DI > Ekonomi

Thursday, 13 December, 16:09

DI - 11 jul 18 kl. 18:09

Stockholmsbörsen: Exportbolag tappar i oron för handelskrigStockholmsbörsen hade en tung onsdag med ökad spänning mellan USA och Kina i den pågående handelskonflikten. H&M-storägaren Stefan Persson har fyllt på ytterligare i sitt innehav i klädjätten..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Kina, Stefan Persson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsbörsen, Exportbolag, tappari , oronför , handelskrig
DI - 14 nov 16 kl. 13:21

Stockholmsbörsen: Placerarna tappar humöret

Stockholmsbörsen tappar fart och vid lunchtid hade index fallit under nollstrecket. Det är bankerna som tynger humöret..

DI - 02 mar 16 kl. 12:45

Stockholmsbörsen: Handeln tappar fart

Råvarubolagen fortsätter sin återhämtning på börsen. Men i övrigt vänder Stockholmsbörsen svagt ner efter en inledande uppgång..

DI - 11 okt 17 kl. 13:56

Stockholmsbörsen: Swedbank tappar efter Nordeasänkning

Stockholmsbörsen uppvisar likt de större europeiska handelsplatserna en begränsad indexrörelse på onsdagen. Madrid-börsen steg rejält efter att Katalonien valt dialog framför omedelbar självständighet. Bland de svenska storbolagen backade Swedbank efter att Nordea sänkt aktien..

DI - 27 jun 13 kl. 13:56

Stockholmsbörsen: Sandvik tappar

Stockholmsbörsen steg aningen på torsdagen medan utvecklingen allmänt var oregelbunden i Europa. Sandvik backade efter att ha förlorat ett mål i Kammarrätten. Marknaden inväntar torsdagseftermiddagens makrodata..

DI - 07 okt 13 kl. 14:05

Stockholmsbörsen: Boliden tappar

Stockholmsbörsen tappade i ett allmänt svagt risksentiment när den nya veckans handel inleddes. Budgetdebatten i USA är fortsatt på tapeten..

DI - 21 jan 15 kl. 10:43

Stockholmsbörsen: Lundin tappar på blodfattig börs

Stockholmsbörsen halkade, i likhet med de flesta övriga Europabörserna, snart ned under nollstrecket efter en positiv start på onsdagen. Olja och teknologi är de två svagaste sektorerna i Stockholm medan konsumenttjänster och verkstad var bland de två bästa..

DI - 29 jan 15 kl. 10:27

Stockholmsbörsen: Bankerna tappar mark efter rapport

Stockholmsbörsen inleder torsdagens handel nedåt med bankerna i täten för nedgången. Bland dagens rapporter kunde SEB inte leva upp till förväntningarna..

DI - 29 apr 15 kl. 13:35

Stockholmsbörsen: Spelbolaget tappar

Riksbankens räntebesked stod i fokus för onsdagens handel på Stockholmsbörsen. Index backade och Stockholm gick markant sämre än övriga börser i Europa..

DI - 11 maj 15 kl. 09:41

Stockholmsbörsen: Cloetta tappar

Stockholmsbörsen inleder veckans handel svagt nedåt. Efter 15 minuters handel har OMXS-index sjunkit 0,1 procent till 531,6..

DI - 02 jul 18 kl. 09:59

Stockholmsbörsen: Storbanken tappar efter förvärv

Kurserna föll på bred front när handeln på Stockholmsbörsen upptogs efter helgen. Industri var en svag sektor och även finans backade markant..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Mäklare: Efter budgetbeskedet – nu väntas bopriserna lyfta

Budgetbeskedet om skattesänkningar skapar försiktig optimism på bomarknaden efter höstens bistra utveckling. ”Bostadspriserna sätts av hushåll med god ekonomi och höga inkomster. Sänkta skatter för dem driver bostadspriserna”, uppger mäklaren Erik Olsson.

DI - 30 minuter sedan

Tomas Billing behåller klubban i NCC

Tomas Billing lämnar i vår vd-stolen på Nordstjernan efter nästan 20 år. Men 55-åringen behåller ordförandeskapet i kärninnehavet NCC. ”Jag fortsätter som i dag”, är Tomas Billings besked till Di..

DI - 30 minuter sedan

Didner & Gerge Fonder flaggar upp i Elanders

Didner & Gerge Fonder har ökat sitt ägande i Elanders till 7,6 procent av kapitalet och 5,2 procent av rösterna i bolaget. .

DI - 45 minuter sedan

Inbromsning i Caterpillars maskinförsäljning

Verkstadsjätten Caterpillars maskinförsäljning ökade med 16 procent under perioden september-november. Det är en minskning med 2 procentenheter från perioden augusti-oktober..

DI - 45 minuter sedan

Wallenberg tiger om ABB:s jätteaffär

ABB:s största ägare Investor tiger om diskussionerna med Hitachi om en eventuell försäljning av kraftdivisionen. Wallenbergarnas maktbolag försäkrar dock att man står bakom ABB:s styrelse..

DI - 1 timme sedan

Ladda för hett bilår: Elalternativen för den som vågar

Vi är 60 medlemmar i juryn för Årets Bil. Vi hade fler än 30 nya bilar att välja bland. Men av dem bara två renodlade elbilar, Jaguar I-pace och nya Nissan Leaf.

DI - 1 timme sedan

Borg: Svårt att se hur Riksbanken kan höja räntan

Att höja räntan samtidigt som risken för en global avmattning har ökat vore inte ett klokt beslut. Det skriver den tidigare finansministern Anders Borg på sin Linkedin-sida. .

DI - 1 timme sedan

Illavarslande signal från skogen

Metsä Boards nedjusterade vinstutsikter för det fjärde kvartalet satte skogsaktierna under förnyad kurspress. Oron för den kinesiska marknaden för massa växer och överskuggar att det ser fortsatt ljust ut på övriga marknader.  .

DI - 1 timme sedan

Små rörelser väntas i New York men GE-aktien kan lyfta

Den pressade GE-aktien kan lyfta vid öppningen i New York efter att JP Morgan hljt rekommendationen för aktien. I övrigt indikerar terminshandeln små rörelser..

DI - 1 timme sedan

Antalet nyanmälda sjönk i USA

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk 27.000, till 206.000 personer, under vecka 49, jämfört med föregående vecka.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.