DN > Ekonomi

Saturday, 17 November, 08:23

DN - 05 jul 18 kl. 13:30

Uppgifter om 140.000 personer läckte via bank-idUppgifter om 140.000 personer från Skatteverket har utan tillåtelse samlats in via e-legitimationen. Det är en underleverantör till Telenor som skaffat sig tillgång till uppgifter om bland annat bostad och inkomst – även personer med skyddade uppgifter kan ha berörts.  Skatteverket ser allvarligt på händelsen, varnar allmänheten och har gjort en anmälan till Datainspektionen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Skatteverket, Telenor, Datainspektionen

Dela artikeln

221 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifterom , 140.000personer , läckte, via, bank-id
IDG - 05 jul 18 kl. 15:32

Skatteverket varnar för andrahandsinloggning – uppgifter om 140 000 personer läckta


En underleverantör till Telenor har fått tillgång till 140 000 svenskars personuppgifter efter att de ombetts logga in via Skatteverket med sin e-legitimation. Nu varnar Skatteverket för andrahandsinloggning..

Computer Sweden - 05 jul 18 kl. 15:32

Skatteverket varnar för andrahandsinloggning – uppgifter om 140 000 personer läckta


En underleverantör till Telenor har fått tillgång till 140 000 svenskars personuppgifter efter att de ombetts logga in via Skatteverket med sin e-legitimation. Nu varnar Skatteverket för andrahandsinloggning..

Kristianstadsbladet - 14 nov 13 kl. 23:40

Coop-kunders uppgifter han ha kapats


Över 140 000 svenska Coop-kunder kan ha fått sina kortuppgifter kapade i en internationell dataintrångshärva, skriver Expressen på nätet.Detta sedan det irländska företaget Loyaltybuild, som sköter drift och säkerhet för betalningstransaktioner på internet, blivit utsatt för ett dataintrång. Hackare ska då ha kommit över kontokortsuppgifter till kortkunder över hela Europa.

BT - 14 nov 13 kl. 23:43

Coop-kunders uppgifter han ha kapats

Över 140 000 svenska Coop-kunder kan ha fått sina kortuppgifter kapade i en internationell dataintrångshärva, skriver Expressen på nätet. Detta sedan det irländska företaget Loyaltybuild, som sköter drift och säkerhet för betalningstransaktioner på internet, blivit utsatt för ett dataintrång. Hackare ska då ha kommit över kontokortsuppgifter till kortkunder över hela Europa.

YLE - 02 dec 16 kl. 13:47

Beställ taxi via en app i Hangö och Raseborg

Nu går det att beställa taxi i Hangö, Raseborg och Lovisa via en gratis applikation i mobiltelefonen istället för att köa i telefon. Appen Valopilkku används sedan tidigare i bland annat Borgå. Appen lokaliserar automatiskt kundens position då hen beställer en taxi.

SmålandsPosten - 13 okt 14 kl. 06:00

Avgående kulturnämnd åkte på konferens för 141 000 kronor

Om två och en halv månad avgår politikerna i kulturnämnden i Växjö. Det hindrade dem inte från att åka till Umeå på en kulturkonferens förra veckan. Drygt 140 000 kronor gick resan på.

BT - 18 nov 13 kl. 12:31

Banktjänsteman lurade boråskunder på 200 000

En banktjänsteman, som tidigare jobbade på Nordea i Borås, dömdes i dag vid Borås tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter för grovt bedrägeri. Han stal sammanlagt 200 000 kronor från olika kunder på banken. Vid 17 tillfällen i början av 2012 överförde den dömde 10 000 eller 20 000 kronor från kunders konton till sig själv.

BT - 26 nov 14 kl. 18:34

Drog in sju gånger så mycket som ifjol - och spräckte miljonvallen

Drömgränsen på en miljon är nådd. Under ett år där cancern har gjort sig ständigt påmind, har IF Elfsborg och Guliganerna dragit ett stort lass till stöd för cancerforskningen. IF Elfsborgs årliga insamling till cancerfonden är nu avslutad.

BT - 26 nov 14 kl. 18:34

Drog in sju gånger så mycket som ifjol - och spräckte miljonvallen

Drömgränsen på en miljon är nådd. Under ett år där cancern har gjort sig ständigt påmind, har IF Elfsborg och Guliganerna dragit ett stort lass till stöd för cancerforskningen. IF Elfsborgs årliga insamling till cancerfonden är nu avslutad.

Sydsvenskan - 01 dec 15 kl. 11:55

Fler än 800 000 över Medelhavet i år

Antalet flyktingar som tagit sig till Europa havsvägen i år har passerat 880 000, enligt flyktingorganet UNHCR. Det är fyra gånger så många som under 2014.140 000 flyktingar och migranter kom till Europa via Medelhavet i november, jämfört med 220 000 i oktober.

Fler nyheter från DN

DN - 11 timmar sedan

Många föräldrar sparar till barnens bostad

Sex av tio föräldrar sparar antingen själva eller genom någon annan till barnens första boende, visar en ny Sifoundersökning. Men många lägger inte undan pengar alls..

DN - 12 timmar sedan

Allt fler väljer att binda bolåneräntan

Riksbankens planerade räntehöjning har fått bolånetagarna att binda sina bolåneräntor.  – Det är större intresse än vanligt, säger Anna Sundblad, presschef på Danske Bank i Sverige. .

DN - 16 timmar sedan

Amazon gick om Google inom leveranser av smarta högtalare

De globala leveranserna av smarta högtalare växte på årsbasis med 173 procent till 19,7 miljoner enheter under det tredje kvartalet. Det visar siffror från analysföretaget Canalys..

DN - 18 timmar sedan

Centerpartiet lägger egen budgetmotion

Centerpartiet kommer att lägga en egen budgetmotion, meddelar partiet.  Även Liberalerna meddelade tidigare i dag att de inte vill se en gemensam alliansmotion. .

DN - 22 timmar sedan

Riksbanken ser klimatrisker för svensk penningpolitik

Klimatförändringarna kan leda till en mer oberäknelig inflation och nya faror i det finansiella systemet. Det är risker som Riksbanken behöver ta hänsyn till, skriver bankens forskare i en ny rapport..

DN - 22 timmar sedan

Motaktion mot köphetsen på Black Friday

Varannan svensk väntas handla på Black Friday, enligt Svensk handel. Samtidigt växer en motrörelse mot ökad konsumtion.  – Det är ett sätt att försöka få människor att köpa mer än de behöver, säger Karin Lexén, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen..

DN - Igår: 08:05

Tomma lokaler kostar Postnord 30 miljoner

Postnords huvudkontor ”Arken” i Solna har blivit för stort för bolaget och en tredjedel av byggnaden står tom. Man har inte lyckats hitta någon ny hyresgäst till de tomma lokalerna som kostar företaget över 30 miljoner kronor om året i hyra, skriver Dagens Industri..

DN - Igår: 22:56

Facebook: Vi har stoppat 1,5 miljarder trollkonton

Efter hård kritik för att inte ha gjort tillräckligt för att stoppa hat och hot säger Facebook på torsdagen att man tagit bort mer än en miljard bluffkonton och ingripit mot miljoner bilder och inlägg..

DN - Igår: 22:07

Tusk: EU berett på att Brexit inte blir av

Ordföranden för Europeiska rådet Donald Tusk sa på torsdagen att EU är förberett på att skriva under det slutliga avtalet med Storbritannien den 25 november. Men han konstaterade också att det kan sluta med att Storbritannien inte lämnar EU..

DN - Igår: 20:00

Facebook och andra appar – detta kommer de åt i din mobil

Känns det okej att Facebook-appen kan läsa dina sms? Flera av de mest populära mobilapparna begär tillgång till långt mer av telefonen än bara kameran och gps.  Här är några av de mest populära apparna och vad de kommer åt i din Androidmobil eller Iphone..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.