DN > Kultur

Thursday, 21 March, 13:36

Liknande nyheter

Taggar: Sommarkommentar11 , juli, Elin, Olofsson, gör, prydlig, gerillabrodyrav , kvinnohistoria
Trelleborgs Allehanda - 07 aug 14 kl. 12:04

Elin Olofsson ser glesbygdens spänningar

Vissa repliker dröjer sig kvar. Elin Olofsson har aldrig kunnat glömma det som de där killarna sade på festen i tonåren. Som en upprättelse för tjejen de pratade om har hon skrivit romanen "Till flickorna i sjön".

Kristianstadsbladet - 07 aug 14 kl. 12:04

Elin Olofsson ser glesbygdens spänningar

Vissa repliker dröjer sig kvar. Elin Olofsson har aldrig kunnat glömma det som de där killarna sade på festen i tonåren. Som en upprättelse för tjejen de pratade om har hon skrivit romanen "Till flickorna i sjön".

ÖstersundsPosten - 04 feb 16 kl. 23:30

Elin Olofsson berättade om nya boken på biblioteket

Det var många som hade tagit sig till biblioteket för att lyssna på Elin Olofsson. Bibliotekarien Bengt Engdahl inledde med att läsa delar ur de genomgående fina recensioner som Elin Olofsson har fått för "Gånglåt". Publiken fick sedan höra Elin bland annat berätta om hur hon arbetat med de olika karaktärerna i boken och om hur svårt det kan vara att göra sig av med personerna när boken är färdigskriven.

Västerbottens Folkblad - 07 aug 14 kl. 12:10

Elin Olofsson ser glesbygdens spänningar

Vissa repliker dröjer sig kvar. Elin Olofsson har aldrig kunnat glömma det som de där killarna sade på festen i tonåren. Som en upprättelse för tjejen de pratade om har hon skrivit romanen ”Till flickorna i sjön”.

Länstidningen i Jämtland - 22 jan 18 kl. 16:01

Författaren Elin Olofsson möter popstjärna och skidskyttelegendar i Krokom

Måndagen den 5 februari är det säsongspremiär för Elin möter där författaren Elin Olofsson möter intressanta människor på Magneten i Krokom..

Länstidningen i Jämtland - 26 feb 18 kl. 10:04

Författaren Elin Olofsson fortsätter samtalen på Magneten – pratar med teaterentusiast, Gaaltije-chef och ledarskribent

Den 5 mars är det dags för nästa omgång av "Elin möter" på Magneten i Krokom. Då möter författaren Elin Olofsson teaterentusiasten Gunnar Rindå, Gaaltijes chef Jerker Bexelius och ledarskribenten Lovisa Arvidsson. Samtalen startar klockan 19.

ÖstersundsPosten - 07 mar 13 kl. 21:30

Elin Olofsson om Maria Svelands "Hatet"

"Med lite tur kan boken sätta punkt för de senaste årens hatrörelse mot feminister", skriver ÖP:s recensent Elin Olofsson..

ÖstersundsPosten - 22 aug 13 kl. 07:55

Skulle du bära slöja, Elin Olofsson?

Föreningen UN Women Östersund har fått ny ordförande i förra ÖP-medarbetaren och författaren Elin Olofsson. I kväll ordnas temakväll på Gamla tingshuset..

ÖstersundsPosten - 21 aug 15 kl. 15:15

Elin Olofsson nominerad till författarpris

Vinnaren av priset ska spegla nutidens landsbygd och vara i början av sin karriär, något som stämmer väl på Elin Olofsson..

ÖstersundsPosten - 05 okt 15 kl. 13:07

Elin Olofsson: Han visade att man kunde lyckas om man var härifrån

När ÖP når Elin Olofsson håller hon på för fullt att redigera manus för sin nästa bok. Hon har precis nåtts av nyheten att Henning Mankell dött i cancer..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Kända svenska monument faller sönder

Dalahästen i Avesta, träbjörnen i Sveg och det enorma Y:et utanför Timrå. Alla är de kända landmärken och alla måste de restaureras för miljonbelopp för att inte falla sönder..

DN - 5 timmar sedan

”Jag är uppvuxen med hisnande berättelser"

Hennes bok ”Testamente” toppar DN:s Boklista. I dag fyller Nina Wähä 40 år..

DN - 5 timmar sedan

”Nu ska vi bli angivare i vår prydliga lilla stad”

Niklas Wahllöf: Sopor och tobak kan väl inte vara Stockholms värsta problem?.

DN - 16 timmar sedan

Skivrecension: Marie Samuelsson påminner om kärlekens kraft

I tre orkesterverk prövar och söker Marie Samuelsson utifrån tre olika sorters kärlek: till en åtrådd partner, till ens barn och till andra människor i solidaritet..

DN - 18 timmar sedan

Utställning av Skriet sammanfaller med Brexit: ”En slump”

Det berömda Skriet av Edvard Munch kommer snart att visas i London ihop med andra litografier av den norske expressionisten. Tidpunkten sammanfaller med den brittiska publikens ångest inför ett avtalslöst Brexit, menar bedömare.  Men enligt utställaren vid British museum är det en ren slump, ”ett ödets lyckokast”..

DN - 21 timmar sedan

Konstmuseum tackar nej till miljonbidrag

National portrait gallery i London har efter starka protester valt att tacka nej till ett miljonbidrag från den amerikanska familjen Sackler, som länge har beskyllts för att ha drivit på den så kallade opioidkrisen i USA..

DN - Igår: 06:36

Linus Larsson: Det är äckligt kittlande att se Flat earth-folket prata strunt

En dokumentär om folk som tror på en platt jord är en fest om man vill vältra sig i vansinne och konspirationsteorier. Lockelsen i att se folk som har fel kan vara farligt stark..

DN - Igår: 21:00

Skivrecension: Blodskams debutalbum är osaligt och fängslande

Blodskam är två bröder från Falun vars debutalbum kombinerar riffande svartmetall med pårökt, fuzzig produktion och texter om brinnande inlåsta människor..

DN - Igår: 18:10

Ragnarök återuppstår som globalt kultband

Kalmarbandet Ragnaröks mjukt jazzrocksvängande debutalbum fortsätter att fånga lyssnare. Både världsberömda Opeth, hiphopgruppen Fjärde Världen och Amanda ”Slowgold” Werne hör till fansen. Nu återutges kultskivan från 1976.

DN - I förrgår: 10:31

Carin Hjulström sågar SVT: Min telefon var tyst

Journalisten och författaren Carin Hjulström sällar sig nu till de tidigare SVT-profiler som kritiserar kanalen. I en krönika i Göteborgs-Posten säger hon sig ha blivit behandlad med en slit och släng-mentalitet av sin tidigare arbetsgivare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.