DI > Ekonomi

Monday, 16 July, 08:56

DI - 11 jul 18 kl. 18:32

USA-börser: Nedåt i New York efter nya Trump-hotDe ledande USA-börserna fortsatte att utvecklas svagt under onsdagen. Oron för handelskrig har ökat då Trump-administrationen har kommit med nya hot gällande importtullar på varor från Kina till ett exportvärde om 200 miljarder dollar. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, New York, Trump, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-börserNedåt i , New, Yorkefter nya , Trump-hot
DI - 09 aug 17 kl. 18:11

USA-börser: Mediebolag tappar på Disney-nyhet

New York-börserna pekade nedåt på onsdagen där tisdagens uppgifter om Nordkoreas avancemang inom kärnvapen ännu tyngde marknaderna. USA:s president Donald Trump svarade att Nordkorea kommer "mötas av eld och lågor, och för att vara ärlig, kraft som världen aldrig sett förut" om Nordkorea fortsätter att utgöra ett hot mot landet..

DI - 22 aug 17 kl. 18:07

New York-börser upp trots nya hot

New York-börserna noterades för uppgångar. Detta trots att Nordkorea på tisdagen utfärdat nya hot mot USA efter landet ignorerat Nordkoreas varningar kring de årliga militärövningarna med Sydkorea..

DI - 29 aug 17 kl. 16:36

USA-börser: Nya hot från Nordkorea pressar börser

New York-börserna ändrade riktning från måndagens stängning och pekade nedåt vid tisdagens handelsöppning. Bland annat bidrog nya spänningar mellan Nordkorea och USA till nedgångarna..

Sydsvenskan - 23 sep 11 kl. 00:03

Ramallah och Jerusalem, inte New York

Idag får världen svaret. Fullföljer den palestinske presidenten Mahmud Abbas sina planer på att i New York, till FN-chefen Ban Ki-Moon, överlämna en ansökan om ett palestinskt medlemskap i FN och ett internationellt erkännande som stat?
Det är inte svårt att förstå Abbas frustration.

DI - 15 aug 17 kl. 18:10

USA-börser: Lugn handel tack vare lättade spänningar

De tre ledande börserna i New York var oförändrade klockan 17.50 på tisdagen. Spänningarna mellan USA och Nordkorea, som tyngde marknaderna föregående vecka, lättade ytterligare när Nordkorea tog tillbaka sitt hot om att angripa ön Guam i Stilla havet, där USA har flera militärbaser..

VA - 27 jul 11 kl. 08:01

Tung stämning i New York

27 juli Börshandeln i New York fortsatte veckan i moll på tisdagen. Stämningen var, liksom dagen innan, tyngd av oro för huruvida de amerikanska politikerna ska kunna nå en överenskommelse om en höjning av USA:s skuldtak i tid innan landet tvingas till betalningsinställelse. Flera svaga bolagsrapporter dämpade humöret ytterligare.

YLE - 18 sep 12 kl. 04:45

Falskt bombhot mot Finnair i New York

Ett Finnairflyg isolerades tillfälligt i New York i natt till följd av ett bombhot som senare visade sig vara falskt. Myndigheterna undersökte planet, varefter passagerarna fick lämna det. Planet hade avgått från Helsingfors till New York vid middagstid i går med inemot 240 passagerare och besättningsmedlemmar ombord.

DI - 27 feb 18 kl. 22:24

USA-börser: Fed-chefens hot sänkte Wall Street

New York-börserna backade på tisdagen då investerarnas fokus kretsade kring Fed-chefen Jerome Powells första tal inför lagstiftarna..

E24 - 27 jul 11 kl. 06:49

Minus på New York-börserna

Nedgångarna på börserna i New York utökades i den sena tisdagshandeln efter att ett förnyat hot om veto mot republikanernas tvåstegsplan från presidentens administration ökat misstron mot politikernas förmåga att nå en uppgörelse om USA:s skuldtak i tid innan landet tvingas ställa in betalningar..

DN - 09 sep 11 kl. 07:02

New York sätter upp vägspärrar efter bombhot

Myndigheterna i USA har tagit emot ett hot om ett terrordåd mot New York eller Washington inför tioårsminnet av 11 september-attackerna. Hotet betecknas som ?trovärdigt men inte bekräftat?

DI - 10 aug 17 kl. 22:17

New York: Trumps nya hot sänkte börserna rejält

Börserna i New York handlades fortsatt ned på torsdagen i spåren av spänningarna mellan USA och Nordkorea..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Ryssland: Vi stoppade miljontals nätattacker

Fotbolls-VM i Ryssland var inte bara en idrottsfest. Näthackare och andra försökte störa det stora mästerskapet genom att ta sig in dess datorsystem och informationskanaler..

DI - 2 minuter sedan

Xmreality får uppföljningsorder i USA

Xmreality, som är verksamt inom kunskapsöverföring med hjälp av förstärkt verklighet, även kallat augmented reality, har tecknat en uppföljningsorder värd cirka 0,6 miljoner kronor med en amerikansk försvarskoncern. Leverans sker under 2018. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 5 minuter sedan

Tysk domstol inför restriktioner på Enzymaticas medicin

Ett beslut i en regional domstol i Frankfurt har lagt restriktioner på marknadsföringen av Enzymaticas förkylningsspray Coldzyme i Tyskland, där det säljs under varumärket Viruprotect..

DI - 5 minuter sedan

Sensys Gatso övertar kontrakt för 8 miljoner

Sensys Gatso, verksamt inom trafiksäkerhetslösningar, har genom dess dotterbolag Sensys Gatso USA tagit över ett automatiskt hastighetsövervakningsprogram i Ohio, USA från den tidigare leverantören..

DI - 15 minuter sedan

Vinstfall för Systembolaget

Det statliga Systembolaget ökar försäljningen i den ovanligt varma försommaren, men redovisar samtidigt ett kraftigt vinstfall..

DI - 15 minuter sedan

Uppgift: Flera döda i israelisk Syrien-attack

Minst nio soldater som strider på den syriska regimens sida dödades i raketangrepp mot mål i norra Syrien under natten, uppger oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR)..

DI - 15 minuter sedan

Ny order för Powercell

Powercell får ytterligare en order värd drygt 10 miljoner kronor på bränslecellstackar, enligt ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Note ökade resultatet efter skatt

Kontraktstillverkaren Note redovisar ett resultat efter skatt på 17 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (11,6). Resultatet per aktie uppgick till 0:59 kronor (0:40)..

DI - 45 minuter sedan

Rekordresultat för Södra

Skogskoncernen Södra rapporterade på måndagsmorgonen en kraftig resultatökning och det högsta kvartalsresultatet hittills för bolaget..

DI - 30 minuter sedan

SBB hade sjunkande nettoresultat

Fastighetsföretaget Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2018 på 404 miljoner kronor (1.038). Vinsten per aktie sjönk till 0:56 kronor (1:40).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.