Aftonbladet > Nyheter

Friday, 16 November, 03:02

Aftonbladet - 11 jul 18 kl. 10:33

Åkesson om abort: ”Inte i fungerande familjer”
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

16259 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åkessonom , abortInte i , fungerande, familjer
BT - 08 nov 11 kl. 16:56

Laddat val kan göra abort olagligt

Ska ett befruktat ägg räknas som en person och åtnjuta mänskliga rättigheter? Den känsliga frågan skulle väljarna i delstaten Mississippi i USA ta ställning till under tisdagen. Ett ja innebär att abort blir olagligt ?

Världen Idag - 12 jul 18 kl. 09:29

Åkesson backar om abort och samkönad adoption

Redan i höstas, i samband med sina landsdagar, började Sverigedemokraterna lätta på motståndet mot samkönade adoptioner. Nu tonar partiledaren Jimmie Åkesson ner Sverigedemokraternas krav på att sänka gränsen för fri abort från 18 till 12 veckor. – Jag tycker inte att det är en viktig fråga, sade han i SVT:s Opinion Live i lördags..

Världen Idag - 21 aug 18 kl. 16:51

Ingen grillning när Runar Sögaard mötte Åkesson

Grillningen uteblev när Runar Sögaard mötte SD:s partiledare Jimmie Åkesson i Uppsala i måndags. Stämningen var i stället vänskaplig och sympatisk, och frågorna spände över både värderingar, personlig tro och politik. När Världen idag fick en pratstund med Åkesson efteråt berättade han var partiet egentligen står när det gäller abort och samkönade adoptioner..

Expressen - 28 aug 18 kl. 00:28

Åkesson hamnade i konflikternas centrum

Sverigedemokraterna hamnade i konflikternas centrum under Aftonbladets partiledardebatt:Jimmie Åkesson fick en bok om nazism av Jan Björklund – och ”tog illa vid sig”.Hans syn på jämställdhet och abort angreps av Annie Lööf – och hon applåderades av flera S-ministrar på Twitter.Själv satte Åkesson oväntad press på Ulf Kristersson i regeringsfrågan..

Världen Idag - 04 sep 18 kl. 20:00

SD-topp: Lektioner om abort bör bli frivilliga

Lektioner om abort bör bli frivilliga i barnmorskeutbildningen. Det anser Carina Ståhl, ordförande för SD:s kvinnoförbund. Samtidigt går två andra SD-toppar ut och förklarar varför man vill se sänkt abortgräns.

Dagen - 19 okt 11 kl. 14:29

SKR: Splittrade familjer måste få återförenas - även utan dokument

Sveriges Kristna Råd vädjar till svenska politiker att snabba på processen för familjeåterförening. Framförallt gäller det familjer från Somalia, som har svårt att få fram de dokument som krävs.

Kampanjen "Brev till Billström och Ferm" ingår som en del i SKR:s evenemang Kyrkornas globala vecka.

Expressen - 19 nov 17 kl. 06:26

Paula Bielers mål: Ta över efter Åkesson

 SD-toppen Paula Bieler jagar LO-kvinnornas röster och siktar högt, kanske mot den absoluta partitoppen, om Jimmie Åkesson lämnar. – Den dag han kliver av så beror det helt på hur läget är då, vilka personer som finns.Expressen träffade SD-ledamoten för en längre intervju om SD:s egna #metoo-skandal, utbrändheten, de interna maktstriderna, hatet från nazisterna och aborthotet: "Man borde göra en abort i efterhand på dig"..

DN - 12 jul 18 kl. 19:30

Kristina Lindquist: Jimmie Åkesson har rätt – abortfrågan är inte viktig för SD

När Jimmie Åkesson säger att abort inte är någon ”viktig fråga” för hans parti ska man tro honom. Motståndet mot SD måste istället bygga på ett motstånd mot nationalismen, skriver Kristina Lindquist.  .

Expressen - 27 aug 18 kl. 21:22

Lööf applåderas av S-ministrar för jämställdhetsdebatt mot Åkesson

Annie Lööf har hittat en ny angreppspunkt mot Jimmie Åkesson: Jämställdhetspolitiken och SD:s inställning till abort.I sociala medier applåderades hon av S-ministrar..

Sydsvenskan - 04 sep 18 kl. 21:46

Åkesson fick kritik för abortförslag

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson fick kritik i TV4:s partiledarutfrågning för partiets förslag att sänka gränsen för abort i Sverige. – Jag blir heligt förbannad över att det här ska vara en fråga i valet 2018, sade Centerledaren Annie Lööf. J.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.