SVT > Kultur

Saturday, 21 July, 13:23

SVT - 11 jul 18 kl. 09:55

John Cleese Brexit-protest: Emigrerar från StorbritannienMonty Python-stjärnan John Cleese kommer att emigrera från Storbritannien till följd av en ökande besvikelse över hemlandets utveckling. Det berättade komikern i en intervju med BBC, där han pekade på Brexit, landets medier och den låga intellektuella nivån i det offentliga samtalet som sina främsta anledningar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Cleese Brexit, Storbritannien, Python, John Cleese, BBC, Brexit

Dela artikeln

178 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: John, Cleese, Brexit-protest, Emigrerarfrån , Storbritannien
SVT - 05 sep 16 kl. 13:53

Chef för Londonmuseum slutar i brexit-protest

Den tyske chefen för Victoria & Albert-museet i London lämnar sin post i protest mot valutgången i den brittiska folkomröstningen kring brexit..

Dagensanalys.se - 25 jun 16 kl. 21:16

Britterna ångrar Brexit avslöjar Google Trends

Sökningar på ”brexit regret” har ökat med över 1.000 procent sedan omröstningen i England. Andra ord som också ökar markant är ”brexit protest”, ”brexit petition” och ”obama on brexit”.

Världen Idag - 24 jun 16 kl. 10:16

Brexit skakar om på flera områden

Det brittiska folket har talat, och det har avlagt en röst av protest. Storbritannien gör en Brexit och lämnar EU. Folkomröstningen har dock haft insatser på andra plan än enbart själva EU-medlemskapet.

YLE - 09 nov 16 kl. 10:07

Företagarna i Finland: En amerikansk brexit

Valet av Trump är en motattack mot den gamla världen och en amerikansk Brexit. Så kommenterar Mikael Pentikäinen, vd för Företagarna i Finland, det färska valresultatet i USA. - Valresultatet är ett nytt bevis på hur västerlänningar, som oroar sig för arbetsplatser och levnadssätt, längtar tillbaka till det förflutna, skriver Pentikäinen i sin blogg.

Expressen - 20 jun 16 kl. 09:51

Politiker lämnar brexit-kampanjen i protest

LONDON. Den konservativa politikern Sayeeda Warsi hoppade i dag av Vote Leave-kampanjen. Hon gör det i protest mot den främlingsfientliga tonen.

E24 - 03 sep 16 kl. 20:12

Tusentals Londonbor i protest mot brexit

Omkring 2 000 människor marscherade på gatorna i centrala London på lördagen för att uttrycka sin frustration över resultatet av folkomröstning i juni då britterna röstade ja till brexit, det vill säga att lämna EU..

SR - 12 jun 18 kl. 12:32

Brittisk minister lämnar regeringen i protest

I Storbritannien har en minister lämnat regeringen i protest mot hur regeringen hanterat brexit, rapporterar Finacial Times..

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 11 kl. 07:24

Alumas chefredaktör slutar i protest

De bostadslösas tidning Alumas chefredaktör Jennie Järvå har sagt upp sig i protest mot att utgivarskapet har flyttats över till utgivarbolaget Comintegras nytillträdda vice vd John Ericson, som varit marknadschef hos den sektliknande kristna rörelsen Livets ord..

NT - 23 sep 11 kl. 19:57

Daly lämnade banan i protest

Golfspelaren John Daly lämnade banan i protest på det 15:e hålet i Europatourtävlingen i Österrike. 45-årige Daly var irriterad över att han fick två straffslag för att ha droppat bollen på fel ställe..

Kristianstadsbladet - 12 aug 14 kl. 20:47

Soldatfruar brände bildäck i protest


Soldatfruar i den oroliga staden Maidiguri i norra Nigeria har demonstrerat och bränt bildäck den senaste veckan, i protest mot att deras män skickas i väg för att strida mot den extremistiska islamistgerillan Boko Haram, rapporterar AFP. Omkring 300 kvinnor och 500 barn har samlats utanför grindarna till militärbasen i staden. - Inga vapen till våra män, inga resor till Gwoza eller något annat oroligt ställe.

Fler nyheter från SVT

SVT - 21 timmar sedan

Näringsminister Mikael Damberg (S): Osannolikt med försäljning av Telia

Politikerna ser inte med blida ögon på Telias köp av TV4. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg har talat med Telias ledning och kommer även hålla möte med Moderaterna och näringsutskottet för att diskutera om politikerna bör ingripa..

SVT - 22 timmar sedan

Rebecca & Fionas t-shirtar frias av JK

I sommarkrysset i TV4 bar duon Rebecca & Fiona t-shirtar med texten ”Fuck SD”. Nu har justitiekanslern, som ansvarar för tryck- och yttrandefrihetsbrott, valt att inte inleda en förundersökning mot tröjorna, rapporterar Dagens Nyheter..

SVT - 22 timmar sedan

Vänsterpartiet vill lägga 300 miljoner på avgiftsfri kulturskola

Vänsterpartiet har tidigare gått ut med information om att avgiftsfri kulturskola blir en av deras prioriterade valfrågor. Nu föreslår partiet att 300 miljoner kronor årligen ska läggas på förslaget, som Vänsterpartiet vill ska träda i kraft redan nästa år..

SVT - Igår: 12:09

Telias vd: Ingen anledning att ändra på en vinnande formel

Politikerna är missnöjda, men Bonnier, TV4 och Telia säger sig vara mycket nöjda med affären där Telia köper TV4 av Bonnier. Men innan köpet går igenom ska det konkurrensprövas. – Vi har goda förutsättningar att få igenom affären i konkurrensprövningen.

SVT - Igår: 10:25

TV4:s vd: ”Det här är bra för konkurrensen”

Både regeringen och oppositionen är missnöjda med affären mellan Telia och Bonnier Broadcasting efter som de anser att staten blir för dominerande medieägare och mångfalden och konkurrensen kan ta stryk. Men TV4:s vd Casten Almqvist håller inte med..

SVT - Igår: 09:55

Tidigare TV4-vd:n Jan Scherman: ”Bonnier är ute efter att lösa sina finansiella problem”

Jan Scherman, journalist och tidigare vd på TV4 säger till SVT:s Morgonstudion att jätteaffären där Bonnier säljer bland annat TV4 till Telia är logisk för Telia och defensiv för Bonnier. Han hoppas även att den nya potentiella ägaren förstår att nyttja TV4:s journalistiska kompetens..

SVT - Igår: 08:11

Här svarar Zara Larsson på de mest googlade frågorna om henne

Hur lång är Zara Larsson och har hon någonsin haft tandställning? Här svarar popstjärnan på de vanligaste frågorna om henne..

SVT - Igår: 07:04

Telia köper TV4 och C More

Jätteaffären är klar. Den svenska teleoperatören Telia köper Bonnier Broadcasting, där tv-verksamheten TV4 och C More ingår..

SVT - Igår: 06:00

Filmrecension: Beast

Kulturnyheternas filmkritiker Sofia Olsson tycker att Beast har en slags gammeldags thriller-kvaliteter över sig – där subitilitet och dramatiskt överspel kan existera sida vid sida. ”Jag tänker på klassiker som What ever happened to Baby Jane? eller för den delen Persona.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.