Expressen > Kultur

Tuesday, 11 December, 01:31

Expressen - 10 jul 18 kl. 06:00

Så kan Europa knäcka nationalismenInvandringskritiska röster beskriver sina motdebattörer som känslostyrda "godhetsknarkare", men själva lyckas man regelbundet bortse från hårda fakta.Vi måste bestämma oss för om universella rättigheter ska gälla – inte tro att de klarar sig enbart på god vilja, skriver Hynek Pallas..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Europa, Hynek Pallas

Dela artikeln

2569 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: kan , Europa, knäcka, nationalismen
Nerikes Allehanda - 02 okt 15 kl. 05:15

Han är en skam för Europa!

Ungerns premiärminister Viktor Orban försöker ifrågasätter demokratin och hyllar den man som gjorde Ungern till Nazitysklands allierade. Det borde vara tillräckliga skäl för EU-länderna att ifrågasätta Ungerns ställning som medlemsland i EU.EU-kommissionens ordförande Jean Claude Juncker sade ”här kommer diktatorn” när Viktor Orban anlände till ett möte.

DN - 03 jul 18 kl. 12:47

”Europa har provat nationalismen förut, det gick väldigt dåligt”

Liberalernas partiledare Jan Björklund meddelar att partiet lägger om sin valkampanj och satsar stort på EU-frågan..

Kristianstadsbladet - 11 apr 11 kl. 08:44

Europa står för dörren - i?dag börjar forumet

Europa knackar på dörren till Hässleholm. I dag börjar Europaforum - och intresset är som vanligt stort.
För nionde gången arrangeras forumet, som växt från ett halvdagsseminarium till fyra fullspäckade dagar med föreläsare, paneldebatter och aktiviteter.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Feminister slår tillbaka mot SDU: "Vi förkastar nationalismen" "Ett bevis på att vi inte lärt oss någonting"

STOCKHOLM. I veckan publicerade Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, en omtalad och kritiserad film i svallvågorna efter EU-valet. Förbundsordföranden Gustav Kasselstrand och flera andra från SDU pratade om hur "Europa blöder" och hyllade nationalismen.

HBL - 16 apr 13 kl. 14:35

Nationalismen väcker oro

Den växande nationalismen med extremrörelser i släptåg bekymrar både statsminister Jyrki Katainen och finansminister Jutta Urpilainen.Statsminister Jyrki Katainen (Saml) är oroad. Den ekonomiska krisen har tvingat fram svåra beslut som väckt ilska och krav på att vända sig inåt när lösningen är att öppna sig.

GöteborgsPosten - 07 dec 16 kl. 17:18

Så kan en liberal politik besegra nationalismen

Det är inte ödesbestämt att populismen ska fortsätta skörda framgångar i Europa. Det visar om inte annat söndagens presidentval i Österrike. I kampen mot den nya nationalismen spelar de liberala partierna en mycket viktig roll, skriver Fredrick Federley (C) och Michael Arthursson (C)..

UNT - 12 sep 18 kl. 16:00

EU:s svar på nationalismen

Om nationalismen i Europa ska hejdas måste EU vässas, inte breddas..

BT - 21 maj 14 kl. 15:09

Förenkla för företagen i Europa

Nu är det dags för oss svenskar att känna oss som européer, som en del av Europa. Vi måste inse att det vi ser utanför fönstret, och faktiskt även innanför, är en del av vårt gemensamma Europa. Annars kan vi aldrig förstå nyttan med EU, och inte heller kunna påverka.

YLE - 25 aug 15 kl. 10:37

President Niinistö: Farans år pågår i Europa

President Sauli Niinistö lyfte i sitt tal på ambassadörsdagarna i Helsingfors upp det förändrade säkerhetspolitiska läget som råder i Europa och Finland. Enligt Niinistö genomlever Europa nya farans år just nu på grund av krisen i Ukraina, den spirande nationalismen på vissa håll, skuldkrisen i Grekland och det spända läget i Mellanöstern och Nordafrika. - Perioden av hoppfullhet efter det kalla krigets slut är över.

DN - 10 nov 18 kl. 12:12

100 år efter världskriget vill Macron ta ledarroll i Europa

På söndagen är det 100 år sedan slutet på första världskriget. Europa har inte lärt sig läxan, menar Frankrikes president Emmanuel Macron.  ”Freden är skör – och nationalismen växer”, varnar han inför söndagens minnesceremoni, där bland andra Donald Trump och Vladimir Putin deltar.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 7 timmar sedan

Sara Danius tar i för allt vad tygen håller

Sara Danius klänning är the talk of the town.Gunilla Brodrej hyllar hennes klädval på Nobelfesten..

Expressen - 10 timmar sedan

Hon skriver fram livet genom ett galet flimmer

Poeten Iman Mohammed tar sig an flickor, mödrar, växter och kroppar.Sara Abdollahi ser henne göra något alldeles egenartat..

Expressen - 14 timmar sedan

Muminkopior i all oändlighet

Förlaget ger ut en Tove Jansson som är anpassad för de mindre barnen.Annina Rabe noterar att Mumintrollen har fallit offer för karaokekulturen..

Expressen - 19 timmar sedan

"Har ni fest eller?" – nu går en epok i graven

En ny bok visar hur Svenska Akademien på 1900-talet moderniserades från irrelevans till stjärnglans.Jens Liljestrand skriver på Nobeldagen om en epok i De Adertons historia som nu definitivt når sitt slut..

Expressen - 19 timmar sedan

Roligt och lärorikt om kapitalismen

Backa teater gör en pedagogisk föreställning om ekonomi.Hanna Johansson tycker att det funkar bra..

Expressen - Igår: 16:00

Klent motstånd när Timothy Snyders bok blir pjäs

Den amerikanska historikern Timothy Snyders bok "Om tyranni" har blivit teater.Hanna Johansson funderar på om hon reagerar "rätt"..

Expressen - Igår: 12:00

Låt de yngsta barnen slippa skärmarna i skolan

Regeringens extrema digitaliseringsplan drabbar våra skolbarn.Gunilla Brodrej reagerar på ett beslut som snart blir verklighet..

Expressen - Igår: 06:00

Hur är det att vara Katerina Janouch?

Katerina Janouch, en gång framgångsrik sexrådgivare och barnboksförfattare, är numera mest uppmärksammad för sitt samröre med högerextrema rörelser.Jens Liljestrand söker i en bilderbok efter den charmiga och hjärtevärmande röst som blev en del av hatets megafoner..

Expressen - I förrgår: 19:06

Ett samtal kräver att vi vågar blotta oss

Småbarnsförälderns alienation hamnar ofta i fokus, senast hos Madelaine Levy i SvD.Helena Granström påminner om att vårt samhälle tycks konstruerat för ensamhet..

Expressen - I förrgår: 15:24

Ring, Persbrandt, ring – ännu ett år har gått

Mikael Persbrandt har fått i uppdrag av SVT att läsa "Nyårsklockan" vid tolvslaget på nyårsafton.Ankan begår en omdiktning för att skåla in nådens år 2019..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.