Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 21 November, 13:51

Världen Idag - 06 jul 18 kl. 08:55

Attackerades utanför Israelförbund i AlmedalenTumult uppstod utanför Vänskapsförbundet Sverige-Israels tält i Almedalen under torsdagen. Christina Toledano Åsbrink puttades omkull av nazister från Nordiska motståndsrörelsen. – Jag var en. De var 25, säger hon..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Israelförbund, Almedalen, Vänskapsförbundet Sverige-Israels, Toledano Åsbrink, Nordiska

Dela artikeln

396 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Attackeradesutanför , Israelförbundi , Almedalen
Världen Idag - 05 jul 18 kl. 12:23

Hot och vandalisering mot Israelförbund i Almedalen

Israelflaggor revs ner när Vänskapsförbundet Sverige-Israel utsattes för inbrott i Almedalen natten mot torsdagen. Två dagar tidigare hotades förbundet av personer som sade sig vara palestinier. Under politikerveckan har förbundet dessutom fått besök av Nordiska motståndsrörelsen..

Dagen - 05 jul 18 kl. 15:40

Nazister attackerade Israelförbund i Almedalen

Stefan Dozzi, generalsekreterare: De skrek som djur.

SvD - 03 jul 16 kl. 20:37

Almedalen, terrordåd och sveket inom MP

I dag började Almedalsveckan och först ut var Liberalerna med ett förslag om ett fördjupat EU-samarbete. Inte minst aktuellt efter förra helgens brexit-omröstning. Ett starkare EU och Nato är enda sättet att skapa balans mot Putin och Ryssland, menar partiledaren Jan Björklund.

Expressen - 09 nov 14 kl. 07:49

Skamliga samtiden

Det är ett år sedan nazistiska Svenska motståndsrörelsen tågade i Stockholm. Snart är det också ett år sedan Kärrtorpsbor som protesterade mot rasism attackerades. Och i Almedalen detta år dränktes det politiska sorlet av motdemonstranter till de nazistiska talen som hölls varje dag, mitt i Visby..

Kristianstadsbladet - 11 aug 14 kl. 18:07

Ny ansökan om skyddsjakt

Lantbrukarnas riksförbund ansöker på nytt om skyddsjakt på den varg som gått till attack tre gånger utanför Vittsjö.
Redan efter de första två attackerna i början av augusti, där 36 får dödades och tre skadades, ansökte lantbrukarnas riksförbund (LRF) om skyddsjakt. Länsstyrelsen sa nej till detta eftersom man menar på att det finns andra åtgärder att ta till innan skyddsjakt är aktuellt.

Nyheter 24 - 25 maj 12 kl. 09:31

SD:s 600 dagar - Från "rövskalle" till skandalfest


SD - 600 DAGAR I RIKSDAGEN DEL 4. "Nu är pajkastningen igång. Vad tjänar partiet på detta?

YA - 15 okt 14 kl. 04:00

Kaplan på gränsen

Foto: CHRISTINE OLSSON / TT
Är han islamist? Har han en dold agenda? Den nye bostadsministern måste dömas utifrån sina handlingar.

BT - 31 dec 14 kl. 08:27

Se upp ? missa inte 2014!

Om man vägrar att se bakåt och inte vågar se framåt så måste man se upp. Ungefär så uttryckte sig Tage Danielsson i ett av sina bevingade uttryck. Vi på BT:s ledarsida vågar därför inte annat än att så här på 2014 års sista dag blicka tillbaka på tilldragelser sedan förra nyårsnatten som gjort intryck och gett avtryck.

NT - 15 nov 12 kl. 11:55

Målvakt fick sys efter stenattack

Zambias fotbollslandslag var på väg från träningslandskampen i Johannesburg mot Sydafrika. Då attackerades deras buss av stenkastande hemmasupportrar. Stenar ska ha krossat fönsterrutor på bussen och flera spelare träffats av glassplitter.

Kristianstadsbladet - 19 mar 14 kl. 12:47

Ukrainska fäktare i ryssbojkott


Krimkonflikten får nu sportsliga konsekvenser. Ukrainas fäktningsförbund har beslutat att ställa in resan till världscuptävlingen i Moskva den 21-23 mars."Det har inte funnits plats för politik i idrotten, men vi kan inte ignorera händelserna den 18 mars.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 45 minuter sedan

Abortkritiker: Nu identifierar jag mig som kvinna

Den australiske senatorn Barry O’Sullivan tröttnade på argumentet att han som religiös man inte har mandat att diskutera abortfrågan. – I dag tillkännager jag mitt kön som kvinna, sade han under en parlamentsdebatt nyligen..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Vem får bygga i Davids stad?

Det som i dag kal­las ”Davids stad”, och alltså var den plats där kung David byggde sin huvudstad för 3 000 år sedan, ligger lite utanför Jerusalems södra stadsmur. Under de senaste etthundrafyrtio åren har äventyrare och arkeologer upptäckt enorma mängder historiskt material som kastat ljus över en rad bibliska historier. Gihonkällan, Hiskias tunnel, Siloadammen, huvudgatan till Tempelplatsen och det som sannolikt är Davids palats, är några av höjdpunkterna.

Världen Idag - 2 timmar sedan

Netanyahu överdriver – säger hans koalitionspartner

Den senaste veckan har varit full av politiska manövrar och saltomortaler i Israel. Politiska kommentatorer har haft svårt att hänga med i alla svängar, och det har varit helt omöjligt att förutsäga nästa drag. Det hela började då försvarsministern Avigdor Liberman avgick i protest mot vad han ansåg vara en silkesvante-behandling av Hamas.

Världen Idag - 2 timmar sedan

Vad kommer förändras av ett val?

Även om det kan ta några extra månader, så är Israel på väg mot nyval. Detta kommer att prägla nästan alla beslut som tas av regeringen och oppositionen den närmsta tiden. Den faktor som utlöst kapplöpningen mot valdagen är Hamas senaste terrorkampanj.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Befrielseprojektet som leder till ett moras

Idéer har konsekvenser. Det är därför idédebatten är så viktig. Även om det ibland tar tid innan konsekvenserna av en idé slår igenom, ligger de som frö i idéerna och väntar på att blomma ut.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Läkarassisterade självmord het skiljelinje i Europa

I Sverige har, på det stora hela, frågan om läkarassisterade självmord inte nått fram som en central skiljelinje i valrörelserna. Hittills, får väl tilläggas. Annorlunda är det på den europeiska kontinenten.

Världen Idag - Igår: 11:09

69-åring vill definiera om sig till 49-åring

En holländsk 69-årig man har, enligt flera tidningar, inlett en juridisk process för att få sin ålder nedskriven med 20 år. – Det är en fråga om fri vilja, säger mannen, enligt The Guardian..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Prisade evangelister hyser hopp för Sverige

För elfte gången har Evangelistfonden delat ut stipendier till Årets evangelister. – Ingen kan ensam förändra hela världen. Men om vi alla vinner en människa för Kristus, så kommer den människans hela värld att förändras, sade Carl-Gustaf Severin, årets heders-evangelist..

Världen Idag - Igår: 11:09

Holländsk 69-åring vill identifiera sig som 49-åring

En holländsk 69-årig man har, enligt flera tidningar, inlett en juridisk process för att få sin ålder nedskriven med 20 år. – Det är en fråga om fri vilja, säger mannen, enligt The Guardian..

Världen Idag - Igår: 09:00

Pannkakor öppnar hjärtan på stan

– Vi startade för att vi såg ett behov att möta människor och dela med oss av vår tro, berättar Albin Mauritzon vid Pannkakskyrkan i Örebro som sedan i februari 2016 gräddar pannkakor på stan och pratar om Jesus. Pannkakskyrkan startade i Uppsala 2006 och har sedan dess spridit sig till många orter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.