IDG > IT

Wednesday, 21 November, 18:47

Liknande nyheter

Taggar: NokiaX6 , äntligen, vägtill , Europafår , nytt, namn
Affärsvärlden - 21 nov 13 kl. 10:33

De kräver Nokia-granskning

Telekomutrustningsföretaget Sierra Wireless har lämnat in klagomål mot Nokia till konkurrensmyndigheter i Europa och USA..

YLE - 26 jun 13 kl. 06:36

Nokias operativsystem tredje störst i Europa

Nokias operativsystem Windows Phone är tredje störst i Europa, rapporterar marknadsundersökningsföretaget IDC. Windows Phones marknadsandel steg från fyra procent förra året till sex procent i år, men ligger ändå långt bakom Europas överlägset största operativsystem Google Android och Apples iOS. Androids marknadsandel är nästan 70 procent.

HBL - 11 jul 13 kl. 17:21

Nokia lanserar ny telefonmodell med superkamera

Nokia hoppas att marknadens bästa kamera ska öppna dörrarna till USA. Analytiker är försiktigt positiva inför lanseringen av nya Lumia 1020.Nokias vd Stephen Elop presenterade i går i New York en 41 megapixels kamera.

HBL - 04 sep 13 kl. 05:29

Ett liv efter Nokia

Så kom då beskedet som många har anat sig till ända sedan Stephen Elop kom från Microsoft för att bli vd för Nokia.Elops tid har kännetecknats av en massiv tillbakagång för Nokia, aktiens värde urholkades och den 14 juni i fjol kom ett förstummande besked, Nokia sade upp 3?700 personer i Finland och stängde sitt flaggskepp, fabriken i Salo.

YLE - 01 jul 13 kl. 10:33

Nokia Siemens Networks - en multinationell IT-jätte

Nokia Siemens Networks är ett företag som ägs Nokia och Siemens AG. NSN tillverkar och designar apparater och programvara som används i telekommunikationsnätverk och sysselsätter nästan 60 000 personer. Nokia Siemens Networks grundades 1.

YLE - 29 okt 15 kl. 09:11

Nokia överraskade positivt och belönar ägarna

Nokia visar en vinst på 475 miljoner euro (icke IFSR), vilket var 75 miljoner mer än väntat. Omsättningen för perioden juli-september sjönk ändå en aning, från 3,09 till 3,036 miljarder euro. Bolaget förväntar sig ett förbättrat resultat för hela året och väntas utbetala fyra miljarder till aktieägarna.

BT - 31 maj 11 kl. 17:14

Nokia rasade efter vinstvarning

Den finländska mobiltelefontillverkaren Nokia sänker sina prognoser för andra kvartalet och helåret 2011.Strax efter klockan 17 hade aktien rasat med närmare 18 procent på Stockholmsbörsen till 42:00 kronor.Nokias aktie tog rejält med styrk på börsen efter tisdagens vinstvarning.

YLE - 06 jan 15 kl. 06:55

Nokia närmast nästa nätverk

Med ungefär tio års intervall avlöser mobilnätverken varandra. Under tidigt 2020-talet räknar Nokia med att femte generationens digitala mobilnät, 5G, tas i bruk. Inom några år väntas kapaciteten i 4G-nätet ha nått taket och nya tekniska lösningar krävs, förutspår man på Nokia.

YLE - 14 jun 12 kl. 04:42

Omfattande uppsägningar väntas vid Nokia

Arbetstagarna vid Nokias mobiltelefonfabrik i Salo har kallats till ett stort informationsmöte på förmiddagen. Kallelsen har gått ut till alla personalgrupper i fabriken. Enligt uppgifter till YLE nyheter kommer Nokia att komma med besked om omfattande uppsägningar, åtminstone vid enheten i Uleåborg.

YLE - 26 jun 12 kl. 08:41

Ögonen på Nokia-aktien

Mobiltillverkaren Nokias kräftgång fortsatte på börsen i går. Kursen föll med över 11 procent och aktien landade på en slutkurs på 1 euro 72 cent. På sex månader har Nokia tappat hälften av sitt marknadsvärde.

VA - 28 mar 11 kl. 10:43

Nokia stiger på svajig börs

28 mars Stockholmsbörsen handlades i en oregelbunden tendens i den inledande handeln på måndagen. Utvecklingen var något sämre än på de ledande euroepiska börserna som var stigande. Klockan 10.

Fler nyheter från IDG

IDG - 2 timmar sedan

Apple får stryk på Wall Street


När Nasdaq OMX-börsen öppnade på morgonen i dag lokal tid handlades AAPL för omkring 178 dollar, omkring 20 procent lägre än för tre veckor sedan..

IDG - 1 timme sedan

Shadow of the Tomb Raider på väg till Mac – släpps nästa år


Feral Interactive ska återigen sköta portningen av det senaste spelet i Tomb Raider-serien. Shadow of the Tomb Raider kommer till Mac nästa år..

IDG - 5 timmar sedan

Äntligen! Nu kan du säkra ditt Microsoft-konto med säkerhetsnyckel


Vill du slippa krångla med lösenord och bli säkrare på samma gång? Då är en säkerhetsnyckel något för dig. Nu kan du använda den till ditt Microsoft-konto..

IDG - 6 timmar sedan

Skadliga fejk-appar i Play Store kan ha lurat en halv miljon användare


Bakom en rad populära bilspel-appar i Google Play Store lurade adware..

IDG - 8 timmar sedan

Första Geekbench-resultaten: Så snabb är "nya" Macbook Pro


Macbook Pro får Vega-grafik – och med det lite bättre grafikprestanda..

IDG - 8 timmar sedan

Tesla tar hjälp av partner för att sälja begagnade bilar


Teslas växande verksamhet för begagnade bilar är en ny utmaning och kostnadspost för elbilstillverkaren. Men den kan också öppna för nya försäljningsmöjligheter..

IDG - 8 timmar sedan

Google Assistent nästlar sig in i IOS – lanserar Siri-genväg


Ett ”Hej Siri” kan ge dig Googles assistent istället..

IDG - 9 timmar sedan

Så osynliggörs kvinnor inom it-sektorn av grabbgänget


Ojämställdheten inom it-sektorn upprätthålls genom att män håller ihop i informella strukturer som osynliggör kvinnor. Så länge grabbgänget tillåts dominera kommer det inte att blir bättre, skriver Anna Tomasson..

IDG - 8 timmar sedan

Nasa undersöker säkerheten hos Spacex – eftersom Elon Musk rökte gräs


Teslas och Spacex vd gjorde bort sig i samband med en intervju..

IDG - 12 timmar sedan

Framtiden är självkörande – men hur ska alla bilar få plats?


Transporterna förändras – elektrifieras och automatiseras. Men hur ser den bästa vägen framåt mot hållbarhet ut? Att bara ersätta privatbilarna är inte en lösning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.