SVT > Kultur

Saturday, 21 July, 13:33

SVT - 11 jul 18 kl. 13:40

Guiden: Ingmar Bergman på 1 minut



Prisbelönta filmer, hyllade teateruppsättningar, konstanta tankar på döden och en mage i uppror. I klippet ovan får du allt man behöver veta (nåja) om regissörens dramatiska leverne och filmgärning på 60 sekunder..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Bergman

Dela artikeln

173 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Guiden, Ingmar, Bergmanpå 1 , minut
Dagen - 27 maj 11 kl. 03:00

Ingmar Bergman inte släkt med sin mor

En dna-undersökning från Rättsmedicinalverket visar att regissören Ingmar Bergman sannolikt inte var släkt med sin egen mor, Karin Bergman. Det är Veronica Ralston, Karin Bergmans barnbarn, som kommer med de nya uppgifterna som sätter demonregissörens liv och verk i ett helt nytt ljus, skriver Dagens Nyheter. Karin Bergman tycks av allt att döma ha varit ovetande om att Ingmar inte var det barn hon födde den 14 juli 1918.

Regeringen - 18 sep 17 kl. 11:00

Satsningar på jubileumsåret Ingmar Bergman 100 år

Den 14 juli 2018 skulle Ingmar Bergman fyllt 100 år. Ingmar Bergman var en av de internationellt mest kända och betydelsefulla konstnärerna Sverige haft genom tiderna. I budgetpropositionen för 2018 föreslås bidrag för satsningar till Kungliga Dramatiska teatern, Stiftelsen Ingmar Bergman, Stiftelsen Bergmancenter på Fårö och Svenska Filminstitutet som syftar till att uppmärksamma jubileumsåret nationellt och internationellt..

City - 18 apr 11 kl. 10:58

?Ingmar Bergman var aldrig ett geni?

Aleksa Lundberg är Sveriges första öppet transsexuella skådespelare. Nu spelar hon i ?Vargtimmen?

Expressen - 18 maj 17 kl. 17:17

Ingmar Bergman hoppar av från Bergmancenter

Nu avgår Ingmar Bergmans son, som också heter Ingmar Bergman, ur styrelsen för stiftelsen Bergmancenter ute på Fårö.Han berättar att han inte kan stå bakom arbetet styrelsen bedriver.– Bergmancenter som skulle vara en fin liten pärla, pappas arv, säger Ingmar Bergman till P4 Gotland.

DN - 14 feb 18 kl. 16:16

Ingmar Bergman – den ofrivillige dramatikern

”Jag vill inte ens skriva teaterpjäser”, kungjorde Ingmar Bergman rakt på sak i en föreläsning om sitt filmarbete 1959. Jacob Lundström om en av Sveriges mest spelade författare, Ingmar Bergman..

Sydsvenskan - 05 feb 16 kl. 09:04

Ny dokumentär om Ingmar Bergman

Regissören och journalisten Jane Magnusson gör en ny dokumentär om Ingmar Bergman. Storsatsningen har en budget på 17 miljoner kronor och har planerad premiär om två år. Den ska även bli tv-serie, skriver Dagens Nyheter.

Newsmill - 27 maj 11 kl. 19:02

Nu börjar kvinnorna berätta historien om Ingmar Bergman

Ingmar Bergmans mamma Karin var inte hans biologiska mamma. Det verkar dna-proven visa, som hans släkting Veroncia Ralston lämnade in för test. Ett frimärke från när han var 15 år och ett frimärke från 1951 när han var 35 år, som fanns på kuvert han hade skickat.

DN - 19 apr 17 kl. 21:00

Regeringen ger miljonbidrag till Ingmar Bergman-firande

Regeringen beviljar Stiftelsen Ingmar Bergman 1 280 000 kronor i bidrag inför hundraårsfirandet av Ingmar Bergmans födelse 2018. Den svenske regissören firas inte bara i Sverige utan även runt om i världen under hela nästa år..

SVT - 18 maj 17 kl. 15:04

Ingmar Bergman hoppar av Bergmancenter

Ingmar Bergmans son, som också heter Ingmar Bergman, avgår omedelbart ur styrelsen för stiftelsen Bergmancenter på Fårö eftersom han inte kan stå bakom styrelsens arbete. – Framförallt borde vi reagerat snabbare på när det började bli missförhållanden, säger han till P4 Gotland..

DN - 25 maj 11 kl. 23:59

?Ingmar Bergman var inte biologisk son till sin mor?

Ingmar Bergman var sannolikt inte släkt med sin egen mor, Karin Bergman. Det är det sensationella resultatet av en ny dna-undersökning från Rättsmedicinalverket Frilansjournalisten Eva Hernbäck berättar en historia som sätter demonregissörens liv och verk i ett helt nytt ljus..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Vampyrslaktaren Buffy gör comeback

”Buffy och vampyrerna” får en nyversion, rapporterar Variety..

SVT - 21 timmar sedan

Näringsminister Mikael Damberg (S): Osannolikt med försäljning av Telia

Politikerna ser inte med blida ögon på Telias köp av TV4. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg har talat med Telias ledning och kommer även hålla möte med Moderaterna och näringsutskottet för att diskutera om politikerna bör ingripa..

SVT - 22 timmar sedan

Rebecca & Fionas t-shirtar frias av JK

I sommarkrysset i TV4 bar duon Rebecca & Fiona t-shirtar med texten ”Fuck SD”. Nu har justitiekanslern, som ansvarar för tryck- och yttrandefrihetsbrott, valt att inte inleda en förundersökning mot tröjorna, rapporterar Dagens Nyheter..

SVT - 23 timmar sedan

Vänsterpartiet vill lägga 300 miljoner på avgiftsfri kulturskola

Vänsterpartiet har tidigare gått ut med information om att avgiftsfri kulturskola blir en av deras prioriterade valfrågor. Nu föreslår partiet att 300 miljoner kronor årligen ska läggas på förslaget, som Vänsterpartiet vill ska träda i kraft redan nästa år..

SVT - Igår: 12:09

Telias vd: Ingen anledning att ändra på en vinnande formel

Politikerna är missnöjda, men Bonnier, TV4 och Telia säger sig vara mycket nöjda med affären där Telia köper TV4 av Bonnier. Men innan köpet går igenom ska det konkurrensprövas. – Vi har goda förutsättningar att få igenom affären i konkurrensprövningen.

SVT - Igår: 10:25

TV4:s vd: ”Det här är bra för konkurrensen”

Både regeringen och oppositionen är missnöjda med affären mellan Telia och Bonnier Broadcasting efter som de anser att staten blir för dominerande medieägare och mångfalden och konkurrensen kan ta stryk. Men TV4:s vd Casten Almqvist håller inte med..

SVT - Igår: 09:55

Tidigare TV4-vd:n Jan Scherman: ”Bonnier är ute efter att lösa sina finansiella problem”

Jan Scherman, journalist och tidigare vd på TV4 säger till SVT:s Morgonstudion att jätteaffären där Bonnier säljer bland annat TV4 till Telia är logisk för Telia och defensiv för Bonnier. Han hoppas även att den nya potentiella ägaren förstår att nyttja TV4:s journalistiska kompetens..

SVT - Igår: 08:11

Här svarar Zara Larsson på de mest googlade frågorna om henne

Hur lång är Zara Larsson och har hon någonsin haft tandställning? Här svarar popstjärnan på de vanligaste frågorna om henne..

SVT - Igår: 07:04

Telia köper TV4 och C More

Jätteaffären är klar. Den svenska teleoperatören Telia köper Bonnier Broadcasting, där tv-verksamheten TV4 och C More ingår..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.