Skånskan > Nyheter

Monday, 25 January, 10:47

Skånskan - 29 jun 18 kl. 14:21

Stal från äldre – nu får han fängelseMalmö 35-åringen begick systematiska stölder mot äldre, bland annat i Skåne. Nu har han dömts till ett års fängelse.Åtalet mot mannen, som är skriven i en ort i nordvästra Skåne, omfattar sex tillfällen då han gett sig på äldre personer, och antingen tagit deras kontanter eller använt deras bankkort för att göra uttag.
Två av de skånska fallen ägde rum redan våren 2015, då 35-åringen dels ska ha använt en äldre mans bankkort i en automat på Mariedalsvägen, dels ska ha stulit en börs från en äldre kvinnas rollator på Mobilia.
35-åringen lyckades ta ut 10 000 kronor på bankkortet, och försökte ta ut ytterligare 13 000, dock utan att lyckas.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skåne, Mariedalsvägen, Mobilia, Halmstad, Göteborg, Trelleborg, Malmö, Erikslustvägen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stalfrån , äldrenu får han , fängelse
Skånskan - 01 apr 19 kl. 05:00

Anställd stal hos de äldre

SVALÖV En hemtjänstanställd begick flera grova stölder hemma hos äldre och sjuka vårdtagare.
Nu har kvinnan dömts till fängelse i 1,5 år.Den dömda kvinnan jobbade under förra året inom hemtjänsten i Svalöv och i flera andra kommuner, liksom på ett vårdhem i en kommun i Mellanskåne.

UT - 24 nov 14 kl. 11:35

Stal smycken från äldre ? döms till fängelse i tre och ett halvt år

Fängelse i tre år och sex månader. Det blir domen för den man från Ulricehamns kommun som under förra året stal smycken och kontanter från ett stort antal äldre kvinnor. Alingsås tingsrätt förkunnade domen på måndagsförmiddagen.

Alingsås tidning - 24 jan 17 kl. 05:30

Stal från äldre kvinnor – döms till fängelse

En man och en kvinna som ägnat sig åt systematiska stölder av kontokort från äldre kvinnor döms nu till långa fängelsestraff.
Paret ska ha kommit över 640 000 kronor genom sin brottslighet. Under några månaders tid i fjol reste en 36-årig man och en 27-årig kvinna runt Sverige och begick upprepade brott där de stal bankkort från äldre kvinnor.

Skånskan - 05 feb 20 kl. 13:17

Rånade äldre kvinnor – döms till fängelse

Malmö En man i 35-årsåldern har dömts till två år och två månader i fängelse för flera brott riktade mot äldre kvinnor.I november förra året ryckte mannen handväskan från en kvinna i 85-årsåldern inne i en butik. Tidigare samma år hade han blockerat hissen i ett bostadshus.

Expressen - 06 maj 19 kl. 14:20

Rumänska ligan stal från äldre – utvisas och får fängelse

Två gifta par från Rumänien bestämde sig för att åka till Sverige för att ”tjäna pengar”.De riktade in sig på äldre personer och tog sig hem till dem – sen stal de smycken och pengar.– Vi letade efter vad vi kunde hitta, guld, pengar eller liknande, säger en av fruarna i förhör.

Skånskan - 30 jun 18 kl. 14:00

Äldre kvinnor mål för liga som stal kort

Kävlinge/Skåne En 41-årig kvinna döms till 1,5 års fängelse och utvisning efter att ha stulit kontokort från äldre kvinnor. En 21-årig kvinna får skyddstillsyn.Åklagare gick till åtal om stölder av plånböcker och kontokort under en period av ett år.

YLE - 03 mar 17 kl. 15:37

Långa fängelsestraff för rån hos äldre kvinnor

Fyra män har dömts till långa fängelsestraff för två grova rån och ett rånförsök hos äldre kvinnor i Raseborg, Salo och Kyrkslätt. Brotten ägde rum under två dagar i december 2015. De fyra rumänska männen anlände till Helsingfors med färja från Tallinn den 18 december.

Skånskan - 09 jan 20 kl. 16:20

Stal äldres bankkort och länsade kontona

Kvinnan har tillsammans med tre manliga medhjälpare kommit över koden till äldre personers bankkort. Genom att ställa distraherande frågor har de sedan kunnat stjäla korten och tömma kontona på pengar. Nu döms kvinnan till tre och ett halvt års fängelse och utvisning för att ha stulit från ett 20-tal personer på kort tid.

Skånskan - 10 jan 20 kl. 05:00

Stal äldres bankkort och länsade kontona

Skåne Kvinnan har tillsammans med tre manliga medhjälpare kommit över koden till äldre personers bankkort. Genom att ställa distraherande frågor har de sedan kunnat stjäla korten och tömma kontona på pengar. Nu döms kvinnan till tre och ett halvt års fängelse och utvisning för att ha stulit från ett 20-tal personer på kort tid.

Skånskan - 01 okt 19 kl. 16:56

Kvinna med rollator stal från annan dam med rollator

Malmö Den 83-åriga kvinnan gick runt med sin rollator på Willys när en annan kvinna med rollator närmade sig.
Sekunderna senare blev den äldre kvinnan bestulen på sin plånbok.Händelsen utspelade sig på Willys butik på Munkhättegatan i sydöstra Malmö för tre år sedan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.