döda fiskar har flutit upp vid Källby avloppsreningsverk och förbryllat invånarna.Nu visar det sig att det är det extrema vädret i kombination med en tillfällig driftstörning som orsakat den enorma fiskdöden.– Miljön i de här dammarna har försämrats, cirkulationen har inte sett bra ut, säger Andreas Lagerblad, avdelningschef för avloppsvatten VA Syd..

Expressen - 4 timmar sedan

Lastbil och personbilar i krock på E4 - stora trafikstörningar

Tre fordon, varav en lastbil, ska vara inblandade i en trafikolycka på E4 vid Åstorp utanför Helsingborg.Olyckan inträffade strax efter klockan 15 på söndagen. Polis, ambulans och räddningstjänst har beordrats till platsen..

Expressen - 4 timmar sedan

Bil har kört in i stolpe – väg avstängd

En bil har kört in i en stolpe i Marks kommun.Det är helt stopp i trafiken och enligt BT så klipper räddningstjänsten upp taket på bilen.Skadeläget är okänt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.