Världen Idag > Nyheter

Sunday, 23 September, 03:13

Världen Idag - 05 jul 18 kl. 12:23

Hot och vandalisering mot Israelförbund i AlmedalenIsraelflaggor revs ner när Vänskapsförbundet Sverige-Israel utsattes för inbrott i Almedalen natten mot torsdagen. Två dagar tidigare hotades förbundet av personer som sade sig vara palestinier. Under politikerveckan har förbundet dessutom fått besök av Nordiska motståndsrörelsen..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Israelförbund, Almedalen, Vänskapsförbundet Sverige-Israel, Nordiska

Dela artikeln

1264 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotoch , vandaliseringmot , Israelförbundi , Almedalen
Världen Idag - 06 jul 18 kl. 08:55

Attackerades utanför Israelförbund i Almedalen

Tumult uppstod utanför Vänskapsförbundet Sverige-Israels tält i Almedalen under torsdagen. Christina Toledano Åsbrink puttades omkull av nazister från Nordiska motståndsrörelsen. – Jag var en.

Dagen - 05 jul 18 kl. 15:40

Nazister attackerade Israelförbund i Almedalen

Stefan Dozzi, generalsekreterare: De skrek som djur.

BT - 08 sep 14 kl. 14:39

?Vandalisering? ska mötas med humor

"Det är en liten opinionsyttring med glimten i ögat". Så förklarar Gudrun Schyman Feministiskt initiativs senaste kampanj som går ut på att partiet "lånar" andras valaffischer genom att rita till rosa glasögon. För en gångs skull har Schyman rätt.

BT - 17 jan 14 kl. 13:42

Regeringen oenig om straffen för hot

Demokratiminister Birgitta Ohlsson (FP) vill att hot och våld mot politiker ska straffas hårdare, men regeringen är splittrad. CUF-ordföranden Hanna Wagenius fick dödshot i telefon och vågade inte gå ut.Justitieminister Beatrice Ask (M) tycker samtidigt att nuvarande lagstiftning räcker.

SVT Debatt - 03 jul 13 kl. 15:12

Minoriteternas frågor får ingen plats i Almedalen

MINORITETER Den här veckan flyttar Sveriges maktcentrum till Almedalen, och trots många ord om ett inkluderande klimat är det inte allas röster som hörs. Det är sorgligt och obehagligt att politikerna inte tar minoritetsgruppernas frågor på allvar, skriver Peter Arrhenius och Heléne Jensen från Podium Förlag. Almedalsveckan 2013 utger sig för att vara ”Sveriges största demokratiska mötesplats”, men antalet arrangemang som har ett minoritetsperspektiv är minimalt.

Dagensanalys.se - 01 jul 18 kl. 23:11

Rapport från Almedalen – dag 1

Under strålande sol och med en kall vind från norr samlas nu över 200 politiker och tusentals företag, samhällsaktörer, intresseorganisationer, medier samt en stor andel från allmänheten för att under en vecka delta i vad många beskriver som en ”demokratifestival”. Det är politiska utspel, seminarier och debatter om vartannat och totalt arrangeras över 4000 event under de sju dagarna. Dagens Analys finns på plats och kommer delge utdrag och sammanfattningar av vad som sker.

Dagensanalys.se - 04 jul 18 kl. 23:36

Rapport från Almedalen – dag 4

Dag fyra i Almedalen är första dagen då det hela börjar mattas av efter några intensiva dagar. Fortfarande ligger antalet event på över 1.000 st, men det märks att människor börjar bli trötta och allt fler indikerar att de lämnar ön under dagen eller torsdagen.

DN - 17 sep 18 kl. 12:03

Förundersökning efter vandalisering av antinazistiskt skokonstverk i Almedalen läggs ned

Tre nazister misstänktes för brott efter att en antinazistisk konstinstallation, bestående av en hög med skor, förstördes i Almedalen förra året. Men nu har förundersökningen lagts ned. .

Dagens PS - 21 maj 18 kl. 12:25

Hotbilden ökar inför ”hysteriskt” Almedalen

Hoten i år överskrider redan fjolårets siffra – tvåfaldigt – och det betyder goda ekonomiska tider för säkerhetsindustrin, skriver SvD Näringsliv. Förra året utredde polisens demokrati- och hatbrottsgrupp i Stockholm två ärenden av hot mot politiker i huvudstaden. Men redan under första kvartalet i år har siffran ökat rejält med fem fall av hot mot folkvalda, skriver SvD Näringsliv på måndagsmorgonen.

SvD - 04 jul 15 kl. 08:00

Ointresset i Almedalen visar att politikerna inte hänger med

I sitt tal i Almedalen slog försvarsministern fast:”Det tidigare hotet från den militära supermakten är borta. Östersjön kantas av Nato- och EU-länder. Den politiska förutsättningen och den geografiska förutsättningen för ett hot av den gamla typen är borta.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 11 timmar sedan

Troligt EU-nej till irländsk bojkottlag

EU eller en tredje part kan komma att anmäla Irland, om landet driver igenom en lag som förbjuder import av varor och tjänster producerade i israeliska bosättningar på Västbanken och Golanhöjden. Varningen kom som svar på en förfrågan från en irländsk regeringstjänsteman, skriver Irish Times..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet. Ledarna skriver att man är beredd att utstå förföljelse, och även martyrdöd, om det krävs för att vara trogen överlåtelsen till Jesus..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Finsk prolife-minister fick riksdagens stöd

Finlands utrikesminister Timo Soini (Blå) får riksdagens förtroende med röstsiffrorna 100–60. Misstroendeomröstningen hölls efter Soinis kontroversiella uttalanden om abort.

Världen Idag - 17 timmar sedan

Utrustning värd miljoner brann upp för Mission SOS

SOS Church miste scenutrustning för 1,5 miljoner dollar i en fordonsbrand vid gränsen mellan Rwanda och Tanzania i förra veckan. Nu vädjar pastor Johannes Amritzer om ekonomiska bidrag för att storstadsfestivalerna i Afrika ska kunna fortsätta. – Det är som en pastor fått sin kyrka nedbrunnen, beskriver han sin känsla på Facebook..

Världen Idag - Igår: 00:00

Miljön en kärnpunkt i skapelseuppdraget

Ett kristet perspektiv handlar om att granska och analysera samhällsutvecklingen med Bibeln som karta och kompass. Det kräver ett stort mått av ödmjukhet och samråd inom Kristi kropp. En kristen utgångspunkt är att Kristus har all makt i himlen och på jorden.

Världen Idag - Igår: 17:27

Johanna fick Idoljuryn att prata om Jesus

”Man känner att du har Gud med dig på scenen”, var jurymedlemmen Anders Bagges ord efter att kristna Umeåtjejen Johanna Wennerlöf sjungit i tv-programmet Idol. – Jag var inte med i programmet för att jag skulle lysa, utan för att Jesus skulle lysa genom mig, berättar hon för Världen idag..

Världen Idag - Igår: 15:40

Caroline Szyber lämnar riksdagen

Kristdemokraternas ledamot Caroline Szyber lämnar sin plats i riksdagen efter bedrägerimisstankarna mot henne. Szyber anser att förtroendet för henne är skadat..

Världen Idag - Igår: 14:03

Sebastian Stakset fri från skulder

Initiativet för att göra Sebastian Stakset skuldfri är nu i mål. ”Med Guds stora nåd och med hjälp av massor av människor har det till synes omöjliga blivit möjligt”, skriver initiativtagarna. – Jag känner mig enormt tacksam till Jesus och till Jesu församling, säger Sebastian Stakset..

Världen Idag - Igår: 12:00

Israelkritisk nämndeman deltog i hovrättsbeslut om attack på synagoga

Att hovrätten beslutade att en av de palestinska män som attackerade synagogan i Göteborg ska få stanna i Sverige efter avtjänat straff skapar rubriker över hela världen. Nu rapporterar tidningen Inblick att en vänsterpartistisk nämndeman, med engagemang i starkt Israelkritiska grupper, deltog i beslutet..

Världen Idag - Igår: 12:00

Israelkritisk nämndeman deltog i hovrättsbeslut

Att hovrätten beslutade att en av de palestinska män som attackerade synagogan i Göteborg ska få stanna i Sverige efter avtjänat straff skapar rubriker över hela världen. Nu rapporterar tidningen Inblick att en vänsterpartistisk nämndeman, med engagemang i starkt Israelkritiska grupper, deltog i beslutet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.