Expressen > Kultur

Saturday, 23 March, 04:19

Expressen - 11 jul 18 kl. 09:49

"Människan är i sin svaghet ungefär densamma"I veckans "60 minuter" möter Eric Schüldt kardinalen Anders Arborelius i ett samtal om synd, sårbarhet och katolsk mystik..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Eric Schüldt, Anders Arborelius

Dela artikeln

69 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Människanär i sin , svaghet, ungefär, densamma
Ekonomistas - 23 sep 13 kl. 07:42

Skuldhysteri III: Skulder mest hos de rika? Vad säger disaggregerade data om hushållens balansräkningar?

I ett tidigare inlägg har jag påmint om att när det gäller eventuella risker med hushållens skuldsättning duger det inte att bara titta på skulderna. Man måste se på hushållens hela balansräkningar av tillgångar och skulder för att bedöma eventuella risker. Tidigare har jag rapporterat aggregerade data om hushållens balansräkning, vilka visar att det genomsnittliga hushållet har en stark balansräkning.

Ekonomistas - 12 maj 14 kl. 09:38

Riksbankens nya undersökning av skulderna – missvisande slutsatser, eller medveten desinformation?

English translation. Riksbanken har i en ny ekonomisk kommentar om hushållens skulder, presenterad med presskonferens och tal av direktionsledamoten Cecilia Skingsley, kommit med till synes dramatiska slutsatser och en till synes stor nyhet, som dessutom fått stort genomslag i media: Skuldproblemet skulle vara mer omfattande och utbrett än vad som varit känt. Hushållen skulle överlag vara högt skuldsatta om man ser till deras inkomster – framför allt låg- och medelinkomsttagare.

Ekonomistas - 17 nov 14 kl. 08:00

Jonung och sanningen II

Lars Jonung har som bekant upprepade gånger i svepande ordalag kritiserat min beräkning av den ökade genomsnittliga arbetslöshet som orsakats av att genomsnittlig inflation i Sverige legat betydligt under målet. Varje gång har jag svarat och visat och påtalat att han tycks ha fel på alla punkter, senast i detta inlägg och i SvD. Nu har Fredrik Andersson och Jonung skrivit en lång uppsats med en rad regressioner som påstås visa att mitt resultat inte håller.

Ekonomistas - 16 dec 13 kl. 09:40

Varför är skulderna ytterligare att skäl till att uppfylla inflationsmålet?

Varför är hushållens skulderna ytterligare ett skäl för Riksbanken att uppfylla inflationsmålet?  Dvs. utöver det tunga skäl som ges av att inflationsmålet på 2 procent är hur det lagstiftade målet om prisstabilitet har konkretiserats.

Ekonomistas - 14 jan 14 kl. 11:33

Finns det en prisbubbla på bostadsmarknaden?

Det här är ett gästinlägg av Harry Flam, som är professor i internationell ekonomi vid Institutet för internationell ekonomi, Stockholms universitet. USA och flera länder i Europa har i finanskrisens och eurokrisens spår upplevt kraftiga prisfall på bostadsmarknaden. I USA föll ett prisindex som mest med 43 procent, på Irland med nästan 50 procent och i Spanien hittills med 30 procent.

Ekonomistas - 09 okt 15 kl. 08:50

Invandringens stora pluspost

Det talas ofta om invandringens intäkter och kostnader och vanligtvis avses då vilken betydelse invandringen har för de offentliga finanserna. Sådana beräkningar har gjorts av bland annat nationalekonomerna Jan Ekberg och Joakim Ruist, och slutsatsen är vanligtvis att flyktinginvandring brukar gå med ett litet minus (undantag finns dock, se t.ex.

Dagensanalys.se - 04 dec 18 kl. 02:30

Det är viktigt att återbetalningar fungerar smidigt

Enligt en ny studie från Trustly uppger 58 procent av konsumenterna att de skulle spendera mer, och 56 procent av uppger att de också hade handlat mer frekvent om e-handlaren hade erbjudit återbetalningar samma dag. Bland svenska konsumenter är bilden ungefär densamma med 58 procent respektive 54 procent. 69 procent av Europas konsumenter väntade över fyra dagar på sin återbetalning senaste gången de handlade online.

YLE - 21 jul 12 kl. 17:25

Olkiluoto 3 bringar miljardförluster

Förseningen av kärnkraftverket Olkiluoto 3 som fortfarande håller på att byggas, kommer troligtvis att bringa förluster på 1,5 miljarder euro till Teollisuuden Voima. Förlusterna kommer i huvudsak att orsakas av den uteblivna försäljningen av el. Också återbetalningstiden för kraftverket blir flera år längre.

Sydsvenskan - 14 aug 15 kl. 07:02

Även dramatiska minnen bleknar

Mer än hälften av detaljerna som människor minns runt omkring en dramatisk händelse kan vara fel - även om vi tror att de är mer tydliga än andra minnen, rapporterar SR Vetenskapsradion. Amerikanska forskare har genomfört en studie där de frågade människor på flera håll i USA vad de mindes om 11-septemberhändelserna 2001. De fick frågor direkt efter händelsen och efter ett, tre och tio år.

Helsingborgs Dagblad - 14 aug 15 kl. 07:02

Även dramatiska minnen bleknar

Mer än hälften av detaljerna som människor minns runt omkring en dramatisk händelse kan vara fel - även om vi tror att de är mer tydliga än andra minnen, rapporterar SR Vetenskapsradion. Amerikanska forskare har genomfört en studie där de frågade människor på flera håll i USA vad de mindes om 11-septemberhändelserna 2001. De fick frågor direkt efter händelsen och efter ett, tre och tio år.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

Hon vill rädda döda vita män ur näthögerns klor

Gör vänstern samma felslut som högern när den bedömer den gamla romerska litteraturskatten utefter råheten i antikens samhällsmoral?Isobel Hadley-Kamptz läser en ojämn bok som försöker skydda antikens stora män från dagens kvinnohat..

Expressen - 15 timmar sedan

Feministiskt pladder stör cirkuskonsterna

Gunilla Thorgrens feministiska läsning av Bibeln har blivit cirkuskonst på Dramaten.Maina Arvas uppskattar greppet men tycker att det pratas för mycket..

Expressen - 16 timmar sedan

Jag tänker på kyrkans synder varje dag

Både kyrkans förflutna och dess samtid är full av exempel på förtryck, övergrepp och förföljelse.Joel Halldorf påminner om vikten att inte dela in mänskligheten i goda och onda typer..

Expressen - 21 timmar sedan

Jordan B Peterson har ett och annat att lära sig här

Tom Malmquist lyckas skriva fram den utdöda epoken 1991 i sin nya roman.Ulrika Knutson läser en imponerande studie av maskulinitet och våld..

Expressen - Igår: 19:00

”Tack gode Gud att SVT Kultur sa nej”

I det nya avsnittet av Lunch med Montelius som släpps i morgon fredag äter Gunilla och Martina husmanskost på Operabaren och pratar om SVT:s personalpolitik och Femmans frågesport..

Expressen - Igår: 12:56

I Malmö blir atombombshotet på allvar

Konstnärsvistelsen vid CERN blev starten på ett samarbete om människans farliga förhållande till vetenskapen.Sara Berg drabbas av allvaret i en apokalyptisk utställning på Malmö konsthall..

Expressen - Igår: 06:30

I Bryssel springer en mystisk gris över torgen

Går det verkligen att skriva en roman om EU? Per Wirtén läser Robert Menasse ”Huvudstaden” och svarar med ett rungande ”JA”..

Expressen - I förrgår: 12:29

SVT-upprop: ”Slutkörda, rädda och manipulerade”

Ett stort antal medarbetare på SVT Kultur går nu ut i ett upprop för att kräva bättre arbetsvillkor.Babels programledare Jessika Gedin, stjärnproducenten Agnes-Lo Åkerlind och Kulturnyheternas Jenny Nordlander tillhör några av undertecknarna..

Expressen - 19 mar 19 kl. 17:25

De härskna minerna efter en kritisk text skrämmer

De passionerade scenkonstrecensionerna är sällsynta. Hanna Nordenhök ger sig in i debatten om teaterkritiken..

Expressen - I förrgår: 06:30

Han visar hur slaveriet är en del av USA:s själ

Ta-Nehisi Coates essäer om Barack Obamas uppgång och fall är omistliga.Valerie Kyeyune Backström har läst ”Vi hade makten i åtta år – en amerikansk tragedi”..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.