YLE > Svenskfinland

Tuesday, 19 February, 06:05

YLE - 11 jul 18 kl. 05:55

Första spadtaget för Fiskets hus tas i augustiDet blir byggstart i mitten av augusti för Fiskets hus i Vasa. Vöråföretaget H-E Storlund ska bygga huset som ska stå färdigt till våren 2019..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Fiskets, Vasa, Storlund

Dela artikeln

79 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Första spadtagetför , Fiskets, hus, tasi , augusti
YLE - 06 apr 18 kl. 14:44

Fiskets hus i Vasa tar form – målet är att öppna nästa år

Allt börjar falla på plats vad gäller Fiskets hus som ska byggas vid Fiskstranden i Vasa. Kockarna har valts och det är också klart att Österbottens fiskarförbund öppnar en servicepunkt i huset..

YLE - 14 aug 18 kl. 18:46

Byggandet av Fiskets hus i Vasa sätter igång denna vecka

På fredag inleds byggandet av Fiskets hus i Vasa. Arbetet planeras pågå fram till mitten av nästa år..

YLE - 11 okt 18 kl. 12:00

Första stomelementen på plats vid Fiskets hus i Vasa

Arbetet med Fiskets hus vid fiskstranden i Vasa framskrider snabbt. På torsdagen lyftes de första vägg- och stomelement på plats. Om ungefär sex veckor ska hela huset vara på plats..

YLE - 29 okt 18 kl. 14:10

Aktörerna väntar ivrigt på att flytta in i Fiskets hus i Vasa – bjöd på rundvandring

Fiskets hus i Vasa börjar ta form. Två av tre moduler står nu på plats. På måndagen bjöd aktörerna in till en rundvandring på byggplatsen..

DalaDemokraten - 12 dec 17 kl. 09:01

Hus tas över helt av ena ägaren

Claes Rikard Karlsson, 37 år, har tagit över hela ägandet av fastigheten på Lostigen 5 i Ludvika från tidigare delägaren Åsa Karin Eleonor Dahlberg. Huset är 105 kvadratmeter stort och byggdes 193....

GöteborgsPosten - 28 aug 18 kl. 18:32

Här tas första spadtaget för tillbyggnaden av Havets Hus

Under tisdagen togs första spadtaget för om- och tillbyggnaden av Havets Hus.
– Tillsammans med de övriga attraktionerna i Bohuslän bidrar vi till att stärka turismen och sysselsättningen i hela regionen, säger Maria Jämting, vd Havets Hus..

Kristianstadsbladet - 23 nov 16 kl. 15:08

Första spadtaget för nytt hus

Här tas första spadtaget till nästa stora byggprojekt på Norra station - ett certifierat miljöhus ett stenkast från Hässleholms resecentrum..

BT - 22 sep 11 kl. 10:32

Så här blir Glasets hus

Tidtabellen håller och budgeten håller.
Nästa vecka tas det första spadtaget för Glasets hus i Limmared. ?

Uppsalanyheter.se - 16 dec 15 kl. 05:42

Första spadtaget för 700 hyresrätter

Idag tas det första spadtaget för uppförandet av närmare 700 hyresrätter i Östra Bäcklösa mellan Ultuna och Sunnersta.Idag tas det första spadtaget för uppförandet av närmare 700 hyresrätter i Östra Bäcklösa mellan Ultuna och Sunnersta.   Idag onsdag vid lunchtid tar Uppsalahems VD Mikael Rådegård första spadtaget för 700 nya hyresrätter tillsammans med Erik Pelling, ordförande i Plan- och byggnadsnämnden samt regionchefen för Peab AB Grgo Omazic.

Västerbottens Folkblad - 01 mar 16 kl. 16:02

Nu tas första spadtaget för Hjältarnas hus

Nu på fredag startar bygget av Hjältarnas hus, som ska byggas vid Norrlands universitetssjukhus. Det är barn och ungdomar som har koppling till lekterapin vid sjukhuset som ska ta de första spadtagen. Representanter för föreningen Hjältarnas hus, Barncancerfonden, barn- och ungdomskliniken vid Norrlands universitetssjukhus, planeras vara på plats i samband med arrangemanget.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 minuter sedan

Gränser mellan byar finns inte för lantmätaren men är viktiga för byborna: "Backgränd är en jättestor del av min identitet"

Om någon säger fel om var du bor – hur snabb är du inte med att rätta? Oftast mycket snabb – det är noga vilken by eller vilket område du kommer ifrån. Gränser är en del av vår identitet, det kan bland annat Sara Wilson som bor i Backgränd i Karis intyga.

YLE - 4 minuter sedan

#femtioelvafrågor: Håller partierna vad de lovar?

I serien #femtioelvafrågor frågar sig gymnasisten Emilia Louhiranta från Kauhava hur man ska hitta det parti som står närmast en själv och hur man ska veta vilka partier som håller sina löften..

YLE - 10 timmar sedan

Stadsstyrelsen i Vasa vill undvika osthyvelsdiskussioner kring ekonomin

Det blev långa diskussioner i stadsstyrelsen i Vasa om stadens ansträngda ekonomi på måndagen. Sparbehoven är stora och kravet på nedskärningar består men uttrycks inte i procent i stadsstyrelsens beslut..

YLE - 14 timmar sedan

Stort underskott för Vasa sjukvårdsdistrikt – över sex miljoner minus

Inköpta läkartjänster blev dyrare än väntat och intäkterna blev mindre under 2018 för Vasa sjukvårdsdistrikt. Nu kommer man bland annat se över prissättningen för patientbesök..

YLE - 19 timmar sedan

Dubbelt fler unga startade jordbruk i Österbotten 2018

Under fjolåret var det dubbelt fler unga som ansökte om startstöd för jordbruk än 2017. Antalet ekogårdar ökade också under 2018..

YLE - Igår: 04:44

Brist på respekt och grovt språk – Gerby skola i Vasa vill skapa en bättre skolmiljö

Respekten för andra elever och lärarna har blivit sämre, språkbruket är tuffare och lekar leder till slagsmål. Gerby skola har skickat ut ett brev till alla hem där man ber föräldrarna diskutera med sina barn hur skoldagen ska fungera bättre..

YLE - Igår: 16:16

Jakobstad inför servicesedlar för dagverksamhet - Hötorgscentret får åter komma in ur kylan

Jakobstad inför servicesedlar för dagverksamheten. Det betyder att klienterna fritt får välja serviceproducent och nu är Hötorgscentret åter med i leken. - Vi är beredda, säger föreståndare Inger Gripenberg..

YLE - Igår: 16:08

ÖT: Dråpförsök på gågatan i Jakobstad - en person gripen av polisen

En person misshandlades svårt på gågatan i Jakobstad tidigt på lördag morgon. En person är gripen..

YLE - Igår: 13:01

Byt ut klimatångesten mot handling – omställningsrörelsen lär ut både yttre och inre hållbarhet

Istället för att känna ångest över klimat- och miljöfrågor kan man göra något, det ger hopp, säger Anna Övergaard. Nu har omställningsrörelsen kommit till Nykarleby..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.