SVT > Kultur

Wednesday, 12 December, 18:09

SVT - 11 jul 18 kl. 09:55

John Cleese Brexit-protest: Emigrerar från StorbritannienMonty Python-stjärnan John Cleese kommer att emigrera från Storbritannien till följd av en ökande besvikelse över hemlandets utveckling. Det berättade komikern i en intervju med BBC, där han pekade på Brexit, landets medier och den låga intellektuella nivån i det offentliga samtalet som sina främsta anledningar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Cleese Brexit, Storbritannien, Python, John Cleese, BBC, Brexit

Dela artikeln

197 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: John, Cleese, Brexit-protest, Emigrerarfrån , Storbritannien
SVT - 05 sep 16 kl. 13:53

Chef för Londonmuseum slutar i brexit-protest

Den tyske chefen för Victoria & Albert-museet i London lämnar sin post i protest mot valutgången i den brittiska folkomröstningen kring brexit..

Dagensanalys.se - 25 jun 16 kl. 21:16

Britterna ångrar Brexit avslöjar Google Trends

Sökningar på ”brexit regret” har ökat med över 1.000 procent sedan omröstningen i England. Andra ord som också ökar markant är ”brexit protest”, ”brexit petition” och ”obama on brexit”.

Realtid - 16 nov 18 kl. 06:22

Brexit: Hårt pressad May slåss för sin överlevnad

Regeringskaoset i Storbritannien hotar den mycket bräckliga brexit-deal, det skilsmässoavtal som premiärminister Theresa May slutit med EU:s 27-ledare och EU-kommissionen. Flera ministrar har avgått och flera kan komma att avgå i protest mot skilsmässoavtalet. Mays framtid och brexit-dealen står på spel i den politiska maktkampen inom Tories.

Världen Idag - 24 jun 16 kl. 10:16

Brexit skakar om på flera områden

Det brittiska folket har talat, och det har avlagt en röst av protest. Storbritannien gör en Brexit och lämnar EU. Folkomröstningen har dock haft insatser på andra plan än enbart själva EU-medlemskapet.

YLE - 09 nov 16 kl. 10:07

Företagarna i Finland: En amerikansk brexit

Valet av Trump är en motattack mot den gamla världen och en amerikansk Brexit. Så kommenterar Mikael Pentikäinen, vd för Företagarna i Finland, det färska valresultatet i USA. - Valresultatet är ett nytt bevis på hur västerlänningar, som oroar sig för arbetsplatser och levnadssätt, längtar tillbaka till det förflutna, skriver Pentikäinen i sin blogg.

DI - 20 okt 18 kl. 15:34

Massiv protest mot Brexit

Tiotusentals Brexit-motståndare tågar genom London i den största demonstrationen hittills. Demonstranterna kräver en ny folkomröstning om Brexit..

E24 - 03 sep 16 kl. 20:12

Tusentals Londonbor i protest mot brexit

Omkring 2 000 människor marscherade på gatorna i centrala London på lördagen för att uttrycka sin frustration över resultatet av folkomröstning i juni då britterna röstade ja till brexit, det vill säga att lämna EU..

Expressen - 20 jun 16 kl. 09:51

Politiker lämnar brexit-kampanjen i protest

LONDON. Den konservativa politikern Sayeeda Warsi hoppade i dag av Vote Leave-kampanjen. Hon gör det i protest mot den främlingsfientliga tonen.

SR - 12 jun 18 kl. 12:32

Brittisk minister lämnar regeringen i protest

I Storbritannien har en minister lämnat regeringen i protest mot hur regeringen hanterat brexit, rapporterar Finacial Times..

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 11 kl. 07:24

Alumas chefredaktör slutar i protest

De bostadslösas tidning Alumas chefredaktör Jennie Järvå har sagt upp sig i protest mot att utgivarskapet har flyttats över till utgivarbolaget Comintegras nytillträdda vice vd John Ericson, som varit marknadschef hos den sektliknande kristna rörelsen Livets ord..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Akademien: Beklagar att Antje Jackelén inte deltar

I ett pressmeddelande beklagar sig Svenska Akademiens ständige sekreterare Anders Olsson över ärkebiskop Antje Jackeléns beslut att inte närvara vid Svenska Akadmiens årliga högtidssammankomst..

SVT - 1 timme sedan

Nya Budgeten: Fri entré på statliga museer tas bort

Riksdagen har röstat ja till Moderaterna och Kristdemokraternas budget. Det betyder att 80 miljoner ska sparas in genom att ta bort fri entré på de statliga museerna. – Det är olyckligt med en fråga som skiftar såhär vart fjärde år, säger Mats Persson, generalsekreterare för Sveriges museer..

SVT - 1 timme sedan

Lena Söderholm inspireras av Danius: ”Hon är modig”

Lena Söderblom väljer att klä sig i knallrosa och brandorange, och Sven Melanders senaste projekt involverar satiriska revyvisor om bland annat Horace Engdahl. Svenska Akademien inspirerar – kanske mer än någonsin förr..

SVT - 1 timme sedan

Museer fortsätter låna ut konst – trots att verk för en halv miljon försvunnit

Konstverk värda över halv miljon kronor har försvunnit från Regeringskansliet. Verken var utlånade av Statens konstråd, Nationalmuseum och Moderna museet. De beklagar händelsen – men kommer ändå fortsätta med utlåning..

SVT - 1 timme sedan

Några av världens största dj:s ska förebygga självmord till minne av Avicii

En gigantisk hyllningsflagga till Aviciis minne togs fram till den elektroniska musikfestivalen Tomorrowland och signerades av några av världens största dj-stjärnor. Nu auktioneras den ut till förmån för hjälporganisationen Suicide zero..

SVT - 6 timmar sedan

Pewdiepie i nytt nazistblåsväder

Svenske Felix Kjellberg, mer känd som Pewdiepie, anklagas för att ha tipsat sina miljontals tittare om en högerextrem kanal på Youtube, skriver Huffington Post..

SVT - 6 timmar sedan

Ny kulturbudget: nedskärningar på drygt 200 miljoner

I dag röstar riksdagen om nästa års budget. Med stor sannolikhet kommer det att bli M och KD:s gemensamma budgetreservation som vinner i riksdagen. Det betyder nedskärningar på drygt 200 miljoner kronor på kulturområdet – bland annat genom slopade fria entréer på statliga museer och mindre pengar till kulturskolan..

SVT - 9 timmar sedan

Ärkebiskopen bojkottar Svenska Akademiens högtidssammankomst

Sveriges ärkebiskop Antje Jackelén har meddelat att hon inte kommer delta i Svenska Akademiens traditionsenliga högtidssammankomst den 20 december. ”Efter allt som varit och utifrån hur Akademien och några ledamöter har profilerat sig kan jag inte uttrycka min solidaritet genom att delta som tidigare år”, skriver Jackelén till Kulturnyheterna..

SVT - 12 timmar sedan

Serier och filmer du inte får missa i kylan

Tv serier och filmer som du kan se när du vill undvika kylan ute. Skarsgård, filmen ”Roma” och en fransk hyllad serie, Linus Fremin, tv-kritiker ger sina bästa tips.

SVT - 22 timmar sedan

Marina Abramovic om klimathotet: Politikerna kommer inte rädda er

Marina Abramovic är en av vår tids största konstnärer, och fansen flockas inför hennes omtalade performance-konst. Nu är hon i Sverige för att delta vid Nobelceremonierna och berätta om hur hon tagit sig an kampen mot klimatförändringarna i sitt arbete. Hennes nya konstprojekt handlar om vatten, och genom det ett hot mot oss alla..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.