Världen Idag > Nyheter

Saturday, 17 November, 08:20

Världen Idag - 05 jul 18 kl. 12:23

Hot och vandalisering mot Israelförbund i AlmedalenIsraelflaggor revs ner när Vänskapsförbundet Sverige-Israel utsattes för inbrott i Almedalen natten mot torsdagen. Två dagar tidigare hotades förbundet av personer som sade sig vara palestinier. Under politikerveckan har förbundet dessutom fått besök av Nordiska motståndsrörelsen..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Israelförbund, Almedalen, Vänskapsförbundet Sverige-Israel, Nordiska

Dela artikeln

1264 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotoch , vandaliseringmot , Israelförbundi , Almedalen
Världen Idag - 06 jul 18 kl. 08:55

Attackerades utanför Israelförbund i Almedalen

Tumult uppstod utanför Vänskapsförbundet Sverige-Israels tält i Almedalen under torsdagen. Christina Toledano Åsbrink puttades omkull av nazister från Nordiska motståndsrörelsen. – Jag var en.

Dagen - 05 jul 18 kl. 15:40

Nazister attackerade Israelförbund i Almedalen

Stefan Dozzi, generalsekreterare: De skrek som djur.

BT - 08 sep 14 kl. 14:39

?Vandalisering? ska mötas med humor

"Det är en liten opinionsyttring med glimten i ögat". Så förklarar Gudrun Schyman Feministiskt initiativs senaste kampanj som går ut på att partiet "lånar" andras valaffischer genom att rita till rosa glasögon. För en gångs skull har Schyman rätt.

BT - 17 jan 14 kl. 13:42

Regeringen oenig om straffen för hot

Demokratiminister Birgitta Ohlsson (FP) vill att hot och våld mot politiker ska straffas hårdare, men regeringen är splittrad. CUF-ordföranden Hanna Wagenius fick dödshot i telefon och vågade inte gå ut.Justitieminister Beatrice Ask (M) tycker samtidigt att nuvarande lagstiftning räcker.

SVT Debatt - 03 jul 13 kl. 15:12

Minoriteternas frågor får ingen plats i Almedalen

MINORITETER Den här veckan flyttar Sveriges maktcentrum till Almedalen, och trots många ord om ett inkluderande klimat är det inte allas röster som hörs. Det är sorgligt och obehagligt att politikerna inte tar minoritetsgruppernas frågor på allvar, skriver Peter Arrhenius och Heléne Jensen från Podium Förlag. Almedalsveckan 2013 utger sig för att vara ”Sveriges största demokratiska mötesplats”, men antalet arrangemang som har ett minoritetsperspektiv är minimalt.

Dagensanalys.se - 01 jul 18 kl. 23:11

Rapport från Almedalen – dag 1

Under strålande sol och med en kall vind från norr samlas nu över 200 politiker och tusentals företag, samhällsaktörer, intresseorganisationer, medier samt en stor andel från allmänheten för att under en vecka delta i vad många beskriver som en ”demokratifestival”. Det är politiska utspel, seminarier och debatter om vartannat och totalt arrangeras över 4000 event under de sju dagarna. Dagens Analys finns på plats och kommer delge utdrag och sammanfattningar av vad som sker.

Dagensanalys.se - 04 jul 18 kl. 23:36

Rapport från Almedalen – dag 4

Dag fyra i Almedalen är första dagen då det hela börjar mattas av efter några intensiva dagar. Fortfarande ligger antalet event på över 1.000 st, men det märks att människor börjar bli trötta och allt fler indikerar att de lämnar ön under dagen eller torsdagen.

DN - 17 sep 18 kl. 12:03

Förundersökning efter vandalisering av antinazistiskt skokonstverk i Almedalen läggs ned

Tre nazister misstänktes för brott efter att en antinazistisk konstinstallation, bestående av en hög med skor, förstördes i Almedalen förra året. Men nu har förundersökningen lagts ned. .

Dagens PS - 21 maj 18 kl. 12:25

Hotbilden ökar inför ”hysteriskt” Almedalen

Hoten i år överskrider redan fjolårets siffra – tvåfaldigt – och det betyder goda ekonomiska tider för säkerhetsindustrin, skriver SvD Näringsliv. Förra året utredde polisens demokrati- och hatbrottsgrupp i Stockholm två ärenden av hot mot politiker i huvudstaden. Men redan under första kvartalet i år har siffran ökat rejält med fem fall av hot mot folkvalda, skriver SvD Näringsliv på måndagsmorgonen.

SvD - 04 jul 15 kl. 08:00

Ointresset i Almedalen visar att politikerna inte hänger med

I sitt tal i Almedalen slog försvarsministern fast:”Det tidigare hotet från den militära supermakten är borta. Östersjön kantas av Nato- och EU-länder. Den politiska förutsättningen och den geografiska förutsättningen för ett hot av den gamla typen är borta.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Lundaprofessor frias – nu ska genus läras ut "korrekt"

Den professor vid Lunds universitet som kritiserades av en student efter en föreläsning om könsskillnader utsatte inte studenten i fråga för diskriminering. Det konstaterar universitetet efter en utredning. Trots det inför universitet nu en rad åtgärder för att förebygga "diskriminering"..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat, och kommande politiker skulle bara behöva administrera det västerländska projektet.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Hur förstå ondskans verklighet och tron på en god Gud?

Varför tillåter en god och allsmäktig Gud en så vidrig ondska som den i Auschwitz, eller en helt meningslös ondska som när barn dör i en tsunamikatastrof ?.

Världen Idag - 14 timmar sedan

De bad till Gud om ett förvandlat Skåne

Årets bönesamlingar för Skånes fyra ”tårtbitar” fullföljdes i Helsingborg. Ledaren för arbetet med bön för Skåne, Curt Levin, var en av dem som ägnade fars dag åt att umgås med Far i himlen..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Skyttedal och Lega KD:s toppnamn i EU-valet

Två kommunpolitiker blir Kristdemokraternas toppnamn i valet till Europaparlamentet i vår. Listan toppas av Sara Skyttedal och David Lega, kommunalråd i Linköping respektive Göteborg..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Boråspastorer avtackas efter 30 år i samma församling

I helgen avtackas Peder Teglund som pastor för Borås Kristna Center, en församling han grundade för 30 år sedan. Samtidigt installeras hans ersättare med bakgrund i Livets Ord i Uppsala..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Gata uppkallad efter nazist vid Karolinska

En gata vid Karolinska sjukhuset har uppkallats efter professorn Astrid Cleve, född 1875. Hon var uttalad nazist och nu kommer kritik mot namnvalet, skriver SVT Stockholm..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Gud fyllde tomheten i Matilda Allans hjärta

På mindre än ett år har Matilda Allans liv gått från att kretsa kring Stockholms nattliv till att ha Jesus i centrum. I ett tält på ungdomsfestivalen Frizon i somras berättade hon om sin väg till tro..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Ny kull börjar kristna skolors rektorsakademi

Det finns ett stort intresse för den rektorsakademi som Kristna friskolerådet lanserade i våras, som ett komplement till den statliga rektorsutbildningen. Det säger projektledare Anders Dunemyr, som berättar att en ny kull påbörjar sina studier i Örnsköldsvik nästa vecka..

Världen Idag - Igår: 15:19

SD och M i Staffanstorp tar strid mot ”religiösa uttryck”

Staffanstorp är en av de sydsvenska kommuner där det nu står klart att Moderaterna samarbetar med Sverigedemokraterna. Ett av de första besluten som SD och M fattat är att kommunens verksamhet ska vara fri från ”religiösa uttryck”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.