Expressen > Nyheter

Thursday, 20 September, 22:04

Expressen - 11 jul 18 kl. 19:00

Läkaren Johans kritik mot Försäkringskassan hyllasLäkaren Johan Månflod berättar att han länge känt frustration över att behöva lägga tid på att skriva sjukintygen – i stället för att hjälpa sina patienter.– Om det finns en kvart kvar hinner jag inte hjälpa patienten med det faktiska problemet, säger han i klippet som har fått stor spridning..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Johans, Johan Månflod

Dela artikeln

4781 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkaren, Johans, kritikmot , Försäkringskassan, hyllas
SmålandsPosten - 02 jul 14 kl. 06:43

Försäkringskassan tror inte på mig

Jag föddes med en sämre förmåga att höra än andra. Det kallas för ett handikapp. Det har alltid känts olustigt för mig att kalla­ mig själv för handikappad.

Västerbottens Folkblad - 30 apr 13 kl. 10:44

Läkare anmäler Försäkringskassan

Läkaren sjukskrev en patient men Försäkringskassans handläggare bedömde att patienten inte har en nedsättning av arbetsförmågan. Nu anmäler läkaren Försäkringskassan till Riksrevisionen. Läkaren har skickat [...

Länstidningen i Jämtland - 16 mar 18 kl. 05:30

Utförsäkrad lärare tvingas ta banklån för att klara ekonomin – läkaren bedömer henne som fortsatt sjuk

Läkaren har sjukskrivit henne för utmattning, depression och ångest. Men Försäkringskassan gör en annan bedömning. Efter ett års kamp tvingas nu läraren Ia Svärd ta banklån för att klara ekonomin.

ÖstersundsPosten - 10 mar 17 kl. 12:00

Mental trötthet – ett svårt problem för Försäkringskassan och vården

Att bedöma mental trötthet är ingen lätt match, varken för Försäkringskassan eller vården. Kristina Jämting, som drabbades av en hjärnskada för snart fyra år sedan, ser en stor brist i Försäkringskassans nuvarande utredning och överläkaren Lars Rönnbäck bekräftar problematiken för vården.
– Vi har inga bra diagnostiska instrument och då blir det inte lätt för Försäkringskassan, säger han..

Expressen - 25 mar 18 kl. 13:16

De skadades i arbetet – nekas stöd av försäkringskassan

Eva Järdeholm-Fernandes blev påkörd i arbetet och sedan dess har hon lidit av svåra smärtor. Enligt läkaren är alla möjligheter till rehab utdömda. Trots det vill försäkringskassan att hon ska jobba.

DN - 25 jun 12 kl. 14:17

Kritik mot hur FK sköter ersättning

Nu kommer ny kritik mot hur Försäkringskassan sköter ersättningen till personer med personlig assistans. Försäkringskassan omprövar inte ersättningen i tid. Dessutom ser omprövningarna olika ut över landet..

SN - 02 nov 12 kl. 18:51

Försäkringskassan får kritik av JO

JO, Justitieombudsmannen, riktar kritik mot Försäkringskassan i Nyköping/Södertälje efter att en man i Nyköping klagat över lång handläggning..

Resume - 05 aug 13 kl. 09:29

JO-kritik mot Försäkringskassan


JO riktar kritik mot Försäkringskassan för att den vägrade lämna ut uppgifter till en journalist på Sundsvalls Tidning.

Helsingborgs Dagblad - 03 apr 14 kl. 09:02

Tabbe av Försäkringskassan får skarp JO-kritik

Försäkringskassan får skarp kritik från JO för att ha skickat känsliga handlingar till fel person..

SR - 23 jul 15 kl. 05:45

JO-kritik mot försäkringskassan

Justitieombudsmannen riktar hård kritik mot försäkringskassan för långa väntetider på ersättning efter att patienter sökt vård utomlands..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Bil började brinna under färd: ”Helt övertänd”

Räddningstjänsten arbetar just nu med att släcka en bil som börjat brinna under färd i Torslanda i Göteborg.– Den var fullt övertänd när vi kom fram, säger räddningstjänstens larm– och ledningsoperatör. .

Expressen - 1 timme sedan

Klart för turistresor till Titanic på havets djup

Det är charterresan framför alla andra – åtta dagars all inclusive till havs med en dagsutflykt till Titanic på 4 000 meters djup som kronan på verket.Runt en miljon kronor väntas nöjesresorna kosta.Claes-Göran Wetterholm, 66, hoppas bli första svensk att uppleva skeppsvraket på nära håll..

Expressen - 1 timme sedan

Alexander, 19, slutar efter ett år i hemtjänsten: ”Jag är totalt slut”

Efter bara ett års arbete inom hemtjänsten fick Alexander Finstad nog.– Jag är totalt slut. Jag älskade jobbet, men stressen och arbetsvillkoren är orimliga, säger 19-åringen – och hyllar alla som orkar fortsätta..

Expressen - 1 timme sedan

Prognosen skärps för stormen Knud

I går skärptes prognosen för den storm som väntas drabba Sverige under fredagsdygnet. SMHI har utfärdat en klass 2-varning.– Det är väder som kan innebära fara för allmänheten, det ska man vara medveten om, säger meteorologen Sofia Söderberg till TT.

Expressen - 1 timme sedan

Minst 40 döda i färjeolycka i Tanzania

Minst 40 personer har bekräftats döda efter att en färja kapsejsat på Victoriasjön i norra Tanzania, rapporterar AFP.Enligt uppgifter kan färjan ha haft över 400 parssagerare och hundratals saknas fortfarande, enligt BBC..

Expressen - 1 timme sedan

Forskare: Sverige är måltavla för kinesiskt experiment

Flyktingspioner, påtryckningar mot flygbolag och fejkade tv-erkännanden. Och en diplomatisk ”låtsaskris” – om tre kinesiska turister på ett vandrarhem. Sveriges klassas som måltavla för ett nytt kinesiskt experiment med hårda politiska påtryckningar.

Expressen - 1 timme sedan

Anders Ygeman och Magdalena Andersson i topp på krysslistan

Anders Ygeman (S).Magdalena Andersson (S).Lars Adaktusson (KD).

Expressen - 1 timme sedan

Kommunens vägran – mot kött varje dag

Medan flera kommuner väljer att stryka de vegetariska alternativen på skolmatsmenyerna gör Hylte kommun tvärtom.I stället för att köpa in mer kött för att stötta bönderna står Hylte kommun fast vid de vegetariska rätterna.– Det är för miljöns skull, säger Malin Thydén Kärrman (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande..

Expressen - 1 timme sedan

Bil i krock med älg – oklart skadeläge

En personbil har krockat med en älg.Olyckan har inträffat på länsväg 127 vid Värnamo. Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.

Expressen - 2 timmar sedan

Kronprinsessans besök på stjärnrestaurangen i New York

NEW YORK. Fänkål eller krondill?Gott luktar det i alla fall, konstaterar kronprinsessan Victoria under besöket i Brooklyn.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.