DN > Nyheter

Thursday, 20 September, 23:59

Liknande nyheter

Taggar: Roland, PaulsenVad får det , egentligen, kostaatt , rädda, ett människoliv
Ekonomistas - 07 dec 15 kl. 06:00

Svar till Roland Paulsen

I förra veckan skrev jag ett inlägg baserat på en intervju med Roland Paulsen där jag poängterade att 1) vi inte jobbar mer än någonsin och 2) det inte är klarlagt att ”lyckoforskningen visar att sambandet mellan BNP-nivå och lycka upphör vid en viss nivå”. Det har poängterats att det var orättvist av mig att på detta sätt recensera Roland Paulsens gärning. Det skulle förstås vara riktigt; om det nu hade handlat om Roland Paulsen och hans arbeten.

Västerbottens Folkblad - 03 jun 15 kl. 14:31

Fint pris till Roland Paulsen

Sociologen Roland Paulsen får årets Johan Hansson-pris för sin bok ”Vi bara lyder – en berättelse om Arbetsförmedlingen”. Priset på 250 000 kronor delas ut av förlaget Natur och Kultur till en fackbok som fördjupat samhällsdebatten. Roland Paulsen får det för att han ”med svart humor skildrar Arbetsförmedlingens verksamhet och samtida föreställningar om arbete, arbetsmoral och […].

SR - 24 mar 15 kl. 06:00

"Vi bara lyder" av Roland Paulsen

Sociologen Roland Paulsen har tidigare skrivit både om den mängd tomt arbete som många, framför allt tjänstemän, ägnar sig åt på sin arbetstid och han har angripit den rådande synen på arbete i boken "Arbetssamhället". Nu har han närstuderat hur det är inne på arbetsförmedlingen. Boken heter "Vi bara lyder", ett citat från en av arbetsförmedlare han möter, Jenny Aschenbrenner har läst den..

P3 - 09 apr 15 kl. 11:54

Roland Paulsen djupdök i Arbetsförmedlingen – Jobbet är värdelöst

Roland Paulsen är forskare i sociologi och skriver böcker om att vi inte borde jobba så mycket som vi gör. Hans senaste bok "Vi bara lyder" handlar om Arbetsförmedlingen, och de som jobbar där..

Sydsvenskan - 13 apr 15 kl. 09:14

Veckans person: Roland Paulsen

Vem? Roland Paulsen, doktor i sociologi vid Lunds universitet.
Varför?

Helsingborgs Dagblad - 13 apr 15 kl. 09:14

Veckans person: Roland Paulsen

Vem? Roland Paulsen, doktor i sociologi vid Lunds universitet.
Varför?

DN - 03 jun 15 kl. 09:46

Roland Paulsen: Jag ville­ bryta ­formen


Arbetskritikens ställning i Sverige är säkrad i minst ett år till. Sociologen och DN-medarbetaren Roland Paulsen får årets Johan Hansson-pris och 250.000 kronor för sin bok ”Vi bara lyder – en berättelse om Arbets­förmedlingen”..

UNT - 03 jun 15 kl. 14:28

Fint pris till Roland Paulsen

Sociologen Roland Paulsen får årets Johan Hansson-pris för sin bok "Vi bara lyder - en berättelse om Arbetsförmedlingen"..

Ekonomistas - 04 dec 15 kl. 05:39

Roland Paulsen: Är det verkligen sant att vi arbetar mindre än någonsin och mår bra?

Detta är en replik skriven av Roland Paulsen, forskare vid företagsekonomiska institutionen vid Lunds universitet, på ett tidigare Ekonomistasinlägg av Jesper Roine. ”Vi arbetar mer än någonsin och mår dåligt. Så varför ska vi ens – när maskinerna kan sköta jobbet – bry oss?

DN - 24 aug 16 kl. 16:30

Roland Paulsen: Välkomna tillbaka till jobbet – här får ni några goda råd


Roland Paulsen tipsar om hur du klarar elva månader som löneslav..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Felfria Fredricson gav Sverige medaljchans

Tryon. Det blev en känslofylld torsdag för de svenska hoppryttarna i VM. Den började med besvikelse, ljusnade något efter ett par timmar för att sluta som det brukar med att Peder Fredricson visade klassen.

DN - 1 timme sedan

USA rustar för offensiva cyberattacker

USA gör sig nu berett på att sätta in offensiva cyberattacker för att skydda landet mot liknande attacker utifrån. Det sa Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare John Bolton på torsdagen..

DN - 1 timme sedan

Väktare fast i bärgad värdetransport i flera timmar

En värdetransportbil har under torsdagskvällen bärgats med poliseskort efter att ha varit inblandad i en trafikolycka på E4 i Örnsköldsvik. Väktarna har inte kunnat lämna fordonet på flera timmar..

DN - 1 timme sedan

Bejublad återkomst på Hovet för Josefsson

Återkomsten på Hovet för Jacob Josefson kunde knappast slutat bättre. Stjärnan stod för två mål och en assist när Djurgården besegrade Rögle med 5–2 inför 7197 åskådare. – Jag drömde om en seger, men att få göra mål och assist är bara en bonus, säger Jacob Josefson.

DN - 1 timme sedan

Man skjuten i Göteborg

En man har skjutits i Biskopsgården i Göteborg. Vittnen säger sig ha hört flera skott och sett en bil lämna platsen i hög fart, skriver polisen på sin hemsida..

DN - 1 timme sedan

Våldtäkterna i Malmö blev världsnyheter – nu är tre av fyra fall nedlagda

Mellan november och december 2017 anmäldes inte mindre än fyra olika gruppvåldtäkter i Malmö. Våldtäkterna blev omskrivna över hela världen, ofta med sensationella och felaktiga uppgifter. Knappt ett år senare är tre av ärendena nedlagda..

DN - 2 timmar sedan

Sätter p för papper i p-automater

Nu är det slut på pappersbiljetter i Stockholms parkeringsautomater. Under torsdagen monterades den sista gamla automaten ner för att ge plats åt nya, skriver  SVT Stockholm..

DN - 2 timmar sedan

Humrar bedövas med marijuana

Är det etiskt försvarbart att koka hummer levande? Åsikterna går isär.  En restaurang i Maine i USA bedövar kräftdjuren med marijuana för att ta udden av smärtan när de läggs ner i grytan.

DN - 2 timmar sedan

Flera dödade i skottlossning i Maryland

Enligt medieuppgifter har minst tre personer dödats i en skottlossning på en företagspark söder om Aberdeen i Maryland i nordöstra USA. En misstänkt gärningsman är svårt skadad..

DN - 2 timmar sedan

Dagens skiva: Nils Hansson väljer fem färska coverskivor

Konsten att göra en lyckad cover handlar ofta om att hitta något helt nytt i det redan välkända, här listar Nils Hansson fem aktuella exempel..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.