DN > Nyheter

Saturday, 21 July, 17:19

DN - 11 jul 18 kl. 12:14

Roland Paulsen: Vad får det egentligen kosta att rädda ett människoliv?Räddningsinsatsen för de instängda pojkarna i grottan visar hur högt ett liv kan värderas – om berättelsen är den rätta. Krigsflyktingar har sällan samma tur, skriver Roland Paulsen.  .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Paulsen, Roland Paulsen

Dela artikeln

2130 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Roland, PaulsenVad får det , egentligen, kostaatt , rädda, ett människoliv
Ekonomistas - 07 dec 15 kl. 06:00

Svar till Roland Paulsen

I förra veckan skrev jag ett inlägg baserat på en intervju med Roland Paulsen där jag poängterade att 1) vi inte jobbar mer än någonsin och 2) det inte är klarlagt att ”lyckoforskningen visar att sambandet mellan BNP-nivå och lycka upphör vid en viss nivå”. Det har poängterats att det var orättvist av mig att på detta sätt recensera Roland Paulsens gärning. Det skulle förstås vara riktigt; om det nu hade handlat om Roland Paulsen och hans arbeten.

Västerbottens Folkblad - 03 jun 15 kl. 14:31

Fint pris till Roland Paulsen

Sociologen Roland Paulsen får årets Johan Hansson-pris för sin bok ”Vi bara lyder – en berättelse om Arbetsförmedlingen”. Priset på 250 000 kronor delas ut av förlaget Natur och Kultur till en fackbok som fördjupat samhällsdebatten. Roland Paulsen får det för att han ”med svart humor skildrar Arbetsförmedlingens verksamhet och samtida föreställningar om arbete, arbetsmoral och […].

SR - 24 mar 15 kl. 06:00

"Vi bara lyder" av Roland Paulsen

Sociologen Roland Paulsen har tidigare skrivit både om den mängd tomt arbete som många, framför allt tjänstemän, ägnar sig åt på sin arbetstid och han har angripit den rådande synen på arbete i boken "Arbetssamhället". Nu har han närstuderat hur det är inne på arbetsförmedlingen. Boken heter "Vi bara lyder", ett citat från en av arbetsförmedlare han möter, Jenny Aschenbrenner har läst den..

P3 - 09 apr 15 kl. 11:54

Roland Paulsen djupdök i Arbetsförmedlingen – Jobbet är värdelöst

Roland Paulsen är forskare i sociologi och skriver böcker om att vi inte borde jobba så mycket som vi gör. Hans senaste bok "Vi bara lyder" handlar om Arbetsförmedlingen, och de som jobbar där..

Sydsvenskan - 13 apr 15 kl. 09:14

Veckans person: Roland Paulsen

Vem? Roland Paulsen, doktor i sociologi vid Lunds universitet.
Varför?

Helsingborgs Dagblad - 13 apr 15 kl. 09:14

Veckans person: Roland Paulsen

Vem? Roland Paulsen, doktor i sociologi vid Lunds universitet.
Varför?

DN - 03 jun 15 kl. 09:46

Roland Paulsen: Jag ville­ bryta ­formen


Arbetskritikens ställning i Sverige är säkrad i minst ett år till. Sociologen och DN-medarbetaren Roland Paulsen får årets Johan Hansson-pris och 250.000 kronor för sin bok ”Vi bara lyder – en berättelse om Arbets­förmedlingen”..

UNT - 03 jun 15 kl. 14:28

Fint pris till Roland Paulsen

Sociologen Roland Paulsen får årets Johan Hansson-pris för sin bok "Vi bara lyder - en berättelse om Arbetsförmedlingen"..

Ekonomistas - 04 dec 15 kl. 05:39

Roland Paulsen: Är det verkligen sant att vi arbetar mindre än någonsin och mår bra?

Detta är en replik skriven av Roland Paulsen, forskare vid företagsekonomiska institutionen vid Lunds universitet, på ett tidigare Ekonomistasinlägg av Jesper Roine. ”Vi arbetar mer än någonsin och mår dåligt. Så varför ska vi ens – när maskinerna kan sköta jobbet – bry oss?

DN - 24 aug 16 kl. 16:30

Roland Paulsen: Välkomna tillbaka till jobbet – här får ni några goda råd


Roland Paulsen tipsar om hur du klarar elva månader som löneslav..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Minst sex filmer planeras om Thailandsgrottan

Pojkfotbollslaget som räddades från en grotta i Thailand har fått världens ögon på sig. Bara några timmar efter att räddningsarbetet var färdigt stod det klart att händelsen ska bli film. Den idén har dock fler hakat på..

DN - 2 timmar sedan

Vägval höger för Spaniens konservativa

Pablo Casado blir ny partiledare för spanska Partido Popular (PP), rapporterar nyhetsbyrån AFP. Casado sågs som den mer konservative av de två kandidaterna till ordförandeposten i PP, som tvingats i opposition efter sex år vid makten..

DN - 2 timmar sedan

Statsvetare: Bränderna kan påverka valet

Statsvetare är oense om huruvida det extrema vädret och bränderna kommer påverka politiken, och i förlängningen riksdagsvalet i september. Tidigare naturkatastrofer i Sverige har missgynnat sittande regeringar. – Men man vet aldrig, det kan bli en framgångssaga, säger Lina M.

DN - 3 timmar sedan

Ulf Kristersson (M): ”Ett samhälle som ställer upp”

DN är på plats i Sveg där Moderaternas partiledare Ulf Kristersson är på besök. Han ska träffa en familj som tvingats evakuera från en skogsbrand..

DN - 3 timmar sedan

Avtal hindrar bandvagnsförare från släckningsarbete

Flera frivilliga bandvagnsförare som befinner sig nära skogsbränderna får stanna hemma. Istället får förare från södra Sverige åka flera timmar norrut. Anledningen är att vissa av dem har avtal med fel myndighet..

DN - 3 timmar sedan

Akilov ska avtjäna sitt straff på Kumlas säkerhetsavdelning

Rakhmat Akilov, livstidsdömd för terrordådet på Drottninggatan i Stockholm, kommer att avtjäna sitt straff på säkerhetsavdelningen på Kumlaanstalten, skriver nyhetsbyrån Siren. .

DN - 3 timmar sedan

Ronaldo lämnade jättedricks på grekiskt hotell

Den portugisiske fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo måste ha varit väldigt nöjd med bemötandet på hotellanläggningen Costa Navarino i sydvästra Grekland. Efter att ha tillbringat tio dagar på hotellet lämnade han 207.000 kronor i dricks..

DN - 3 timmar sedan

Systembolaget fick stänga - 40 grader i butiken.

Systembolaget tvingades akut stänga butiken vid Brommaplan på fredagen när temperaturen låg på 40 grader i lokalen. SMHI har en fortsatt klass två-varning för extrem värme i Stockholms län även nästa vecka..

DN - 4 timmar sedan

Anne på Grönkulla – flickbokshjältinnan som förändrar världen

Till skillnad från Pippi Långstrump är Anne på Grönkulla en mild revolutionär, som försöker anpassa sig. Men hon lyckas få alla andra att ändra sig ändå..

DN - 5 timmar sedan

Kroatiske stjärnan tackar nej till VM-medaljen

Han skickades hem efter en spelad match i VM, sedan gick Kroatien hela vägen till final. Det har spekulerats i huruvida Nikola Kalinić skulle få en silvermedalj eller ej. Nu står det klart att anfallaren tackat nej till VM-medaljen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.