Nyan > Svenskfinland

Saturday, 21 July, 11:52

Nyan - 05 jul 18 kl. 13:15

Fem besvär emot ny hamn och broDen första etappen av den föreslagna vägplanen överklagas nu till högsta förvaltningsdomstolen av Ålands Natur och Miljö. Fyra stycken andra markägare kommer också att lämna in besvär emot den kontroversiella vägplanen, säger Ålands Natur och Miljös kansliledare, Simon Holmström. -Styrelsen var enhällig i beslutet om att besvära vägplanen, fyra stycken andra markägare kommer också att lämna in ett besvär, så vi blir fem stycken totalt, säger Holmström till Nya Åland. Besvären riktas direkt till högsta förvaltningsdomstolen eftersom landskapsregeringen är part. Holmström uppger att ett pressmeddelande kommer att skickas ut på torsdag eftermiddag.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålands Natur, Miljö,  Ålands Natur, Miljös, Holmström, Nya Åland, Grönholm, Nyan

Dela artikeln

56 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fem, besvär, emotny , hamnoch , bro
Dalarnas tidningar - 17 okt 13 kl. 07:01

Femåringar tog emot sin första bibel

Ett 15-tal barn i Mockfjärds församling tog i söndags emot sin allra första bibelgåva ? Barnens bibel..

Trelleborgs Allehanda - 14 nov 12 kl. 23:50

Fem anhållna efter razzia i hamnen

Polisen kunde vid 20-tiden på onsdagskvällen gripa fem personer vid Trelleborgs hamn.
Fyra män och en kvinna greps när de färdades i en personbil. I bilen hade de misstänkta enligt polisen stöldgods.

YA - 30 mar 18 kl. 15:43

Brott: Fem anhållna för grov stöld

Polisen grep fem personer i Ystads hamn under natten till långfredagen. De fem – alla utländska medborgare – försökte lämna landet med 70 datorer och 30 surfplattor som polisen misstänker är stulna. Nu har de anhållits av åklagare..

Nyan - 07 okt 16 kl. 14:44

Vårdöpolitiker vill ta emot flyktingar

Kommunstyrelsen i Vårdö röstar för att ta emot en flyktingfamilj. På torsdag avgör fullmäktige frågan.
Kommundirektör Andreas Johanssons förslag var att kommunen inte ska ta emot flyktingar eftersom förslaget är ofinansierat och bara kan finansieras med skattehöjning.

YLE - 20 mar 16 kl. 11:57

Oro för nedsmutsad jord i vågbrytare - Hangö hamn anser allt är rent

En Hangöbo är orolig för att det transporteras nedsmutsat byggnadsavfall från Fabriksudden och Koverhar till Västra hamnen. Hangö hamn förnekar att det är så. Miljövårdschefen har inspekterat området och inte hittat smutsigt avfall där.

YLE - 15 maj 16 kl. 14:48

Destination: Ingå hamn
Destination: Ingå hamn Hamnen som inte för något väsen av sig Text och bilder: Marica Hildén, video: Tove Virta Den nederländska båten Lauwersborg har lossat kalksten från Norge i Ingå hamn. Kalkstenen tronar i stora högar vid kajplatsen och förs längs landsvägen till kalkförbränning i Lojo. Intill de grå högarna finns stora svarta berg av petrokoks som motsvarar kol.

YLE - 26 dec 14 kl. 10:00

Hangö hamn vinner på svaveldirektiven

Hangö hamn kommer att gynnas av de nya stränga svaveldirektiven för fartyg som träder i kraft vid årsskiftet, tror hamndirektör Paavo Lyytikäinen. Det beror på hamnens läge närmast Europa. Cirka 1400 fartyg anländer per år till Hangö hamn, lossar och lastar och åker iväg igen.

YLE - 12 jan 17 kl. 14:10

Domstol förkastade de flesta besvär mot planen för Billnäs bruk

Helsingfors förvaltningsdomstol har förkastat eller valt att inte behandla de flesta besvär som lämnades in mot detaljplanen för Billnäs bruk som Raseborgs stad godkände sensommaren 2015. Det är bara Nylands närings-, trafik- och miljöcentrals (NTM) besvär mot sju bryggor i planen som godkändes. - Goda nyheter från Billnäs, fast jag inte är där just nu eller kanske just därför, skriver affärsmannen Olli Muurainen på sin Facebooksida.

YLE - 18 dec 14 kl. 11:09

Lyytikäinen: Framtiden är ljus för Hangö hamn

Det är dags att göra något nytt i hamnen nu, tycker hamndirektör Paavo Lyytikäinen efter att flera viktiga bitar fallit på plats. Han blir pensionerad vid årsskiftet och har sett hur allt från stål och bilar till tysk korv och griskultingar gått genom hamnen. Hangö är den ledande exporthamnen för levande grisar.

YLE - 11 feb 14 kl. 09:16

Besvär bromsar krishem i Jakobstad

I Jakobstad försenar två besvär starten för ett akut- och utredningshem för barn i stadsdelen Kyrkostrand. Besvären har lämnats till förvaltningsdomstolen. Också grannar har tidigare samlat namnlistor mot att ett egnahem skulle göras om till att ta emot barn i kris.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 45 minuter sedan

Upp till Åland att diskutera medborgarplikt

– Det är en fråga för Åland, säger Mats Löfström, om Elisabeth Rehns förslag att en medborgarplikt borde inkludera även ålänningar. Ålands riksdagsledamot Mats Löfström har noterat Elisabeth Rehns uttalande på Finlandsarenan i Björneborg och i Yle-intervjun om att även ålänningarna borde göra medborgarplikt. Det är inte rikets ensak, anser Löfström.

Nyan - 14 timmar sedan

Anastacia på Rockoff

Foto: Stefan Öhberg Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 17 timmar sedan

Nätbedragare fick sitt straff

Tre mobiltelefoner och en surfplatta för totalt 300 euro lät som en bra affär. Så ålänningen som hittade annonsen på en finsk köp- och säljsajt slog till. Han betalade pengarna i två rater men mottagaren skickade aldrig varorna.

Nyan - 18 timmar sedan

VM-tipsvinnare vann hybridcykel

Linnea Lundberg från Lemland Söderby är vinnaren i Nyans VM-tips. Hon vann en hybridcykel från Sportcenter. – Min man Börje vann en cykel i Nyans tips för 22 år sedan, säger hon.

Nyan - 18 timmar sedan

EFA-stöd för EU-plats

European Free Alliance (EFA) vill att Åland ska ha en plats i EU-parlamentet, skriver Ålands Framtid i ett pressmeddelande. – Åland har med sin självstyrelse en självklar rätt till en plats i EU-parlamentet. Åland har, liksom Finland, givit bort en stor mängd lagstiftningsbehörighet till EU, dock utan att kompenseras genom inflytande i EU:s lagstiftande forum – EU-parlamentet, säger Anders Eriksson (EFA), Rolf Granlund (EFA) och Ålands Framtids ordförande Axel Jonsson i pressmeddelandet.

Nyan - 19 timmar sedan

Ny festivalgeneral gammal i gamet

I kväll är det premiär för Rockoff med Pier Schmid som festivalgeneral. Men ny i festivalsammanhanget är han inte. – Jag har varit här varje sommar i nästan 20 år, säger Schmid.

Nyan - 22 timmar sedan

Oklart hur kräftsäsongen blir i år

I kväll läggs de första kräftburarna ner för provfiske. Nästa vecka kommer beslut om hur kräftsäsongen ser ut i år.
Tack vare den varma vattentemperaturen spekuleras även att årets kräftsäsong kan bli rik på kräftor.

Nyan - 22 timmar sedan

Positiv halvårsrapport för Ålandsbanken

Halvårsrapport för perioden januari – juni 2018 visar på goda siffror för Ålandsbanken. •&tab;Rörelseresultatet ökade med 51 procent jämfört med förra året. – Vi gör ett bra första halvår där vi når upp till våra långsiktiga finansiella målsättningar, säger vd Peter Wiklöf.

Nyan - Igår: 11:33

Hantverkstema på Ålands sjödagar

På torsdagen stod hantverket i centrum på Ålands sjödagar Mikko Snellman visar upp sin repslagarmaskin som han själv snickrat efter 1800-talsmodell. Han säljer också egentvinnade rep som kan användas som fendrar eller dekorationer. – Reptvinning är troligtvis världens äldsta uppfinning.

Nyan - Igår: 11:20

Körde för fort med moped

En mopedist körde 21 kilometer i timmen för fort på en väg i Mariehamn under natten till fredagen. Högsta tillåtna hastigheten på den vägen är 40 kilometer i timmen. Mopedföraren fick böter för äventyrande av trafiksäkerheten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.