Expressen > Kultur

Thursday, 19 July, 00:19

Expressen - 09 jul 18 kl. 09:14

Vi upprepar sveket som banade väg för Hitler1938 visste man inte att över en halv miljon judar hotades av förintelse. I dag vet vi inte vad som ska hända med 68 miljoner flyktingar utanför Europa.Men det anses fortfarande viktigare att hålla ihop en regering än att rädda människor, skriver Svante Weyler..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Hitler, Europa, Svante Weyler

Dela artikeln

1193 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi upprepar, sveketsom , banade, vägför , Hitler
Sydsvenskan - 22 dec 11 kl. 08:36

Sveket får sista ordet

Foto: Jack English
"Häpnadsväckande vanlig". Beskrivningen, som hämtats från inledningen till John Le Carrés allra första roman "Call for the Dead" från 1961, gäller George Smiley, medelålders spionchef i den brittiska underrättelsetjänsten och, ska det visa sig efter ett tiotal lyckade romaner, en av litteraturhistoriens mest ovanliga hjältar.
Smiley känns igen på den satta fysiken och de illasittande men dyra kläderna som hänger på hans knubbiga kropp ?

Nyheter 24 - 27 sep 11 kl. 10:44

SD-toppen nekar till Petzällpåhopp: "Sveket är totalt - lycka till ditt kräk"


SD-ledningen vägrar kommentera Facebookattacken mot William Petzäll men internt uppmanas medlemmarna att besinna sig. STOCKHOLM. Sverigedemokraternas politiske samordnare - Christoffer Dulny - gick på måndagen till hårt angrepp mot William Petzäll efter det uppmärksammade avhoppet.

Sydsvenskan - 20 dec 12 kl. 06:30

Sveket.Vad hände med intresset för utnyttjade kvinnors historieskrivning?

När Eva Bengtsson såg filmen ?Call Girl? fick hon kämpa med att hålla tårarna tillbaka.

Sydsvenskan - 21 jan 13 kl. 06:30

Det totala sveket

Är det möjligt i Sverige att polisen struntar i att förhöra två män som är misstänkta för att ha köpt sex av barn? Är det möjligt att en överläkare vägrar låta en våldtagen kvinna få tala med en kvinnlig psykolog utan hänvisar henne till att prata med en manlig skötare i stället?Svaret är brutalt: ja.

Expressen - 05 feb 14 kl. 22:54

Vann "Paradise hotel" - förklarar nu sveket

Trots löftet lämnade Jesper "Jeppe" Johansson Aina Lesse utan en krona i "Paradise hotel". – Skulle jag ha gjort samma sak mot honom som han gjorde mot mig så skulle jag inte ha kunnat leva med det, säger Aina. Nu förklarar Jeppe sveket - han var rädd att hon skulle svika först..

Expressen - 06 feb 14 kl. 05:36

Jeppes jubel i natt efter falska sveket

Här jublar "Jeppe" på "Paradise hotel"-festen i natt. Men efter sveket mot Aina i finalen fanns hatet mot honom hela tiden närvarande när segern skulle firas - och på Twitter och Instagram blev reaktionerna kraftiga. - Han kan ta sina pengar och köra upp i arslet, säger Paulina "Paow" Danielsson, 20, som i natt blev utslängd från deltagarnas finalfest..

Expressen - 28 apr 14 kl. 21:55

Kolgjini: "Det största sveket i modern tid"

Skånska travsällskapet har beslutat att förlänga Jägersros samarbete med galoppen till 2039. Ett beslut som upprör hemmatränaren Lutfi Kolgjini enormt. – Det är det största sveket mot nästa generations travsport i modern tid, säger Kolgjini till SportExpressen.

Dalarnas tidningar - 27 okt 14 kl. 06:00

"Varför rasar inte alla svenskar över det sveket?"

1. Sveket mot idrotts-Sverige.

ÖstersundsPosten - 27 okt 14 kl. 06:00

"Varför rasar inte alla svenskar över det sveket?"

1. Sveket mot idrotts-Sverige.

DalaDemokraten - 27 okt 14 kl. 06:00

"Varför rasar inte alla svenskar över det sveket?"

1. Sveket mot idrotts-Sverige.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 timmar sedan

Det är vi själva som skapat brandkaoset

Kanske var det inte så smart att plantera och driva upp gran och tall för hela slanten tills hettan blev vår herre, skriver Sven Olov Karlsson. .

Expressen - 19 timmar sedan

Vampyropera på Läckö slott är en blodlös historia

Tio år har gått sedan "Twilight" satte tonårshjärtan i brand – först nu når vampyrhajpen de svenska operascenerna. Hanna Höglund ser en blodsugaropera som saknar bett..

Expressen - 19 timmar sedan

"Jag kände mig som att jag dog inför smärtan"

Expressen Kulturs podcast "60 minuter" avslutas med ett samtal mellan Eric Schüldt och författaren Helena Granström. Här berättar hon om att hitta sig själv i ett kargt fjällandskap – och hur en smärtsam förlossning satte henne i förbund med livet..

Expressen - Igår: 13:14

Får politiker titta på tv?

Borde politiker läsa böcker i stället för att kolla på HBO? Ann Heberleins kritik mot Annika Strandhäll (S) bygger på en vanlig missuppfattning om fiktionens kraft, menar Hanna Johansson..

Expressen - Igår: 06:00

Var slutar åsiktsförbuden, Morgan Johansson?

Ett förbud mot rasistiska partier hade fått Jimmie Åkesson arresterad vid varje valmöte då SD var så små att de kunde köras över. Så vad kan Åkesson själv göra med ett sådant förbud efter höstens val?Aron Lund skriver om desperata politiker i Expressens Kulturs nya serie om svensk demokrati efter valet..

Expressen - I förrgår: 15:08

Dags att vakna ur VM-dvalan, Löfven

När konstnärskollektivet Pussy Riot stormade planen vaknade en hel värld ur VM-dvalan. Det är dags att även Sveriges regering visar sitt stöd för demokratiska krafter i Ryssland, skriver Emil Arvidson. .

Expressen - I förrgår: 12:16

Gisslanopera utan tuggmotstånd

Norrmalmstorgsdramat 1973 har blivit opera i Vattnäs konsertlada. Lars Sjöberg ser en virtuost vacker föreställning, men saknar ångesten..

Expressen - I förrgår: 08:00

Om Nobelpriset inte säckar ihop - ge det till Tokarczuk

Om Nobelpriset inte helt säckar ihop borde polska Olga Tokarczuk vara en kandidat.Nina Lekander läser återutgivna noveller och försöker hänga med i trumslagen. .

Expressen - I förrgår: 07:00

Barn har rätt till sanningen – även den kontroversiella

Sanningen är kontroversiell, och i synnerhet om man låter barn exponeras för den.Kalle Lind läser Jakob Wegelius pikaresk från en svunnen tid för sina barn..

Expressen - I förrgår: 05:00

Estetiska ämnen är en förutsättning för framtiden

I juni röstade riksdagen igenom att estetiska ämnen inte kommer att vara obligatoriska på gymnasiet. Karina Ericsson Wärn, rektor för Beckmans Designhögskola, skriver om estetikens värde i vardagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.