SVT > Kultur

Wednesday, 26 September, 04:47

SVT - 11 jul 18 kl. 13:40

Sasha Baron Cohen väcker Sarah Palins vredeEn gladlynt Dick Cheney signerar ett redskap för skendränkning och Sarah Palin blir lurad till att delta i en intervju av en rullstolsburen militärveteran: När den brittiska komikern Sasha Baron Cohens återvänder till tv-formatet med sin komediserie ”Who is America” har han siktet inställt på Trump och den politiska eliten i USA..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Baron Cohen, Sarah Palins, Dick Cheney, Sarah Palin, Sasha Baron Cohens, Who, America, Trump, USA

Dela artikeln

152 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sasha, Baron, Cohen, väcker, Sarah, Palins, vrede
SVT - 11 nov 16 kl. 16:10

”Cohen – inte Dylan – borde ha fått Nobelpriset”

Med en låtskatt som sträcker sig över årtionden blev han en av vår tids mest älskade artister. Men Leonard Cohen var också en stor poet. Kulturnyheternas Ulrika Milles ser en litterär gärning som borde fått ett större erkännande..

Realtid - 03 jun 15 kl. 14:06

Böcker och Baron är sommarvärdar 2015

Singapore-börsens vd och Cloettas vd är närlingslivets representanter i sommar..

YLE - 27 mar 14 kl. 06:00

Kias bokklubb: Juliettesällskapet

Bokklubben träffas igen. Det är sista veckan i månaden och denna gång har Bokklubben tagit sig an den f.d.

YLE - 09 aug 13 kl. 14:24

Vad ska hända med Svidja slott?

I dag står Svidja slott i Sjundeå tomt och öde. Men slottets historia sträcker sig flera sekel bakåt i tiden och har ägts av flera viktiga och framstående personer. Spela upp klipp på Arenan
Spela upp klipp på Arenan
Spela upp klipp på Arenan Svidja gård har varit ett viktigt ställe både för Sjundeå och för hela Finland och är ett de få stenslott som finns i landet.

Skånskan - 14 jan 17 kl. 19:45

Örjan Kihlström tog V75-dubbel

MALMÖ Örjan Kihlström och danska amatörtränaren Jeanette Hansen firade stora triumfer i samband med Jägersros V75-lördag. De vann tre lopp och tog en dubbel inom V75. ERWP.

Kristianstadsbladet - 07 nov 12 kl. 07:54

Obama: "Vi har en svår väg att gå"

Barack Obama har vunnit presidentvalet i USA. Rivalen Mitt Romney har erkänt sig besegrad. - I natt i detta val har ni, USA:s folk, påmint oss om att det är en svår väg vi har att gå, säger Obama under sitt segertal.

Sydsvenskan - 03 feb 13 kl. 12:37

Stark atmosfär hos trio

Shai Maestro togs som nittonåring in i Avishai Cohens trio 2006 och spelade med honom på just Mejeriet samma höst. Under fem år var den unge pianisten sedan med om att forma basistens musik vidare och blev helt klart rejält präglad själv.
Maestros egen triomusik, som dök upp på platta 2012, har alltså mycket gemensamt med den förre arbetsgivarens.

Kristianstadsbladet - 30 sep 13 kl. 16:37

Passion för poesi

Foto: Sprisse Nilsson
Med en dikt vann 15-årige Gösta Östergren nyligen en skrivartävling på Österlen. Idag publicerar vi dikten och en intervju med skribenten som brinner för poesin.
?

Uppsalanyheter.se - 10 sep 15 kl. 23:08

Recension: Rött kort - en thriller om trafficking och pedofili som utspelas i Uppsala

Vår recensent Ulrika Hurtig har läst uppsalaförfattaren Viktor Kants thriller "Rött kort" som handlar om trafficking och pedofili, en historia som i huvudsak utspelar sig i Uppsala.Vår recensent Ulrika Hurtig har läst uppsalaförfattaren Viktor Kants thriller "Rött kort" som handlar om trafficking och pedofili, en historia som i huvudsak utspelar sig i Uppsala.

Ny vecka, nya böcker att läsa.

Nerikes Allehanda - 20 nov 14 kl. 05:15

Trakasserierna och terrorismen

Tänk dig att du ska ta bussen från Stora Mellösa till Örebro på morgonen. Det har skett ett antal bombattentat i Örebro den senaste tiden, så militär har kallats in för att upprätta vägspärrar där alla passagerare kontrolleras. Vid en sådan kontroll fastnar du.

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Curatorn: ”All konst är politisk”

Den pågående kulturfestivalen i österrikiska Graz är en av världens främsta arenor för experimentell konst. I år har de valt att sätta strålkastarljuset på landets högerpopulister, men varför ska konst vara politisk? – Det är som att fråga om solen ska titta fram varje morgon eller inte, säger festivalens chefscurator Ekaterina Degot..

SVT - 8 timmar sedan

Bill Cosby döms till fängelse

Bill Cosby, har under kvällen fått sitt straff tidsbestämt, domen blev tre till tio år i fängelse. Han dömdes i april i år för att tre gånger under 2004 ha drogat och sexuellt utnyttjat basketspelaren Andrea Constand..

SVT - 9 timmar sedan

Författaren Jens Liljestrand: ”Vilhelm Moberg vände Sverige ryggen”

I höst kommer författaren Jens Liljestrands biografi om Vilhelm Moberg. Det är den första heltäckande biografin om författaren, en sjuhundra sidor lång bok om kärlek, debatter, kultur och utmattningssymptom. Med frågeställningen vad det egentligen säger om oss svenskar, att Utvandrarsviten blivit ett nationalepos..

SVT - 9 timmar sedan

SVT:s korrespondent: Kina-satiren har fått konsekvenser

Idag krävde den kinesiska ambassaden återigen en ursäkt från SVT för det satiriska inslaget i programmet Svenska nyheter. Den upptrappade konflikten kan göra att det blir svårare för svenska journalister som verkar i Kina. .

SVT - 12 timmar sedan

Kulturprofilen fortsatt häktad

Hovrätten har beslutat att avslå den så kallade kulturprofilens överklagande av det tidigare häktningsbeslutet. – Han kommer inte att släppas fri, säger Mariana Cuevas, domstolshandläggare på Svea hovrätt, till TT..

SVT - 12 timmar sedan

Kina-satiren skapar reaktioner internationellt

Satiren om kinesiska turister i SVT-programmet Svenska nyheter är inte längre något som bara Sverige och Kina bryr sig om. Historien har blivit omskriven i bland annat brittiska, ryska och amerikanska medier..

SVT - 12 timmar sedan

Michael Kors köper Versace

Det amerikanska modeföretaget Michael Kors köper upp familjeföretaget Versace för 1,8 miljarder euro. Delar av företaget såldes redan 2015 till investmentbolaget Blackstone som nu också säljs vidare till modejätten Michael Kors..

SVT - 13 timmar sedan

Hundratusentals slår tillbaka mot tweet av Donald Trump

Snart har ett år passerat sedan startskottet för metoo-rörelsen. Nu sprider sig en ny hashtag – #whyididntreport över internet. Genom den vittnar hundratusentals personer om sexuella övergrepp de blivit utsatta för och varför det är svårt att anmäla..

SVT - 13 timmar sedan

Pippi Långstrump flyttar till Rinkeby i ny barnbok

Pippi Långstrump kommer tillbaka – men som romsk tjej, och byter Villa Villekulla mot Rinkeby..

SVT - 16 timmar sedan

Kinas ambassad: ”Vi kommer aldrig acceptera en sådan ursäkt”

Påhittade undanflykter – det är vad kinesiska ambassaden tycker om SVT:s ursäkt efter Kina-satiren i programmet Svenska nyheter. Nu uppmanar de SVT att istället komma med en uppriktig ursäkt omedelbart..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.