SVT > Kultur

Wednesday, 12 December, 17:09

Liknande nyheter

Taggar: Guiden, Ingmar, Bergmanpå 1 , minut
Dagen - 27 maj 11 kl. 03:00

Ingmar Bergman inte släkt med sin mor

En dna-undersökning från Rättsmedicinalverket visar att regissören Ingmar Bergman sannolikt inte var släkt med sin egen mor, Karin Bergman. Det är Veronica Ralston, Karin Bergmans barnbarn, som kommer med de nya uppgifterna som sätter demonregissörens liv och verk i ett helt nytt ljus, skriver Dagens Nyheter. Karin Bergman tycks av allt att döma ha varit ovetande om att Ingmar inte var det barn hon födde den 14 juli 1918.

Regeringen - 18 sep 17 kl. 11:00

Satsningar på jubileumsåret Ingmar Bergman 100 år

Den 14 juli 2018 skulle Ingmar Bergman fyllt 100 år. Ingmar Bergman var en av de internationellt mest kända och betydelsefulla konstnärerna Sverige haft genom tiderna. I budgetpropositionen för 2018 föreslås bidrag för satsningar till Kungliga Dramatiska teatern, Stiftelsen Ingmar Bergman, Stiftelsen Bergmancenter på Fårö och Svenska Filminstitutet som syftar till att uppmärksamma jubileumsåret nationellt och internationellt..

City - 18 apr 11 kl. 10:58

?Ingmar Bergman var aldrig ett geni?

Aleksa Lundberg är Sveriges första öppet transsexuella skådespelare. Nu spelar hon i ?Vargtimmen?

Expressen - 18 maj 17 kl. 17:17

Ingmar Bergman hoppar av från Bergmancenter

Nu avgår Ingmar Bergmans son, som också heter Ingmar Bergman, ur styrelsen för stiftelsen Bergmancenter ute på Fårö.Han berättar att han inte kan stå bakom arbetet styrelsen bedriver.– Bergmancenter som skulle vara en fin liten pärla, pappas arv, säger Ingmar Bergman till P4 Gotland.

DN - 14 feb 18 kl. 16:16

Ingmar Bergman – den ofrivillige dramatikern

”Jag vill inte ens skriva teaterpjäser”, kungjorde Ingmar Bergman rakt på sak i en föreläsning om sitt filmarbete 1959. Jacob Lundström om en av Sveriges mest spelade författare, Ingmar Bergman..

Sydsvenskan - 05 feb 16 kl. 09:04

Ny dokumentär om Ingmar Bergman

Regissören och journalisten Jane Magnusson gör en ny dokumentär om Ingmar Bergman. Storsatsningen har en budget på 17 miljoner kronor och har planerad premiär om två år. Den ska även bli tv-serie, skriver Dagens Nyheter.

Newsmill - 27 maj 11 kl. 19:02

Nu börjar kvinnorna berätta historien om Ingmar Bergman

Ingmar Bergmans mamma Karin var inte hans biologiska mamma. Det verkar dna-proven visa, som hans släkting Veroncia Ralston lämnade in för test. Ett frimärke från när han var 15 år och ett frimärke från 1951 när han var 35 år, som fanns på kuvert han hade skickat.

DN - 19 apr 17 kl. 21:00

Regeringen ger miljonbidrag till Ingmar Bergman-firande

Regeringen beviljar Stiftelsen Ingmar Bergman 1 280 000 kronor i bidrag inför hundraårsfirandet av Ingmar Bergmans födelse 2018. Den svenske regissören firas inte bara i Sverige utan även runt om i världen under hela nästa år..

SVT - 18 maj 17 kl. 15:04

Ingmar Bergman hoppar av Bergmancenter

Ingmar Bergmans son, som också heter Ingmar Bergman, avgår omedelbart ur styrelsen för stiftelsen Bergmancenter på Fårö eftersom han inte kan stå bakom styrelsens arbete. – Framförallt borde vi reagerat snabbare på när det började bli missförhållanden, säger han till P4 Gotland..

DN - 25 maj 11 kl. 23:59

?Ingmar Bergman var inte biologisk son till sin mor?

Ingmar Bergman var sannolikt inte släkt med sin egen mor, Karin Bergman. Det är det sensationella resultatet av en ny dna-undersökning från Rättsmedicinalverket Frilansjournalisten Eva Hernbäck berättar en historia som sätter demonregissörens liv och verk i ett helt nytt ljus..

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 minuter sedan

Nya Budgeten: Fri entré på statliga museer tas bort

Riksdagen har röstat ja till Moderaterna och Kristdemokraternas budget. Det betyder att 80 miljoner ska sparas in genom att ta bort fri entré på de statliga museerna. – Det är olyckligt med en fråga som skiftar såhär vart fjärde år, säger Mats Persson, generalsekreterare för Sveriges museer..

SVT - 30 minuter sedan

Lena Söderholm inspireras av Danius: ”Hon är modig”

Lena Söderblom väljer att klä sig i knallrosa och brandorange, och Sven Melanders senaste projekt involverar satiriska revyvisor om bland annat Horace Engdahl. Svenska Akademien inspirerar – kanske mer än någonsin förr..

SVT - 1 timme sedan

Museer fortsätter låna ut konst – trots att verk för en halv miljon försvunnit

Konstverk värda över halv miljon kronor har försvunnit från Regeringskansliet. Verken var utlånade av Statens konstråd, Nationalmuseum och Moderna museet. De beklagar händelsen – men kommer ändå fortsätta med utlåning..

SVT - 45 minuter sedan

Några av världens största dj:s ska förebygga självmord till minne av Avicii

En gigantisk hyllningsflagga till Aviciis minne togs fram till den elektroniska musikfestivalen Tomorrowland och signerades av några av världens största dj-stjärnor. Nu auktioneras den ut till förmån för hjälporganisationen Suicide zero..

SVT - 5 timmar sedan

Pewdiepie i nytt nazistblåsväder

Svenske Felix Kjellberg, mer känd som Pewdiepie, anklagas för att ha tipsat sina miljontals tittare om en högerextrem kanal på Youtube, skriver Huffington Post..

SVT - 5 timmar sedan

Ny kulturbudget: nedskärningar på drygt 200 miljoner

I dag röstar riksdagen om nästa års budget. Med stor sannolikhet kommer det att bli M och KD:s gemensamma budgetreservation som vinner i riksdagen. Det betyder nedskärningar på drygt 200 miljoner kronor på kulturområdet – bland annat genom slopade fria entréer på statliga museer och mindre pengar till kulturskolan..

SVT - 8 timmar sedan

Ärkebiskopen bojkottar Svenska Akademiens högtidssammankomst

Sveriges ärkebiskop Antje Jackelén har meddelat att hon inte kommer delta i Svenska Akademiens traditionsenliga högtidssammankomst den 20 december. ”Efter allt som varit och utifrån hur Akademien och några ledamöter har profilerat sig kan jag inte uttrycka min solidaritet genom att delta som tidigare år”, skriver Jackelén till Kulturnyheterna..

SVT - 11 timmar sedan

Serier och filmer du inte får missa i kylan

Tv serier och filmer som du kan se när du vill undvika kylan ute. Skarsgård, filmen ”Roma” och en fransk hyllad serie, Linus Fremin, tv-kritiker ger sina bästa tips.

SVT - 21 timmar sedan

Marina Abramovic om klimathotet: Politikerna kommer inte rädda er

Marina Abramovic är en av vår tids största konstnärer, och fansen flockas inför hennes omtalade performance-konst. Nu är hon i Sverige för att delta vid Nobelceremonierna och berätta om hur hon tagit sig an kampen mot klimatförändringarna i sitt arbete. Hennes nya konstprojekt handlar om vatten, och genom det ett hot mot oss alla..

SVT - 22 timmar sedan

Teorin: Sara Danius klänning inspirerad av tjurfäktning

Sara Danius har själv sagt att hon inte hade någon ”baktanke” med sin omtalade Nobelklänning, men det har inte hindrat folk från att spekulera i att det kan vara ett tjurfäktarskynke som inspirerat plagget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.