Expressen > Kultur

Monday, 18 February, 04:50

Expressen - 11 jul 18 kl. 17:04

Nazisterna vill döda oss – och ni bråkar om kyrkklockorIda Ölmedal skriver om en fråga som är för viktig för att använda som slagträ..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ölmedal

Dela artikeln

1371 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nazisternavill , dödaoss och ni , bråkarom , kyrkklockor
BT - 30 aug 14 kl. 14:09

Kyrkklockor ringer mot nazister

Just nu håller nazisiska Svenskarnas partis möte i centrala Stockholm. Samtidigt hålls en motdemonstration. S:t Jacobs kyrka håller en extra gudstjänst - för att markera mot intolerans, säger domprost Hans Ulfvebrand.

Trelleborgs Allehanda - 10 feb 14 kl. 10:35

Clooney räddar konst från nazisterna i ny film

George Clooney kände att han ville göra en mindre cynisk film.Resultatet blev "Monuments men", historien om hur konstkännare i andra världskrigets slut räddade konst som nazisterna stulit.
När George Clooney hörde storyn om hur nazisterna stal och även förstörde hundratals värdefulla konstverk under andra världskriget, kände han att det var något han ville göra film av.

Kristianstadsbladet - 10 feb 14 kl. 10:35

Clooney räddar konst från nazisterna i ny film

George Clooney kände att han ville göra en mindre cynisk film.Resultatet blev "Monuments men", historien om hur konstkännare i andra världskrigets slut räddade konst som nazisterna stulit.
När George Clooney hörde storyn om hur nazisterna stal och även förstörde hundratals värdefulla konstverk under andra världskriget, kände han att det var något han ville göra film av.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Helt klart: Kyrkklockor ska varna för nazister i AlmedalenDebattartikeln

VISBY. Det har sedan tidigare rapporterats om hur Visby domkyrka vill göra likadant som kyrkorna i Jönköping – alltså att låta kyrkklockorna varna för fara när nazistiska Svenskarnas parti samlas i staden."Självklart kommer klockorna att ringa"
Det bekräftas nu av Mats Hermansson, domprost i Visby, i en debattartikel i Kyrkans Tidning.

Expressen - 24 aug 14 kl. 11:46

300 personer mötte nazisterna i Halmstad

Med visselkonsert och kyrkklockor försökte man ta udden av torgmötet som nazistiska Svenskarnas parti höll i Halmstad på söndagen. Enligt polisen gick allt lugnt tillväga. – Här har varit cirka trehundra personer, men polisen har inte gjort några gripanden, säger polisens informatör Tommy Nyman..

DalaDemokraten - 30 aug 14 kl. 14:09

Kyrkklockor ringer mot nazister

Vid förra lördagens demonstration i Malmö blev det våldsamt. Bland annat skadades flera personer när polisen red in med hästar bland dem som protesterade mot nazisterna..

Nyheter 24 - 04 jan 14 kl. 10:24

Hatbrotten ökar kraftigt"Jag gav nazisterna långfingret – då spräckte de min läpp"

STOCKHOLM. Anmälningarna för hatbrott med rasistiska eller religiösa motiv har fördubblats i Stockholm under det senaste året, det visar en undersökning som Dagens Nyheter har gjort med siffror från Brottsförebyggande rådet (Brå).– Det kan vara alltifrån klotter till mord.

Barometern - 11 jun 14 kl. 08:06

Vem släppte in nazisterna?

Svenskarnas parti befäster länets position som ett brunt delta. Barometern följer ett parti som vill skapa svenska oaser på landsbygden, en form av etniskt homogena livsrum. Vi är på väg hem till en nazist.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nazisterna från attacken i Kärrtorp bakom flera kallblodiga våldsdådAktiviteten i Sverige

I december 2013 gick flera nazister till attack mot en demonstration i Kärrtorp som demonstrerade mot just nazismen, efter en längre tids problem med klotter, klistermärken och fysiska påhopp. En attack som mobiliserats av ledande personer inom Svenska motståndsrörelsen.I onsdagens Uppdrag granskning avslöjas att de maskerade personer som var med under attacken i Kärrtorp även kan knytas till flera andra, grövre attacker utförda av Svenska motståndsrörelsen, SMR.

DN - 29 aug 17 kl. 13:44

Kristina Lindquist: Det är naivt att tro att nazisterna tänker dela gatan med någon

Det saknas inte kunskap om högerextremism och ändå diskuteras den som om det rörde sig om en abstrakt seminarieövning. Men det går inte att visa tolerans mot en rörelse som förespråkar utplåning..

ÖstersundsPosten - 13 nov 17 kl. 10:00

Oksanen: Nazisterna har tagit över förstaplatsen i näthataktivitet enligt FOI-rapport

Antalet aktiva användare på invandringskritiska medier sjunker, men samtidigt ökar aktiva på terrorsekten NMR:s sida Nordfront. Det innebär att nazistiska Nordfront har tagit över första platsen från Avpixlat/Samhällsnytt..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

Konstab ringer men Carl Johan de Geer svarar inte

”Total strukturalitet” skildrar en värld där konst och reklam flyter samman.Maria Edström ser ett desperat drömspel på Teater Brunnsgatan 4..

Expressen - 12 timmar sedan

Hon kokar sin bok på sovjetisk antisemitism

Flykt blandas med könsidentiska förvecklingar, sovjetisk judeförföljelse och rysk litteraturhistoria.Ulrika Kärnborg ser igenom smartnessen i Sasha Marianna Salzmanns bok, och finner en vacker migrationsroman..

Expressen - 22 timmar sedan

Tre generationer kvinnor på gränsen till självmord

Suzanne Osten har gjort en nyskapande föreställning om psykisk ohälsa.Sara Berg ser en smart berättarteknik ta över berättelsen..

Expressen - 22 timmar sedan

Se upp för den inre ayatollan

Karin Olsson om fatwan mot Rushdie och de inre ayatollorna..

Expressen - Igår: 19:00

Vi har blivit till turister i våra egna hemstäder

I entreprenörsurbanismens tidevarv är staden ett konsumtions- och begärsobjekt.Per Wirtén kämpar mot känslan av att vara hemma och borta samtidigt..

Expressen - Igår: 12:54

Nej, Dan Korn – jag är varken extremist eller förnekare

Ingrid Carlqvist svarar Dan Korn i debatten om Navid Modiris podcast..

Expressen - Igår: 12:46

Sportlovet förvandlar mig till vit kränkt man

I klimatkatastrofens tid är klassiska svenska vinteräventyr på väg att gå förlorade.Jens Liljestrand upptäcker konservatismens sprängkraft i tomheten efter en inställd skridskofärd..

Expressen - I förrgår: 19:00

Ljust och alldeles för fräscht på Folkoperan

Folkoperan spelar skräckopera.Gunilla Brodrej tycker att det är dags att dämpa ljuset på scenen..

Expressen - I förrgår: 14:14

Så lite är en svart flicka värd

I decennier har R Kelly utnyttjat och förgripit sig på unga svarta flickor. Valerie Kyeyune Backström förklarar hur han kom undan med det..

Expressen - I förrgår: 06:30

Laurent Binet begår en intellektuell massaker

Den omsusade ”Språkets sjunde funktion” finns nu i svensk språkdräkt.Ulf Olsson läser en Laurent Binet som tyvärr inte går att ta på allvar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.