Expressen > Kultur

Tuesday, 25 September, 11:17

Expressen - 10 jul 18 kl. 06:00

Så kan Europa knäcka nationalismenInvandringskritiska röster beskriver sina motdebattörer som känslostyrda "godhetsknarkare", men själva lyckas man regelbundet bortse från hårda fakta.Vi måste bestämma oss för om universella rättigheter ska gälla – inte tro att de klarar sig enbart på god vilja, skriver Hynek Pallas..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Europa, Hynek Pallas

Dela artikeln

2568 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: kan , Europa, knäcka, nationalismen
Nerikes Allehanda - 02 okt 15 kl. 05:15

Han är en skam för Europa!

Ungerns premiärminister Viktor Orban försöker ifrågasätter demokratin och hyllar den man som gjorde Ungern till Nazitysklands allierade. Det borde vara tillräckliga skäl för EU-länderna att ifrågasätta Ungerns ställning som medlemsland i EU.EU-kommissionens ordförande Jean Claude Juncker sade ”här kommer diktatorn” när Viktor Orban anlände till ett möte.

DN - 03 jul 18 kl. 12:47

”Europa har provat nationalismen förut, det gick väldigt dåligt”

Liberalernas partiledare Jan Björklund meddelar att partiet lägger om sin valkampanj och satsar stort på EU-frågan..

Kristianstadsbladet - 11 apr 11 kl. 08:44

Europa står för dörren - i?dag börjar forumet

Europa knackar på dörren till Hässleholm. I dag börjar Europaforum - och intresset är som vanligt stort.
För nionde gången arrangeras forumet, som växt från ett halvdagsseminarium till fyra fullspäckade dagar med föreläsare, paneldebatter och aktiviteter.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Feminister slår tillbaka mot SDU: "Vi förkastar nationalismen" "Ett bevis på att vi inte lärt oss någonting"

STOCKHOLM. I veckan publicerade Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, en omtalad och kritiserad film i svallvågorna efter EU-valet. Förbundsordföranden Gustav Kasselstrand och flera andra från SDU pratade om hur "Europa blöder" och hyllade nationalismen.

HBL - 16 apr 13 kl. 14:35

Nationalismen väcker oro

Den växande nationalismen med extremrörelser i släptåg bekymrar både statsminister Jyrki Katainen och finansminister Jutta Urpilainen.Statsminister Jyrki Katainen (Saml) är oroad. Den ekonomiska krisen har tvingat fram svåra beslut som väckt ilska och krav på att vända sig inåt när lösningen är att öppna sig.

GöteborgsPosten - 07 dec 16 kl. 17:18

Så kan en liberal politik besegra nationalismen

Det är inte ödesbestämt att populismen ska fortsätta skörda framgångar i Europa. Det visar om inte annat söndagens presidentval i Österrike. I kampen mot den nya nationalismen spelar de liberala partierna en mycket viktig roll, skriver Fredrick Federley (C) och Michael Arthursson (C)..

UNT - 12 sep 18 kl. 16:00

EU:s svar på nationalismen

Om nationalismen i Europa ska hejdas måste EU vässas, inte breddas..

BT - 21 maj 14 kl. 15:09

Förenkla för företagen i Europa

Nu är det dags för oss svenskar att känna oss som européer, som en del av Europa. Vi måste inse att det vi ser utanför fönstret, och faktiskt även innanför, är en del av vårt gemensamma Europa. Annars kan vi aldrig förstå nyttan med EU, och inte heller kunna påverka.

YLE - 25 aug 15 kl. 10:37

President Niinistö: Farans år pågår i Europa

President Sauli Niinistö lyfte i sitt tal på ambassadörsdagarna i Helsingfors upp det förändrade säkerhetspolitiska läget som råder i Europa och Finland. Enligt Niinistö genomlever Europa nya farans år just nu på grund av krisen i Ukraina, den spirande nationalismen på vissa håll, skuldkrisen i Grekland och det spända läget i Mellanöstern och Nordafrika. - Perioden av hoppfullhet efter det kalla krigets slut är över.

GT - 31 maj 14 kl. 08:00

Upproret mot SDU:s hatfilm till Europa

Ett hatiskt budskap som kallas för "krigsförklaring" av politiska meningsmotståndare i sociala medier. I Sverigedemokraternas ungdomsförbunds nya film säger man bland annat att de ska "försvara nationalismen" och att "Europa blöder". - Det är hårda ord, även för att vara SD.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

"Programmet speglar Bokmässans mångfald"

Jonas Gardell, Liv Strömquist, Alexandra Pascalidou, Jonas Hassen Khemiri, Johannes Anyuru, ärkebiskopen Antje Jackelén och Leif GW Persson – dem och många fler möter du i Expressens monter på årets Bokmässa i Göteborg.– Godbitarna från mässan kan man också se i Expressen TV, säger Karin Olsson, kulturchef på Expressen..

Expressen - 3 timmar sedan

Ruskigt välspelat om när västerlandet islamiseras

Michel Houellebecqs roman "Underkastelsen" handlar om islamiseringen av Frankrike.Jens Liljestrand ser en utmärkt enmansföreställning på Stockholms stadsteater..

Expressen - 4 timmar sedan

Berättelser från den litterära ljugarbänken

I Fredrik Sjöbergs nya bok möter skrönan essän.Nils Forsberg hänger med och kommer ut på andra sidan..

Expressen - 23 timmar sedan

Expressens program på Bokmässan – välkomna!

Jonas Hassen Khemiri och ärkebiskopen, Alexandra Pascalidou och Leif GW Persson, Jojo Moyes och Måns Zelmerlöw – alla kommer de till Expressens monter F01:39 på Bokmässan 2018!.

Expressen - Igår: 07:00

"Jag har också skrattat åt barnboksförfattarna"

På torsdag börjar Bok- och biblioteksmässan i Göteborg.Författaren Katarina Kieri skriver om föraktet för barnboksförfattarna..

Expressen - Igår: 06:00

En miljon muslimer sitter i läger i Kina

Kina har kastat in upp emot en miljon människor med muslimsk tillhörighet i  omskolningsläger.
Jojje Olsson skriver om en etnisk rensning som måste uppmärksammas och fördömas. .

Expressen - Igår: 16:10

Publikkontakten böljar i Riksteaterns bollhav

Roland Schimmelpfennig diskuterar existentialistiska frågor genom ett datorspel.Maria Edström hyllar kultdramatikerns första barnpjäs på Riksteatern..

Expressen - I förrgår: 06:49

Public service fruktar en dansk skalle

Som skåning är jag uppvuxen med inte bara svensk public service, utan också dansk. .

Expressen - I förrgår: 06:30

Hon var den första att måla sig naken

I sin nya bok skildrar Marie Darrieussecq den tyska modernistismens moder, Paula Modersohn-Becker. Ulrika Knutson roas av en satirisk författare i högform..

Expressen - I förrgår: 06:10

På djävulsmyren fann de sitt uttryck

Okänd under sin livstid och nu betraktad som en av Tysklands främsta konstnärer. Therese Bohman blir sorgsen av utställningen om Paula Modersohn-Becker och Worspswedekollektivet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.