PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 19 December, 14:43

PrivataAffärer - 10 jul 18 kl. 13:24

Högt utbud av borätter i juliÅrstakten för utbudet av bostadsrätter har stigit sedan mitten av juni och innanför tullarna i Stockholm är det upp 44 procent på årsbasis, den högsta ökningstakten sedan månadsskiftet februari/mars. – Det här stärker vår hypotes om att det kommer att bli en mer aktiv sommar än normalt på bostadsmarknaden, säger Hemnets talesperson Staffan Tell. Förra veckan var utbudet av bostadsrätter på Hemnet, exklusive nyproduktion, 35 procent högre än motsvarande vecka i fjol, vilket var samma ökningstakt som veckan före. I Stockholms innerstad var utbudet 44 procent högre än motsvarande vecka 2017, upp från +34 procent föregående vecka. Det läggs också ut fler nya annonser än i fjol och även här är skillnaden störst i Stockholms innerstad, där det förra veckan
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stockholm, Hemnets, Staffan Tell, Hemnet, Stockholms, Sverige

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högt, utbudav , borätteri , juli
PrivataAffärer - 01 okt 18 kl. 10:14

Rekordutbud på borätter

”Det är en ny toppnotering för utbudet så långt tillbaka vi har statistik, men årstakten fortsätter att minska ned till 4 procent och i Stockholm minskar nu utbudet på årsbasis, för första gången sedan i maj 2017. Det är ett tecken på en stabilisering, även om man ska ha med sig att utbudet totalt alltså är rekordhögt”, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt. I Stockholms län minskade utbudet av bostadsrätter med 4 procent från i september 2017.

Skånskan - 28 feb 17 kl. 12:00

24 borätter sålde slut på rekordtid

KLÅGERUP De 24 bostadsrätter som ska byggas på Tejarpsområdet i Klågerup såldes slut direkt Efter många år av byggstiltje verkar trenden ha vänt totalt i Klågerup. ERWP.fif(0)– Succé är det minsta man kan säga, sammanfattar Johan Linde som är vd för mäklarfirman Våningen och Villan som har hand om försäljningen av bostadsrätterna.

Sydsvenskan - 14 okt 12 kl. 15:11

Borätter dyrast i Båstad

Skåne dyraste borätter, räknat till kvadratmeterpris, finns i Båstad. Nästan 85 000 kronor kvadraten är det begärda priset för en tvåa med havsutsikt i lägenhetskomplexet Skånegården..

Expressen - 14 okt 14 kl. 08:50

Rekordlågt utbud av borätter och villor

Priserna på bostadsrätter fortsätter att skjuta i höjden. Enligt Mäklarstatistik steg priserna 3 procent i september. Villapriserna låg däremot still..

Affärsvärlden - 14 aug 13 kl. 09:35

Prisfall på borätter

Juli bjöd på sjunkande priser på bostadsrätter i Sverige..

Affärsvärlden - 14 aug 13 kl. 10:43

Därför faller priserna på borätter

Prisnedgången på bostadsrätter i Sverige blev 3 procent i juli jämfört med juni. Men det har sin förklaring..

Affärsvärlden - 14 aug 14 kl. 09:11

Mäklarstatistik: Priserna på borätter faller

Priserna på bostadsrätter sjönk med 5 procent i juli jämfört med våren. Priserna på villor låg helt stilla, enligt de senaste siffrorna från Mäklarstatistik..

Affärsvärlden - 12 aug 16 kl. 09:17

Valueguard: Prisryck på borätter

Enligt Valueguards statistik steg priserna på bostadsrätter kraftigt i juli i samtliga svenska storstäder..

DN - 23 maj 14 kl. 07:01

Lågt utbud fortsätter pressa priserna uppåt

Utbudet av bostäder är lågt. När det gäller bostadsrätter är utbudet det lägsta som bostadssajten Hemnet registrerat på sex år. Det lär leda till att priserna fortsätter att stiga.

Dagens PS - 25 jun 18 kl. 08:08

Rekordmånga nya borätter till salu

12.617 nya bostadsrätter var till salu i mitten av juni. Det är en ökning med 57 procent jämfört med samma tid i fjol, rapporterar TT med hänvisning till bostadssajten Hemnet.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Alfredsson: Massiva insiderköp tyder på starka bokslut

Privata Affärer har tidigare publicerat siffror från Insiderfonder över statistiken som visar insiderhandeln under november. Statistiken resulterar i ett index mellan 0-200 och låg i november på 199, vilket är en rekordnivå.   Och det är alltså insiderköpen som är helt dominerande och det är en trend som fortsatt i december enligt Insidersfonders investeringsansvarige Erik Lidén som uttalar sig i Dagens industri på måndagen.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Volvo lyfter efter miljardaffär

Försäljningspriset uppgår till 1,1 miljarder kronor och när försäljningen slutförs kommer den att resultera i en positiv påverkan på rörelseresultatet på cirka 1,5 miljarder kronor samt en positiv kassaflödeseffekt på 1,1 miljarder kronor. Försäljningen beräknas kunna slutföras under det första halvåret 2019. Wireless Car erbjuder tjänster och lösningar för uppkopplade personbilar till globala bilproducenter och intäkterna för 2018 beräknas uppgå till cirka en halv miljard kronor.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Räkna med amerikansk räntehöjning i kväll

Men efter räntehöjningar varje kvartal i år råder det nu en viss osäkerhet om räntehöjningstakten 2019. Medianprognosen i ledamöterna bedömning i september pekade fortsatt mot att räntan skulle höjas totalt fyra gånger i år, inklusive en höjning i december, och sedan tre gånger till under 2019. Fokus kommer i mycket att ligga på de nya medianprognoserna, ”dot plot”.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Riksgälden: Här är bankerna som är systemkritiska

Riksgälden har fastställt listan genom sina årliga beslut om planer för hur banker och andra institut i Sverige ska hanteras i en kris. ”Vid en allvarlig kris ska så kallade systemviktiga institut hanteras genom resolution. Det innebär att staten tar kontroll över institutet för att rekonstruera eller avveckla det under ordnade former”, säger riksgäldsdirektör Hans Lindblad i en kommentar.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Megaaffär i hälsovårdsektorn

Sammanslagningen av de båda bolagens verksamheter inom konsumenthälsovård skapar en verksamhet med en kombinerad försäljning på omkring 12,7 miljarder dollar, baserat på 2017 års försäljning. Brittiska Glaxosmithkline kommer att ha en 68-procentig ägarandel av samriskbolaget och Pfizer en 32-procentig andel. Affären, som genomförs genom att Pfizer för över sin verksamhet inom konsumenthälsovård till Glaxosmithkline, väntas kunna slutföras under andra halvåret av 2019.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är onsdagens färska analyser

Credit Suisse höjer riktkursen för Nokia till 6,25 euro från 5,65 euro. Rekommendationen outperform upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Victoria Park: Förvärv ökar resultatet

Därmed revideras den prognos som Victoria Park offentliggjorde den 5 december då bolaget förutspådde ett förvaltningsresultat på omkring 500-550 miljoner kr för räkenskapsåret 2019. ”Förväntningen att Victoria Park ska förvärva fastigheter för 250 miljoner kronor per kvartal under 2019 är oförändrad och tillkommer utöver det förvärv som tillkännagavs i dag”, skriver bolaget i pressmeddelandet. Förvärvet från Akelius avser två fastighetsbestånd bestående av 2.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Kappahls resultat klart under förväntan

Kappahl redovisar ett rörelseresultat på 52 miljoner kronor för det första kvartalet (september-november) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019. Väntat var ett rörelseresultat på i genomsnitt 81,3 miljoner kronor, enligt Bloomberg News samanställning av tre analytikers estimat. Nettoomsättningen uppgick till 1.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Munters vd får gå

Rekryteringen av en ny vd kommer att starta omedelbart. Styrelsen har beslutat att utse den nyvalda styrelseledamoten Johan Ek som tillförordnad vd under en övergångsperiod, framgår det vidare. ”Munters har inte presterat enligt förväntan under det senaste året och vår målsättning är att genom ett nytt ledarskap styra bolaget i rätt riktning igen.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Hernhag: Vem tar vem-spelet bland kasinobolag har börjat

Budet på Cherry för aktien upp till kurstoppen från i november. Om ett uppköpsbud ligger runt ett kursrekord är det i vart fall ingen dålig nivå. Det är mycket bättre och mer lockande än det som kom i en annan sektor tidigare i höst, nämligen budet som fick mig att tappa hakan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.