DN > Kultur

Saturday, 21 July, 13:28

Liknande nyheter

Taggar: Äldsta, nedskrivna, versionenav , Odysséenkan ha , hittats
SR - 11 jul 18 kl. 05:00

Arkeologiskt fynd kan vara äldsta nedtecknade Odysséen

I Grekland tror arkeologer att de har hittat den hittills äldsta nedskrivna versionen av Homeros Odysséen..

Kristianstadsbladet - 16 sep 12 kl. 23:09

Väborna fick en historisk odyssé

Foto: Annica Jönsson
Väborna togs i helgen med på en historisk odyssé med anledning av att det var 400 år sedan kung Gustav II Adolf och hans soldater brände ner nästan hela byn. Odyssén bestod bland annat av en 1600-talsmarknad.
?

Västerbottens Folkblad - 31 jan 17 kl. 12:52

Lesbisk odyssé genom Norrland får 2,5 miljoner i stöd

2,5 miljoner kronor. Så mycket pengar får Queering Sápmi för en ”lesbisk odyssé” genom Norrland. Där ska man bland annat berätta lesbiska livsöden, gräva i arkiven och arrangera lesbiska sällskapsmiddagar.

Dagen - 07 jan 11 kl. 03:00

En odyssé som spänner över enorma vidder

En lekman har satt sig ned och skrivit en bok på nära 600 sidor. Vad mer kan man göra än lyfta på hatten för en så imponerande prestation? Vem är jag att komma med synpunkter?

Sydsvenskan - 13 jun 14 kl. 05:30

Kamelkvinnans resa en storslagen odyssé

I ”Tracks” ryms både ett intimt, existentiellt drama om obearbetad sorg och bristande tilltro till människor och en storslagen geografisk odyssé med socialantropologisk udd.Filmen bygger på australiensiskan Robyn Davidsons berättelse om hur hon lärde sig dressera några av kontinentens många från början importerade och senare förvildade kameler och hur hon med fyra av dessa företog den 2 700 kilometer långa ökenvandringen från Alice Springs till Indiska Oceanen. Äventyret sponsrades av välrenommerade tidskriften National Geographic.

SvD - 15 feb 17 kl. 10:02

Pascalidous odyssé sockrar allvaret

Som teaterupplevelse är ”Alexandras odyssé” knappast helgjuten, men den klargör en sak: hur syndabockar skapas och utnyttjas i den nationalistiska propagandan, skriver Sara Granath..

SvD - 16 feb 17 kl. 22:02

Odysséen blir ett koreografiskt skeppsbrott

Utifrån Homeros epos ”Odysséen” skapar portugisiskan Tânia Carvalho expressiva tableaux vivants om utsatthet och strävan. Det blir snabbt en överdos expressionistisk pantomim, skriver Anna Ångström..

Länstidningen i Jämtland - 26 feb 18 kl. 10:47

Lesbisk Odyssé inviger museum i Östersund

Lördagen den 3 mars invigs det rullande lesbiska museet ”Myter och verkligheter – En lesbisk odyssé” på Stortorget i Östersund. Museet, som visar lesbisk och queer historia och samtid från Norrland, kommer sedan att turnera i norra Sverige under tre år..

YLE - 04 jan 16 kl. 08:14

Jagr toppar NHL:s nestorklubb – ändå lång väg till alla tiders äldsta farfar

Den 43-årige tjecken Jaromir Jagr är den äldsta spelaren som spelat i NHL säsongen 2015-2016. Han är dessutom den enda 40+-aren i världens bästa ishockeyliga. Men vilka spelare ligger efter honom i åldersordning?

Skånskan - 28 nov 16 kl. 06:00

Nu börjar jakten på världens äldsta is

lund Forskare från Lunds universitet ska i ett europeiskt samarbete, borra tre kilometer ner i Antarktis is för ta upp prover.
Målet är att få en bättre förståelse för klimatförändringarna genom studier av den 1,5 miljoner år gamla isen, nära dubbelt så gammal som den äldsta som tidigare studerats. ERWP.

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

"Det känns konstigt att inte den här festivalen har funnits tidigare"

I veckan är det premiär för Queens of pop, en ny endagsfestival med enbart kvinnliga artister. Molly Sandén, Janice och Rhys är tre av artisterna som kommer att stå på scenen. DN:s Sara Martinsson träffade dem för ett samtal om turnéliv och feminism..

DN - 5 timmar sedan

Greta Thurfjell: När Kylie Jenners nygamla läppar fick sex miljoner likes

Kylie Jenner fixade sina läppar, men nu har den unga realitystjärnan och mångmiljardären tagit bort sina ”fillers”. Lite omvälvande, eftersom alla vill se ut som Kylie Jenner. .

DN - 7 timmar sedan

Ståhlis: Svårt att vara en cool människa nu

Kåseri. I de stora varuhusen kan man stå och fingra på något anskrämligt plagg en bra stund för att få ner den vinröda ansiktsfärgen till cerise..

DN - Igår: 09:33

Filmtoppen vecka 29 – DN:s kritiker listar veckans bästa filmer

Filmfredag listar veckans bästa filmer på bio..

DN - Igår: 08:30

Sommarkommentar: Maria ”Vildhjärta” Westerberg om hur skogen förändrade hennes syn på lycka

Judith Kiros följer med konstnären Maria ”Vildhjärta” Westerberg på en radiopromenad genom skogen, i dagens ”Sommar i P1”..

DN - Igår: 22:43

Liam Gallagher vill återförena Oasis

Det har länge varit kylig stämning mellan Oasis-bröderna Liam och Noel Gallagher. Sedan musikerna gick skilda vägar 2009 har bröderna smutskastat varandra offentligt..

DN - I förrgår: 15:28

Ridande polisen rasar mot ”Sons of anarchy”

Polisen i Nova Scotia har problem med ökande brottslighet kopplad till kriminella motorcykelgäng. .

DN - I förrgår: 14:11

Kulturprofilen möter domstol i september

Nu står det klart när rättegången mot Kulturprofilen inleds. Den 19, 20 och 24 september tas målet upp i Stockholms tingsrätt..

DN - 18 jul 18 kl. 11:52

Therese Uddenfeldt: Torkan visar oss människans gränser

Utan regn förvandlas åkrarna till bastmattor, djuren flämtar i skuggan – och snart är fodret slut. Vi måste förstå allvaret i det extrema vädret, skriver Therese Uddenfeldt. .

DN - 18 jul 18 kl. 10:43

Sanna: Vattnet är varmt nu

Kåseri. Tunna liggunderlag och glömda tältpinnar. Men barnen verkar ganska nöjda..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.