Expressen > Kultur

Tuesday, 11 December, 01:22

Expressen - 09 jul 18 kl. 11:38

Sinnligt om belägringens villkor i palestinska romanerDen palestinska författaren Adania Shibli skriver om att befinna sig i våldets skugga. Hanna Nordenhök läser två romaner som är seende, hörande och kännande..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Adania Shibli, Nordenhök

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sinnligtom , belägringens, villkori , palestinska, romaner
Cornucopia - 29 jul 18 kl. 19:11

Söndagsenkät: Hur hög belåningsgrad har du på din bostad?

Dags för en söndagsenkät igen. Kanske en koll på läsarnas belåningsgrad på bostaden, vilket kan indikera hur många som blir inlåsta i bostaden om priset faller.Lite bostäder på Gottskär, Onsalahalvön, Kungsbacka.

Kristianstadsbladet - 05 mar 14 kl. 13:27

Belägring del av Assads strategi


Syriska regeringsstyrkor använder sig av belägring och svält av civila som en del av sin militära strategi. Det slår en ny FN-rapport fast. "Regeringen utnyttjar de grundläggande mänskliga behoven av vatten, mat, skydd och sjukvård i sin militära strategi" skriver den oberoende FN-kommissionen om övergrepp i Syrien.

BT - 05 mar 14 kl. 13:27

Belägring del av Assads strategi

Syriska regeringsstyrkor använder sig av belägring och svält av civila som en del av sin militära strategi. Det slår en ny FN-rapport fast. "Regeringen utnyttjar de grundläggande mänskliga behoven av vatten, mat, skydd och sjukvård i sin militära strategi" skriver den oberoende FN-kommissionen om övergrepp i Syrien.

YLE - 16 mar 13 kl. 05:18

EU ger Cypern stöd - skatt på bankdepositioner ett villkor

Euroländernas finansministrar har enats om ett stödpaket till Cypern efter att ha förhandlat hela natten. Stödet gäller främst banksektorn. Ministrarna beslöt att tillsammans med Internationella valutafonden IMF ge Cypern ett räddningspaket på högst 10 miljarder euro.

Kristianstadsbladet - 28 jun 13 kl. 13:45

"Snowdens villkor för att återvända"

Edward Snowdens pappa skriver i ett brev till USA:s justitiedepartement att han är ganska säker på att IT-teknikern kommer att återvända om vissa villkor uppfylls: att han inte fängslas före rättegången, att han kan välja plats för rättegången och att han inte beläggs med yppandeförbud.
Pappan säger att han för sin del är orolig för att sonen blir manipulerad av andra, såsom Wikileaks, uppger tv-kanalen NCB enligt Reuters.Venezuelas president Nicolás Maduro återupprepade i dag sitt erbjudande om asyl till Edward Snowden, som han prisar som en modig ung man.

Sydsvenskan - 12 nov 13 kl. 06:30

Oppositionen ställer villkor för fredsmöte

Syriska nationella koalitionen (SNC) har beslutat att delta i internationella samtal i Genève, men på en rad villkor.SNC kräver att hjälporganisationer får tillträde till ”belägrade områden”, att politiska fångar ska friges och att president Bashar al-Assad lämnar sin post, sade paraplyorganisationen efter möten i Istanbul i helgen.En kommitté från SNC har fått i uppdrag att fortsätta diskussionerna med rebeller inne i och utanför Syrien som är emot fredssamtal.

YLE - 03 nov 16 kl. 23:01

Svenska kulturfonden belönar uppsagd kulturredaktör

Svenska kulturfonden belönar igen regionala kultur- och utbildningsinsater i samband med Svenska dagen. Kulturredaktören Camilla Lindberg i Ekenäs tilldelas 5 000 euro för att hon som kulturredaktör vid tidningen Västra Nyland sedan år 2005 fört fram kulturfrågor genom olika kanaler även långt utanför sitt uppdrag. Enligt prismotiveringen har hon genom sina sakkunniga analyser bidragit till en mångsidigare kulturdebatt och bredden i hennes kunskap är värd en eloge.

Nyan - 06 feb 17 kl. 10:19

Kronholm belönas med 10 000 euro

Svenska litteratursällskapet i Finland belönar Jan Kronholm från Jomala med ett pris på 10 000 euro.

Kronholm får priset för sin bok ”En sjöresa till Ostindien”.
Ett pris om 10 000 euro ur Ingrid, Margit och Henrik Höijers donationsfond tillfaller Nya Ålands tidigare kulturredaktör, politices magister Jan Kronholm för verket ”En sjöresa till Ostindien.

Fria Tidningen - 10 jan 14 kl. 13:44

Palestinier i Malmö fasar över belägring

Inrikes ”Det är fullständigt fruktansvärt”. Orden är Chris Gunness, presstalesman för FN-organet UNRWA och beskriver situationen inne i det palestinska flyktinglägret Yarmouk i Damaskus. Nu förbereds solidaritetsaktioner över hela världen.

Nya Wermlands Tidningen - 12 mar 13 kl. 19:44

Belönad för kampanj för mjölkbönderna

24-åriga Elisabeth Bäckström är mjölkbonde i Åmål. Sedan i somras driver hon en kampanj för att mjölkbönderna ska få bättre villkor. På tisdagen fick hon Lantmännen i Värmlands stipendium som tack för sina insatser..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 6 timmar sedan

Sara Danius tar i för allt vad tygen håller

Sara Danius klänning är the talk of the town.Gunilla Brodrej hyllar hennes klädval på Nobelfesten..

Expressen - 10 timmar sedan

Hon skriver fram livet genom ett galet flimmer

Poeten Iman Mohammed tar sig an flickor, mödrar, växter och kroppar.Sara Abdollahi ser henne göra något alldeles egenartat..

Expressen - 13 timmar sedan

Muminkopior i all oändlighet

Förlaget ger ut en Tove Jansson som är anpassad för de mindre barnen.Annina Rabe noterar att Mumintrollen har fallit offer för karaokekulturen..

Expressen - 19 timmar sedan

"Har ni fest eller?" – nu går en epok i graven

En ny bok visar hur Svenska Akademien på 1900-talet moderniserades från irrelevans till stjärnglans.Jens Liljestrand skriver på Nobeldagen om en epok i De Adertons historia som nu definitivt når sitt slut..

Expressen - 19 timmar sedan

Roligt och lärorikt om kapitalismen

Backa teater gör en pedagogisk föreställning om ekonomi.Hanna Johansson tycker att det funkar bra..

Expressen - Igår: 16:00

Klent motstånd när Timothy Snyders bok blir pjäs

Den amerikanska historikern Timothy Snyders bok "Om tyranni" har blivit teater.Hanna Johansson funderar på om hon reagerar "rätt"..

Expressen - Igår: 12:00

Låt de yngsta barnen slippa skärmarna i skolan

Regeringens extrema digitaliseringsplan drabbar våra skolbarn.Gunilla Brodrej reagerar på ett beslut som snart blir verklighet..

Expressen - Igår: 06:00

Hur är det att vara Katerina Janouch?

Katerina Janouch, en gång framgångsrik sexrådgivare och barnboksförfattare, är numera mest uppmärksammad för sitt samröre med högerextrema rörelser.Jens Liljestrand söker i en bilderbok efter den charmiga och hjärtevärmande röst som blev en del av hatets megafoner..

Expressen - I förrgår: 19:06

Ett samtal kräver att vi vågar blotta oss

Småbarnsförälderns alienation hamnar ofta i fokus, senast hos Madelaine Levy i SvD.Helena Granström påminner om att vårt samhälle tycks konstruerat för ensamhet..

Expressen - I förrgår: 15:24

Ring, Persbrandt, ring – ännu ett år har gått

Mikael Persbrandt har fått i uppdrag av SVT att läsa "Nyårsklockan" vid tolvslaget på nyårsafton.Ankan begår en omdiktning för att skåla in nådens år 2019..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.