YLE > Svenskfinland

Thursday, 15 November, 18:02

Liknande nyheter

Taggar: Första spadtagetför , Fiskets, hus, tasi , augusti
YLE - 06 apr 18 kl. 14:44

Fiskets hus i Vasa tar form – målet är att öppna nästa år

Allt börjar falla på plats vad gäller Fiskets hus som ska byggas vid Fiskstranden i Vasa. Kockarna har valts och det är också klart att Österbottens fiskarförbund öppnar en servicepunkt i huset..

YLE - 14 aug 18 kl. 18:46

Byggandet av Fiskets hus i Vasa sätter igång denna vecka

På fredag inleds byggandet av Fiskets hus i Vasa. Arbetet planeras pågå fram till mitten av nästa år..

YLE - 11 okt 18 kl. 12:00

Första stomelementen på plats vid Fiskets hus i Vasa

Arbetet med Fiskets hus vid fiskstranden i Vasa framskrider snabbt. På torsdagen lyftes de första vägg- och stomelement på plats. Om ungefär sex veckor ska hela huset vara på plats..

YLE - 29 okt 18 kl. 14:10

Aktörerna väntar ivrigt på att flytta in i Fiskets hus i Vasa – bjöd på rundvandring

Fiskets hus i Vasa börjar ta form. Två av tre moduler står nu på plats. På måndagen bjöd aktörerna in till en rundvandring på byggplatsen..

DalaDemokraten - 12 dec 17 kl. 09:01

Hus tas över helt av ena ägaren

Claes Rikard Karlsson, 37 år, har tagit över hela ägandet av fastigheten på Lostigen 5 i Ludvika från tidigare delägaren Åsa Karin Eleonor Dahlberg. Huset är 105 kvadratmeter stort och byggdes 193....

GöteborgsPosten - 28 aug 18 kl. 18:32

Här tas första spadtaget för tillbyggnaden av Havets Hus

Under tisdagen togs första spadtaget för om- och tillbyggnaden av Havets Hus.
– Tillsammans med de övriga attraktionerna i Bohuslän bidrar vi till att stärka turismen och sysselsättningen i hela regionen, säger Maria Jämting, vd Havets Hus..

Kristianstadsbladet - 23 nov 16 kl. 15:08

Första spadtaget för nytt hus

Här tas första spadtaget till nästa stora byggprojekt på Norra station - ett certifierat miljöhus ett stenkast från Hässleholms resecentrum..

BT - 22 sep 11 kl. 10:32

Så här blir Glasets hus

Tidtabellen håller och budgeten håller.
Nästa vecka tas det första spadtaget för Glasets hus i Limmared. ?

Uppsalanyheter.se - 16 dec 15 kl. 05:42

Första spadtaget för 700 hyresrätter

Idag tas det första spadtaget för uppförandet av närmare 700 hyresrätter i Östra Bäcklösa mellan Ultuna och Sunnersta.Idag tas det första spadtaget för uppförandet av närmare 700 hyresrätter i Östra Bäcklösa mellan Ultuna och Sunnersta.   Idag onsdag vid lunchtid tar Uppsalahems VD Mikael Rådegård första spadtaget för 700 nya hyresrätter tillsammans med Erik Pelling, ordförande i Plan- och byggnadsnämnden samt regionchefen för Peab AB Grgo Omazic.

Västerbottens Folkblad - 01 mar 16 kl. 16:02

Nu tas första spadtaget för Hjältarnas hus

Nu på fredag startar bygget av Hjältarnas hus, som ska byggas vid Norrlands universitetssjukhus. Det är barn och ungdomar som har koppling till lekterapin vid sjukhuset som ska ta de första spadtagen. Representanter för föreningen Hjältarnas hus, Barncancerfonden, barn- och ungdomskliniken vid Norrlands universitetssjukhus, planeras vara på plats i samband med arrangemanget.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Tekniska problem i Ömossa vindkraftpark – hälften av möllorna går på tomgång

Produktionen av el haltar vid Ömossa vindkraftpark i Kristinestad på grund av tekniska problem. Fel har hittats i hälften av vindkraftverken som nu står stilla på grund av problemen..

YLE - 4 timmar sedan

Rurik Ahlbergs beslut att tacka nej till lönepåslag väcker kritik

Korsholms kommundirektör Rurik Ahlbergs beslut att tacka nej till ett lönepåslag som kompensation för arbetet med fusionsutredningen väcker kritik. På sociala medier har hans beslut tolkats som otacksamhet. Jag vet att man aldrig vinner sådana här debatter i offentligheten, säger Ahlberg..

YLE - 4 timmar sedan

Pli på skarven med ny arbetsgrupp: "De drabbade ska tas på allvar"

Ska skarven skrämmas bort eller skjutas? Det ska Miljöministeriets nya arbetsgrupp fundera ut. Suppleanten och Borgåbon Mikaela Strömberg-Schalin tror att arbetsgruppen kan få en förändring till stånd..

YLE - 6 timmar sedan

Det började brinna hemma hos familjen Aspelin: "När jag tog upp tvättrumsdörren kom bara tjock rök emot"

På onsdagskvällen började det brinna i källaren i Aspelins egnahemshus i Vasa. Alla fem personer i familjen kunde ta sig ut oskadda, men bastun blev förstörd. Huvudsaken är ändå att hela familjen inkluderat alla djur mår bra, säger Johan Aspelin..

YLE - 7 timmar sedan

Eddie Österåker solodebuterar med låten Som vatten

Eddie Österåker är en gitarrist och sångare som nu debuterar som soloartist. Eddie beskriver sin musik som svängig pop med influenser av jazz..

YLE - 13 timmar sedan

300 fler bebisar kan födas i Karleby nästa år – mammor väntas välja Karleby då BB i Oulainen stänger

Nästa år kan antalet förlossningar på centralsjukhuset i Karleby (MÖCS) öka med flera hundra. Orsaken är att BB i Oulainen stänger och 300-400 mammor väntas välja Karleby i stället för universitetssjukhuset i Uleåborg..

YLE - 21 timmar sedan

HIFK:s misär fortsätter då jumbolaget Ässät var bättre i Helsingfors – Sport överraskade TPS på bortais

Ässät som fått ny tränare tog sin tredje seger i följd i ishockeyligan. För Helsingfors IFK pekar kurvan i motsatt riktning och laget nu har förlorat fem matcher i rad..

YLE - 22 timmar sedan

Brand i egnahemshus i Vasa

En brand utbröt i ett egnahemshus på Jägaresplanaden i Vasa vid 18.30-tiden på onsdagkväll. I huset fanns en fempersoners familj och en hund.

YLE - Igår: 16:46

Metsä Boards investering i Kaskö tas i bruk i höst

Metsä Board i Kaskö tar snart i bruk sin nya balningslinje och flaskhalsproblem i produktionen kan minska. Den nya linjen tas i bruk i månadsskiftet november-december i år..

YLE - Igår: 15:19

Österbottniska företag lämnar ett stort skattefotavtryck i regionen – bidrog med en dryg halv miljard euro i skatteinkomster

Det är inte bara genom samfundsskatten som företagen lämnar ett avtryck i regionen. Företagen bidrar till skatteinkomsterna på många andra sätt och detta vill Centralhandelskammaren nu lyfta fram..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.