Världen Idag > Nyheter

Thursday, 20 September, 05:54

Världen Idag - 06 jul 18 kl. 08:55

Attackerades utanför Israelförbund i AlmedalenTumult uppstod utanför Vänskapsförbundet Sverige-Israels tält i Almedalen under torsdagen. Christina Toledano Åsbrink puttades omkull av nazister från Nordiska motståndsrörelsen. – Jag var en. De var 25, säger hon..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Israelförbund, Almedalen, Vänskapsförbundet Sverige-Israels, Toledano Åsbrink, Nordiska

Dela artikeln

396 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Attackeradesutanför , Israelförbundi , Almedalen
Världen Idag - 05 jul 18 kl. 12:23

Hot och vandalisering mot Israelförbund i Almedalen

Israelflaggor revs ner när Vänskapsförbundet Sverige-Israel utsattes för inbrott i Almedalen natten mot torsdagen. Två dagar tidigare hotades förbundet av personer som sade sig vara palestinier. Under politikerveckan har förbundet dessutom fått besök av Nordiska motståndsrörelsen..

Dagen - 05 jul 18 kl. 15:40

Nazister attackerade Israelförbund i Almedalen

Stefan Dozzi, generalsekreterare: De skrek som djur.

SvD - 03 jul 16 kl. 20:37

Almedalen, terrordåd och sveket inom MP

I dag började Almedalsveckan och först ut var Liberalerna med ett förslag om ett fördjupat EU-samarbete. Inte minst aktuellt efter förra helgens brexit-omröstning. Ett starkare EU och Nato är enda sättet att skapa balans mot Putin och Ryssland, menar partiledaren Jan Björklund.

Expressen - 09 nov 14 kl. 07:49

Skamliga samtiden

Det är ett år sedan nazistiska Svenska motståndsrörelsen tågade i Stockholm. Snart är det också ett år sedan Kärrtorpsbor som protesterade mot rasism attackerades. Och i Almedalen detta år dränktes det politiska sorlet av motdemonstranter till de nazistiska talen som hölls varje dag, mitt i Visby..

Kristianstadsbladet - 11 aug 14 kl. 18:07

Ny ansökan om skyddsjakt

Lantbrukarnas riksförbund ansöker på nytt om skyddsjakt på den varg som gått till attack tre gånger utanför Vittsjö.
Redan efter de första två attackerna i början av augusti, där 36 får dödades och tre skadades, ansökte lantbrukarnas riksförbund (LRF) om skyddsjakt. Länsstyrelsen sa nej till detta eftersom man menar på att det finns andra åtgärder att ta till innan skyddsjakt är aktuellt.

Nyheter 24 - 25 maj 12 kl. 09:31

SD:s 600 dagar - Från "rövskalle" till skandalfest


SD - 600 DAGAR I RIKSDAGEN DEL 4. "Nu är pajkastningen igång. Vad tjänar partiet på detta?

YA - 15 okt 14 kl. 04:00

Kaplan på gränsen

Foto: CHRISTINE OLSSON / TT
Är han islamist? Har han en dold agenda? Den nye bostadsministern måste dömas utifrån sina handlingar.

BT - 31 dec 14 kl. 08:27

Se upp ? missa inte 2014!

Om man vägrar att se bakåt och inte vågar se framåt så måste man se upp. Ungefär så uttryckte sig Tage Danielsson i ett av sina bevingade uttryck. Vi på BT:s ledarsida vågar därför inte annat än att så här på 2014 års sista dag blicka tillbaka på tilldragelser sedan förra nyårsnatten som gjort intryck och gett avtryck.

NT - 15 nov 12 kl. 11:55

Målvakt fick sys efter stenattack

Zambias fotbollslandslag var på väg från träningslandskampen i Johannesburg mot Sydafrika. Då attackerades deras buss av stenkastande hemmasupportrar. Stenar ska ha krossat fönsterrutor på bussen och flera spelare träffats av glassplitter.

Kristianstadsbladet - 19 mar 14 kl. 12:47

Ukrainska fäktare i ryssbojkott


Krimkonflikten får nu sportsliga konsekvenser. Ukrainas fäktningsförbund har beslutat att ställa in resan till världscuptävlingen i Moskva den 21-23 mars."Det har inte funnits plats för politik i idrotten, men vi kan inte ignorera händelserna den 18 mars.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

Vår älskade Jesus lyfter in det viktiga perspektivet på förvaltarskap: evighetsperspektivet.

Matt 6:19–24 1 Joh 2:15–17 En ungdomspastor vid namn Stefan predikade en gång i tiden om att vi ungdomar inte skulle gå så nära kanten som möjligt, utan vara så långt borta ifrån den som möjligt. Han menade kanten eller gränsen till synden. Det var en mycket bra predikan som jag många gånger återkommit till i mitt arbete med människor.

Världen Idag - 12 timmar sedan

Explosion vid kyrkolokal i Södertälje

Något har exploderat vid en av syrianska ortodoxa kyrkans lokaler i Geneta i Södertälje. Det finns inga uppgifter om att någon har skadats – och ingen är gripen. – Det är en samlingslokal som ligger i nära anslutning till kyrkan, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen region Stockholm, till TT.

Världen Idag - 12 timmar sedan

Flera kristna kom in i riksdagen

Välkända kristna profiler Roland Utbult och Tuve Skånberg, båda KD, har fått fortsatt förtroende i riksdagen. Det har även centerpartisten Daniel Bäckström, ordförande i riksdagens kristna grupp och Alexander Christiansson (SD), son till den kände kristne sångaren Ulf Christiansson..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Sverigeaktuelle Kirk Franklin försonas med sin pappa

På fredag kommer artisten Kirk Franklin till Sverige. I ett inlägg på Instagram berättar han nu att han alltid hatat sin biologiska pappa, men att detta förändrats sedan han häromdagen fått bud om att pappan var dödssjuk. ”Hur kan jag predika vad jag inte praktiserar”, skriver han..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Dramatik i samband med polischefs avgång

Israelerna har under veckan varit upptagna med skiftet av landets högsta polischef, Roni Alsheich. I en presskonferens meddelade säkerhetsminister Gilad Erdan att Alsheichs period inte kommer att förlängas med fyra år, vilket har varit praxis för tidigare polischefer. Alsheich måste därför avgå i december.

Världen Idag - 17 timmar sedan

25 år sedan samtalen i Oslo – nu utvärderas avtalet

Det är 25 år sedan Osloavtalet skrevs under, avtalet som förde terroristen Yassir Arafat till Ramallah och upprättade det palestinska självstyret (PA). I dagarna analyseras och utvärderas avtalet av både israeler och palestinska araber. Dr Einat Wilf, tidigare parlamentsledamot för det israeliska Laborpartiet, säger att Osloavtalet ”i en tillbakablick ser mindre ut som en triumf och mer som ett uselt fiasko”.

Världen Idag - 23 timmar sedan

Ryssland anklagar Israel för nedskjutet plan

Ett ryskt plan ska ha skjutits ned av syriskt luftvärn i Syrien — men Moskva lägger skulden på Israel. Ryssland kallar nu upp Israels ambassadör till utrikesdepartementet i Moskva..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Judar och araber splittrades genom Osloavtalet

Det råder ingen enighet om huruvida Osloavtalet är ett fiasko och ett övergående fenomen, eller om det har skapat en realitet som med tiden kommer att leda till fred. Hur som helst måste vi leva med dess konsekvenser, under lång tid. Det finns många orsaker till att avtalet inte ledde fram till sitt mål.

Världen Idag - 18 timmar sedan

S-riksdagsman: ”Israel bedriver etnisk rensning”

Israel är en ”apartheidstat” som bedriver ”etnisk rensning” och staten Israels tillkomst är ett ”kontinuerligt övergrepp mot palestinier”. Det menar Jamal El-Haj, den riksdagskandidat för Socialdemokraterna som fick flest personröster i Malmö och som nu tar plats i riksdagen..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Stridande V-kandidat missade riksdagen

Världen idag avslöjade innan valet att Said Hadrous, nummer sju på Vänsterpartiets lista i Skåne läns västra, leder den terrorhyllande organisationen Grupp 194 lokalt och att han som ung var en del av DFLP:s väpnade kamp i Mellanöstern. Hadrous kom inte in i riksdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.