Världen Idag > Nyheter

Monday, 18 February, 19:13

Världen Idag - 11 jul 18 kl. 00:00

Fridstörarna i AlmedalenAlmedalsveckan är i den bästa av världar en arena för fruktbärande politiska samtal och förmedling av genomtänkt information som kan nå många beslutsfattare på en gång. De stora mediereaktionerna från Almedalen har dock ofta en tendens att handla om knepiga tilltag. Så blev tyvärr fallet även i år. Det öppna demokratiska samtalet är själva grundbulten för politikerveckan i Almedalen, men i år förstördes samtalet från två håll. Ett var väntat och kom från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR).
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Almedalen, Nordiska, NMR, Visby

Dela artikeln

310 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fridstörarnai , Almedalen
Nya Wermlands Tidningen - 08 sep 14 kl. 06:00

Ingrip mot fridstörarna

YLE - 01 jun 14 kl. 09:45

Yxbeväpnade män trängde in sig hos barnfamilj

Polisen på Kimitoön grep tidigt på söndagsmorgonen fyra män, som hade trängt in sig hos en barnfamilj. Intrånget skedde vid tretiden i natt.
Männen var utrustade med yxor och slagträn.

DalaDemokraten - 12 dec 16 kl. 16:30

Våldsverkare tog fel - skrämde 80-åring och hemtjänst

Polis larmades vid 18-tiden på lördagen till en lägenhet vid Klöverstigen sedan okända personer försökte tränga sig in hos en kvinna i 80-årsåldern. Nu verkar det som om fridstörarna helt enkelt tagit fel på lägenhet..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Hatvåg mot judar i Frankrike och Tyskland

Både från Frankrike och från Tyskland rapporteras kraftiga ökningar av brott riktade mot judar. I Frankrike ökade de registrerade antisemitiska gärningarna med 74 procent i fjol. Nyligen klottrades bilder av den judiska politikern Simone Veil över med hakkors..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Malin vill leda människor till fördjupad relation med Gud

Malmöbon Malin Zachariassen är aktuell med sin nya skiva ”Förunderlig”, ett album med 14 nyskrivna lovsånger och psalmer på svenska. Men skivan kommer troligen även ges ut på Färöarna..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Per Gudmundson blir KD-presschef

Per Gudmundson, mångårig ledarskribent på Svenska Dagbladet, lämnar journalistiken och blir presschef i Kristdemokraternas partiledarstab. Det skriver KD i ett pressmeddelande..

Världen Idag - 5 timmar sedan

”Håll dörren stängd för all form av dödshjälp”

Sverige måste hålla dörren fortsatt stängd för alla former av dödshjälp. Varningen kommer från den från amerikanske psykiatrikern Mark Komrad, som följt utvecklingen i de länder som legaliserat eutanasi eller läkarassisterat självmord. – Ingenstans har man lyckats hålla tillbaka de krafter som velat tillåta dödshjälp för allt fler patientgrupper, sa han vid ett seminarium i riksdagen i tisdags..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Anrika Cadiz lockar än i dag

Det är på den spanska Medelhavskusten som turisterna flockas. Men även på Atlantkusten finns åtminstone ett turistmål man inte bör missa: Cadiz, Västeuropas äldsta fortfarande bebodda stad. Detta är hamnstaden där de svenska ostindiefararna på 1700-talet ankrade några veckor inför sin fortsatta färd mot Kina..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Motiverar till företagsamhet

Mats Tunehag är välkänd för Världen idags äldre läsekrets. Han var en av tidningens profiler vid starten 2001 och var en uppskattad, regelbunden skribent fram till 2011.  Själv träffade jag Mats Tunehag första gången 2005 i samband med en stor nationell bönedag i Kungsträdgården i Stockholm.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Randig kroppsmålning kan vara ett skydd mot insektsbett

Ränder på kroppen skyddar inte bara zebror, utan också människor från insektsbett. Mest lockande för bromsar är omålat mörkt skinn..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Tröttsam normbrytande propaganda i kulturen

Kanske var kulturens förfall det tydligaste tecknet på Romarrikets förestående undergång. När det som en gång varit en blomstrande antik kultur föll allt djupare i ytlighet och dekadens kunde man också ana att Rom var ett imperium på väg mot sin undergång. En liknande utveckling svämmar i dag över också i vår tids Västerland.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Blomdoft kan skifta mellan olika platser

Blommor inom samma art kan dofta olika beroende på var de växer. Det visar en svenskledd studie, som dessutom har upptäckt att småfjärilar ibland bara känner igen blommor från sin egen dalgång..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Statsägda medeltidskyrkor blir byggnadsminnen

Åtta statligt ägda kyrkor från medeltiden har fått status som byggnadsminnen. Det är ett av de första beslut som kultur- och demokratiminister Amanda Lind varit med om att fatta på sin nya post..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.