Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 16 November, 02:51

Sydsvenskan - 11 jul 18 kl. 18:00

Skolbränderna oroar politiker - vill reagera med full kraft20 skolbränder på ett halvår och ingen gärningsman i sikte..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolbränderna, oroar, politikervill , reageramed , full, kraft
Skånskan - 27 jan 16 kl. 06:00

Oroande trenden: skolbränderna ökar

Eslöv Ett ökat antal larm om bränder på skolor i Eslöv. Det är trenden som oroar räddningschef Paavo Frick när han analyserar räddningstjänstens statistik för 2015. Nu vill han öka myndighetens närvaro på skolorna ytterligare.

NSD - 24 maj 18 kl. 15:09

Polisen om skolbränderna

Polisen har ännu inte lagt ned utredningarna av skolbränderna på Porsön och Björkskatan..

SmålandsPosten - 13 sep 13 kl. 06:22

Efter skolbränderna ? nu kollas utemiljöer

Nu brandsäkras utemiljöerna kring Älmhults alla skolor och förskolor.
Orsaken är den senaste tidens misstänkt anlagda bränder. Under juli, augusti och september har flera mystiska bränder vid skolor och förskolor inträffat i Älmhult.

Expressen - 26 dec 15 kl. 05:41

Skolbränderna måste upphöra

Sverige slår deprimerande rekord i Pisamätningarna. Men det gäller också i antalet vandaliseringar och skolbränder där vi ligger i världstopp. Det måste få ett slut..

NT - 18 sep 17 kl. 08:46

Skolbränderna klassas ner

Bränderna på Ektorpsskolan och Vilbergsskolan klassas nu som skadegörelse..

Kristianstadsbladet - 12 okt 18 kl. 14:04

Sverige slår världsrekord i skolbränder - nu krävs handling

Skolbränderna har ökat med 47 procent på två år. Nu behöver ledningen reagera mot skolk och klotter för att visa vem som bestämmer..

SvD - 24 maj 13 kl. 21:08

Skolbränder oroar elever och personal

Två nätter i rad har det brunnit på Elinsborgsskolan i Tensta..

GT - 18 okt 15 kl. 12:14

Bevakningen stärks efter skolbränderna

Kungsbacka kommun höll under söndagen ett extrainsatt krismöte efter branden på Furulidsskolan. Under mötet tog man beslut om att förstärka bevakningen kring alla planerade asylboenden. – Det här är fruktansvärt, säger kommunalrådet Hans Forsberg..

ÖstersundsPosten - 15 jun 16 kl. 15:42

Skolbränderna i Hackås: Polisen har en misstänkt

Länstidningen i Jämtland - 15 jun 16 kl. 15:42

Skolbränderna i Hackås: Polisen har en misstänkt

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Domstol stoppar mexikansk lag

Högsta domstolen i Mexiko sätter stopp för en kontroversiell lag som gjort det möjligt att använda militären för att bekämpa det drogrelaterade våldet. Mexikos regering satte in militären 2006 för att öka insatserna mot landets mäktiga drogkarteller, me.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Sodexo varslar 330 i Gävle

Sodexo varslar 330 anställda om uppsägning i Gävle, efter att företaget förlorat upphandlingar kring städ- och mattjänster hos kommunen, rapporterar Gefle Dagblad. Företaget räknar med att återanställa, men det är oklart hur många. Facket oroas över att.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Många kvinnomord i El Salvador

Fler än tio kvinnor per 100 000 mördades i El Salvador 2017. Det är den högsta andelen av alla länder i Latinamerika och Karibien. – Kvinnomord är det mest extrema uttrycket av våld mot kvinnor, säger Alicia Bércena vid FN-organet Eclac, som tagit fram.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Depression ska upptäckas på BB

Nyblivna mammor ska screenas för förlossningsdepression redan på BB, i ett försök på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Mammorna fyller i en checklista, och utifrån ett poängsystem ser man om de är i riskzonen. – Genom att fånga upp mammorna så här tidigt.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Apple i samarbete med Oscarsbelönad studio

Apple har skrivit på ett avtal med filmstudion A24, som ligger bakom Oscarsvinnande filmer som "Moonlight" och "Amy", uppger en källa med insyn. Apple försöker att ta marknadsandelar i den konkurrensutsatta tv- och filmbranschen, och har satsat en milja.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Hotade efter indragen sjukpenning

En 54-årig kvinna döms av Linköpings tingsrätt för att ha hotat fyra anställda vid Försäkringskassan. Kvinnan var arg över att hennes sjukpenning dragits in, och har vid minst 33 tillfällen ringt de fyra personerna och bland annat hotat med att skjuta s.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Förslag på sanktioner mot Saudiarabien

Flera republikanska och demokratiska senatorer i USA vill att landet ska ta hårda tag mot Saudiarabien efter det att den saudiska journalisten Jamal Khashoggi dödats i Istanbul, och för Saudiarabiens roll i kriget i Jemen. Om lagförslaget godkänns stopp.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Teckningskursen i Saabs nyemission klar

Teckningskursen i försvarskoncernen Saabs nyemission har fastställts till 225 kronor per aktie. Vid en fullteckning tillförs Saab sex miljarder kronor. Teckningsperioden kommer att löpa från den 29 november till och med den 14 december, enligt ett press.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Man tände eld på toapapper i butik

En man tände på onsdagskvällen eld på toalettpappersrullar i en livsmedelsbutik på Värnhemstorget i Malmö. Branden släcktes av kunder och personal. Butiken behövde inte evakueras, och ingen kom till skada.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Rooney tackades av på Wembley

I den 57:e minuten ställde sig åskådarna på Wembley upp och applåderade. Då äntrade Wayne Rooney planen. För allra sista gången i en engelsk landslagströja, och med lagkaptensbindeln på armen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.