SVT > Kultur

Saturday, 23 March, 03:17

SVT - 11 jul 18 kl. 13:40

Guiden: Ingmar Bergman på 1 minutPrisbelönta filmer, hyllade teateruppsättningar, konstanta tankar på döden och en mage i uppror. I klippet ovan får du allt man behöver veta (nåja) om regissörens dramatiska leverne och filmgärning på 60 sekunder..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Bergman

Dela artikeln

184 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Guiden, Ingmar, Bergmanpå 1 , minut
City - 18 apr 11 kl. 10:58

?Ingmar Bergman var aldrig ett geni?

Aleksa Lundberg är Sveriges första öppet transsexuella skådespelare. Nu spelar hon i ?Vargtimmen?

Dagen - 27 maj 11 kl. 03:00

Ingmar Bergman inte släkt med sin mor

En dna-undersökning från Rättsmedicinalverket visar att regissören Ingmar Bergman sannolikt inte var släkt med sin egen mor, Karin Bergman. Det är Veronica Ralston, Karin Bergmans barnbarn, som kommer med de nya uppgifterna som sätter demonregissörens liv och verk i ett helt nytt ljus, skriver Dagens Nyheter. Karin Bergman tycks av allt att döma ha varit ovetande om att Ingmar inte var det barn hon födde den 14 juli 1918.

Regeringen - 18 sep 17 kl. 11:00

Satsningar på jubileumsåret Ingmar Bergman 100 år

Den 14 juli 2018 skulle Ingmar Bergman fyllt 100 år. Ingmar Bergman var en av de internationellt mest kända och betydelsefulla konstnärerna Sverige haft genom tiderna. I budgetpropositionen för 2018 föreslås bidrag för satsningar till Kungliga Dramatiska teatern, Stiftelsen Ingmar Bergman, Stiftelsen Bergmancenter på Fårö och Svenska Filminstitutet som syftar till att uppmärksamma jubileumsåret nationellt och internationellt..

Expressen - 18 maj 17 kl. 17:17

Ingmar Bergman hoppar av från Bergmancenter

Nu avgår Ingmar Bergmans son, som också heter Ingmar Bergman, ur styrelsen för stiftelsen Bergmancenter ute på Fårö.Han berättar att han inte kan stå bakom arbetet styrelsen bedriver.– Bergmancenter som skulle vara en fin liten pärla, pappas arv, säger Ingmar Bergman till P4 Gotland.

DN - 14 feb 18 kl. 16:16

Ingmar Bergman – den ofrivillige dramatikern

”Jag vill inte ens skriva teaterpjäser”, kungjorde Ingmar Bergman rakt på sak i en föreläsning om sitt filmarbete 1959. Jacob Lundström om en av Sveriges mest spelade författare, Ingmar Bergman..

Sydsvenskan - 05 feb 16 kl. 09:04

Ny dokumentär om Ingmar Bergman

Regissören och journalisten Jane Magnusson gör en ny dokumentär om Ingmar Bergman. Storsatsningen har en budget på 17 miljoner kronor och har planerad premiär om två år. Den ska även bli tv-serie, skriver Dagens Nyheter.

Newsmill - 27 maj 11 kl. 19:02

Nu börjar kvinnorna berätta historien om Ingmar Bergman

Ingmar Bergmans mamma Karin var inte hans biologiska mamma. Det verkar dna-proven visa, som hans släkting Veroncia Ralston lämnade in för test. Ett frimärke från när han var 15 år och ett frimärke från 1951 när han var 35 år, som fanns på kuvert han hade skickat.

DN - 19 apr 17 kl. 21:00

Regeringen ger miljonbidrag till Ingmar Bergman-firande

Regeringen beviljar Stiftelsen Ingmar Bergman 1 280 000 kronor i bidrag inför hundraårsfirandet av Ingmar Bergmans födelse 2018. Den svenske regissören firas inte bara i Sverige utan även runt om i världen under hela nästa år..

SVT - 18 maj 17 kl. 15:04

Ingmar Bergman hoppar av Bergmancenter

Ingmar Bergmans son, som också heter Ingmar Bergman, avgår omedelbart ur styrelsen för stiftelsen Bergmancenter på Fårö eftersom han inte kan stå bakom styrelsens arbete. – Framförallt borde vi reagerat snabbare på när det började bli missförhållanden, säger han till P4 Gotland..

DN - 25 maj 11 kl. 23:59

?Ingmar Bergman var inte biologisk son till sin mor?

Ingmar Bergman var sannolikt inte släkt med sin egen mor, Karin Bergman. Det är det sensationella resultatet av en ny dna-undersökning från Rättsmedicinalverket Frilansjournalisten Eva Hernbäck berättar en historia som sätter demonregissörens liv och verk i ett helt nytt ljus..

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Brittiska komikern Cariad Lloyd poddar om döden

När den brittiska komikern Cariad Lloyd pratar om döden är det inte jobbigare för henne än att prata om vad hon åt till frukost eller vart hon ska åka på semester. Hennes podd Griefcast har hyllats av just den anledningen – för det varma och personliga tilltalet där komiker och skådespelare pratar om döden..

SVT - 8 timmar sedan

Bokrecension: All den luft som omger oss – Tom Malmquist

2015 kom Tom Malmquist med den hyllade romandebuten I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv. Men redan flera år tidigare började han på en bok om ett mord i Huddinge. Han är nu färdig med det som skulle ha blivit hans första roman: All den luft som omger oss.

SVT - 13 timmar sedan

Filmprofilernas uppmaning till EU-politikerna: Rösta ja till nya upphovsrättsregler

I en debattartikel publicerad av Aftonbladet vänder sig 44 av Sveriges främsta filmprofiler till EU-politikerna och ber dem att rösta ja till de nya direktiven om upphovsrätt. ”Det handlar om att försvara upphovsrätten och att konstnärer har rätt till sina verk”, skriver de i artikeln..

SVT - 13 timmar sedan

Tate-museerna bojkottar Sacklers donationer

Flera brittiska museer följer nu National Portrait Gallerys exempel och vägrar att ta emot donationer från familjen Sackler, som har beskyllts för att driva på den så kallade opioidkrisen i USA. Enligt The Guardian har samtliga Tate-museer fattat beslut om att tacka nej..

SVT - 15 timmar sedan

Sekiro: Shadows die twice hyllas av kritikerna

Efter succén med Bloodborne är de japanska skräckmästarna på From Software tillbaka med Sekiro: Shadows die twice. Det japanska ninjaäventyret har varit hajpat bland studions dedikerade fans – och enligt de första recensionerna lever det upp till förväntningarna. Flera internationella spelsajter delade ut toppbetyg till Sekiro på releasedagen..

SVT - 15 timmar sedan

Josefin Nilssons syster: ”Hon var den som gjorde målet i matchen”

Ainbusk-sångerskan Josefin Nilsson gick bort för tre år sedan, nu skulle hon ha fyllt femtio år. I SVT:s Morgonstudion berättar hennes syster Marie Nilsson Lind om hennes energi och karisma, men också om den svåra tiden i ett våldsamt och destruktivt förhållande. – Det skadade hennes själ och hennes livslust, säger Marie Nilsson Lind..

SVT - 15 timmar sedan

Nattsvart japansk mytologi i Sekiro: Shadows die twice

En kopp mörker, två nävar blod och tre nypor utmaning. Framgångsreceptet har sett likadant ut spelutvecklaren From Software de senaste åren, och med hyllade spel som Dark Souls och Bloodborne har de blivit internationella tungviktare. I Sekiro: Shadows die twice försöker de strössla fram en lite annorlunda smak – men med samma diaboliska svårighetsgrad som tidigare..

SVT - 21 timmar sedan

Filmrecension: Hård blick på Sverige i Till drömmarnas land

”Jag blir inte riktigt klok på den här filmen. Den är tråkig, vacker, mystisk, klumpig, drabbande och rolig”. Kulturnyheternas filmkritiker Sofia Olsson har sett Victor Lindgrens långfilmsdebut..

SVT - 21 timmar sedan

Filmrecension: Underhållande blodbad i Us

Den första akten i Jordan Peeles nya skräckkomedi är lysande, men ju längre filmen rullar desto plattare blir den. Slutet skulle platsa i ett Scooby Doo-äventyr, tycker Kulturnyheternas Fredrik Sahlin som sett Get out-skaparens nya film..

SVT - Igår: 19:53

Austism- och Aspergerförbundet: Bra att bokhandlarna ser över vad de säljer

En kontroversiell bok som hävdar att autism går att bota finns tillgänglig för utlån som e-bok i Sverige. Sedan tidigare har Adlibris, Bokus, samt även Malmö stadsbibliotek plockat bort den ur sina kataloger. – Vi tycker att det är bra att seriösa bokhandlare ser över och granskar vad de säljer, säger Ulla Adolfsson, ordförande i Austism- och aspergerförbundet till Kulturnyheterna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.