Sydsvenskan > Inrikes

Thursday, 18 April, 22:32

Liknande nyheter

Taggar: Cykeln, löserinte alla problem Men många
Helsingborgs Dagblad - 11 jul 18 kl. 17:56

Cykeln löser inte alla problem. Men många.

Städer har planerats för bilen i decennier. Nu måste vi tänka om..

YLE - 14 nov 16 kl. 07:43

Med kärlek till cykeln året runt

De flesta människor i södra Finland låser in cykeln till vintern, men en del känner hur sadeln kallar trots snö och frost. Vi frågade några Åbobor varför de cyklar i minusgrader. - Det är hälsosamt, billigt och snabbt.

BT - 23 nov 12 kl. 21:53

Stora brister i Borås cykelnät

Cykeln är på tapeten. Det pratas cykel på alla nivåer och allt fler väljer tvåhjulingen som transportmedel, sommar som vinter. Men hur ser läget ut i Borås?

Barometern - 08 apr 14 kl. 06:22

Fördel cykeln i Kalmar

Vänsterpartiet tog för att antal år sedan initiativ till ett aktivare arbete kring cykelfrågor i Kalmar. Vi kan nu se tydliga framgångar! Hansabron har invigts, felande länkar har kopplats ihop, en cykelbarometer räknar cyklister, skyltningen för cykelvägar fortsätter, vägmarkeringar målas, cykelpumpar växer upp, nya bättre cykelparkeringar skapas, fler använder cykellyse efter kampanj och ny cykelkarta är exempel på att Kalmar de senaste åren växer och utvecklas som en cykelstad.

YLE - 31 jan 16 kl. 18:27

Gömde motor i cykeln – "Känns som att min karriär är över"

Den belgiska cyklisten Femke van den Driessche anklagas för att haft en motor gömd i sin cykel på U23-VM i cykelcross. Till belgiska Sporza säger hon att det hela var ett misstag. På lördagen kom nyheten om att van den Driessche skulle ha använt en cykel med en motor inuti.

Sydsvenskan - 02 jun 14 kl. 05:30

Boten fick mig att undra om Malmö verkligen värnar oss som väljer cykeln

Mitt i den ljummaste försommaren ser jag något gult på bilens vindruta. Undrande går jag fram till bilen, tar lappen och läser. Jag har fått en parkeringsanmärkning som kostar mig 400 kronor, för att jag låtit bli att köra med bilen i helgen.

YLE - 10 jul 16 kl. 12:47

Cykeln – en glädjemaskin

Jag lärde mig cykla när jag var fem. Min första cykel var en rysk barncykel med lädersadel och ballongdäck. Sedan dess har jag cyklat.

Västerbottens Folkblad - 04 aug 15 kl. 13:13

Cykeln stals – då grep ägaren in

Cykeln stals men cykelägaren hittade den. Dessutom ser han till att polisen ska få tag i cykeltjuvarna. Det hela hände på Språkgränd vid lunchtid.

BT - 31 okt 18 kl. 06:18

Så ska cykelnätet bli mer likt bilvägar

Fram till nu har det varit lite si och så med landets cykelnät. Det ser olika ut och standarden skiftar. Nu vill Trafikverket strama upp, kategorisera och skapa ett cykelnät som i högre grad liknar infrastrukturen för bilar.

BT - 25 nov 12 kl. 12:21

Här är cykeln högst prioriterad

Världens bästa cykelstad. Om Köpenhamn själv får bestämma. Här prioriterar man cykeln framför bilen.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Klimataktivister riktar in sig på Heathrow

Klimatprotesterna som ägt rum i stora delar av London under veckan kan komma att fortsätta även under långfredagen. Den här gången väntas aktivisterna rikta in sig på Londons internationella flygplats. Gruppen Extinction Rebellion, som i veckan bland an.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

HBO ogillar Trumps ”Game of thrones”-tweet

Tv-bolaget HBO är inte förtjust i att USA:s president Donald Trump anspelar på kassakon "Game of thrones" i en kommentar till offentliggörandet av den så kallade Mueller-rapporten. I ett twitterinlägg har Trump bifogat en bild på sig själv, med ryggen v.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Falun till SM-final – repris mot Storvreta

I fjol förlorade Falun SM-finalen mot Storvreta med 2–6. I år får innebandyklubben från Dalarna chans till revansch mot Uppsalalaget. Efter en vändning och 4–3-seger i den femte semifinalen hemma mot Mullsjö är Falun finalklart efter 4–1 i matchserien i.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Madonna upprätthåller illusionen med en fjäderlätt sommarhit

Hon är den första åldrande popstjärnan och kommer att visa vägen för andra..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Grateful Dead blir seriealbum

Det amerikanska rockbandet Grateful Dead är föremål för en kommande serieroman. Bandet är bland annat känt för sin tendens att brista ut i maratonlånga instrumentalpartier och för sina trogna fans – så kallade deadheads – som följt bandet i vått och tor.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Kvinna flydde i stulen bil på fel sida E18

En kvinna i 35-årsåldern misstänks för en rad brott efter att krockat på E18, uppger polisen. Kvinnan körde en stulen bil och när polisen försökte få henne att stanna på en gata i Enköping körde hon vidare. Polisen följde efter, men när färden gick ut p.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Åtal mot 92-årig före detta SS-vakt

Misstänks ha varit delaktig i mördandet av 5 230 personer vid ett koncentrationsläger..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Teaterchefen: ”Det finns inget coolt med att knarka längre”

Kitte Wagner sågar myten om den lidande konstnären..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

101-åring för ung för att spela på Keno

101-åriga Edit Svensson: ”När jag kom hem och tänkte över det kom tårarna.”.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Beslutet att få skjuta svanen överklagat

Kritiken mot svanskjutningen har varit massiv..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.