Expressen > Kultur

Tuesday, 11 December, 01:04

Expressen - 09 jul 18 kl. 09:14

Vi upprepar sveket som banade väg för Hitler1938 visste man inte att över en halv miljon judar hotades av förintelse. I dag vet vi inte vad som ska hända med 68 miljoner flyktingar utanför Europa.Men det anses fortfarande viktigare att hålla ihop en regering än att rädda människor, skriver Svante Weyler..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Hitler, Europa, Svante Weyler

Dela artikeln

1235 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi upprepar, sveketsom , banade, vägför , Hitler
Sydsvenskan - 22 dec 11 kl. 08:36

Sveket får sista ordet

Foto: Jack English
"Häpnadsväckande vanlig". Beskrivningen, som hämtats från inledningen till John Le Carrés allra första roman "Call for the Dead" från 1961, gäller George Smiley, medelålders spionchef i den brittiska underrättelsetjänsten och, ska det visa sig efter ett tiotal lyckade romaner, en av litteraturhistoriens mest ovanliga hjältar.
Smiley känns igen på den satta fysiken och de illasittande men dyra kläderna som hänger på hans knubbiga kropp ?

Nyheter 24 - 27 sep 11 kl. 10:44

SD-toppen nekar till Petzällpåhopp: "Sveket är totalt - lycka till ditt kräk"


SD-ledningen vägrar kommentera Facebookattacken mot William Petzäll men internt uppmanas medlemmarna att besinna sig. STOCKHOLM. Sverigedemokraternas politiske samordnare - Christoffer Dulny - gick på måndagen till hårt angrepp mot William Petzäll efter det uppmärksammade avhoppet.

Sydsvenskan - 20 dec 12 kl. 06:30

Sveket.Vad hände med intresset för utnyttjade kvinnors historieskrivning?

När Eva Bengtsson såg filmen ?Call Girl? fick hon kämpa med att hålla tårarna tillbaka.

Sydsvenskan - 21 jan 13 kl. 06:30

Det totala sveket

Är det möjligt i Sverige att polisen struntar i att förhöra två män som är misstänkta för att ha köpt sex av barn? Är det möjligt att en överläkare vägrar låta en våldtagen kvinna få tala med en kvinnlig psykolog utan hänvisar henne till att prata med en manlig skötare i stället?Svaret är brutalt: ja.

Expressen - 05 feb 14 kl. 22:54

Vann "Paradise hotel" - förklarar nu sveket

Trots löftet lämnade Jesper "Jeppe" Johansson Aina Lesse utan en krona i "Paradise hotel". – Skulle jag ha gjort samma sak mot honom som han gjorde mot mig så skulle jag inte ha kunnat leva med det, säger Aina. Nu förklarar Jeppe sveket - han var rädd att hon skulle svika först..

Expressen - 06 feb 14 kl. 05:36

Jeppes jubel i natt efter falska sveket

Här jublar "Jeppe" på "Paradise hotel"-festen i natt. Men efter sveket mot Aina i finalen fanns hatet mot honom hela tiden närvarande när segern skulle firas - och på Twitter och Instagram blev reaktionerna kraftiga. - Han kan ta sina pengar och köra upp i arslet, säger Paulina "Paow" Danielsson, 20, som i natt blev utslängd från deltagarnas finalfest..

Expressen - 28 apr 14 kl. 21:55

Kolgjini: "Det största sveket i modern tid"

Skånska travsällskapet har beslutat att förlänga Jägersros samarbete med galoppen till 2039. Ett beslut som upprör hemmatränaren Lutfi Kolgjini enormt. – Det är det största sveket mot nästa generations travsport i modern tid, säger Kolgjini till SportExpressen.

Dalarnas tidningar - 27 okt 14 kl. 06:00

"Varför rasar inte alla svenskar över det sveket?"

1. Sveket mot idrotts-Sverige.

ÖstersundsPosten - 27 okt 14 kl. 06:00

"Varför rasar inte alla svenskar över det sveket?"

1. Sveket mot idrotts-Sverige.

DalaDemokraten - 27 okt 14 kl. 06:00

"Varför rasar inte alla svenskar över det sveket?"

1. Sveket mot idrotts-Sverige.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 6 timmar sedan

Sara Danius tar i för allt vad tygen håller

Sara Danius klänning är the talk of the town.Gunilla Brodrej hyllar hennes klädval på Nobelfesten..

Expressen - 10 timmar sedan

Hon skriver fram livet genom ett galet flimmer

Poeten Iman Mohammed tar sig an flickor, mödrar, växter och kroppar.Sara Abdollahi ser henne göra något alldeles egenartat..

Expressen - 13 timmar sedan

Muminkopior i all oändlighet

Förlaget ger ut en Tove Jansson som är anpassad för de mindre barnen.Annina Rabe noterar att Mumintrollen har fallit offer för karaokekulturen..

Expressen - 19 timmar sedan

"Har ni fest eller?" – nu går en epok i graven

En ny bok visar hur Svenska Akademien på 1900-talet moderniserades från irrelevans till stjärnglans.Jens Liljestrand skriver på Nobeldagen om en epok i De Adertons historia som nu definitivt når sitt slut..

Expressen - 19 timmar sedan

Roligt och lärorikt om kapitalismen

Backa teater gör en pedagogisk föreställning om ekonomi.Hanna Johansson tycker att det funkar bra..

Expressen - Igår: 16:00

Klent motstånd när Timothy Snyders bok blir pjäs

Den amerikanska historikern Timothy Snyders bok "Om tyranni" har blivit teater.Hanna Johansson funderar på om hon reagerar "rätt"..

Expressen - Igår: 12:00

Låt de yngsta barnen slippa skärmarna i skolan

Regeringens extrema digitaliseringsplan drabbar våra skolbarn.Gunilla Brodrej reagerar på ett beslut som snart blir verklighet..

Expressen - Igår: 06:00

Hur är det att vara Katerina Janouch?

Katerina Janouch, en gång framgångsrik sexrådgivare och barnboksförfattare, är numera mest uppmärksammad för sitt samröre med högerextrema rörelser.Jens Liljestrand söker i en bilderbok efter den charmiga och hjärtevärmande röst som blev en del av hatets megafoner..

Expressen - I förrgår: 19:06

Ett samtal kräver att vi vågar blotta oss

Småbarnsförälderns alienation hamnar ofta i fokus, senast hos Madelaine Levy i SvD.Helena Granström påminner om att vårt samhälle tycks konstruerat för ensamhet..

Expressen - I förrgår: 15:24

Ring, Persbrandt, ring – ännu ett år har gått

Mikael Persbrandt har fått i uppdrag av SVT att läsa "Nyårsklockan" vid tolvslaget på nyårsafton.Ankan begår en omdiktning för att skåla in nådens år 2019..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.