DI > Ekonomi

Wednesday, 26 September, 10:27

DI - 11 jul 18 kl. 18:09

Stockholmsbörsen: Exportbolag tappar i oron för handelskrigStockholmsbörsen hade en tung onsdag med ökad spänning mellan USA och Kina i den pågående handelskonflikten. H&M-storägaren Stefan Persson har fyllt på ytterligare i sitt innehav i klädjätten..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Kina, Stefan Persson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsbörsen, Exportbolag, tappari , oronför , handelskrig
DI - 14 nov 16 kl. 13:21

Stockholmsbörsen: Placerarna tappar humöret

Stockholmsbörsen tappar fart och vid lunchtid hade index fallit under nollstrecket. Det är bankerna som tynger humöret..

DI - 02 mar 16 kl. 12:45

Stockholmsbörsen: Handeln tappar fart

Råvarubolagen fortsätter sin återhämtning på börsen. Men i övrigt vänder Stockholmsbörsen svagt ner efter en inledande uppgång..

DI - 11 okt 17 kl. 13:56

Stockholmsbörsen: Swedbank tappar efter Nordeasänkning

Stockholmsbörsen uppvisar likt de större europeiska handelsplatserna en begränsad indexrörelse på onsdagen. Madrid-börsen steg rejält efter att Katalonien valt dialog framför omedelbar självständighet. Bland de svenska storbolagen backade Swedbank efter att Nordea sänkt aktien..

DI - 27 jun 13 kl. 13:56

Stockholmsbörsen: Sandvik tappar

Stockholmsbörsen steg aningen på torsdagen medan utvecklingen allmänt var oregelbunden i Europa. Sandvik backade efter att ha förlorat ett mål i Kammarrätten. Marknaden inväntar torsdagseftermiddagens makrodata..

DI - 07 okt 13 kl. 14:05

Stockholmsbörsen: Boliden tappar

Stockholmsbörsen tappade i ett allmänt svagt risksentiment när den nya veckans handel inleddes. Budgetdebatten i USA är fortsatt på tapeten..

DI - 21 jan 15 kl. 10:43

Stockholmsbörsen: Lundin tappar på blodfattig börs

Stockholmsbörsen halkade, i likhet med de flesta övriga Europabörserna, snart ned under nollstrecket efter en positiv start på onsdagen. Olja och teknologi är de två svagaste sektorerna i Stockholm medan konsumenttjänster och verkstad var bland de två bästa..

DI - 29 jan 15 kl. 10:27

Stockholmsbörsen: Bankerna tappar mark efter rapport

Stockholmsbörsen inleder torsdagens handel nedåt med bankerna i täten för nedgången. Bland dagens rapporter kunde SEB inte leva upp till förväntningarna..

DI - 29 apr 15 kl. 13:35

Stockholmsbörsen: Spelbolaget tappar

Riksbankens räntebesked stod i fokus för onsdagens handel på Stockholmsbörsen. Index backade och Stockholm gick markant sämre än övriga börser i Europa..

DI - 11 maj 15 kl. 09:41

Stockholmsbörsen: Cloetta tappar

Stockholmsbörsen inleder veckans handel svagt nedåt. Efter 15 minuters handel har OMXS-index sjunkit 0,1 procent till 531,6..

DI - 02 jul 18 kl. 09:59

Stockholmsbörsen: Storbanken tappar efter förvärv

Kurserna föll på bred front när handeln på Stockholmsbörsen upptogs efter helgen. Industri var en svag sektor och även finans backade markant..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Globala risker ökar – men tynger inte prognosen

De flesta ekonomier fortsätter utvecklas väl men utvecklingen är splittrad. I Europa och Asien saktar tillväxten ned medan den växlar upp ytterligare i Nordamerika. Samtidigt har riskerna för den globala ekonomin ökat.

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Små rörelser i väntan på Fed

Europeiska räntor pekar svagt nedåt i onsdagens förmiddagshandel samtidigt som euron har tappat lite mot dollarn. USA-räntorna sjunker också inför kvällens räntebesked från Federal Reserve, som väntas bli ytterligare en höjning..

DI - 30 minuter sedan

Daimlers vd slutar – svensk tar över

Fordonstillverkaren Daimlers vd Dieter Zetsche kommer att sluta på posten under 2019. Han blir i stället styrelsemedlem med sikte på att ta över som ordförande år 2021. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Tomra flaggar för massanställning

Norska Tomra, som tillverkar automater för återvinning av dryckesförpackningar, ska rekrytera 1.000-2.000 anställda globalt under en femårsperiod.

DI - 45 minuter sedan

Indien slutar med oljeimport från Iran

Indien planerar att inte köpa in mer råolja från Iran från och med november, skriver The Economic Times of India..

DI - 1 timme sedan

Sveriges handelsbalans visar underskott

Handelsbalansen visade ett underskott på 5,3 miljarder kronor i augusti, enligt SCB. .

DI - 1 timme sedan

Analytikerkårens danska favoritaktier bland storbolagen

Analytikerkårens danska storbolagsfavorit är ett rådgivningsbolag som inte rosat aktieägarna under 2018. Störst potential ser de dock i Danske Bank efter årets kursslakt i spåren av penningstvättshärvan i Estland..

DI - 1 timme sedan

Tyska biltillverkare testar förarlöst i Kina

Audi, Mercedes-Benz och BMW har börjat att testa förarlösa bilar i Kina, skriver Financial Times..

DI - 1 timme sedan

Camanio Care ska söka till First North

Välfärdsteknikbolaget Camanio Care, som handlas på Spotlight, ska ansöka om notering på Nasdaq First North och planerar en "mindre" emission.  Åtgärderna är en del av Camanio Cares strategiska plan i syfte att finansiera den fortsatta tillväxten, uppger bolaget i ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

Verizon erbjuder förtidspension till tusentals

Den amerikanska mobiloperatören Verizon Communications vill dra ned på personalen och har därför erbjudit förtidspension till flera tusentals anställda. Det skriver Wall Street Journal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.