Expressen > Kultur

Thursday, 19 July, 00:20

Expressen - 09 jul 18 kl. 11:38

Sinnligt om belägringens villkor i palestinska romanerDen palestinska författaren Adania Shibli skriver om att befinna sig i våldets skugga. Hanna Nordenhök läser två romaner som är seende, hörande och kännande..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Adania Shibli, Nordenhök

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sinnligtom , belägringens, villkori , palestinska, romaner
Kristianstadsbladet - 05 mar 14 kl. 13:27

Belägring del av Assads strategi


Syriska regeringsstyrkor använder sig av belägring och svält av civila som en del av sin militära strategi. Det slår en ny FN-rapport fast. "Regeringen utnyttjar de grundläggande mänskliga behoven av vatten, mat, skydd och sjukvård i sin militära strategi" skriver den oberoende FN-kommissionen om övergrepp i Syrien.

BT - 05 mar 14 kl. 13:27

Belägring del av Assads strategi

Syriska regeringsstyrkor använder sig av belägring och svält av civila som en del av sin militära strategi. Det slår en ny FN-rapport fast. "Regeringen utnyttjar de grundläggande mänskliga behoven av vatten, mat, skydd och sjukvård i sin militära strategi" skriver den oberoende FN-kommissionen om övergrepp i Syrien.

YLE - 16 mar 13 kl. 05:18

EU ger Cypern stöd - skatt på bankdepositioner ett villkor

Euroländernas finansministrar har enats om ett stödpaket till Cypern efter att ha förhandlat hela natten. Stödet gäller främst banksektorn. Ministrarna beslöt att tillsammans med Internationella valutafonden IMF ge Cypern ett räddningspaket på högst 10 miljarder euro.

Kristianstadsbladet - 28 jun 13 kl. 13:45

"Snowdens villkor för att återvända"

Edward Snowdens pappa skriver i ett brev till USA:s justitiedepartement att han är ganska säker på att IT-teknikern kommer att återvända om vissa villkor uppfylls: att han inte fängslas före rättegången, att han kan välja plats för rättegången och att han inte beläggs med yppandeförbud.
Pappan säger att han för sin del är orolig för att sonen blir manipulerad av andra, såsom Wikileaks, uppger tv-kanalen NCB enligt Reuters.Venezuelas president Nicolás Maduro återupprepade i dag sitt erbjudande om asyl till Edward Snowden, som han prisar som en modig ung man.

Sydsvenskan - 12 nov 13 kl. 06:30

Oppositionen ställer villkor för fredsmöte

Syriska nationella koalitionen (SNC) har beslutat att delta i internationella samtal i Genève, men på en rad villkor.SNC kräver att hjälporganisationer får tillträde till ”belägrade områden”, att politiska fångar ska friges och att president Bashar al-Assad lämnar sin post, sade paraplyorganisationen efter möten i Istanbul i helgen.En kommitté från SNC har fått i uppdrag att fortsätta diskussionerna med rebeller inne i och utanför Syrien som är emot fredssamtal.

YLE - 03 nov 16 kl. 23:01

Svenska kulturfonden belönar uppsagd kulturredaktör

Svenska kulturfonden belönar igen regionala kultur- och utbildningsinsater i samband med Svenska dagen. Kulturredaktören Camilla Lindberg i Ekenäs tilldelas 5 000 euro för att hon som kulturredaktör vid tidningen Västra Nyland sedan år 2005 fört fram kulturfrågor genom olika kanaler även långt utanför sitt uppdrag. Enligt prismotiveringen har hon genom sina sakkunniga analyser bidragit till en mångsidigare kulturdebatt och bredden i hennes kunskap är värd en eloge.

Nyan - 06 feb 17 kl. 10:19

Kronholm belönas med 10 000 euro

Svenska litteratursällskapet i Finland belönar Jan Kronholm från Jomala med ett pris på 10 000 euro.

Kronholm får priset för sin bok ”En sjöresa till Ostindien”.
Ett pris om 10 000 euro ur Ingrid, Margit och Henrik Höijers donationsfond tillfaller Nya Ålands tidigare kulturredaktör, politices magister Jan Kronholm för verket ”En sjöresa till Ostindien.

Fria Tidningen - 10 jan 14 kl. 13:44

Palestinier i Malmö fasar över belägring

Inrikes ”Det är fullständigt fruktansvärt”. Orden är Chris Gunness, presstalesman för FN-organet UNRWA och beskriver situationen inne i det palestinska flyktinglägret Yarmouk i Damaskus. Nu förbereds solidaritetsaktioner över hela världen.

Nya Wermlands Tidningen - 12 mar 13 kl. 19:44

Belönad för kampanj för mjölkbönderna

24-åriga Elisabeth Bäckström är mjölkbonde i Åmål. Sedan i somras driver hon en kampanj för att mjölkbönderna ska få bättre villkor. På tisdagen fick hon Lantmännen i Värmlands stipendium som tack för sina insatser..

SR - 19 aug 13 kl. 13:55

Oeniga om hur villkor påverkar flygsäkerhet

Sämre anställningstrygghet kan göra att piloter inte anmäler brister i säkerheten lika gärna som fast anställda piloter, varnar pilotfacket Svensk Pilotförening.Men på Transportstyrelsen, den myndighet som har ansvar för flygsäkerheten, har man inga belägg för att det ligger till på det viset..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 timmar sedan

Det är vi själva som skapat brandkaoset

Kanske var det inte så smart att plantera och driva upp gran och tall för hela slanten tills hettan blev vår herre, skriver Sven Olov Karlsson. .

Expressen - 19 timmar sedan

Vampyropera på Läckö slott är en blodlös historia

Tio år har gått sedan "Twilight" satte tonårshjärtan i brand – först nu når vampyrhajpen de svenska operascenerna. Hanna Höglund ser en blodsugaropera som saknar bett..

Expressen - 19 timmar sedan

"Jag kände mig som att jag dog inför smärtan"

Expressen Kulturs podcast "60 minuter" avslutas med ett samtal mellan Eric Schüldt och författaren Helena Granström. Här berättar hon om att hitta sig själv i ett kargt fjällandskap – och hur en smärtsam förlossning satte henne i förbund med livet..

Expressen - Igår: 13:14

Får politiker titta på tv?

Borde politiker läsa böcker i stället för att kolla på HBO? Ann Heberleins kritik mot Annika Strandhäll (S) bygger på en vanlig missuppfattning om fiktionens kraft, menar Hanna Johansson..

Expressen - Igår: 06:00

Var slutar åsiktsförbuden, Morgan Johansson?

Ett förbud mot rasistiska partier hade fått Jimmie Åkesson arresterad vid varje valmöte då SD var så små att de kunde köras över. Så vad kan Åkesson själv göra med ett sådant förbud efter höstens val?Aron Lund skriver om desperata politiker i Expressens Kulturs nya serie om svensk demokrati efter valet..

Expressen - I förrgår: 15:08

Dags att vakna ur VM-dvalan, Löfven

När konstnärskollektivet Pussy Riot stormade planen vaknade en hel värld ur VM-dvalan. Det är dags att även Sveriges regering visar sitt stöd för demokratiska krafter i Ryssland, skriver Emil Arvidson. .

Expressen - I förrgår: 12:16

Gisslanopera utan tuggmotstånd

Norrmalmstorgsdramat 1973 har blivit opera i Vattnäs konsertlada. Lars Sjöberg ser en virtuost vacker föreställning, men saknar ångesten..

Expressen - I förrgår: 08:00

Om Nobelpriset inte säckar ihop - ge det till Tokarczuk

Om Nobelpriset inte helt säckar ihop borde polska Olga Tokarczuk vara en kandidat.Nina Lekander läser återutgivna noveller och försöker hänga med i trumslagen. .

Expressen - I förrgår: 07:00

Barn har rätt till sanningen – även den kontroversiella

Sanningen är kontroversiell, och i synnerhet om man låter barn exponeras för den.Kalle Lind läser Jakob Wegelius pikaresk från en svunnen tid för sina barn..

Expressen - I förrgår: 05:00

Estetiska ämnen är en förutsättning för framtiden

I juni röstade riksdagen igenom att estetiska ämnen inte kommer att vara obligatoriska på gymnasiet. Karina Ericsson Wärn, rektor för Beckmans Designhögskola, skriver om estetikens värde i vardagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.