Expressen > Kultur

Thursday, 21 March, 02:44

Expressen - 10 jul 18 kl. 06:00

Så kan Europa knäcka nationalismenInvandringskritiska röster beskriver sina motdebattörer som känslostyrda "godhetsknarkare", men själva lyckas man regelbundet bortse från hårda fakta.Vi måste bestämma oss för om universella rättigheter ska gälla – inte tro att de klarar sig enbart på god vilja, skriver Hynek Pallas..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Europa, Hynek Pallas

Dela artikeln

2569 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: kan , Europa, knäcka, nationalismen
Nerikes Allehanda - 02 okt 15 kl. 05:15

Han är en skam för Europa!

Ungerns premiärminister Viktor Orban försöker ifrågasätter demokratin och hyllar den man som gjorde Ungern till Nazitysklands allierade. Det borde vara tillräckliga skäl för EU-länderna att ifrågasätta Ungerns ställning som medlemsland i EU.EU-kommissionens ordförande Jean Claude Juncker sade ”här kommer diktatorn” när Viktor Orban anlände till ett möte.

DN - 03 jul 18 kl. 12:47

”Europa har provat nationalismen förut, det gick väldigt dåligt”

Liberalernas partiledare Jan Björklund meddelar att partiet lägger om sin valkampanj och satsar stort på EU-frågan..

Kristianstadsbladet - 11 apr 11 kl. 08:44

Europa står för dörren - i?dag börjar forumet

Europa knackar på dörren till Hässleholm. I dag börjar Europaforum - och intresset är som vanligt stort.
För nionde gången arrangeras forumet, som växt från ett halvdagsseminarium till fyra fullspäckade dagar med föreläsare, paneldebatter och aktiviteter.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Feminister slår tillbaka mot SDU: "Vi förkastar nationalismen" "Ett bevis på att vi inte lärt oss någonting"

STOCKHOLM. I veckan publicerade Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, en omtalad och kritiserad film i svallvågorna efter EU-valet. Förbundsordföranden Gustav Kasselstrand och flera andra från SDU pratade om hur "Europa blöder" och hyllade nationalismen.

HBL - 16 apr 13 kl. 14:35

Nationalismen väcker oro

Den växande nationalismen med extremrörelser i släptåg bekymrar både statsminister Jyrki Katainen och finansminister Jutta Urpilainen.Statsminister Jyrki Katainen (Saml) är oroad. Den ekonomiska krisen har tvingat fram svåra beslut som väckt ilska och krav på att vända sig inåt när lösningen är att öppna sig.

GöteborgsPosten - 07 dec 16 kl. 17:18

Så kan en liberal politik besegra nationalismen

Det är inte ödesbestämt att populismen ska fortsätta skörda framgångar i Europa. Det visar om inte annat söndagens presidentval i Österrike. I kampen mot den nya nationalismen spelar de liberala partierna en mycket viktig roll, skriver Fredrick Federley (C) och Michael Arthursson (C)..

UNT - 12 sep 18 kl. 16:00

EU:s svar på nationalismen

Om nationalismen i Europa ska hejdas måste EU vässas, inte breddas..

BT - 21 maj 14 kl. 15:09

Förenkla för företagen i Europa

Nu är det dags för oss svenskar att känna oss som européer, som en del av Europa. Vi måste inse att det vi ser utanför fönstret, och faktiskt även innanför, är en del av vårt gemensamma Europa. Annars kan vi aldrig förstå nyttan med EU, och inte heller kunna påverka.

YLE - 25 aug 15 kl. 10:37

President Niinistö: Farans år pågår i Europa

President Sauli Niinistö lyfte i sitt tal på ambassadörsdagarna i Helsingfors upp det förändrade säkerhetspolitiska läget som råder i Europa och Finland. Enligt Niinistö genomlever Europa nya farans år just nu på grund av krisen i Ukraina, den spirande nationalismen på vissa håll, skuldkrisen i Grekland och det spända läget i Mellanöstern och Nordafrika. - Perioden av hoppfullhet efter det kalla krigets slut är över.

DN - 10 nov 18 kl. 12:12

100 år efter världskriget vill Macron ta ledarroll i Europa

På söndagen är det 100 år sedan slutet på första världskriget. Europa har inte lärt sig läxan, menar Frankrikes president Emmanuel Macron.  ”Freden är skör – och nationalismen växer”, varnar han inför söndagens minnesceremoni, där bland andra Donald Trump och Vladimir Putin deltar.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 14 timmar sedan

SVT-upprop: ”Slutkörda, rädda och manipulerade”

Ett stort antal medarbetare på SVT Kultur går nu ut i ett upprop för att kräva bättre arbetsvillkor.Babels programledare Jessika Gedin, stjärnproducenten Agnes-Lo Åkerlind och Kulturnyheternas Jenny Nordlander tillhör några av undertecknarna..

Expressen - Igår: 17:25

De härskna minerna efter en kritisk text skrämmer

De passionerade scenkonstrecensionerna är sällsynta. Hanna Nordenhök ger sig in i debatten om teaterkritiken..

Expressen - 20 timmar sedan

Han visar hur slaveriet är en del av USA:s själ

Ta-Nehisi Coates essäer om Barack Obamas uppgång och fall är omistliga.Valerie Kyeyune Backström har läst ”Vi hade makten i åtta år – en amerikansk tragedi”..

Expressen - Igår: 15:38

Därför ser vi katastroftänk som barnsligt och fegt

Är här och nu verkligen förenligt med katastroftänkets där och sen? Och fantiserar vi mer under strömavbrott?Veronika Gustafson summerar SVT:s ”Nedsläckt land” med en reflektion över ljusets effekt på tanken..

Expressen - Igår: 11:30

Konstsalong och lekrum på en gång

Klara Persson och Anders Holmer skapar öar man gärna vill besöka.Margareta Sörenson läser två nya profilerade bilderböcker..

Expressen - I förrgår: 17:14

I det ögonblicket blir offren trovärdiga

I ”Leaving Neverland” beskriver de båda männen en stark kärlek till sin förövare.Jonas Gardell om igenkänningen, mammornas svek och att ett utsatt barn aldrig kan få upprättelse..

Expressen - I förrgår: 13:06

Det ryska judehatet lever och frodas

I dagens Ryssland hävdas ofta att antisemitismen inte längre existerar i landet.Dmitri Plax spårar judehatets historia..

Expressen - I förrgår: 12:54

”Mimmi är en skruvad version av mig själv”

Det är inte bara på Expressen som den präktigaste ledarskribent kan förenas med det pajigast nättroll i hyllningen av SVT:s komediserie Dips. Satiren om svenska UD har blivit en rikstäckande jättesuccé.- Det var en mäktig utmaning att göra så mycket själv.

Expressen - I förrgår: 06:30

Vi har blivit besatta av poddkvinnornas misär

Hudlöshet är en kvinnas väg in i offentligheten, ju mer hon berättar om sig själv desto bättre.Zara Kjellner gör upp med våra krav på ständigt nya intimiteter i en tid då det privata blivit en vara..

Expressen - 17 mar 19 kl. 19:00

Burton gör melankolin till den inre världens teater

Robert Burtons ryktas ha begått självmord för att få sin dödsdag att passa den astrologiska förutsägelsen.Magnus Florin läser en melankoliker som tycktes njuta lyckligt av sin nedstämdhet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.