DN > Ekonomi

Saturday, 21 July, 11:52

DN - 05 jul 18 kl. 13:30

Uppgifter om 140.000 personer läckte via bank-idUppgifter om 140.000 personer från Skatteverket har utan tillåtelse samlats in via e-legitimationen. Det är en underleverantör till Telenor som skaffat sig tillgång till uppgifter om bland annat bostad och inkomst – även personer med skyddade uppgifter kan ha berörts.  Skatteverket ser allvarligt på händelsen, varnar allmänheten och har gjort en anmälan till Datainspektionen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Skatteverket, Telenor, Datainspektionen

Dela artikeln

221 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifterom , 140.000personer , läckte, via, bank-id
IDG - 05 jul 18 kl. 15:32

Skatteverket varnar för andrahandsinloggning – uppgifter om 140 000 personer läckta


En underleverantör till Telenor har fått tillgång till 140 000 svenskars personuppgifter efter att de ombetts logga in via Skatteverket med sin e-legitimation. Nu varnar Skatteverket för andrahandsinloggning..

Computer Sweden - 05 jul 18 kl. 15:32

Skatteverket varnar för andrahandsinloggning – uppgifter om 140 000 personer läckta


En underleverantör till Telenor har fått tillgång till 140 000 svenskars personuppgifter efter att de ombetts logga in via Skatteverket med sin e-legitimation. Nu varnar Skatteverket för andrahandsinloggning..

Kristianstadsbladet - 14 nov 13 kl. 23:40

Coop-kunders uppgifter han ha kapats


Över 140 000 svenska Coop-kunder kan ha fått sina kortuppgifter kapade i en internationell dataintrångshärva, skriver Expressen på nätet.Detta sedan det irländska företaget Loyaltybuild, som sköter drift och säkerhet för betalningstransaktioner på internet, blivit utsatt för ett dataintrång. Hackare ska då ha kommit över kontokortsuppgifter till kortkunder över hela Europa.

BT - 14 nov 13 kl. 23:43

Coop-kunders uppgifter han ha kapats

Över 140 000 svenska Coop-kunder kan ha fått sina kortuppgifter kapade i en internationell dataintrångshärva, skriver Expressen på nätet. Detta sedan det irländska företaget Loyaltybuild, som sköter drift och säkerhet för betalningstransaktioner på internet, blivit utsatt för ett dataintrång. Hackare ska då ha kommit över kontokortsuppgifter till kortkunder över hela Europa.

YLE - 02 dec 16 kl. 13:47

Beställ taxi via en app i Hangö och Raseborg

Nu går det att beställa taxi i Hangö, Raseborg och Lovisa via en gratis applikation i mobiltelefonen istället för att köa i telefon. Appen Valopilkku används sedan tidigare i bland annat Borgå. Appen lokaliserar automatiskt kundens position då hen beställer en taxi.

SmålandsPosten - 13 okt 14 kl. 06:00

Avgående kulturnämnd åkte på konferens för 141 000 kronor

Om två och en halv månad avgår politikerna i kulturnämnden i Växjö. Det hindrade dem inte från att åka till Umeå på en kulturkonferens förra veckan. Drygt 140 000 kronor gick resan på.

BT - 18 nov 13 kl. 12:31

Banktjänsteman lurade boråskunder på 200 000

En banktjänsteman, som tidigare jobbade på Nordea i Borås, dömdes i dag vid Borås tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter för grovt bedrägeri. Han stal sammanlagt 200 000 kronor från olika kunder på banken. Vid 17 tillfällen i början av 2012 överförde den dömde 10 000 eller 20 000 kronor från kunders konton till sig själv.

BT - 26 nov 14 kl. 18:34

Drog in sju gånger så mycket som ifjol - och spräckte miljonvallen

Drömgränsen på en miljon är nådd. Under ett år där cancern har gjort sig ständigt påmind, har IF Elfsborg och Guliganerna dragit ett stort lass till stöd för cancerforskningen. IF Elfsborgs årliga insamling till cancerfonden är nu avslutad.

BT - 26 nov 14 kl. 18:34

Drog in sju gånger så mycket som ifjol - och spräckte miljonvallen

Drömgränsen på en miljon är nådd. Under ett år där cancern har gjort sig ständigt påmind, har IF Elfsborg och Guliganerna dragit ett stort lass till stöd för cancerforskningen. IF Elfsborgs årliga insamling till cancerfonden är nu avslutad.

Sydsvenskan - 01 dec 15 kl. 11:55

Fler än 800 000 över Medelhavet i år

Antalet flyktingar som tagit sig till Europa havsvägen i år har passerat 880 000, enligt flyktingorganet UNHCR. Det är fyra gånger så många som under 2014.140 000 flyktingar och migranter kom till Europa via Medelhavet i november, jämfört med 220 000 i oktober.

Fler nyheter från DN

DN - 15 timmar sedan

Gränsfrågan på Irland fortsätter grusa Brexitförhandlingarna

Premiärminister Theresa May kräver att övriga EU-länder ändrar sin syn i gränsfrågan på Irland för att komma framåt i Brexitförhandlingarna. Båda parter bedyrar att gränsen ska vara öppen efter brittiska EU-utträdet..

DN - 18 timmar sedan

Tungt mostånd mot Telias tv-affär – politiker vill granska affären

Telias köp av Bonnier Broadcasting möts av kritik från politiken. Under fredagseftermiddagen kallade näringsminister Mikael Damberg (S) in bolagets styrelseordförande Marie Ehrling till ett möte.  – Staten har varit tydlig under en längre tid mot bolaget att staten inte har några ambitioner att äga marksänd tv, säger han.

DN - 21 timmar sedan

Medieforskare: Tittare kan få betala mer för innehållet

Med en tung aktör som Telia i ryggen får TV4 och Bonnier kraft konkurrera om dyra sändningsrättigheter. Någonting som enligt medieforskaren Jonas Ohlsson skulle kunna drabba tittarna i slutändan. .

DN - Igår: 11:03

Vattenfall: Värme och torka trycker upp elpriser

Det ovanligt varma och torra sommarvädret efter den kalla vintern trycker upp elpriserna. – Det är en ganska pressad situation, säger den statliga kraftjätten Vattenfalls vd Magnus Hall i samband med en delårsrapport..

DN - Igår: 09:54

Så ser partierna på Bonnier-Teliaaffären: ”Inte imponerad”

Telia köper hela Bonniers tv-verksamhet för 9,2 miljarder kronor, skriver Telia i ett pressmeddelande.  Närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) är starkt kritisk till affären, och ska träffa Telias ledning under fredagseftermiddagen.  – Jag ser inga argument för varför staten indirekt ska äga marksänd tv i Sverige, säger han..

DN - Igår: 08:13

Hasse Eriksson: Både Telia och Bonnier har haft intresse att affären skulle bli av

Telia köper Bonnier Broadcasting i en miljardaffär. DN:s ekonomiredaktör Hasse Eriksson svarar på tre frågor om affären..

DN - Igår: 16:03

Bränderna beräknas bli historiskt dyra

Uppskattningsvis två miljoner kubikmeter skog till ett värde av 600 miljoner kronor har hittills brunnit, enligt Skogsstyrelsen. Ytan ska nu vara större än Västmanlandsbranden 2014 och Länsförsäkringar räknar med rekordhöga skadekostnadsnivåer. .

DN - Igår: 13:36

EU varnar för hård Brexit

Var förberedda på en så kallad hård Brexit, där Storbritannien lämnar EU den 30 mars 2019 utan ett avtal, varnar EU-kommissionen..

DN - I förrgår: 09:05

Sämre lönsamhet och punktlighet för SJ

Såväl lönsamheten som punktligheten går åt fel håll för den statliga tågoperatören SJ, enligt delårsrapporten för årets andra kvartal..

DN - I förrgår: 08:19

Bättre än väntat av SKF

SKF slår förväntningarna med ett oväntat kraftigt vinstlyft för årets andra kvartal och utsikterna ser ljusa ut, enligt kullagerjättens prognos för tredje kvartalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.