Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 19 February, 12:53

Världen Idag - 06 jul 18 kl. 08:55

Attackerades utanför Israelförbund i AlmedalenTumult uppstod utanför Vänskapsförbundet Sverige-Israels tält i Almedalen under torsdagen. Christina Toledano Åsbrink puttades omkull av nazister från Nordiska motståndsrörelsen. – Jag var en. De var 25, säger hon..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Israelförbund, Almedalen, Vänskapsförbundet Sverige-Israels, Toledano Åsbrink, Nordiska

Dela artikeln

396 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Attackeradesutanför , Israelförbundi , Almedalen
Världen Idag - 05 jul 18 kl. 12:23

Hot och vandalisering mot Israelförbund i Almedalen

Israelflaggor revs ner när Vänskapsförbundet Sverige-Israel utsattes för inbrott i Almedalen natten mot torsdagen. Två dagar tidigare hotades förbundet av personer som sade sig vara palestinier. Under politikerveckan har förbundet dessutom fått besök av Nordiska motståndsrörelsen..

Dagen - 05 jul 18 kl. 15:40

Nazister attackerade Israelförbund i Almedalen

Stefan Dozzi, generalsekreterare: De skrek som djur.

SvD - 03 jul 16 kl. 20:37

Almedalen, terrordåd och sveket inom MP

I dag började Almedalsveckan och först ut var Liberalerna med ett förslag om ett fördjupat EU-samarbete. Inte minst aktuellt efter förra helgens brexit-omröstning. Ett starkare EU och Nato är enda sättet att skapa balans mot Putin och Ryssland, menar partiledaren Jan Björklund.

Expressen - 09 nov 14 kl. 07:49

Skamliga samtiden

Det är ett år sedan nazistiska Svenska motståndsrörelsen tågade i Stockholm. Snart är det också ett år sedan Kärrtorpsbor som protesterade mot rasism attackerades. Och i Almedalen detta år dränktes det politiska sorlet av motdemonstranter till de nazistiska talen som hölls varje dag, mitt i Visby..

Kristianstadsbladet - 11 aug 14 kl. 18:07

Ny ansökan om skyddsjakt

Lantbrukarnas riksförbund ansöker på nytt om skyddsjakt på den varg som gått till attack tre gånger utanför Vittsjö.
Redan efter de första två attackerna i början av augusti, där 36 får dödades och tre skadades, ansökte lantbrukarnas riksförbund (LRF) om skyddsjakt. Länsstyrelsen sa nej till detta eftersom man menar på att det finns andra åtgärder att ta till innan skyddsjakt är aktuellt.

Nyheter 24 - 25 maj 12 kl. 09:31

SD:s 600 dagar - Från "rövskalle" till skandalfest


SD - 600 DAGAR I RIKSDAGEN DEL 4. "Nu är pajkastningen igång. Vad tjänar partiet på detta?

YA - 15 okt 14 kl. 04:00

Kaplan på gränsen

Foto: CHRISTINE OLSSON / TT
Är han islamist? Har han en dold agenda? Den nye bostadsministern måste dömas utifrån sina handlingar.

BT - 31 dec 14 kl. 08:27

Se upp ? missa inte 2014!

Om man vägrar att se bakåt och inte vågar se framåt så måste man se upp. Ungefär så uttryckte sig Tage Danielsson i ett av sina bevingade uttryck. Vi på BT:s ledarsida vågar därför inte annat än att så här på 2014 års sista dag blicka tillbaka på tilldragelser sedan förra nyårsnatten som gjort intryck och gett avtryck.

NT - 15 nov 12 kl. 11:55

Målvakt fick sys efter stenattack

Zambias fotbollslandslag var på väg från träningslandskampen i Johannesburg mot Sydafrika. Då attackerades deras buss av stenkastande hemmasupportrar. Stenar ska ha krossat fönsterrutor på bussen och flera spelare träffats av glassplitter.

Kristianstadsbladet - 19 mar 14 kl. 12:47

Ukrainska fäktare i ryssbojkott


Krimkonflikten får nu sportsliga konsekvenser. Ukrainas fäktningsförbund har beslutat att ställa in resan till världscuptävlingen i Moskva den 21-23 mars."Det har inte funnits plats för politik i idrotten, men vi kan inte ignorera händelserna den 18 mars.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Efter Strandhälls Orbán-attack – får brev från ungersk minister

Vi respekterar er politik – kan inte ni respektera vår? Det skriver Ungerns familjeminister till Sveriges socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) efter att Strandhäll i princip jämfört Ungerns familjepolitik med Nazityskland..

Världen Idag - 2 timmar sedan

HD utvisar ung man efter attack mot synagoga

En 23-årig man som av svenska myndigheter betraktas som palestinsk medborgare kan utvisas till Gaza beslutar Högsta domstolen (HD). Mannen är sedan tidigare dömd till fängelse för sin inblandning i en attack mot synagogan i Göteborg..

Världen Idag - 16 timmar sedan

New York vill även införa aktiv dödshjälp

Åtta amerikanska delstater tillåter läkarassisterat självmord. Nu görs nya försök att legalisera dödshjälp även i New York, den delstat som nyligen öppnade upp för abort fram till födseln..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Hatvåg mot judar i Frankrike och Tyskland

Både från Frankrike och från Tyskland rapporteras kraftiga ökningar av brott riktade mot judar. I Frankrike ökade de registrerade antisemitiska gärningarna med 74 procent i fjol. Nyligen klottrades bilder av den judiska politikern Simone Veil över med hakkors..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Malin vill leda människor till fördjupad relation med Gud

Malmöbon Malin Zachariassen är aktuell med sin nya skiva ”Förunderlig”, ett album med 14 nyskrivna lovsånger och psalmer på svenska. Men skivan kommer troligen även ges ut på Färöarna..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Per Gudmundson blir KD-presschef

Per Gudmundson, mångårig ledarskribent på Svenska Dagbladet, lämnar journalistiken och blir presschef i Kristdemokraternas partiledarstab. Det skriver KD i ett pressmeddelande..

Världen Idag - 23 timmar sedan

”Håll dörren stängd för all form av dödshjälp”

Sverige måste hålla dörren fortsatt stängd för alla former av dödshjälp. Varningen kommer från den från amerikanske psykiatrikern Mark Komrad, som följt utvecklingen i de länder som legaliserat eutanasi eller läkarassisterat självmord. – Ingenstans har man lyckats hålla tillbaka de krafter som velat tillåta dödshjälp för allt fler patientgrupper, sa han vid ett seminarium i riksdagen i tisdags..

Världen Idag - Igår: 11:50

Anrika Cadiz lockar än i dag

Det är på den spanska Medelhavskusten som turisterna flockas. Men även på Atlantkusten finns åtminstone ett turistmål man inte bör missa: Cadiz, Västeuropas äldsta fortfarande bebodda stad. Detta är hamnstaden där de svenska ostindiefararna på 1700-talet ankrade några veckor inför sin fortsatta färd mot Kina..

Världen Idag - Igår: 06:00

Motiverar till företagsamhet

Mats Tunehag är välkänd för Världen idags äldre läsekrets. Han var en av tidningens profiler vid starten 2001 och var en uppskattad, regelbunden skribent fram till 2011.  Själv träffade jag Mats Tunehag första gången 2005 i samband med en stor nationell bönedag i Kungsträdgården i Stockholm.

Världen Idag - Igår: 00:00

Randig kroppsmålning kan vara ett skydd mot insektsbett

Ränder på kroppen skyddar inte bara zebror, utan också människor från insektsbett. Mest lockande för bromsar är omålat mörkt skinn..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.