Världen Idag > Nyheter

Monday, 19 November, 10:02

Världen Idag - 11 jul 18 kl. 00:00

Fridstörarna i AlmedalenAlmedalsveckan är i den bästa av världar en arena för fruktbärande politiska samtal och förmedling av genomtänkt information som kan nå många beslutsfattare på en gång. De stora mediereaktionerna från Almedalen har dock ofta en tendens att handla om knepiga tilltag. Så blev tyvärr fallet även i år. Det öppna demokratiska samtalet är själva grundbulten för politikerveckan i Almedalen, men i år förstördes samtalet från två håll. Ett var väntat och kom från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR).
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Almedalen, Nordiska, NMR, Visby

Dela artikeln

310 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fridstörarnai , Almedalen
Nya Wermlands Tidningen - 08 sep 14 kl. 06:00

Ingrip mot fridstörarna

YLE - 01 jun 14 kl. 09:45

Yxbeväpnade män trängde in sig hos barnfamilj

Polisen på Kimitoön grep tidigt på söndagsmorgonen fyra män, som hade trängt in sig hos en barnfamilj. Intrånget skedde vid tretiden i natt.
Männen var utrustade med yxor och slagträn.

DalaDemokraten - 12 dec 16 kl. 16:30

Våldsverkare tog fel - skrämde 80-åring och hemtjänst

Polis larmades vid 18-tiden på lördagen till en lägenhet vid Klöverstigen sedan okända personer försökte tränga sig in hos en kvinna i 80-årsåldern. Nu verkar det som om fridstörarna helt enkelt tagit fel på lägenhet..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

KD-profil lyfter fram ensamhet som nationellt hot

Visst har han känt sig ensam då och då, som när han flyttade till en ny stad för att studera. Men det som fått Kristdemokraternas förste vice partiledare att föreslå en strategi för att tackla den svenska ensamheten är insikten om det pris samhället betalar för ensamheten. – Mänsklig gemenskap har faktiskt en kostnadsbesparande effekt, säger Jakob Forssmed..

Världen Idag - 1 timme sedan

Inspireras av brittisk ensamhetsminister

Ett dödshot för individer och kostnad för samhällsekonomin. Ensamhetens konsekvenser har fått uppmärksamhet i Storbritannien där regeringen lanserat en nationell strategi och utsett en ensamhetsminister..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Trettio år i fängelse för ett förlorat barn

Trettio år är en lång tid för den som sitter i fängelse. I Sverige är det ett straff som så gott som aldrig utdöms. Snitt-tiden i fängelse för så kallat livstidsstraff är 16 år – eller egentligen 25 år, men med villkorlig frigivning efter två tredjedelar av strafftiden.

Världen Idag - 10 timmar sedan

Från konsument till producent

Den största reformationen som kan ske är kanske denna att varje troende ser vem hon är, ser vad hon kan göra och gör det. Det är nyckeln till den sista tidens väckelse. Om varje lem skulle vinna en människa per år för Jesus skulle han väldigt snabbt komma tillbaka, konstaterar Anders Gerdmar..

Världen Idag - Igår: 09:00

Jag blev arresterad och torterad av Hamas

Han har gjort sig ett namn genom att kritisera Hamas i sociala medier. Nyligen blev Mohamed Msallam (25) arresterad för sjätte gången, gripen för ”missbruk av teknologi”..

Världen Idag - Igår: 08:28

Ny "tv-skatt" kan drabba döda

Att riksdagen inför en "tv-skatt" utan att samtidigt öka kraven på public service, och som till och med kan drabba döda, väcker stark kritik. En av kritikerna, Jan Ericsson (M), bröt mot sin partilinje och röstade mot förslaget som även har förkastats av Sverigedemokraterna..

Världen Idag - Igår: 14:27

Svenska samfundsledare i protest mot religionslag

Kristna ledare i Sverige fördömer det lagförslag som syftar till att begränsa religionsfriheten i Bulgarien kraftigt. "Om lagen antas, anser vi att Bulgarien bör anmälas till Europadomstolen," skriver bland andra pingstledaren Daniel Alm i Svenska dagbladet..

Världen Idag - Igår: 12:00

Ringrostig på engelska? Här är tipsen

Do you understand this? Bra, men du kanske känner dig lite ringrostig och upplever att din engelska har haft bättre dagar. Språkforskaren Pia Sundqvist har några enkla tips för att hitta det språkliga självförtroendet igen..

Världen Idag - I förrgår: 07:25

Lundaprofessor frias – nu ska genus läras ut "korrekt"

Den professor vid Lunds universitet som kritiserades av en student efter en föreläsning om könsskillnader utsatte inte studenten i fråga för diskriminering. Det konstaterar universitetet efter en utredning. Trots det inför universitet nu en rad åtgärder för att förebygga "diskriminering"..

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat, och kommande politiker skulle bara behöva administrera det västerländska projektet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.