Världen Idag > Nyheter

Saturday, 21 July, 11:15

Världen Idag - 2018-07-05 12:23:00

Hot och vandalisering mot Israelförbund i AlmedalenIsraelflaggor revs ner när Vänskapsförbundet Sverige-Israel utsattes för inbrott i Almedalen natten mot torsdagen. Två dagar tidigare hotades förbundet av personer som sade sig vara palestinier. Under politikerveckan har förbundet dessutom fått besök av Nordiska motståndsrörelsen..
Läs mer på Världen Idag Bilden delad av Världen Idag via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Israelförbund, Almedalen, Vänskapsförbundet Sverige-Israel, Nordiska

Dela artikeln

1256 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotoch , vandaliseringmot , Israelförbundi , Almedalen
Världen Idag - 06 jul 18 kl. 08:55

Attackerades utanför Israelförbund i Almedalen

Tumult uppstod utanför Vänskapsförbundet Sverige-Israels tält i Almedalen under torsdagen. Christina Toledano Åsbrink puttades omkull av nazister från Nordiska motståndsrörelsen. – Jag var en.

Dagen - 05 jul 18 kl. 15:40

Nazister attackerade Israelförbund i Almedalen

Stefan Dozzi, generalsekreterare: De skrek som djur.

BT - 08 sep 14 kl. 14:39

?Vandalisering? ska mötas med humor

"Det är en liten opinionsyttring med glimten i ögat". Så förklarar Gudrun Schyman Feministiskt initiativs senaste kampanj som går ut på att partiet "lånar" andras valaffischer genom att rita till rosa glasögon. För en gångs skull har Schyman rätt.

BT - 17 jan 14 kl. 13:42

Regeringen oenig om straffen för hot

Demokratiminister Birgitta Ohlsson (FP) vill att hot och våld mot politiker ska straffas hårdare, men regeringen är splittrad. CUF-ordföranden Hanna Wagenius fick dödshot i telefon och vågade inte gå ut.Justitieminister Beatrice Ask (M) tycker samtidigt att nuvarande lagstiftning räcker.

SVT Debatt - 03 jul 13 kl. 15:12

Minoriteternas frågor får ingen plats i Almedalen

MINORITETER Den här veckan flyttar Sveriges maktcentrum till Almedalen, och trots många ord om ett inkluderande klimat är det inte allas röster som hörs. Det är sorgligt och obehagligt att politikerna inte tar minoritetsgruppernas frågor på allvar, skriver Peter Arrhenius och Heléne Jensen från Podium Förlag. Almedalsveckan 2013 utger sig för att vara ”Sveriges största demokratiska mötesplats”, men antalet arrangemang som har ett minoritetsperspektiv är minimalt.

Dagensanalys.se - 01 jul 18 kl. 23:11

Rapport från Almedalen – dag 1

Under strålande sol och med en kall vind från norr samlas nu över 200 politiker och tusentals företag, samhällsaktörer, intresseorganisationer, medier samt en stor andel från allmänheten för att under en vecka delta i vad många beskriver som en ”demokratifestival”. Det är politiska utspel, seminarier och debatter om vartannat och totalt arrangeras över 4000 event under de sju dagarna. Dagens Analys finns på plats och kommer delge utdrag och sammanfattningar av vad som sker.

Dagensanalys.se - 04 jul 18 kl. 23:36

Rapport från Almedalen – dag 4

Dag fyra i Almedalen är första dagen då det hela börjar mattas av efter några intensiva dagar. Fortfarande ligger antalet event på över 1.000 st, men det märks att människor börjar bli trötta och allt fler indikerar att de lämnar ön under dagen eller torsdagen.

Dagens PS - 21 maj 18 kl. 12:25

Hotbilden ökar inför ”hysteriskt” Almedalen

Hoten i år överskrider redan fjolårets siffra – tvåfaldigt – och det betyder goda ekonomiska tider för säkerhetsindustrin, skriver SvD Näringsliv. Förra året utredde polisens demokrati- och hatbrottsgrupp i Stockholm två ärenden av hot mot politiker i huvudstaden. Men redan under första kvartalet i år har siffran ökat rejält med fem fall av hot mot folkvalda, skriver SvD Näringsliv på måndagsmorgonen.

SvD - 04 jul 15 kl. 08:00

Ointresset i Almedalen visar att politikerna inte hänger med

I sitt tal i Almedalen slog försvarsministern fast:”Det tidigare hotet från den militära supermakten är borta. Östersjön kantas av Nato- och EU-länder. Den politiska förutsättningen och den geografiska förutsättningen för ett hot av den gamla typen är borta.

SVT - 01 jul 18 kl. 19:41

Hot och hat i fokus när Ulf Kristersson premiärtalade i Almedalen

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson pratade mycket om hat och hot när han talade i Almedalen på politikerveckan i Visby. Han kritiserade även SD hårt och sa att han inte vill regeringsförhandla med partiet. – Sverigedemokraterna skyller nästan allt på invandringen..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 18 timmar sedan

Adam blev fri från missbruk och mörker

Adam Ankarstorms liv har varit fullt av dramatiska svängningar. Under tonårstiden och några år framåt levde han ett gränslöst liv. Han gillade grova och provocerande uttryck och många såg upp till honom.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Flödesbön, helande och mingel på Mirakelkonferensen

Pastor Linda Bergling berättar om en ovanligt stark Gudsnärvaro vid Mirakelkonferensen som just nu pågår i Kungsängen. Oavsett vem som talar ligger fokus på Jesus och människor blir helade både under förbön och mitt i lovsången, berättar hon..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Dubbel katastrof för bönder i brandområdet

​Hos bönderna i Ljusdalstrakten betyder branden dubbla problem. För samtidigt som de måste kämpa med torka och oro inför framtiden, råmar stressade kor när röken äntrar ladugårdarna..

Världen Idag - Igår: 18:00

Haro: Partierna är oroande okunniga om barnfrågor

Behovet av fler alternativ i barnomsorgen och vikten av anknytning för att förebygga ohälsa bland unga. Om detta har riksdagens partier överlag få svar, enligt organisationen Haro..

Världen Idag - Igår: 14:00

Ny svensk spelfilm om 1800-talsväckelse

Just nu pågår en filminspelning där barn har huvudrollerna. Filmen Barfota rop handlar om hur några 1800-talsbarn höjde sina röster för att få till en förändring. Filmskaparen Maria Viklund vill visa att om Gud kunde använda barnen för att bana väg för väckelsen då, så kan han göra det igen..

Världen Idag - Igår: 14:00

Ny spelfilm om 1800-talsväckelse

Just nu pågår en filminspelning där barn har huvudrollerna. Filmen Barfota rop handlar om hur några 1800-talsbarn höjde sina röster för att få till en förändring. Filmskaparen Maria Viklund vill visa att om Gud kunde använda barnen för att bana väg för väckelsen då, så kan han göra det igen..

Världen Idag - Igår: 12:28

Kristna aktiva i kampen mot skogsbränderna

Bland de tusentals frivilliga som hjälper till i brandområden i norra Sverige går en del ut i arbetet hand i hand med Gud. Världen idag har talat med två av dem som kämpat mot lågorna under onsdagsdygnet..

Världen Idag - I förrgår: 11:00

Equmeniapastorer bjuder in till Pride

Pastorer inom Equmeniakyrkan i region väst uppmanar sina kollegor att gå i Prideparaden i Göteborg. ”Vi vill stötta människor som känt sig utanför våra församlingar”, skriver de i en inbjudan. Fel väg att gå, menar debattören Thomas Forslin.

Världen Idag - I förrgår: 08:00

USA-trauman väcker debatt om dagis-separation

Ilskan och sorgen avlöste varandra när bilderna på migrantfamiljer där barn och föräldrar skiljs åt kablades ut från USA. Samtidigt finns likheter mellan detta trauma och det som små barn upplever när de gråtande lämnas av sina föräldrar på förskola, menar debattörer..

Världen Idag - I förrgår: 10:15

Ny nationalstatslag antagen i Israel

Israels parlament har antagit en lag som definierar landet som "det judiska folkets nationalstat" och där det judiska folket har "exklusiv rätt till självbestämmande" i landet. I lagen fastslås även att judiska bosättningar är ett nationellt intresse..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.