SmålandsPosten > Nyheter

Saturday, 22 September, 14:44

SmålandsPosten - 11 jul 18 kl. 13:50

Falsk återklang av nazismDet fula fungerar - trots allt. Så lyder en tes inom politisk opinionsbildning. De som tror på den resonerar ungefär så här: Smutskastning är en metod som gör folk moraliskt upprörda, men de kan ändå inte låta bli att ta in ett korn av lögnen på något halvt undermedvetet plan, så fulmetodens fördelar uppväger. .
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

1013 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Falsk, återklangav , nazism
SVT Debatt - 25 dec 13 kl. 06:00

Kamp mot nazism förs bäst utan vänsterextremt våld

POLITISKT VÅLD Att ge stöd åt metoder som att söka upp meningsmotståndare och misshandla dem, hota tjänstemän och placera ut sprängladdningar är både idiotiskt och motbjudande. Självklart ska samhället skyddas mot högerextremism, men det måste ske inom demokratiska och rättssäkra ramar, inte genom autonoma lynchmobbar, skriver Martin Marmgren, polis.  Anta att det sker en uppmärksammad våldtäkt.

Dagensanalys.se - 06 feb 18 kl. 12:37

Falsk reklam är ett stort problem som påverkar annonsörer negativt

Falsk reklam har kommit att bli en del av svenskens vardag. Många ser den dagligen. Framförallt ser man den falska reklamen i digitala kanaler och nästan varannan säger att de till följd av detta inte litar på erbjudanden de ser digitalt.

Kristianstadsbladet - 16 apr 11 kl. 02:00

Nior fokuserade på nazism

Efter en resa till ett koncentrationsläger och flera veckors arbete kring då- och nutidens nazism, avslutar elever på Nosabyskolan sina projekt om främlingsfientlighet.
Elever i nionde klass på Nosabyskolan har under flera veckors tid arbetat kring begreppet främlingsfientlighet. Projektet avslutades med en redovisning inför föräldrar och lärare med hjälp av powerpoint och film.

BT - 21 dec 13 kl. 14:55

Flera demonstrationer mot nazism

För en vecka sedan attackerade nazister en antirasistisk manifestation i Kärrtorp i södra Stockholm. Under helgen samlas människor på flera håll i landet för demonstrationer mot rasism och för att visa solidaritet med Kärrtorp. Och tusentals människor väntas i morgon ta sig till Kärrtorp för en ny manifestation.

Barometern - 27 aug 14 kl. 13:30

Kunskap ska minska nazism

Nu föreslår Magnus Larsson (C) ett utbildningspaket som ska motverka nazism och fascism i samhället.
– Vi kan inte bara se på när nazismen sprider sin hatiska ideologi bland våra ungdomar. Förslaget är en direkt följd av den planerade valaktiviteten på torsdag kväll med Svenskarnas Parti.

Skånskan - 31 mar 16 kl. 06:00

Expo: ”Har kopplingar till nazism”

Skivarp/Stockholm Medborgargardet Soldiers of Odin har starka kopplingar till nazism och främlingsfientliga grupper:
– Det är grundat av en finsk nazist som inte hymlar med det, säger Jonathan Leman vid stiftelsen Expo.Organisationen Soldiers of Odin grundades i oktober förra året i finländska Kemi. Sedan gruppen nyligen även också etablerat sig i Sverige har medlemmar i gruppen synts på gator i Stockholm, Göteborg och Trelleborg.

YLE - 05 dec 16 kl. 16:15

”Överraskande aggressiva" nättroll sprider falsk information om Imatradådet

Sedan tre kvinnor sköts ihjäl utanför en restaurang i Imatra natten till söndag har nättroll spridit falsk information om både gärningsmannen och offren på sociala medier. Enligt utrikesministeriet spreds de falska nyheterna ovanligt aggressivt. Under söndagen och måndagen har en ovanligt aggressiv nätmobb försökt sätta spin på nyheten om trippelmordet i Imatra.

Sydsvenskan - 29 jan 11 kl. 06:30

Falsk som vatten, oljaeller akryl

Hon är konstnär och kriminalinspektör - och Sveriges mest erfarna konstpolis. Sydsvenskan följde Heléne Anderson på jakt efter sanning, autenticitet och proveniens.
STOCKHOLM.

Nyheter 24 - 10 nov 11 kl. 16:33

Jägareförbundet jämför djurrättsorganisation med nazism


"Folk som inte bryr sig om lagen och öppet vädrar ett människoförakt som på mer än ett sätt liknar det vi såg i Tyskland under nazismen". Så beskrivs bland annat Djurens rätt i ett blogginlägg på Jägareförbundets hemsida. SVERIGE.

Dagen - 03 feb 12 kl. 03:00

Nazism, trädgård och våld på Teologifestival

I dag startar Teologifestivalen i Uppsala. Förutom 1200 teologiskt intresserade från hela landet kommer bland annat Alice Bah Kuhnke, Cecilia Uddén och Ola Larsmo att medverka. Nio "strömmar" med olika diskussionsämnen sätter agendan.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Grodor sätter stopp för Mandelmanns planer

Lövgrodor har satt käppar i hjulen för paret Marie och Gustav Mandelmanns byggplaner på sin gårdsbutik i Simrishamn. Huvudpersonerna i "Mandelmanns gård" på TV4 vill bygga en ny parkering, men nu upphäver länsstyrelsen deras bygglov sedan grannar överklagat, skriver Ystads Allehanda.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Sabotage: Lekplats fick stängas av

En lekplats på Parkgatan i Lessebo har fått stängas av. Någon eller några har saboterat lekplatsen..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Kyrkor anmälda för störande klockor

Klockorna i Maria Magdalena kyrka på Södermalm i Stockholm har ringt i hundratals år - men nu kan det vara slut med det. Grannar har känt sig störda och skickat in bulleranmälningar till miljöförvaltningen, skriver Hem och hyra.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Twitch blockeras i Kina

Strömningstjänsten Twitch, som används av miljontals spelare över hela världen för att livesända och titta på dataspel, har blockerats i Kina, skriver Mashable. Draget kommer efter att tjänstens popularitet ökat kraftigt i landet under de många e-sport-evenemang som sändes under Asiatiska spelen förra månaden.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Huvudloppet uppmärksammar psykisk ohälsa

I lördags var det dags för Huvudloppet, ett välgörenhetslopp runt Växjösjön, för att uppmärksamma personer med psykisk ohälsa. Runt 80 personer deltog i starten från Vattentorget..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

En död vid trafikolycka i Nykvarn

En person omkom och en skadades i en trafikolycka på E20 vid Nykvarn under natten. Larmet inkom klockan 00. 10 natten mot lördag.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tonårsflickor attackerade poliser i Köpenhamn

Två tonårsflickor, 15 och 17 år gamla, misstänks för våld och grovt våld mot tjänsteman efter att ha gått till angrepp mot flera poliser på Vesterbro i Köpenhamn i natt. Överfallet skedde när poliserna åkte ut för att gripa några personer vid vad som såg ut att bli ett rutinuppdrag.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Statsvetare: En signal från SD till M

Att SD röstar på Alliansens talmanskandidat ska ses som en signal till Moderaterna och inte Alliansen i stort, säger statsvetaren Li Bennich-Björkman. - Jag är inte ett dugg förvånad.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Bitter öl för Merkels män i Bayern

När München nu släpper lös sin årliga kavalkad av ompa-ompa-musik och öl firar vissa med tryckande huvudvärk. Det bayerska maktpartiet CSU läcker som ett såll inför det stundande regionvalet.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Så mycket öl dricks det under Oktoberfest

Ölen flödar, lädershortsen är på och ompa-ompa-musiken sänker sig över München. Nu går startskottet för det som brukar kallas för världens största folkfest - här är den tyska ölfestivalen Oktoberfest i siffror. 184.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.