Aftonbladet > Nyheter

Tuesday, 19 February, 06:49

Aftonbladet - 11 jul 18 kl. 10:33

Åkesson om abort: ”Inte i fungerande familjer”
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

16260 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åkessonom , abortInte i , fungerande, familjer
Skånskan - 24 dec 18 kl. 08:00

Familjer som har det tufft ekonomiskt får hjälp att fira jul

Sjöbo/Skurup/ystad Julhjälpen i Sjöbo och samt Skurup och Ystad har tillsammans i år hjälpt 37 barnfamiljer med julmat och klappar att lägga under granen.
– Det har gått över förväntan! Det är så många privatpersoner och företag som har skänkt allt från leksaker, kläder till julmat och julgran, säger Caroline Ankarklint som är en samordnarna.

BT - 08 nov 11 kl. 16:56

Laddat val kan göra abort olagligt

Ska ett befruktat ägg räknas som en person och åtnjuta mänskliga rättigheter? Den känsliga frågan skulle väljarna i delstaten Mississippi i USA ta ställning till under tisdagen. Ett ja innebär att abort blir olagligt ?

Världen Idag - 12 jul 18 kl. 09:29

Åkesson backar om abort och samkönad adoption

Redan i höstas, i samband med sina landsdagar, började Sverigedemokraterna lätta på motståndet mot samkönade adoptioner. Nu tonar partiledaren Jimmie Åkesson ner Sverigedemokraternas krav på att sänka gränsen för fri abort från 18 till 12 veckor. – Jag tycker inte att det är en viktig fråga, sade han i SVT:s Opinion Live i lördags..

Världen Idag - 12 feb 19 kl. 08:21

Professor: Fri abort kan vara en kvinnofälla

I delar av världen handlar abortfrågan inte om rätt att göra abort, utan om rätt att få slippa. Det skriver etikprofessorn Susanne Wigorts Yngvesson på tankesmedjan Timbro. Många kvinnor tvingas till abort av sina familjer eller av sociala skäl, påpekar hon..

Världen Idag - 21 aug 18 kl. 16:51

Ingen grillning när Runar Sögaard mötte Åkesson

Grillningen uteblev när Runar Sögaard mötte SD:s partiledare Jimmie Åkesson i Uppsala i måndags. Stämningen var i stället vänskaplig och sympatisk, och frågorna spände över både värderingar, personlig tro och politik. När Världen idag fick en pratstund med Åkesson efteråt berättade han var partiet egentligen står när det gäller abort och samkönade adoptioner..

Expressen - 28 aug 18 kl. 00:28

Åkesson hamnade i konflikternas centrum

Sverigedemokraterna hamnade i konflikternas centrum under Aftonbladets partiledardebatt:Jimmie Åkesson fick en bok om nazism av Jan Björklund – och ”tog illa vid sig”.Hans syn på jämställdhet och abort angreps av Annie Lööf – och hon applåderades av flera S-ministrar på Twitter.Själv satte Åkesson oväntad press på Ulf Kristersson i regeringsfrågan..

Världen Idag - 04 sep 18 kl. 20:00

SD-topp: Lektioner om abort bör bli frivilliga

Lektioner om abort bör bli frivilliga i barnmorskeutbildningen. Det anser Carina Ståhl, ordförande för SD:s kvinnoförbund. Samtidigt går två andra SD-toppar ut och förklarar varför man vill se sänkt abortgräns.

Dagen - 19 okt 11 kl. 14:29

SKR: Splittrade familjer måste få återförenas - även utan dokument

Sveriges Kristna Råd vädjar till svenska politiker att snabba på processen för familjeåterförening. Framförallt gäller det familjer från Somalia, som har svårt att få fram de dokument som krävs.

Kampanjen "Brev till Billström och Ferm" ingår som en del i SKR:s evenemang Kyrkornas globala vecka.

Världen Idag - 12 feb 19 kl. 16:10

Adoption räddar barn från abort i USA – blev nyhet i SR

Adoption som alternativ till abort är betydligt vanligare i USA än i Sverige. Detta fenomen uppmärksammas nu av Sveriges Radio, i en utrikeskrönika om ”de typiska Trumpfamiljerna”. – Det här är familjer där man snabbt får intryck av att föräldrarna är ovanligt snälla och fokuserade på sina barn, rapporterar Ekots Kajsa Boglind..

Expressen - 19 nov 17 kl. 06:26

Paula Bielers mål: Ta över efter Åkesson

 SD-toppen Paula Bieler jagar LO-kvinnornas röster och siktar högt, kanske mot den absoluta partitoppen, om Jimmie Åkesson lämnar. – Den dag han kliver av så beror det helt på hur läget är då, vilka personer som finns.Expressen träffade SD-ledamoten för en längre intervju om SD:s egna #metoo-skandal, utbrändheten, de interna maktstriderna, hatet från nazisterna och aborthotet: "Man borde göra en abort i efterhand på dig"..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.