DN > Inrikes

Tuesday, 13 November, 18:50

Liknande nyheter

Taggar: Hon blir ny riksåklagare
YLE - 07 sep 17 kl. 13:23

Raija Toiviainen riksåklagare i stället för Nissinen

Regeringen föreslår att Raija Toiviainen utnämns till riksåklagare på viss tid. Toiviainen jobbar nu som biträdande riksåklagare. President Sauli Niinistö beslutar om utnämningen i morgon.

Skånskan - 06 sep 16 kl. 12:24

Riksåklagare utreder släppt make

Lund/Malmö Nio dagar före mordet ska den 43-årige mannen ha gripits för misshandel på hustrun och tre familjemedlemmar. Nu utreder riksåklagare om åklagare gjorde fel när förundersökningen lades ner.Det var den 19 april i år som den nu 43-årige mannen knivhögg sin hustru till döds i p-huset Färgaren i Lund.

Supermiljöbloggen - 30 mar 16 kl. 17:58

Amerikanska riksåklagare utreder oljeföretags klimatlögner

Riksåklagare från 19 amerikanska stater och territorier har gått samman för att utreda om kol- och oljeföretag ljuger för investerare om klimatrisker. New Yorks riksåklagare Eric Schneiderman startade förra året en investeringsbedrägeriutredning kring ExxonMobils uttalanden för att misskreditera klimatmodeller. “Vi har hört forskarna och vi har hört vad som händer med planeten,” sa Eric Schneiderman under en press-briefing.

Blekinge Läns tidning - 26 jan 16 kl. 04:41

Riksåklagare friar premiärminister

Malaysias riksåklagare, som också fungerar som regeringens högst rankade juridiske rådgivare, friar premiärminister Najib Razak. Regeringschefen har varit i blåsväder sedan det avslöjats att enorma summor satts in på hans konto.(TT) Malaysias riksåklagare, som också fungerar som regeringens högst rankade juridiske rådgivare, friar premiärminister Najib Razak.

Barometern - 02 apr 14 kl. 10:59

Riksåklagare vill ha hårdare straff

Riksåklagare Anders Perklev föreslår hårdare straff för allvarliga våldsbrott. Han anser bland annat att minimistraffet för dråp bör höjas från sex till åtta års fängelse. Perklev har utrett straffskalorna på uppdrag av justitieminister Beatrice Ask, som varit missnöjd med att regeringens reform 2010 inte ledde till hårdare straff.

Sydsvenskan - 29 jun 15 kl. 11:05

Bombdåd mot Egyptens riksåklagare

Egyptens riksåklagare Hisham Barakat har utsatts för ett bombdåd i Kairo. En sprängladdning exploderade i närheten av den bil som han färdades i, enligt säkerhetskällor.Barakat och hans livvakter har förts till sjukhus.

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 15 kl. 11:05

Bombdåd mot Egyptens riksåklagare

Egyptens riksåklagare Hisham Barakat har utsatts för ett bombdåd i Kairo. En sprängladdning exploderade i närheten av den bil som han färdades i, enligt säkerhetskällor.Barakat och hans livvakter har förts till sjukhus.

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 16 kl. 04:42

Riksåklagare friar premiärminister

Malaysias riksåklagare, som också fungerar som regeringens högst rankade juridiske rådgivare, friar premiärminister Najib Razak.Regeringschefen har varit i blåsväder sedan det avslöjats att enorma summor satts in på hans konto.Riksåklagaren Mohamed Apandi Ali uppger nu att pengarna, nästan sex miljarder svenska kronor, är privata gåvor till Razak från Saudiarabiens kungahus.

Sydsvenskan - 26 jan 16 kl. 04:42

Riksåklagare friar premiärminister

Malaysias riksåklagare, som också fungerar som regeringens högst rankade juridiske rådgivare, friar premiärminister Najib Razak.Regeringschefen har varit i blåsväder sedan det avslöjats att enorma summor satts in på hans konto.Riksåklagaren Mohamed Apandi Ali uppger nu att pengarna, nästan sex miljarder svenska kronor, är privata gåvor till Razak från Saudiarabiens kungahus.

SvD - 19 jan 17 kl. 16:17

Riksåklagare överklagar Brommamord

Riksåklagare Anders Perklev överklagar hovrättsdomen mot en 33-årig man som slog ihjäl sin tidigare flickvän i Bromma. Hovrätten dömde i december mannen till 18 års fängelse för mord och grov fridskränkning. Han borde i stället dömas till livstid, anser riksåklagaren som vill att Högsta domstolen prövar saken som en ledning i vilka fall som livstidsstraff ska användas som påföljd..

YLE - 25 jan 18 kl. 12:24

Regeringens beslut: Riksåklagare Matti Nissinen sägs upp

Regeringen har som väntat meddelat att riksåklagaren Matti Nissinen sägs upp från ämbetet som riksåklagare. Orsaken är domen från Högsta domstolen för uppsåtligt brott mot tjänsteplikten..

Fler nyheter från DN

DN - 23 timmar sedan

Antibiotikaanvändningen minskar i Sverige

Antibiotikaresistenta bakterier fortsätter att öka världen över. Förskrivningen av antibiotika minskar i Sverige, särskilt för barnen. Men hotet kvarstår.

DN - Igår: 15:11

Pengarna som samlades in till försvunne 12-åringen har betalats tillbaka

De omkring 250.000 kronor som samlades in på Facebook till sökandet efter den försvunne 12-åringen i Falkenberg – och som sedan lett till ett infekterat bråk – har betalats tillbaka till insamlingskontot. Det uppger kvinnan som polisanmäldes för bedrägeri, och som i sin tur anmält en man för bland annat förtal..

DN - Igår: 14:37

Nazister åtalas för misshandel i Almedalen

Två män med kopplingar till den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen åtalas för brott begångna under Almedalsveckan på Gotland i somras..

DN - Igår: 10:13

Prisbelönte kolumnisten Andrev Walden till DN

Journalisten och krönikören Andrev Walden lämnar Aftonbladet och blir ny medarbetare i Dagens Nyheter..

DN - Igår: 08:54

Ny studie: Fler i organiserad brottslighet än forskarna trott

En unik ny kartläggning som SVT Nyheter tagit del av visar att antalet individer i olika former av organiserad brottslighet och extremism i Sverige är större än vad forskarna räknat med, drygt 15.000. De tycks också vara bättre organiserade än man trott..

DN - Igår: 21:23

Polisen i internationell insats mot människohandel

Svensk polis har deltagit i en stor internationell insats för att hitta offer för människohandel och prostitution. Ett 30-tal misstänks för sexköp. – Vi har sett nätverk och ofta är det en hallick i bakgrunden, säger Per Englund, kriminalinspektör på polisens nationella operativa avdelning.

DN - Igår: 20:23

Pappan: Hjälp mig minnas min älskade son

I fredags kom beskedet från polisen att de med största sannolikhet har hittat den försvunne 12-årige pojken i Falkenberg död.  Nu berättar pojkens pappa om sin sorg i ett känslomässigt inlägg på Facebook. ”Jag har gått sönder och kommer aldrig bli hel igen”, skriver han..

DN - I förrgår: 15:54

Man hittad död efter fest i Lindesberg

En man i 50-årsåldern har hittats död utanför ett hus i Lindesberg.  Enligt polisen råder det oklara omständigheter kring dödsfallet. .

DN - 10 nov 18 kl. 17:20

”Hela orten blir berörd”

Falkenberg är i sorg efter beskedet att det med största sannolikhet är den försvunna tolvåringen som hittades död vid en kraftstation på fredagen.  När Falkenberg FF och Gais möttes på lördagseftermiddagen inleddes matchen med en tyst minut för pojken. – Våra tankar går till pojkens familj och anhöriga, sade lagkapten Tibor Joza innan det blev helt tyst inne på arenan..

DN - 10 nov 18 kl. 12:08

Kommunen aktiverar krisplan för att möta sorgen i Falkenberg

Falkenbergs kommun har satt in extra resurser för att möta sorgen hos invånarna efter beskedet att det med största sannolikhet är den tolvåriga pojken som hittades död i Ätran. Polisen misstänker inget brott bakom försvinnandet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.