Sydsvenskan > Inrikes

Saturday, 17 November, 01:15

Sydsvenskan - 11 jul 18 kl. 17:56

Cykeln löser inte alla problem. Men många.Städer har planerats för bilen i decennier. Nu måste vi tänka om..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

50 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cykeln, löserinte alla problem Men många
Helsingborgs Dagblad - 11 jul 18 kl. 17:56

Cykeln löser inte alla problem. Men många.

Städer har planerats för bilen i decennier. Nu måste vi tänka om..

YLE - 14 nov 16 kl. 07:43

Med kärlek till cykeln året runt

De flesta människor i södra Finland låser in cykeln till vintern, men en del känner hur sadeln kallar trots snö och frost. Vi frågade några Åbobor varför de cyklar i minusgrader. - Det är hälsosamt, billigt och snabbt.

BT - 23 nov 12 kl. 21:53

Stora brister i Borås cykelnät

Cykeln är på tapeten. Det pratas cykel på alla nivåer och allt fler väljer tvåhjulingen som transportmedel, sommar som vinter. Men hur ser läget ut i Borås?

Barometern - 08 apr 14 kl. 06:22

Fördel cykeln i Kalmar

Vänsterpartiet tog för att antal år sedan initiativ till ett aktivare arbete kring cykelfrågor i Kalmar. Vi kan nu se tydliga framgångar! Hansabron har invigts, felande länkar har kopplats ihop, en cykelbarometer räknar cyklister, skyltningen för cykelvägar fortsätter, vägmarkeringar målas, cykelpumpar växer upp, nya bättre cykelparkeringar skapas, fler använder cykellyse efter kampanj och ny cykelkarta är exempel på att Kalmar de senaste åren växer och utvecklas som en cykelstad.

YLE - 31 jan 16 kl. 18:27

Gömde motor i cykeln – "Känns som att min karriär är över"

Den belgiska cyklisten Femke van den Driessche anklagas för att haft en motor gömd i sin cykel på U23-VM i cykelcross. Till belgiska Sporza säger hon att det hela var ett misstag. På lördagen kom nyheten om att van den Driessche skulle ha använt en cykel med en motor inuti.

Sydsvenskan - 02 jun 14 kl. 05:30

Boten fick mig att undra om Malmö verkligen värnar oss som väljer cykeln

Mitt i den ljummaste försommaren ser jag något gult på bilens vindruta. Undrande går jag fram till bilen, tar lappen och läser. Jag har fått en parkeringsanmärkning som kostar mig 400 kronor, för att jag låtit bli att köra med bilen i helgen.

YLE - 10 jul 16 kl. 12:47

Cykeln – en glädjemaskin

Jag lärde mig cykla när jag var fem. Min första cykel var en rysk barncykel med lädersadel och ballongdäck. Sedan dess har jag cyklat.

Västerbottens Folkblad - 04 aug 15 kl. 13:13

Cykeln stals – då grep ägaren in

Cykeln stals men cykelägaren hittade den. Dessutom ser han till att polisen ska få tag i cykeltjuvarna. Det hela hände på Språkgränd vid lunchtid.

BT - 31 okt 18 kl. 06:18

Så ska cykelnätet bli mer likt bilvägar

Fram till nu har det varit lite si och så med landets cykelnät. Det ser olika ut och standarden skiftar. Nu vill Trafikverket strama upp, kategorisera och skapa ett cykelnät som i högre grad liknar infrastrukturen för bilar.

BT - 25 nov 12 kl. 12:21

Här är cykeln högst prioriterad

Världens bästa cykelstad. Om Köpenhamn själv får bestämma. Här prioriterar man cykeln framför bilen.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Dubbla minnesgudstjänster för Avicii

Tusentals personer hedrade bortgångne artisten Tim "Avicii" Bergling vid dubbla minnesgudstjänster vid Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm. På grund av intresset fick två mässor anordnas på fredagskvällen, rapporterar Sveriges Radios P3 Nyheter. Flera av.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Majorov trea i GP-tävling i Moskva

Just nu pågår GP-tävlingen Rostelecom Cup i Moskva. Svenske Alexander Majorov inledde starkt och är trea efter ett fint kortprogram där han samlade ihop 82,33 poäng. Tredjeplatsen till trots – svensken var långt efter Yuzuru Hanyu.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Man i 30-årsåldern utsatt för mordförsök

Under fredagskvällen kom en man in till akuten med stick- eller skärskador..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Topplagen vann – Modos sjätte raka förlust

Det fanns ett glädjeämne för Modo i bortamatchen mot Västerås. Den NHL-meriterade hemvändaren Tobias Enström gjorde äntligen sitt första mål sedan återkomsten inför säsongen. Det hjälpte däremot föga då Västerås vann med 6–2, och Modo åkte på sin sjätte.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Bil har voltat på E22 – bildelar på vägbanan

Under fredagskvällen voltade en bil på E22 i höjd med Hurva..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Pussy Riot-medlem: Vi hade aldrig räknat med den solidaritet vi visades av världen

Maria Aljochina är i Malmö för att prata om sin bok om tiden i arbetsläger,.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

FN: Jemensamtal i Sverige inom kort

Parterna i krigets Jemen planerar att mötas i Sverige för att hålla fredssamtal inom kort, enligt Martin Griffiths, FN:s sändebud i Jemen. Mötet mellan regeringsföreträdarna som backas av den saudiskledda militäralliansen och de Iranstödda Huthirebeller.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Bråk med järnrör mellan högstadieelever på Nyvångskolan i Dalby

En polisanmälan om misshandel är upprättad..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Myhrers uppladdning störd av nackspärr

Han är olympisk mästare och en av förhandsfavoriterna inför slalompremiären i Levi på söndag. Men André Myhrers uppladdning inför säsongsdebuten kunde ha varit bättre. OS-mästaren drabbades oväntat av nackspärr och tvingades lämna landslagslägret i Kåbd.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Saknad Disneyfilm återfunnen i Japan

En av Walt Disneys tidigaste filmer har återfunnits i Japan sedan den varit försvunnen i över 70 år, skriver BBC. Filmen gjordes av Walt Disney och den legendariske förste Disneytecknaren Ub Iwerks 1927 och hette i original "Neck & neck". Huvudpersonen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.