SVT > Kultur

Wednesday, 12 December, 17:37

SVT - 11 jul 18 kl. 13:40

Sasha Baron Cohen väcker Sarah Palins vredeEn gladlynt Dick Cheney signerar ett redskap för skendränkning och Sarah Palin blir lurad till att delta i en intervju av en rullstolsburen militärveteran: När den brittiska komikern Sasha Baron Cohens återvänder till tv-formatet med sin komediserie ”Who is America” har han siktet inställt på Trump och den politiska eliten i USA..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Baron Cohen, Sarah Palins, Dick Cheney, Sarah Palin, Sasha Baron Cohens, Who, America, Trump, USA

Dela artikeln

152 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sasha, Baron, Cohen, väcker, Sarah, Palins, vrede
SVT - 11 nov 16 kl. 16:10

”Cohen – inte Dylan – borde ha fått Nobelpriset”

Med en låtskatt som sträcker sig över årtionden blev han en av vår tids mest älskade artister. Men Leonard Cohen var också en stor poet. Kulturnyheternas Ulrika Milles ser en litterär gärning som borde fått ett större erkännande..

Realtid - 03 jun 15 kl. 14:06

Böcker och Baron är sommarvärdar 2015

Singapore-börsens vd och Cloettas vd är närlingslivets representanter i sommar..

YLE - 27 mar 14 kl. 06:00

Kias bokklubb: Juliettesällskapet

Bokklubben träffas igen. Det är sista veckan i månaden och denna gång har Bokklubben tagit sig an den f.d.

Skånskan - 05 nov 18 kl. 10:41

Jägerfeld vann barnradions bokpris

Det blev Jenny Jägerfelds Comedy Queen som vann Barnradions bokpris 2017. Boken röstades fram av en jury från Rosengårdsskolan i Malmö.För två veckor sedan nominerades författaren och psykologen Jenny Jägerfelds Comedy Queen till årets Augustpris i barn- och ungdomskategorin.

YLE - 09 aug 13 kl. 14:24

Vad ska hända med Svidja slott?

I dag står Svidja slott i Sjundeå tomt och öde. Men slottets historia sträcker sig flera sekel bakåt i tiden och har ägts av flera viktiga och framstående personer. Spela upp klipp på Arenan
Spela upp klipp på Arenan
Spela upp klipp på Arenan Svidja gård har varit ett viktigt ställe både för Sjundeå och för hela Finland och är ett de få stenslott som finns i landet.

Skånskan - 14 jan 17 kl. 19:45

Örjan Kihlström tog V75-dubbel

MALMÖ Örjan Kihlström och danska amatörtränaren Jeanette Hansen firade stora triumfer i samband med Jägersros V75-lördag. De vann tre lopp och tog en dubbel inom V75. ERWP.

Kristianstadsbladet - 07 nov 12 kl. 07:54

Obama: "Vi har en svår väg att gå"

Barack Obama har vunnit presidentvalet i USA. Rivalen Mitt Romney har erkänt sig besegrad. - I natt i detta val har ni, USA:s folk, påmint oss om att det är en svår väg vi har att gå, säger Obama under sitt segertal.

Sydsvenskan - 03 feb 13 kl. 12:37

Stark atmosfär hos trio

Shai Maestro togs som nittonåring in i Avishai Cohens trio 2006 och spelade med honom på just Mejeriet samma höst. Under fem år var den unge pianisten sedan med om att forma basistens musik vidare och blev helt klart rejält präglad själv.
Maestros egen triomusik, som dök upp på platta 2012, har alltså mycket gemensamt med den förre arbetsgivarens.

Kristianstadsbladet - 30 sep 13 kl. 16:37

Passion för poesi

Foto: Sprisse Nilsson
Med en dikt vann 15-årige Gösta Östergren nyligen en skrivartävling på Österlen. Idag publicerar vi dikten och en intervju med skribenten som brinner för poesin.
?

Uppsalanyheter.se - 10 sep 15 kl. 23:08

Recension: Rött kort - en thriller om trafficking och pedofili som utspelas i Uppsala

Vår recensent Ulrika Hurtig har läst uppsalaförfattaren Viktor Kants thriller "Rött kort" som handlar om trafficking och pedofili, en historia som i huvudsak utspelar sig i Uppsala.Vår recensent Ulrika Hurtig har läst uppsalaförfattaren Viktor Kants thriller "Rött kort" som handlar om trafficking och pedofili, en historia som i huvudsak utspelar sig i Uppsala.

Ny vecka, nya böcker att läsa.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Nya Budgeten: Fri entré på statliga museer tas bort

Riksdagen har röstat ja till Moderaterna och Kristdemokraternas budget. Det betyder att 80 miljoner ska sparas in genom att ta bort fri entré på de statliga museerna. – Det är olyckligt med en fråga som skiftar såhär vart fjärde år, säger Mats Persson, generalsekreterare för Sveriges museer..

SVT - 1 timme sedan

Lena Söderholm inspireras av Danius: ”Hon är modig”

Lena Söderblom väljer att klä sig i knallrosa och brandorange, och Sven Melanders senaste projekt involverar satiriska revyvisor om bland annat Horace Engdahl. Svenska Akademien inspirerar – kanske mer än någonsin förr..

SVT - 1 timme sedan

Museer fortsätter låna ut konst – trots att verk för en halv miljon försvunnit

Konstverk värda över halv miljon kronor har försvunnit från Regeringskansliet. Verken var utlånade av Statens konstråd, Nationalmuseum och Moderna museet. De beklagar händelsen – men kommer ändå fortsätta med utlåning..

SVT - 1 timme sedan

Några av världens största dj:s ska förebygga självmord till minne av Avicii

En gigantisk hyllningsflagga till Aviciis minne togs fram till den elektroniska musikfestivalen Tomorrowland och signerades av några av världens största dj-stjärnor. Nu auktioneras den ut till förmån för hjälporganisationen Suicide zero..

SVT - 5 timmar sedan

Pewdiepie i nytt nazistblåsväder

Svenske Felix Kjellberg, mer känd som Pewdiepie, anklagas för att ha tipsat sina miljontals tittare om en högerextrem kanal på Youtube, skriver Huffington Post..

SVT - 6 timmar sedan

Ny kulturbudget: nedskärningar på drygt 200 miljoner

I dag röstar riksdagen om nästa års budget. Med stor sannolikhet kommer det att bli M och KD:s gemensamma budgetreservation som vinner i riksdagen. Det betyder nedskärningar på drygt 200 miljoner kronor på kulturområdet – bland annat genom slopade fria entréer på statliga museer och mindre pengar till kulturskolan..

SVT - 8 timmar sedan

Ärkebiskopen bojkottar Svenska Akademiens högtidssammankomst

Sveriges ärkebiskop Antje Jackelén har meddelat att hon inte kommer delta i Svenska Akademiens traditionsenliga högtidssammankomst den 20 december. ”Efter allt som varit och utifrån hur Akademien och några ledamöter har profilerat sig kan jag inte uttrycka min solidaritet genom att delta som tidigare år”, skriver Jackelén till Kulturnyheterna..

SVT - 11 timmar sedan

Serier och filmer du inte får missa i kylan

Tv serier och filmer som du kan se när du vill undvika kylan ute. Skarsgård, filmen ”Roma” och en fransk hyllad serie, Linus Fremin, tv-kritiker ger sina bästa tips.

SVT - 22 timmar sedan

Marina Abramovic om klimathotet: Politikerna kommer inte rädda er

Marina Abramovic är en av vår tids största konstnärer, och fansen flockas inför hennes omtalade performance-konst. Nu är hon i Sverige för att delta vid Nobelceremonierna och berätta om hur hon tagit sig an kampen mot klimatförändringarna i sitt arbete. Hennes nya konstprojekt handlar om vatten, och genom det ett hot mot oss alla..

SVT - 22 timmar sedan

Teorin: Sara Danius klänning inspirerad av tjurfäktning

Sara Danius har själv sagt att hon inte hade någon ”baktanke” med sin omtalade Nobelklänning, men det har inte hindrat folk från att spekulera i att det kan vara ett tjurfäktarskynke som inspirerat plagget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.