Expressen > Kultur

Thursday, 21 March, 02:22

Expressen - 09 jul 18 kl. 09:14

Vi upprepar sveket som banade väg för Hitler1938 visste man inte att över en halv miljon judar hotades av förintelse. I dag vet vi inte vad som ska hända med 68 miljoner flyktingar utanför Europa.Men det anses fortfarande viktigare att hålla ihop en regering än att rädda människor, skriver Svante Weyler..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Hitler, Europa, Svante Weyler

Dela artikeln

1235 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi upprepar, sveketsom , banade, vägför , Hitler
Sydsvenskan - 22 dec 11 kl. 08:36

Sveket får sista ordet

Foto: Jack English
"Häpnadsväckande vanlig". Beskrivningen, som hämtats från inledningen till John Le Carrés allra första roman "Call for the Dead" från 1961, gäller George Smiley, medelålders spionchef i den brittiska underrättelsetjänsten och, ska det visa sig efter ett tiotal lyckade romaner, en av litteraturhistoriens mest ovanliga hjältar.
Smiley känns igen på den satta fysiken och de illasittande men dyra kläderna som hänger på hans knubbiga kropp ?

Nyheter 24 - 27 sep 11 kl. 10:44

SD-toppen nekar till Petzällpåhopp: "Sveket är totalt - lycka till ditt kräk"


SD-ledningen vägrar kommentera Facebookattacken mot William Petzäll men internt uppmanas medlemmarna att besinna sig. STOCKHOLM. Sverigedemokraternas politiske samordnare - Christoffer Dulny - gick på måndagen till hårt angrepp mot William Petzäll efter det uppmärksammade avhoppet.

Sydsvenskan - 20 dec 12 kl. 06:30

Sveket.Vad hände med intresset för utnyttjade kvinnors historieskrivning?

När Eva Bengtsson såg filmen ?Call Girl? fick hon kämpa med att hålla tårarna tillbaka.

Sydsvenskan - 21 jan 13 kl. 06:30

Det totala sveket

Är det möjligt i Sverige att polisen struntar i att förhöra två män som är misstänkta för att ha köpt sex av barn? Är det möjligt att en överläkare vägrar låta en våldtagen kvinna få tala med en kvinnlig psykolog utan hänvisar henne till att prata med en manlig skötare i stället?Svaret är brutalt: ja.

Expressen - 05 feb 14 kl. 22:54

Vann "Paradise hotel" - förklarar nu sveket

Trots löftet lämnade Jesper "Jeppe" Johansson Aina Lesse utan en krona i "Paradise hotel". – Skulle jag ha gjort samma sak mot honom som han gjorde mot mig så skulle jag inte ha kunnat leva med det, säger Aina. Nu förklarar Jeppe sveket - han var rädd att hon skulle svika först..

Expressen - 06 feb 14 kl. 05:36

Jeppes jubel i natt efter falska sveket

Här jublar "Jeppe" på "Paradise hotel"-festen i natt. Men efter sveket mot Aina i finalen fanns hatet mot honom hela tiden närvarande när segern skulle firas - och på Twitter och Instagram blev reaktionerna kraftiga. - Han kan ta sina pengar och köra upp i arslet, säger Paulina "Paow" Danielsson, 20, som i natt blev utslängd från deltagarnas finalfest..

Expressen - 28 apr 14 kl. 21:55

Kolgjini: "Det största sveket i modern tid"

Skånska travsällskapet har beslutat att förlänga Jägersros samarbete med galoppen till 2039. Ett beslut som upprör hemmatränaren Lutfi Kolgjini enormt. – Det är det största sveket mot nästa generations travsport i modern tid, säger Kolgjini till SportExpressen.

Dalarnas tidningar - 27 okt 14 kl. 06:00

"Varför rasar inte alla svenskar över det sveket?"

1. Sveket mot idrotts-Sverige.

ÖstersundsPosten - 27 okt 14 kl. 06:00

"Varför rasar inte alla svenskar över det sveket?"

1. Sveket mot idrotts-Sverige.

DalaDemokraten - 27 okt 14 kl. 06:00

"Varför rasar inte alla svenskar över det sveket?"

1. Sveket mot idrotts-Sverige.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 13 timmar sedan

SVT-upprop: ”Slutkörda, rädda och manipulerade”

Ett stort antal medarbetare på SVT Kultur går nu ut i ett upprop för att kräva bättre arbetsvillkor.Babels programledare Jessika Gedin, stjärnproducenten Agnes-Lo Åkerlind och Kulturnyheternas Jenny Nordlander tillhör några av undertecknarna..

Expressen - Igår: 17:25

De härskna minerna efter en kritisk text skrämmer

De passionerade scenkonstrecensionerna är sällsynta. Hanna Nordenhök ger sig in i debatten om teaterkritiken..

Expressen - 19 timmar sedan

Han visar hur slaveriet är en del av USA:s själ

Ta-Nehisi Coates essäer om Barack Obamas uppgång och fall är omistliga.Valerie Kyeyune Backström har läst ”Vi hade makten i åtta år – en amerikansk tragedi”..

Expressen - Igår: 15:38

Därför ser vi katastroftänk som barnsligt och fegt

Är här och nu verkligen förenligt med katastroftänkets där och sen? Och fantiserar vi mer under strömavbrott?Veronika Gustafson summerar SVT:s ”Nedsläckt land” med en reflektion över ljusets effekt på tanken..

Expressen - Igår: 11:30

Konstsalong och lekrum på en gång

Klara Persson och Anders Holmer skapar öar man gärna vill besöka.Margareta Sörenson läser två nya profilerade bilderböcker..

Expressen - I förrgår: 17:14

I det ögonblicket blir offren trovärdiga

I ”Leaving Neverland” beskriver de båda männen en stark kärlek till sin förövare.Jonas Gardell om igenkänningen, mammornas svek och att ett utsatt barn aldrig kan få upprättelse..

Expressen - I förrgår: 13:06

Det ryska judehatet lever och frodas

I dagens Ryssland hävdas ofta att antisemitismen inte längre existerar i landet.Dmitri Plax spårar judehatets historia..

Expressen - I förrgår: 12:54

”Mimmi är en skruvad version av mig själv”

Det är inte bara på Expressen som den präktigaste ledarskribent kan förenas med det pajigast nättroll i hyllningen av SVT:s komediserie Dips. Satiren om svenska UD har blivit en rikstäckande jättesuccé.- Det var en mäktig utmaning att göra så mycket själv.

Expressen - I förrgår: 06:30

Vi har blivit besatta av poddkvinnornas misär

Hudlöshet är en kvinnas väg in i offentligheten, ju mer hon berättar om sig själv desto bättre.Zara Kjellner gör upp med våra krav på ständigt nya intimiteter i en tid då det privata blivit en vara..

Expressen - 17 mar 19 kl. 19:00

Burton gör melankolin till den inre världens teater

Robert Burtons ryktas ha begått självmord för att få sin dödsdag att passa den astrologiska förutsägelsen.Magnus Florin läser en melankoliker som tycktes njuta lyckligt av sin nedstämdhet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.