SmålandsPosten > Nyheter

Saturday, 21 July, 19:10

SmålandsPosten - 11 jul 18 kl. 13:50

Falsk återklang av nazismDet fula fungerar - trots allt. Så lyder en tes inom politisk opinionsbildning. De som tror på den resonerar ungefär så här: Smutskastning är en metod som gör folk moraliskt upprörda, men de kan ändå inte låta bli att ta in ett korn av lögnen på något halvt undermedvetet plan, så fulmetodens fördelar uppväger. .
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

1016 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Falsk, återklangav , nazism
SVT Debatt - 25 dec 13 kl. 06:00

Kamp mot nazism förs bäst utan vänsterextremt våld

POLITISKT VÅLD Att ge stöd åt metoder som att söka upp meningsmotståndare och misshandla dem, hota tjänstemän och placera ut sprängladdningar är både idiotiskt och motbjudande. Självklart ska samhället skyddas mot högerextremism, men det måste ske inom demokratiska och rättssäkra ramar, inte genom autonoma lynchmobbar, skriver Martin Marmgren, polis.  Anta att det sker en uppmärksammad våldtäkt.

Dagensanalys.se - 06 feb 18 kl. 12:37

Falsk reklam är ett stort problem som påverkar annonsörer negativt

Falsk reklam har kommit att bli en del av svenskens vardag. Många ser den dagligen. Framförallt ser man den falska reklamen i digitala kanaler och nästan varannan säger att de till följd av detta inte litar på erbjudanden de ser digitalt.

Kristianstadsbladet - 16 apr 11 kl. 02:00

Nior fokuserade på nazism

Efter en resa till ett koncentrationsläger och flera veckors arbete kring då- och nutidens nazism, avslutar elever på Nosabyskolan sina projekt om främlingsfientlighet.
Elever i nionde klass på Nosabyskolan har under flera veckors tid arbetat kring begreppet främlingsfientlighet. Projektet avslutades med en redovisning inför föräldrar och lärare med hjälp av powerpoint och film.

BT - 21 dec 13 kl. 14:55

Flera demonstrationer mot nazism

För en vecka sedan attackerade nazister en antirasistisk manifestation i Kärrtorp i södra Stockholm. Under helgen samlas människor på flera håll i landet för demonstrationer mot rasism och för att visa solidaritet med Kärrtorp. Och tusentals människor väntas i morgon ta sig till Kärrtorp för en ny manifestation.

Barometern - 27 aug 14 kl. 13:30

Kunskap ska minska nazism

Nu föreslår Magnus Larsson (C) ett utbildningspaket som ska motverka nazism och fascism i samhället.
– Vi kan inte bara se på när nazismen sprider sin hatiska ideologi bland våra ungdomar. Förslaget är en direkt följd av den planerade valaktiviteten på torsdag kväll med Svenskarnas Parti.

Skånskan - 31 mar 16 kl. 06:00

Expo: ”Har kopplingar till nazism”

Skivarp/Stockholm Medborgargardet Soldiers of Odin har starka kopplingar till nazism och främlingsfientliga grupper:
– Det är grundat av en finsk nazist som inte hymlar med det, säger Jonathan Leman vid stiftelsen Expo.Organisationen Soldiers of Odin grundades i oktober förra året i finländska Kemi. Sedan gruppen nyligen även också etablerat sig i Sverige har medlemmar i gruppen synts på gator i Stockholm, Göteborg och Trelleborg.

YLE - 05 dec 16 kl. 16:15

”Överraskande aggressiva" nättroll sprider falsk information om Imatradådet

Sedan tre kvinnor sköts ihjäl utanför en restaurang i Imatra natten till söndag har nättroll spridit falsk information om både gärningsmannen och offren på sociala medier. Enligt utrikesministeriet spreds de falska nyheterna ovanligt aggressivt. Under söndagen och måndagen har en ovanligt aggressiv nätmobb försökt sätta spin på nyheten om trippelmordet i Imatra.

Sydsvenskan - 29 jan 11 kl. 06:30

Falsk som vatten, oljaeller akryl

Hon är konstnär och kriminalinspektör - och Sveriges mest erfarna konstpolis. Sydsvenskan följde Heléne Anderson på jakt efter sanning, autenticitet och proveniens.
STOCKHOLM.

Nyheter 24 - 10 nov 11 kl. 16:33

Jägareförbundet jämför djurrättsorganisation med nazism


"Folk som inte bryr sig om lagen och öppet vädrar ett människoförakt som på mer än ett sätt liknar det vi såg i Tyskland under nazismen". Så beskrivs bland annat Djurens rätt i ett blogginlägg på Jägareförbundets hemsida. SVERIGE.

Dagen - 03 feb 12 kl. 03:00

Nazism, trädgård och våld på Teologifestival

I dag startar Teologifestivalen i Uppsala. Förutom 1200 teologiskt intresserade från hela landet kommer bland annat Alice Bah Kuhnke, Cecilia Uddén och Ola Larsmo att medverka. Nio "strömmar" med olika diskussionsämnen sätter agendan.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Göteborg laddar för Guns Nâ?? Roses

En bit efter klockan åtta i kväll intar Guns Nâ?? Roses scenen på Ullevi i Göteborg. Bandets fans har redan tagit över staden och laddar för en monsterkonsert.

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Akilov ska sitta i Kumlabunkern

Rakhmat Akilov, dömd till livstid fängelse för terrordådet på Drottninggatan i Stockholm, ska avtjäna sitt straff på säkerhetsavdelningen vid Kumlafängelset.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Fraile avgjorde i brant uppförsbacke

Spanjoren Omar Fraile vann den 14:e etappen av Tour de France efter en sen utbrytning i den sista stigningen till målet i Mende. Etappen avslutades med en tre kilometer lång stigning med över tio procent i snittlutning och där kunde Fraile komma ifatt belgaren Jasper Stuyven och avgöra.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Han åker norrut för att bistå i brandbekämpningen

Martin Unell blir Växjö kommuns första bidrag till kollegor som lider av skogsbränderna. På måndag åker han till Gävle. – Vi som inte är så drabbade av bränderna måste hjälpa de som är hårt drabbade, säger han..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Fick fly elden - nu är bönderna tillbaka

Boende som fått lämna sina gårdar i södra Härjedalen fick under lördagen återvända - men måste vara beredda på att evakuera ännu en gång om branden sprider sig. - Man tänker först på djuren som fortfarande är ute i skogen, att vi måste få tillbaka dem hem, säger bonden Mikael Jonasson.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Vem shoppade vad på flygmässan?

Affärer för 192 miljarder dollar, motsvarande 1 705 miljarder kronor, har gjorts upp vid den stora flygmässan Farnborough. Det är en ökning med mer än 50 procent sedan den förra mässan för två år sedan, uppger arrangörerna. Men många kunder väljer att inte skylta med sina köp.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Strandberg stal showen i Örebro

Publikfavoriten Anders Christiansen var tillbaka i MFF-dressen. Men det skulle bli Carlos Strandbergs show i sommarheta Örebro.   Anfallaren visade vägen med två snygga mål när Malmö besegrade ÖSK med 2-1.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Kinhult fortsätter sin stabila majordebut

Marcus Kinhult har störts av en ryggskada i två år. Att den har blivit bättre är en stor förklaring till 21-åringens stabila majordebut i British Open. - Det har varit lite jobbigt, säger han.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

"Galaxy"-skådis försvarar sparkad regissör

Den amerikanske regissören James Gunn sparkades från "Guardians of the galaxy Vol. 3" till följd av stötande uttalanden på Twitter. Inläggen gjordes av regissören 2008 och 2009 och innehåller bland annat skämt om pedofili och våldtäkt.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Zimbabwes president lockar vita röster

Valen den 30 juli rycker allt närmare och nu försöker Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa reparera banden med landets vita väljare - vars relation med regeringspartiet Zanu-PF är näst intill obefintlig efter exdiktatorn Robert Mugabes 37-åriga tid vid makten.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.