Nyan > Svenskfinland

Thursday, 19 July, 00:16

Nyan - 29 jun 18 kl. 19:02

Etapp av Ålandsvägen kan öppna nästa veckaVägarbetet på Ålandsvägen fortsätter enligt tidtabell, det säger arbetschefen Stefan Nordas. Från och med nästa vecka öppnas trafiken igen på vägavsnittet Köpmansgatan–Styrmansgatan.
”Det rullar väl på”. Så kommenterar Stefan Nordas, arbetschef för markenheten vid Mariehamns stad, vägarbetet på Ålandsvägen. Arbetetet fortsätter enligt tidtabell på Ålandsvägen, säger Nordas, då Nya Åland ringer upp honom på onsdagseftermiddagen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålandsvägen, Stefan Nordas, Köpmansgatan–Styrmansgatan, Mariehamns, Nordas, Nya Åland, Styrmansgatan, Köpmansgatan, Skeppargatan, Ålandsplan, Grönholm, Nyan

Dela artikeln

35 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Etappav , Ålandsvägenkan , öppnanästa , vecka
Nyan - 06 jun 17 kl. 10:00

Vill pausa ombyggnaden av Ålandsvägen

Etapp två av ombyggnationen av Ålandsvägen bör skjutas upp. Det tycker Centern, Obunden samling och Ålands framtid i Mariehamn.

Under våren har ombyggnationen av Ålandsvägen pågått och ännu återstår arbete innan den första etappen, Norra Esplandgatan-Köpmansgatan, är helt färdigställt.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 14:00

Vägtunnel gjuts på plats under Smålandsvägen

Eslöv Smålandsvägen har varit avstängd för trafik sedan i början av mars.
Om ett par veckor stängs även Norregatan.
Under tiden arbetar Sveab med att gjuta de båda järnvägsbroar som ska låta bilar, cyklar och gående slippa bomfällning i framtiden.

Nyan - 16 feb 18 kl. 18:55

Ålandsvägen till nämnden i mars

Redovisningen för den första etappen av ombyggnaden av Ålandsvägen är snart klar. Slutrapporten blir offentlig om ett par veckor.
Diskussionerna kring projektet Ålandsvägen har varit livliga och det har spekulerats mycket kring hur projektpengarna egentligen har använts.

Nyan - 25 jan 18 kl. 11:04

Här fälls träden på Ålandsvägen

Etapp två i ombyggnaden av Ålandsvägen är i gång. I går inleddes arbetet med att fälla oxlarna som tidigare prytt vägen och som nu ska ersättas av en ny allé. (ck) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 16 okt 17 kl. 15:10

Inga dräneringsrör under Ålandsvägen

Inga dräneringsrör har grävts ner i Ålandsvägen under ombyggnaden – och det var inte heller meningen att sådana skulle läggas, säger stadens projektchef Håkan Lindén.
Nya Åland har fått frågor om de dräneringsrör som sägs ha ingått i upphandlingen men som uppenbarligen inte har lagts ner när den första etappen av gatuombyggnaden förverkligats. – Generellt har dräneringsrör inte använts i gatubyggen i Mariehamn, säger Håkan Lindén.

Skånskan - 14 nov 16 kl. 15:04

Smålandsvägen öppen igen

Eslöv Sedan i början av mars i år har billister fått vända på Smålandsvägen, som har byggts om under arbetet med Marieholmsbanan.
Nu har den nybyggda viadukten öppnats för bilar. ERWP.

Skånskan - 29 feb 16 kl. 06:00

Smålandsvägen stängs den 7 mars

ESLÖV 7 mars är Trafikverkets byggstart för Marieholmsbanan i Eslöv och då stängs Smålandsvägen av.
Tågbanan måste vara klar till 11 december då Skånetrafikens nya tidtabeller börjar gälla. Annars finns risk att man får vänta ett år på att åka pågatåg från Eslöv till Teckomatorp och vidare mot Helsingborg.

Nyan - 16 nov 16 kl. 15:03

Arbetet med Ålandsvägen kan inledas i mars

Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen. Det innebär att arbetet nu kan ges ut på entreprenad.
Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen.

YLE - 17 jan 15 kl. 19:02

Fyrtio år på landsvägen

- Jag är född i Nykarleby, men när jag växte upp flyttade familjen tre gånger till Sverige och tillbaka igen, berättar Leif Söderlund, numera pensionerad långtradarchaufför. Familjen Söderlund flyttade till Sverige på 1950-talet för att få bättre utkomst, men de stannade aldrig länge, utan flyttade tillbaka till hemstaden när hemlängtan blev för stark. Eftersom Leif var äldst av sju syskon så fick han också vara med om alla vistelserna i Sverige.

Nyan - 20 okt 16 kl. 07:13

Ålandsvägen skjuts upp

Arbetet med att bygga om Ålandsvägen i Mariehamn inleds först nästa höst.

Majoriteten i stadens infrastrukturnämnd vill freda gatan över sommaren.
Det blev återremiss då infrastrukturnämnden i förrgår hade Ålandsvägen på dagordningen.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Kumlingebutik 110 år

110 år är en ansenlig ålder. Det firade Kumlinge Ahl i lördags.
Kumlinge Ahl bjöd på grillbuffé och kaffe med tårta i samband med butikens 110-års jubileum.

Nyan - 7 timmar sedan

Rockoffbuss till Sund, Finström och Jomala

Kommunerna Jomala, Finström och Sund arrangerar busstransport tillsammans från Mariehamn under Rockoffestivalen. Bussen avgår varje kväll klockan 00.15 från bussplan i Mariehamn.

Nyan - 8 timmar sedan

Fortsatt spaning på vargen

Efter attacken på fårtackan i Hammarland har inga nya anfall rapporterats. Man har dock sett vargen stryka omkring runt Samuelstorp, fångad på viltkamera. – Den ska stanna i skogen om den ska vara här, säger Elof Josefsson, vars tacka blev riven.

Nyan - 8 timmar sedan

Värmen orsakade alarm

Ett till brandalarm inträffade i Övernäs lågstadieskola på onsdagseftermiddagen i Mariehamn. Det här var den andra utryckningen till skolan inom ett dygn. Enligt t.

Nyan - 10 timmar sedan

Invasiva arter in i lagstiftning

Innan året är slut hoppas Miljöbyrån att man lagt in EU-listan av invasiva arter i den åländska lagstiftningen. En av dessa är den giftiga jättelokan. – Vi har ingen särskild plan för jättelokan, vi bara följer EU:s förordning och försöker ta hand om alla lokaler vi känner till.

Nyan - 11 timmar sedan

IFK skriver avtal med Levchenko

FOTBOLL. IFK Mariehamn har i dag tecknat ett avtal med provmålvakten Igor Levchenko. Det skriver IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Nyan - 11 timmar sedan

Brottsmisstänkt greps

En person misstänkt för brott på Åland påträffades i ett fordon av polisen under natten till onsdag. I fordonet påträffades misstänkt stöldgods som beslagtogs. Personen greps och polisen utreder fallet.

Nyan - 11 timmar sedan

Orsakade skada i cellutrymme

En av polisens frihetsberövade orsakade skada i det cellutrymme denne befann sig i. Personen flyttades till en övervakad cell och en anmälan om skadegörelsen upprättades. Niklas Grönholm niklas.

Nyan - 12 timmar sedan

Hotade familj i stugby

En aggressiv och berusad person hotade en familj och flera andra i en stugby på landsbygden. Enligt polisen måste familjen som delade stuga med personen fly och söka skydd då hoten blev väldigt hotfulla och aggressiva. Polisen grep personen misstänkt för skydd mot brott och störande beteende.

Nyan - 12 timmar sedan

Lamori släpper nytt album

Det åländska rockbandet Lamori släpper ett nytt album i höst. Namnet är ännu inte avslöjat, men bandet säger att låtarna har ett helt nytt sound.
Nyan träffar Matias Juselius och Jens Wickholm ur bandet Lamori.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.