Nyan > Svenskfinland

Saturday, 17 November, 07:28

Nyan - 05 jul 18 kl. 13:15

Fem besvär emot ny hamn och broDen första etappen av den föreslagna vägplanen överklagas nu till högsta förvaltningsdomstolen av Ålands Natur och Miljö. Fyra stycken andra markägare kommer också att lämna in besvär emot den kontroversiella vägplanen, säger Ålands Natur och Miljös kansliledare, Simon Holmström. -Styrelsen var enhällig i beslutet om att besvära vägplanen, fyra stycken andra markägare kommer också att lämna in ett besvär, så vi blir fem stycken totalt, säger Holmström till Nya Åland. Besvären riktas direkt till högsta förvaltningsdomstolen eftersom landskapsregeringen är part. Holmström uppger att ett pressmeddelande kommer att skickas ut på torsdag eftermiddag.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålands Natur, Miljö,  Ålands Natur, Miljös, Holmström, Nya Åland, Grönholm, Nyan

Dela artikeln

56 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fem, besvär, emotny , hamnoch , bro
Dalarnas tidningar - 17 okt 13 kl. 07:01

Femåringar tog emot sin första bibel

Ett 15-tal barn i Mockfjärds församling tog i söndags emot sin allra första bibelgåva ? Barnens bibel..

Trelleborgs Allehanda - 14 nov 12 kl. 23:50

Fem anhållna efter razzia i hamnen

Polisen kunde vid 20-tiden på onsdagskvällen gripa fem personer vid Trelleborgs hamn.
Fyra män och en kvinna greps när de färdades i en personbil. I bilen hade de misstänkta enligt polisen stöldgods.

YA - 30 mar 18 kl. 15:43

Brott: Fem anhållna för grov stöld

Polisen grep fem personer i Ystads hamn under natten till långfredagen. De fem – alla utländska medborgare – försökte lämna landet med 70 datorer och 30 surfplattor som polisen misstänker är stulna. Nu har de anhållits av åklagare..

Nyan - 07 okt 16 kl. 14:44

Vårdöpolitiker vill ta emot flyktingar

Kommunstyrelsen i Vårdö röstar för att ta emot en flyktingfamilj. På torsdag avgör fullmäktige frågan.
Kommundirektör Andreas Johanssons förslag var att kommunen inte ska ta emot flyktingar eftersom förslaget är ofinansierat och bara kan finansieras med skattehöjning.

YLE - 20 mar 16 kl. 11:57

Oro för nedsmutsad jord i vågbrytare - Hangö hamn anser allt är rent

En Hangöbo är orolig för att det transporteras nedsmutsat byggnadsavfall från Fabriksudden och Koverhar till Västra hamnen. Hangö hamn förnekar att det är så. Miljövårdschefen har inspekterat området och inte hittat smutsigt avfall där.

YLE - 15 maj 16 kl. 14:48

Destination: Ingå hamn
Destination: Ingå hamn Hamnen som inte för något väsen av sig Text och bilder: Marica Hildén, video: Tove Virta Den nederländska båten Lauwersborg har lossat kalksten från Norge i Ingå hamn. Kalkstenen tronar i stora högar vid kajplatsen och förs längs landsvägen till kalkförbränning i Lojo. Intill de grå högarna finns stora svarta berg av petrokoks som motsvarar kol.

YLE - 26 dec 14 kl. 10:00

Hangö hamn vinner på svaveldirektiven

Hangö hamn kommer att gynnas av de nya stränga svaveldirektiven för fartyg som träder i kraft vid årsskiftet, tror hamndirektör Paavo Lyytikäinen. Det beror på hamnens läge närmast Europa. Cirka 1400 fartyg anländer per år till Hangö hamn, lossar och lastar och åker iväg igen.

YLE - 12 jan 17 kl. 14:10

Domstol förkastade de flesta besvär mot planen för Billnäs bruk

Helsingfors förvaltningsdomstol har förkastat eller valt att inte behandla de flesta besvär som lämnades in mot detaljplanen för Billnäs bruk som Raseborgs stad godkände sensommaren 2015. Det är bara Nylands närings-, trafik- och miljöcentrals (NTM) besvär mot sju bryggor i planen som godkändes. - Goda nyheter från Billnäs, fast jag inte är där just nu eller kanske just därför, skriver affärsmannen Olli Muurainen på sin Facebooksida.

YLE - 18 dec 14 kl. 11:09

Lyytikäinen: Framtiden är ljus för Hangö hamn

Det är dags att göra något nytt i hamnen nu, tycker hamndirektör Paavo Lyytikäinen efter att flera viktiga bitar fallit på plats. Han blir pensionerad vid årsskiftet och har sett hur allt från stål och bilar till tysk korv och griskultingar gått genom hamnen. Hangö är den ledande exporthamnen för levande grisar.

YLE - 11 feb 14 kl. 09:16

Besvär bromsar krishem i Jakobstad

I Jakobstad försenar två besvär starten för ett akut- och utredningshem för barn i stadsdelen Kyrkostrand. Besvären har lämnats till förvaltningsdomstolen. Också grannar har tidigare samlat namnlistor mot att ett egnahem skulle göras om till att ta emot barn i kris.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 12 timmar sedan

Barnen ”nuddas” in på Skutan

En app som håller reda på dagisbarnens närvaro och frånvaro har gjort livet enklare för personal och föräldrar på daghemmet Skutan i Mariehamn.
Egentligen rör det sig om ett försök, men det mesta tyder på att alla daghem i stan tar appen i bruk under nästa år. – Elektronisk närvarohantering har varit efterfrågat i flera personalgrupper, säger Pamela Sjödahl, barnomsorgschef i Mariehamns stad.

Nyan - 13 timmar sedan

Åländska kan bli Åbos lucia

Åländska Madeleine Glandberger är kandidat nummer ett i Åbo lucia. – Jag har velat vara med i lucia sedan jag var liten. Jag växte upp i Singapore och då var jag med i svenska lucia där.

Nyan - 14 timmar sedan

Viking Line utser ny vd-ersättare

Viking har utsett vice vd Peter Hellgren är tillfällig vd-ersättare. Behovet av en ny ersättare uppstod efter att vice vd Andreas Remmer sade upp sig från sin tjänst. Remmer meddelade i början av november att lämnar sin tjänst vid Viking Line.

Nyan - 14 timmar sedan

Extra avgångar med Rosala II

Rosala II kör extra avgångar på söndag, den 18 november, meddelar Ålandstrafiken Klockan 14.00 Kumlinge–Enklinge, retur 14.15.

Nyan - 15 timmar sedan

Ålänning deltog i Natoövning

Den stora Natoövningen i Norge var en ny upplevelse för den åländska beväringen Frans Erikslund, men en bra förberedelse inför det han vill göra i framtiden – jobba som yrkessoldat.
Frans Erikslund, en 20-årig mariehamnare som just nu är beväring i Nylands brigad, var en av de 50 000 soldater som deltog i den stora Natoövningen i Norge. Frans Erikslund går en specialutbildning för kustjägare i krishantering.

Nyan - 17 timmar sedan

Paf-pengar för biogas-projektering

Bara några dagar efter att Svinryggens Deponi ab lämnade in ansökan beviljade finansminister Mats Perämaa begärda 48 000 euro av Paf-medel för projektering av den biogasanläggning som bolaget planerar.
Också Svinryggens Deponis vd Jesper Svanfelt är förvånad över den snabba beslutsgången. – Jag hörde om det först på torsdagen, berättar han.

Nyan - 18 timmar sedan

Samma ledarstab för IFK som i år

IFK Mariehamn fortsätter med samma tränar- och ledarstab nästa säsong i Veikkausliiga, uppger klubben i ett pressmeddelande. Både huvudtränaren Peter Lundberg och fys- och rehabtränare Kristoffer Weckström hade sedan tidigare kontrakt över inkommande säsong. Nu är det klart att även assisterande tränaren Daniel Norrmén och målvaktstränaren Johan Sundman fortsätter.

Nyan - 20 timmar sedan

Fondsamarbete mellan Ålandsbanken och S-banken

Ålandsbanken och FIM, som förvaltar S-bankens, inleder ett samarbete kring vissa fonder. Genom samarbetet skapar man en ny fond, Ålandsbanken Global Aktie, med kring 70 000 andelsägare och en förmögenhet på nästan en miljard euro. fondens placeringsverksamhet kommer att skötas av FIM.

Nyan - 20 timmar sedan

Avskalad pjäs om inbördeskriget

Det knackar på dörren. Utanför står sonen Albin som familjen trodde var död.
Albin valde den röda sidan i inbördeskriget, familjen stod på den vita sidan.

Nyan - 21 timmar sedan

Narkotikapåverkad körde bil

En kvinna i 20-årsåldern har dömts av Ålands tingsrätt för straffbart bruk av narkotika och rattfylleri. Kvinnan hade i juli i år kört bil i Geta med narkotikaklassade ämnen i kroppen och har haft en mindre mängd hasch. Straffet blev 45 dagsböter, sammanlagt 270 euro, samt körförbud till den 15 juli 2019.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.