Expressen > Kultur

Thursday, 19 July, 00:21

Expressen - 10 jul 18 kl. 06:00

Så kan Europa knäcka nationalismenInvandringskritiska röster beskriver sina motdebattörer som känslostyrda "godhetsknarkare", men själva lyckas man regelbundet bortse från hårda fakta.Vi måste bestämma oss för om universella rättigheter ska gälla – inte tro att de klarar sig enbart på god vilja, skriver Hynek Pallas..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Europa, Hynek Pallas

Dela artikeln

1864 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: kan , Europa, knäcka, nationalismen
Nerikes Allehanda - 02 okt 15 kl. 05:15

Han är en skam för Europa!

Ungerns premiärminister Viktor Orban försöker ifrågasätter demokratin och hyllar den man som gjorde Ungern till Nazitysklands allierade. Det borde vara tillräckliga skäl för EU-länderna att ifrågasätta Ungerns ställning som medlemsland i EU.EU-kommissionens ordförande Jean Claude Juncker sade ”här kommer diktatorn” när Viktor Orban anlände till ett möte.

DN - 03 jul 18 kl. 12:47

”Europa har provat nationalismen förut, det gick väldigt dåligt”

Liberalernas partiledare Jan Björklund meddelar att partiet lägger om sin valkampanj och satsar stort på EU-frågan..

Kristianstadsbladet - 11 apr 11 kl. 08:44

Europa står för dörren - i?dag börjar forumet

Europa knackar på dörren till Hässleholm. I dag börjar Europaforum - och intresset är som vanligt stort.
För nionde gången arrangeras forumet, som växt från ett halvdagsseminarium till fyra fullspäckade dagar med föreläsare, paneldebatter och aktiviteter.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Feminister slår tillbaka mot SDU: "Vi förkastar nationalismen" "Ett bevis på att vi inte lärt oss någonting"

STOCKHOLM. I veckan publicerade Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, en omtalad och kritiserad film i svallvågorna efter EU-valet. Förbundsordföranden Gustav Kasselstrand och flera andra från SDU pratade om hur "Europa blöder" och hyllade nationalismen.

HBL - 16 apr 13 kl. 14:35

Nationalismen väcker oro

Den växande nationalismen med extremrörelser i släptåg bekymrar både statsminister Jyrki Katainen och finansminister Jutta Urpilainen.Statsminister Jyrki Katainen (Saml) är oroad. Den ekonomiska krisen har tvingat fram svåra beslut som väckt ilska och krav på att vända sig inåt när lösningen är att öppna sig.

GöteborgsPosten - 07 dec 16 kl. 17:18

Så kan en liberal politik besegra nationalismen

Det är inte ödesbestämt att populismen ska fortsätta skörda framgångar i Europa. Det visar om inte annat söndagens presidentval i Österrike. I kampen mot den nya nationalismen spelar de liberala partierna en mycket viktig roll, skriver Fredrick Federley (C) och Michael Arthursson (C)..

BT - 21 maj 14 kl. 15:09

Förenkla för företagen i Europa

Nu är det dags för oss svenskar att känna oss som européer, som en del av Europa. Vi måste inse att det vi ser utanför fönstret, och faktiskt även innanför, är en del av vårt gemensamma Europa. Annars kan vi aldrig förstå nyttan med EU, och inte heller kunna påverka.

YLE - 25 aug 15 kl. 10:37

President Niinistö: Farans år pågår i Europa

President Sauli Niinistö lyfte i sitt tal på ambassadörsdagarna i Helsingfors upp det förändrade säkerhetspolitiska läget som råder i Europa och Finland. Enligt Niinistö genomlever Europa nya farans år just nu på grund av krisen i Ukraina, den spirande nationalismen på vissa håll, skuldkrisen i Grekland och det spända läget i Mellanöstern och Nordafrika. - Perioden av hoppfullhet efter det kalla krigets slut är över.

GT - 31 maj 14 kl. 08:00

Upproret mot SDU:s hatfilm till Europa

Ett hatiskt budskap som kallas för "krigsförklaring" av politiska meningsmotståndare i sociala medier. I Sverigedemokraternas ungdomsförbunds nya film säger man bland annat att de ska "försvara nationalismen" och att "Europa blöder". - Det är hårda ord, även för att vara SD.

YLE - 18 jun 15 kl. 09:00

Enkelbiljett till Europa - tjugofyra timmar mörker

Hur ska vi prata om människosmuggling? Vad kan vi göra åt problematiken runt det? Vem bär det yttersta ansvaret och hur ska vi få människor att reagera?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 timmar sedan

Det är vi själva som skapat brandkaoset

Kanske var det inte så smart att plantera och driva upp gran och tall för hela slanten tills hettan blev vår herre, skriver Sven Olov Karlsson. .

Expressen - 19 timmar sedan

Vampyropera på Läckö slott är en blodlös historia

Tio år har gått sedan "Twilight" satte tonårshjärtan i brand – först nu når vampyrhajpen de svenska operascenerna. Hanna Höglund ser en blodsugaropera som saknar bett..

Expressen - 19 timmar sedan

"Jag kände mig som att jag dog inför smärtan"

Expressen Kulturs podcast "60 minuter" avslutas med ett samtal mellan Eric Schüldt och författaren Helena Granström. Här berättar hon om att hitta sig själv i ett kargt fjällandskap – och hur en smärtsam förlossning satte henne i förbund med livet..

Expressen - Igår: 13:14

Får politiker titta på tv?

Borde politiker läsa böcker i stället för att kolla på HBO? Ann Heberleins kritik mot Annika Strandhäll (S) bygger på en vanlig missuppfattning om fiktionens kraft, menar Hanna Johansson..

Expressen - Igår: 06:00

Var slutar åsiktsförbuden, Morgan Johansson?

Ett förbud mot rasistiska partier hade fått Jimmie Åkesson arresterad vid varje valmöte då SD var så små att de kunde köras över. Så vad kan Åkesson själv göra med ett sådant förbud efter höstens val?Aron Lund skriver om desperata politiker i Expressens Kulturs nya serie om svensk demokrati efter valet..

Expressen - I förrgår: 15:08

Dags att vakna ur VM-dvalan, Löfven

När konstnärskollektivet Pussy Riot stormade planen vaknade en hel värld ur VM-dvalan. Det är dags att även Sveriges regering visar sitt stöd för demokratiska krafter i Ryssland, skriver Emil Arvidson. .

Expressen - I förrgår: 12:16

Gisslanopera utan tuggmotstånd

Norrmalmstorgsdramat 1973 har blivit opera i Vattnäs konsertlada. Lars Sjöberg ser en virtuost vacker föreställning, men saknar ångesten..

Expressen - I förrgår: 08:00

Om Nobelpriset inte säckar ihop - ge det till Tokarczuk

Om Nobelpriset inte helt säckar ihop borde polska Olga Tokarczuk vara en kandidat.Nina Lekander läser återutgivna noveller och försöker hänga med i trumslagen. .

Expressen - I förrgår: 07:00

Barn har rätt till sanningen – även den kontroversiella

Sanningen är kontroversiell, och i synnerhet om man låter barn exponeras för den.Kalle Lind läser Jakob Wegelius pikaresk från en svunnen tid för sina barn..

Expressen - I förrgår: 05:00

Estetiska ämnen är en förutsättning för framtiden

I juni röstade riksdagen igenom att estetiska ämnen inte kommer att vara obligatoriska på gymnasiet. Karina Ericsson Wärn, rektor för Beckmans Designhögskola, skriver om estetikens värde i vardagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.