PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 15 October, 12:48

PrivataAffärer - 10 jul 18 kl. 13:24

Högt utbud av borätter i juliÅrstakten för utbudet av bostadsrätter har stigit sedan mitten av juni och innanför tullarna i Stockholm är det upp 44 procent på årsbasis, den högsta ökningstakten sedan månadsskiftet februari/mars. – Det här stärker vår hypotes om att det kommer att bli en mer aktiv sommar än normalt på bostadsmarknaden, säger Hemnets talesperson Staffan Tell. Förra veckan var utbudet av bostadsrätter på Hemnet, exklusive nyproduktion, 35 procent högre än motsvarande vecka i fjol, vilket var samma ökningstakt som veckan före. I Stockholms innerstad var utbudet 44 procent högre än motsvarande vecka 2017, upp från +34 procent föregående vecka. Det läggs också ut fler nya annonser än i fjol och även här är skillnaden störst i Stockholms innerstad, där det förra veckan
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stockholm, Hemnets, Staffan Tell, Hemnet, Stockholms, Sverige

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högt, utbudav , borätteri , juli
PrivataAffärer - 01 okt 18 kl. 10:14

Rekordutbud på borätter

”Det är en ny toppnotering för utbudet så långt tillbaka vi har statistik, men årstakten fortsätter att minska ned till 4 procent och i Stockholm minskar nu utbudet på årsbasis, för första gången sedan i maj 2017. Det är ett tecken på en stabilisering, även om man ska ha med sig att utbudet totalt alltså är rekordhögt”, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt. I Stockholms län minskade utbudet av bostadsrätter med 4 procent från i september 2017.

Skånskan - 28 feb 17 kl. 12:00

24 borätter sålde slut på rekordtid

KLÅGERUP De 24 bostadsrätter som ska byggas på Tejarpsområdet i Klågerup såldes slut direkt Efter många år av byggstiltje verkar trenden ha vänt totalt i Klågerup. ERWP.fif(0)– Succé är det minsta man kan säga, sammanfattar Johan Linde som är vd för mäklarfirman Våningen och Villan som har hand om försäljningen av bostadsrätterna.

Sydsvenskan - 14 okt 12 kl. 15:11

Borätter dyrast i Båstad

Skåne dyraste borätter, räknat till kvadratmeterpris, finns i Båstad. Nästan 85 000 kronor kvadraten är det begärda priset för en tvåa med havsutsikt i lägenhetskomplexet Skånegården..

Expressen - 14 okt 14 kl. 08:50

Rekordlågt utbud av borätter och villor

Priserna på bostadsrätter fortsätter att skjuta i höjden. Enligt Mäklarstatistik steg priserna 3 procent i september. Villapriserna låg däremot still..

Affärsvärlden - 14 aug 13 kl. 09:35

Prisfall på borätter

Juli bjöd på sjunkande priser på bostadsrätter i Sverige..

Affärsvärlden - 14 aug 13 kl. 10:43

Därför faller priserna på borätter

Prisnedgången på bostadsrätter i Sverige blev 3 procent i juli jämfört med juni. Men det har sin förklaring..

Affärsvärlden - 14 aug 14 kl. 09:11

Mäklarstatistik: Priserna på borätter faller

Priserna på bostadsrätter sjönk med 5 procent i juli jämfört med våren. Priserna på villor låg helt stilla, enligt de senaste siffrorna från Mäklarstatistik..

Affärsvärlden - 12 aug 16 kl. 09:17

Valueguard: Prisryck på borätter

Enligt Valueguards statistik steg priserna på bostadsrätter kraftigt i juli i samtliga svenska storstäder..

DN - 23 maj 14 kl. 07:01

Lågt utbud fortsätter pressa priserna uppåt

Utbudet av bostäder är lågt. När det gäller bostadsrätter är utbudet det lägsta som bostadssajten Hemnet registrerat på sex år. Det lär leda till att priserna fortsätter att stiga.

Dagens PS - 25 jun 18 kl. 08:08

Rekordmånga nya borätter till salu

12.617 nya bostadsrätter var till salu i mitten av juni. Det är en ökning med 57 procent jämfört med samma tid i fjol, rapporterar TT med hänvisning till bostadssajten Hemnet.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Vd-byte sänker Medivir

Vd-bytet motiveras med att bolaget planerar att koncentrera verksamheten till den kliniska utvecklingen av bolagets läkemedelskandidater. ”Medivir har en mycket stark klinisk portfölj med flera närliggande milstolpar som är avgörande för att kunna realisera dess värde. Det kräver en stark ledning för att försäkra att bolagets fokus rakt igenom ligger på den kliniska utvecklingen, säger Medivirs styrelseordförande Anna Malm Bernsten i pressmeddelandet.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Handelsbanken sänker bostadsutvecklare

Det skriver Handelsbanken Capital Markets som en huvudanledning till varför rekommendationen för JM sänks till minska (köp) och riktkursen dras ned till 160 kronor (210), en sänkning Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på måndagen. ”Vi förväntar oss att utbudet av färdigställda bostäder toppar under 2019 och att det krävs prissänkningar för att sälja ut lagret av osålda bostäder”, fortsätter banken. Ett fortsatt överutbud på den svenska bostadsmarknaden förväntas leda till få byggstarter och sålda enheter för JM.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Electrolux kan påverkas av Sears ekonomiska kollaps

”Det är dock svårt att förutsäga slutresultatet av Sears försök att rekonstruera sin verksamhet, med de olika scenarier som det kan medföra. Det kan därför inte uteslutas att utvecklingen kan komma att få en väsentlig inverkan på framtida försäljning och resultat inom Electrolux affärsområde Vitvaror Nordamerika”, skriver bolaget. Electrolux affärsområde Vitvaror Nordamerikas exponering mot Sears är för närvarande omkring 10 procent av dess intäkter.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Nytt kaos på SAS – så får du ersättning för inställt flyg

SAS tvingades ställa in en mängd flygningar under sommaren, främst på grund av personalbrist i bolagets irländska dotterbolaget. Denna gång är problemen relaterade till den skandinaviska delen. – Orsaken till de inställda flygningarna är en kombination av flera faktorer, såsom personalbrist, teknik och väder.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Här är måndagens färska analyser

Citi Investment Research höjer sin rekommendation för Lundin Petroleum till neutral från sälj. Det framgår av Bloomberg. SEB Equities höjer sin rekommendation för Thule till behåll från sälj.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Två aktier du ska köpa

Höga massapriser har pressat Arctic Papers pappersverksamhet under året men gynnar å andra sidan Rottneros där man är majoritetsägare. ”Det finns en hel del risker i branschen men aktien värderas å andra sidan lite väl lågt för att vi ska avstå”, skriver Börsveckan och sätter köp. Capacent, managementkonsult som är listad på First North, har fått upp farten efter ett svagt fjolår där vinsten nästintill halverades.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

DI: Köpläge i tillväxtbolaget Dustin

Bolaget, som verkar inom e-handel, har visat tillväxt sedan starten 1984 förutom under finanskrisåret men då försäljningen ändå ökade med 4 procent. Samtidigt visar bolaget upp en handelsmarginal på 4,9 procent ifjol, vilket ska jämföras med andra e-handlare som kämpar med lövtunna marginaler på under 3 procent heter det vidare. Di lockas även av ett spännande förvärv i Nederländerna med möjligheter till kompletteringsförväv.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Clas Ohlsons onlineförsäljning ökar rejält

Clas Ohlsons totala försäljning steg med 6 procent under september och uppgick till 677 miljoner kr. Den organiska försäljningen ökade 2 procent. Försäljningen i jämförbara enheter i lokal valuta sjönk 2 procent under perioden.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Getinge reserverar miljardbelopp

Skadeståndskraven har riktas mot Getinges dotterbolaget Atrium Medical i USA och Kanada och avser bolagets kirurgiska nätimplantat. Första målen förväntas upptas till prövning sent 2019 och i början av 2020. Reserveringen kommer att påverka rörelseresultatet i tredje kvartalet 2018 och kommer att redovisas som en jämförelsestörande post.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Hernhag: En spretig fyrklöver

Jag har en stor del av året hävdat att preferensaktierna är dyra. Detta för att de legat på historiskt sett höga kursnivåer samtidigt som inflationen är ca 2 procent. En av mina gamla favoriter inom området är Klövern Pref, som nu fallit med drygt 10 procent sedan kurstoppen den 6 augusti.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.