SVT > Kultur

Wednesday, 26 September, 04:33

SVT - 11 jul 18 kl. 13:40

Guiden: Ingmar Bergman på 1 minutPrisbelönta filmer, hyllade teateruppsättningar, konstanta tankar på döden och en mage i uppror. I klippet ovan får du allt man behöver veta (nåja) om regissörens dramatiska leverne och filmgärning på 60 sekunder..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Bergman

Dela artikeln

184 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Guiden, Ingmar, Bergmanpå 1 , minut
Dagen - 27 maj 11 kl. 03:00

Ingmar Bergman inte släkt med sin mor

En dna-undersökning från Rättsmedicinalverket visar att regissören Ingmar Bergman sannolikt inte var släkt med sin egen mor, Karin Bergman. Det är Veronica Ralston, Karin Bergmans barnbarn, som kommer med de nya uppgifterna som sätter demonregissörens liv och verk i ett helt nytt ljus, skriver Dagens Nyheter. Karin Bergman tycks av allt att döma ha varit ovetande om att Ingmar inte var det barn hon födde den 14 juli 1918.

Regeringen - 18 sep 17 kl. 11:00

Satsningar på jubileumsåret Ingmar Bergman 100 år

Den 14 juli 2018 skulle Ingmar Bergman fyllt 100 år. Ingmar Bergman var en av de internationellt mest kända och betydelsefulla konstnärerna Sverige haft genom tiderna. I budgetpropositionen för 2018 föreslås bidrag för satsningar till Kungliga Dramatiska teatern, Stiftelsen Ingmar Bergman, Stiftelsen Bergmancenter på Fårö och Svenska Filminstitutet som syftar till att uppmärksamma jubileumsåret nationellt och internationellt..

City - 18 apr 11 kl. 10:58

?Ingmar Bergman var aldrig ett geni?

Aleksa Lundberg är Sveriges första öppet transsexuella skådespelare. Nu spelar hon i ?Vargtimmen?

Expressen - 18 maj 17 kl. 17:17

Ingmar Bergman hoppar av från Bergmancenter

Nu avgår Ingmar Bergmans son, som också heter Ingmar Bergman, ur styrelsen för stiftelsen Bergmancenter ute på Fårö.Han berättar att han inte kan stå bakom arbetet styrelsen bedriver.– Bergmancenter som skulle vara en fin liten pärla, pappas arv, säger Ingmar Bergman till P4 Gotland.

DN - 14 feb 18 kl. 16:16

Ingmar Bergman – den ofrivillige dramatikern

”Jag vill inte ens skriva teaterpjäser”, kungjorde Ingmar Bergman rakt på sak i en föreläsning om sitt filmarbete 1959. Jacob Lundström om en av Sveriges mest spelade författare, Ingmar Bergman..

Sydsvenskan - 05 feb 16 kl. 09:04

Ny dokumentär om Ingmar Bergman

Regissören och journalisten Jane Magnusson gör en ny dokumentär om Ingmar Bergman. Storsatsningen har en budget på 17 miljoner kronor och har planerad premiär om två år. Den ska även bli tv-serie, skriver Dagens Nyheter.

DN - 25 maj 11 kl. 23:59

?Ingmar Bergman var inte biologisk son till sin mor?

Ingmar Bergman var sannolikt inte släkt med sin egen mor, Karin Bergman. Det är det sensationella resultatet av en ny dna-undersökning från Rättsmedicinalverket Frilansjournalisten Eva Hernbäck berättar en historia som sätter demonregissörens liv och verk i ett helt nytt ljus..

DN - 26 maj 11 kl. 19:14

Who was the mother of Ingmar Bergman?

In all likelihood, Ingmar Bergman was not biologically related to Karin Bergman, the woman considered to be his mother. This is the sensational result of a new DNA test by the National Board of Forensic Medicine. Freelance journalist Eva Hernbäck has uncovered a story that sets the film director's life and work in a whole new light..

Newsmill - 27 maj 11 kl. 19:02

Nu börjar kvinnorna berätta historien om Ingmar Bergman

Ingmar Bergmans mamma Karin var inte hans biologiska mamma. Det verkar dna-proven visa, som hans släkting Veroncia Ralston lämnade in för test. Ett frimärke från när han var 15 år och ett frimärke från 1951 när han var 35 år, som fanns på kuvert han hade skickat.

DN - 27 sep 13 kl. 15:23

Så skapade Ingmar Bergman sin persona

Regissören Ingmar Bergman var besatt av sin självbild. Han älskade att göra fejkade intervjuer med sig själv. Även i sina memoarer var han en inbiten lustlögnare.

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Curatorn: ”All konst är politisk”

Den pågående kulturfestivalen i österrikiska Graz är en av världens främsta arenor för experimentell konst. I år har de valt att sätta strålkastarljuset på landets högerpopulister, men varför ska konst vara politisk? – Det är som att fråga om solen ska titta fram varje morgon eller inte, säger festivalens chefscurator Ekaterina Degot..

SVT - 8 timmar sedan

Bill Cosby döms till fängelse

Bill Cosby, har under kvällen fått sitt straff tidsbestämt, domen blev tre till tio år i fängelse. Han dömdes i april i år för att tre gånger under 2004 ha drogat och sexuellt utnyttjat basketspelaren Andrea Constand..

SVT - 8 timmar sedan

Författaren Jens Liljestrand: ”Vilhelm Moberg vände Sverige ryggen”

I höst kommer författaren Jens Liljestrands biografi om Vilhelm Moberg. Det är den första heltäckande biografin om författaren, en sjuhundra sidor lång bok om kärlek, debatter, kultur och utmattningssymptom. Med frågeställningen vad det egentligen säger om oss svenskar, att Utvandrarsviten blivit ett nationalepos..

SVT - 9 timmar sedan

SVT:s korrespondent: Kina-satiren har fått konsekvenser

Idag krävde den kinesiska ambassaden återigen en ursäkt från SVT för det satiriska inslaget i programmet Svenska nyheter. Den upptrappade konflikten kan göra att det blir svårare för svenska journalister som verkar i Kina. .

SVT - 11 timmar sedan

Kulturprofilen fortsatt häktad

Hovrätten har beslutat att avslå den så kallade kulturprofilens överklagande av det tidigare häktningsbeslutet. – Han kommer inte att släppas fri, säger Mariana Cuevas, domstolshandläggare på Svea hovrätt, till TT..

SVT - 11 timmar sedan

Kina-satiren skapar reaktioner internationellt

Satiren om kinesiska turister i SVT-programmet Svenska nyheter är inte längre något som bara Sverige och Kina bryr sig om. Historien har blivit omskriven i bland annat brittiska, ryska och amerikanska medier..

SVT - 12 timmar sedan

Michael Kors köper Versace

Det amerikanska modeföretaget Michael Kors köper upp familjeföretaget Versace för 1,8 miljarder euro. Delar av företaget såldes redan 2015 till investmentbolaget Blackstone som nu också säljs vidare till modejätten Michael Kors..

SVT - 13 timmar sedan

Hundratusentals slår tillbaka mot tweet av Donald Trump

Snart har ett år passerat sedan startskottet för metoo-rörelsen. Nu sprider sig en ny hashtag – #whyididntreport över internet. Genom den vittnar hundratusentals personer om sexuella övergrepp de blivit utsatta för och varför det är svårt att anmäla..

SVT - 13 timmar sedan

Pippi Långstrump flyttar till Rinkeby i ny barnbok

Pippi Långstrump kommer tillbaka – men som romsk tjej, och byter Villa Villekulla mot Rinkeby..

SVT - 16 timmar sedan

Kinas ambassad: ”Vi kommer aldrig acceptera en sådan ursäkt”

Påhittade undanflykter – det är vad kinesiska ambassaden tycker om SVT:s ursäkt efter Kina-satiren i programmet Svenska nyheter. Nu uppmanar de SVT att istället komma med en uppriktig ursäkt omedelbart..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.