DN > Ekonomi

Sunday, 23 September, 03:17

DN - 05 jul 18 kl. 13:30

Uppgifter om 140.000 personer läckte via bank-idUppgifter om 140.000 personer från Skatteverket har utan tillåtelse samlats in via e-legitimationen. Det är en underleverantör till Telenor som skaffat sig tillgång till uppgifter om bland annat bostad och inkomst – även personer med skyddade uppgifter kan ha berörts.  Skatteverket ser allvarligt på händelsen, varnar allmänheten och har gjort en anmälan till Datainspektionen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Skatteverket, Telenor, Datainspektionen

Dela artikeln

221 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifterom , 140.000personer , läckte, via, bank-id
IDG - 05 jul 18 kl. 15:32

Skatteverket varnar för andrahandsinloggning – uppgifter om 140 000 personer läckta


En underleverantör till Telenor har fått tillgång till 140 000 svenskars personuppgifter efter att de ombetts logga in via Skatteverket med sin e-legitimation. Nu varnar Skatteverket för andrahandsinloggning..

Computer Sweden - 05 jul 18 kl. 15:32

Skatteverket varnar för andrahandsinloggning – uppgifter om 140 000 personer läckta


En underleverantör till Telenor har fått tillgång till 140 000 svenskars personuppgifter efter att de ombetts logga in via Skatteverket med sin e-legitimation. Nu varnar Skatteverket för andrahandsinloggning..

Kristianstadsbladet - 14 nov 13 kl. 23:40

Coop-kunders uppgifter han ha kapats


Över 140 000 svenska Coop-kunder kan ha fått sina kortuppgifter kapade i en internationell dataintrångshärva, skriver Expressen på nätet.Detta sedan det irländska företaget Loyaltybuild, som sköter drift och säkerhet för betalningstransaktioner på internet, blivit utsatt för ett dataintrång. Hackare ska då ha kommit över kontokortsuppgifter till kortkunder över hela Europa.

BT - 14 nov 13 kl. 23:43

Coop-kunders uppgifter han ha kapats

Över 140 000 svenska Coop-kunder kan ha fått sina kortuppgifter kapade i en internationell dataintrångshärva, skriver Expressen på nätet. Detta sedan det irländska företaget Loyaltybuild, som sköter drift och säkerhet för betalningstransaktioner på internet, blivit utsatt för ett dataintrång. Hackare ska då ha kommit över kontokortsuppgifter till kortkunder över hela Europa.

YLE - 02 dec 16 kl. 13:47

Beställ taxi via en app i Hangö och Raseborg

Nu går det att beställa taxi i Hangö, Raseborg och Lovisa via en gratis applikation i mobiltelefonen istället för att köa i telefon. Appen Valopilkku används sedan tidigare i bland annat Borgå. Appen lokaliserar automatiskt kundens position då hen beställer en taxi.

SmålandsPosten - 13 okt 14 kl. 06:00

Avgående kulturnämnd åkte på konferens för 141 000 kronor

Om två och en halv månad avgår politikerna i kulturnämnden i Växjö. Det hindrade dem inte från att åka till Umeå på en kulturkonferens förra veckan. Drygt 140 000 kronor gick resan på.

BT - 18 nov 13 kl. 12:31

Banktjänsteman lurade boråskunder på 200 000

En banktjänsteman, som tidigare jobbade på Nordea i Borås, dömdes i dag vid Borås tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter för grovt bedrägeri. Han stal sammanlagt 200 000 kronor från olika kunder på banken. Vid 17 tillfällen i början av 2012 överförde den dömde 10 000 eller 20 000 kronor från kunders konton till sig själv.

BT - 26 nov 14 kl. 18:34

Drog in sju gånger så mycket som ifjol - och spräckte miljonvallen

Drömgränsen på en miljon är nådd. Under ett år där cancern har gjort sig ständigt påmind, har IF Elfsborg och Guliganerna dragit ett stort lass till stöd för cancerforskningen. IF Elfsborgs årliga insamling till cancerfonden är nu avslutad.

BT - 26 nov 14 kl. 18:34

Drog in sju gånger så mycket som ifjol - och spräckte miljonvallen

Drömgränsen på en miljon är nådd. Under ett år där cancern har gjort sig ständigt påmind, har IF Elfsborg och Guliganerna dragit ett stort lass till stöd för cancerforskningen. IF Elfsborgs årliga insamling till cancerfonden är nu avslutad.

Sydsvenskan - 01 dec 15 kl. 11:55

Fler än 800 000 över Medelhavet i år

Antalet flyktingar som tagit sig till Europa havsvägen i år har passerat 880 000, enligt flyktingorganet UNHCR. Det är fyra gånger så många som under 2014.140 000 flyktingar och migranter kom till Europa via Medelhavet i november, jämfört med 220 000 i oktober.

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 23:38

Nu väcks åtal i en omfattande bedrägerihärva med bank-id

Åklagare har väckt åtal i en ny bedrägerihärva. Totalt åtalas 41 personer för bland annat grova bedrägerier och penningtvättsbrott.  – De har varit väldigt aktiva, men det är större summor och fler inblandade än tidigare, säger Stefan Larsson, polisens utredningsledare för nationell seriebrottslighet.

DN - Igår: 20:13

Paypal stoppar samarbete med högerextrema Infowars

Den populära betaltjänsten Paypal bryter sitt samarbete med den högerextrema sajten Infowars, rapporterar tekniksajten The Verge. .

DN - Igår: 19:41

USA i diplomatbråk med Ryssland och Kina efter rysk flygaffär

Kinas köp av tio ryska stridsflygplan har lett till att USA inför sanktioner mot landet. Nu kräver Peking och Moskva att sanktionerna dras tillbaka och menar att USA ”leker med elden” och måste vara beredda på att ”ta konsekvenserna”. .

DN - Igår: 17:16

Dan Lucas: Hård Brexit rycker närmare

Storbritanniens premiärminister Theresa May kräver respekt av de övriga EU-ländernas toppolitiker — däribland Stefan Löfven — och hotar nu att frysa Brexitförhandlingarna. Efter de senaste dagarnas hårda ord är det tydligt att EU:s tålamod med den brittiska regeringen är slut och att en hård Brexit rycker närmare..

DN - Igår: 16:15

Nytt larm – vasst föremål i australisk mango

Efter rapporter om instuckna synålar i australiska jordgubbar kommer ett nytt larm om livsmedelssabotage. Polisen bekräftar att en mangofrukt med ett vasst föremål har sålts, vilket skapar ny oro hos landets frukt- och bärodlare, rapporterar CNN..

DN - Igår: 11:31

AMF och SEB åker ut – 200 000 får välja om

AMF och SEB slängs ut. Därmed bör cirka 200.000 privatanställda tjänstemän välja ny förvaltare av tjänstepensionen..

DN - Igår: 07:45

Stormigt på Ryanairs stämma

Strejktyngda Ryanairs aktieägare visade missnöje med ledningen under bolagets årsstämma på torsdagen. Samtidigt nobbar fackförbunden Ryanairs erbjudande och meddelar att planerna på storstrejk i flera länder fortgår. .

DN - I förrgår: 00:46

Ännu inget Naftaavtal mellan USA och Kanada

USA och Kanada har ännu inte lyckats enas om ett nytt frihandelsavtal mellan länderna.  – Vi tog upp några svåra frågor i dag, sa Kanadas chefsförhandlare Chrystia Freeland efter torsdagens möte..

DN - I förrgår: 10:31

Alibabas grundare drar tillbaka jobblöfte till Trump

Det blir inte en miljon nya USA-jobb. Kinesiska nätjätten Alibabas grundare Jack Ma drar tillbaka sitt jobblöfte i spåren av handelskriget länderna emellan, säger han enligt kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina..

DN - I förrgår: 08:37

EU-ledare vill ha ny Brexitomröstning

SALZBURG. Regeringscheferna för Malta och Tjeckien vill att britterna håller en ny folkomröstning om EU-medlemskapet, rapporterar BBC. I sitt tal i natt försökte premiärminister Theresa May övertyga EU-ledarna om att kompromissa mer med Storbritannien..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.