Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 15 July, 00:23

Nyan - 27 jun 18 kl. 15:43

Sköna drömmar på gamla Birger JarlVarje natt i många år låg hon i Västra hamnen. Nu kan du sussa gott för mindre än 50 euro på detta K-märkta fartyg, mitt i Stockholm. Ett alternativ för ålänningen på storstadsvisit.
Vem minns inte Birger Jarl? Även kallad Åndedinlinjen?
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Birger Jarl, Västra, Stockholm, Åndedinlinjen, Stockholmspenpensionärerna, Mariehamns Västerhamn, Mariehamn, Nyan, Åland, Nya Åland, Alberius-Forsman

Dela artikeln

168 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sköna, drömmar, gamla, Birger, Jarl
Dagens PS - 09 apr 18 kl. 15:54

TV-kände miljonären säljer M/S Birger Jarl

”Mitt livs största misstag”, säger Leif-Ivan Karlsson till Dagens PS om båtaffären i juli 2016. Det har inte gått ett år sedan vi träffade Leif-Ivan Karlsson, känd från flera tv-såpor, ombord på det gamla Ålandsfartyget M/S Birger Jarl, som ligger förtöjt vid Stadsgårdskajen i Stockholm. Då, i maj 2017, var han sprudlande glad över sitt båtköp och hade massor av planer för den gamla skutan, däribland en skybar på akterdäck, en pianobar, event med lunchkryssningar, hotell och vandrarhem.

Nyan - 11 apr 18 kl. 15:37

Birger Jarl är till salu

Den gamla Ålandskryssaren Birger Jarl är till salu igen. Sedan 2013 har fartyget legat i Stockholm och använts som hotell och vandrarhem. 2016 köptes hon av tv-kände miljonären Leif-Ivan Karlsson.

Nyan - 15 jul 13 kl. 10:00

Nu kan man bo på Birger Jarl

Fick du aldrig tillfälle att kryssa med Ånedinlinjens Birger Jarl? Lugn, fartyget är nu vandrarhem i Stockholm och det finns följaktligen fortfarande möjlighet att sova i hytterna.
Från rederiets hemsida lotsas man i dag till Ånedin Hostels hemsida.

Barometern - 13 aug 14 kl. 09:17

Birger Löfgren

Adjunkt Birger Löfgren, 80 år, har avlidit efter en tids sjukdom. Han sörjs närmast av döttrarna Anna, Eva och Mia med familjer, systern May samt före detta hustrun Anna Brita.
Birger föddes i Gullaskruv i Småland, ett samhälle där glasbruket stod i fokus och där hans far arbetade som mästare.

Uppsalanyheter.se - 07 okt 16 kl. 00:14

Recension: Marching for Love - Bombastisk musikupplevelse om att hålla människor och drömmar vid liv

Marching for love – Bombastiskt musikupplevelse om att hålla människor och drömmar vid liv Jag kom till denna konsert just efter att ha lett ett yogapass. Jag var öppen och mitt sinne var stilla. Nu är jag fylld.

YLE - 16 maj 17 kl. 16:41

Birger Thölix är död

Vasabladets mångårige chefredaktör och samhällspåverkaren Birger Thölix avled på tisdagmorgon på universitetssjukhuset i Åbo. Birger Thölix var född i Åbo 1931, han blev 85 år gammal. Birger Thölix inledde sin tidningsmannabana vid Åbo Underrättelser som redaktionssekreterare 1958.

Nyan - 27 jun 13 kl. 13:00

Birger Jarl kan bli Stockholmshotell

Kryssningsfartyget Birger Jarl kan ha en framtid som hotell vid kajen i Gamla Stan i Stockholm..

DI - 10 jan 14 kl. 08:47

Birger Schlaug röstar på V

Birger Schlaug var språkrör för Miljöpartiet i elva år. Men nu vänder han sitt gamla parti ryggen. Om det vore val i dag skulle han rösta på Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet..

Dalarnas tidningar - 22 okt 14 kl. 12:49

Rönnbär gäller för 100-årige Birger

Birger Roséns 100-årsdag firades faktiskt i dagarna tre. Detta för att hinna uppvaktas av hela familjen, kusiner, grannar och alla utförsåkande kamrater. Många av dessa nästan lika gamla som festföremålet självt, men fortfarande lika aktiva i Romme Alpin, som när de trampade upp Nybrobacken vid invigningen på 1930-talet..

Västerbottens Folkblad - 14 apr 11 kl. 00:21

Birger Vikström värnade friheten

BOK BIRGER VIKSTRÖM ?Mitt namn är Birger Vikström. Så enkelt är mitt elände!?

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Tullen beslagtog rekordmängd snuspreparat

Under våren har Tullen i Finland beslagtagit en rekordmängd nikotinpreparat vid inresor och i post- och fraktförsändelser. .

Nyan - 6 timmar sedan

Nedlagt åtal för bedrägeri

En man åtalades för bedrägeri efter att ha köpt bildelar värda 1 000 euro, men låtit bli att betala hela den överenskomna summan trots upprepade påminnelser av säljaren. Enligt åtalet var 600 euro obetalt. Målsägande yrkade att köparen skulle ersätta den återstående summan.

Nyan - 7 timmar sedan

De ska styra pensionsfond

Landskapsregeringen har utsett styrelse för landskapet Ålands pensionsfond för mandatperioden 2020–2023, sedan TCÅ, Akava, Tehy och FOA-Å lämnmat sina förslag. I stuyrelsen sitter: Minister Torbjörn Eliasson (ersättare minister Fredrik Karlström). Ola Sundberg (Thomas Fredriksen).

Nyan - 7 timmar sedan

Lättare för studerande få stöd under corona

Studerande är en grupp som nu ska ha lägre tröskel till att få stöd. .

Nyan - 8 timmar sedan

”Fantastiskt bra med Nordjobb”

Yvonne Sjöström, vd för Käringsunds gästhamn, är en av de åländska företagare som varje år väljer att anställa sommarjobbare via Nordjobb. .

Nyan - 9 timmar sedan

Viking Line får amorteringsanstånd

”Viking Line Abp har överenskommit med Finnvera Abp och Finlands Exportkredit Ab om amorteringsanstånd för amorteringar under perioden 1.7 2020 – 1.2.

Nyan - 12 timmar sedan

”Kan få en miljon tittare”

– Absolut, jag vet vad det är. .

Nyan - 14 timmar sedan

Nu dryftas öspel på Åland igen

Efter år 2023 är det inte bestämt vem som står som värd för öspelen, NatWest International Island Games. Peter Enberg, ordförande för Åland Island Games Association, säger att det finns en diskussion om att Åland skulle meddela intresse för att arrangera öspelen år 2029. .

Nyan - 14 timmar sedan

Skickar vykort till hela världen

I kväll skickas det vykort från Stickstugan till hela världen. .

Nyan - 15 timmar sedan

”Åland är underbart”

När svenskar inte kan resa in fritt har Turiståland satt sitt hopp till besökarna österifrån. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.