DN > Nyheter

Friday, 16 November, 01:56

DN - 11 jul 18 kl. 12:14

Roland Paulsen: Vad får det egentligen kosta att rädda ett människoliv?



Räddningsinsatsen för de instängda pojkarna i grottan visar hur högt ett liv kan värderas – om berättelsen är den rätta. Krigsflyktingar har sällan samma tur, skriver Roland Paulsen.  .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Paulsen, Roland Paulsen

Dela artikeln

2144 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Roland, PaulsenVad får det , egentligen, kostaatt , rädda, ett människoliv
Ekonomistas - 07 dec 15 kl. 06:00

Svar till Roland Paulsen

I förra veckan skrev jag ett inlägg baserat på en intervju med Roland Paulsen där jag poängterade att 1) vi inte jobbar mer än någonsin och 2) det inte är klarlagt att ”lyckoforskningen visar att sambandet mellan BNP-nivå och lycka upphör vid en viss nivå”. Det har poängterats att det var orättvist av mig att på detta sätt recensera Roland Paulsens gärning. Det skulle förstås vara riktigt; om det nu hade handlat om Roland Paulsen och hans arbeten.

Västerbottens Folkblad - 03 jun 15 kl. 14:31

Fint pris till Roland Paulsen

Sociologen Roland Paulsen får årets Johan Hansson-pris för sin bok ”Vi bara lyder – en berättelse om Arbetsförmedlingen”. Priset på 250 000 kronor delas ut av förlaget Natur och Kultur till en fackbok som fördjupat samhällsdebatten. Roland Paulsen får det för att han ”med svart humor skildrar Arbetsförmedlingens verksamhet och samtida föreställningar om arbete, arbetsmoral och […].

SR - 24 mar 15 kl. 06:00

"Vi bara lyder" av Roland Paulsen

Sociologen Roland Paulsen har tidigare skrivit både om den mängd tomt arbete som många, framför allt tjänstemän, ägnar sig åt på sin arbetstid och han har angripit den rådande synen på arbete i boken "Arbetssamhället". Nu har han närstuderat hur det är inne på arbetsförmedlingen. Boken heter "Vi bara lyder", ett citat från en av arbetsförmedlare han möter, Jenny Aschenbrenner har läst den..

P3 - 09 apr 15 kl. 11:54

Roland Paulsen djupdök i Arbetsförmedlingen – Jobbet är värdelöst

Roland Paulsen är forskare i sociologi och skriver böcker om att vi inte borde jobba så mycket som vi gör. Hans senaste bok "Vi bara lyder" handlar om Arbetsförmedlingen, och de som jobbar där..

Sydsvenskan - 13 apr 15 kl. 09:14

Veckans person: Roland Paulsen

Vem? Roland Paulsen, doktor i sociologi vid Lunds universitet.
Varför?

Helsingborgs Dagblad - 13 apr 15 kl. 09:14

Veckans person: Roland Paulsen

Vem? Roland Paulsen, doktor i sociologi vid Lunds universitet.
Varför?

DN - 03 jun 15 kl. 09:46

Roland Paulsen: Jag ville­ bryta ­formen


Arbetskritikens ställning i Sverige är säkrad i minst ett år till. Sociologen och DN-medarbetaren Roland Paulsen får årets Johan Hansson-pris och 250.000 kronor för sin bok ”Vi bara lyder – en berättelse om Arbets­förmedlingen”..

UNT - 03 jun 15 kl. 14:28

Fint pris till Roland Paulsen

Sociologen Roland Paulsen får årets Johan Hansson-pris för sin bok "Vi bara lyder - en berättelse om Arbetsförmedlingen"..

Ekonomistas - 04 dec 15 kl. 05:39

Roland Paulsen: Är det verkligen sant att vi arbetar mindre än någonsin och mår bra?

Detta är en replik skriven av Roland Paulsen, forskare vid företagsekonomiska institutionen vid Lunds universitet, på ett tidigare Ekonomistasinlägg av Jesper Roine. ”Vi arbetar mer än någonsin och mår dåligt. Så varför ska vi ens – när maskinerna kan sköta jobbet – bry oss?

DN - 24 aug 16 kl. 16:30

Roland Paulsen: Välkomna tillbaka till jobbet – här får ni några goda råd


Roland Paulsen tipsar om hur du klarar elva månader som löneslav..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

USA förbereder stämning av Julian Assange

Det amerikanska justitiedepartementet förbereder en stämning mot Julian Assange och en källa säger sig vara optimistisk när det gäller att ha dra Wikileaksgrundaren inför rätta..

DN - 1 timme sedan

Ernie

DN - 1 timme sedan

Medelålders plus

DN - 1 timme sedan

Nutidstestet vecka 46

Extraval, Brexit, Ica-dalen och Therese Johaug – testa dina kunskaper i veckans Nutidstest..

DN - 2 timmar sedan

Finlands första förlust i Nations League

Efter att ha inlett Nations League med maximala 12 poäng föll Finland, och succéförbundskaptenen Markku Kanerva, med 0–1 borta mot Grekland..

DN - 2 timmar sedan

Rooney tackades av på Wembley

I den 57:e minuten ställde sig åskådarna på Wembley upp och applåderade..

DN - 2 timmar sedan

Nordkorea testade nytt högteknologiskt vapen

Nordkorea har testat ett nytt ”högteknologiskt vapen”, uppger sydkoreanska medier på torsdagskvällen svensk tid..

DN - 2 timmar sedan

Danmark drar in bistånd till Tanzania

Danmark stoppar 89 miljoner kronor i bistånd till Tanzania på grund av flera ”oacceptabla homofobiska uttalanden” från en politiker i landet..

DN - 3 timmar sedan

Brynäs fick med sig en poäng mot Färjestad

Brynäs blev utspelade och förnedrade i säsongens första hemmamöte med Färjestad. I det andra var det betydligt jämnare även om Färjestad vann även den här gången, nu med 3-2 efter förlängning..

DN - 3 timmar sedan

Proppen ur för Skellefteå och Holloway

Stenhårt jobb och två premiärmålskyttar låg bakom Skellefteås målfyrverkeri och förkrossande 9–0-seger mot Malmö. Mantas Armalis i målet bidrog också med en hundraprocentig insats. – Alla på isen jobbade verkligen hårt i 60 minuter i dag, sade Bud Holloway, som äntligen fick spräcka sin seglivade målnolla..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.