Skånskan > Nyheter

Tuesday, 14 July, 18:56

Skånskan - 25 jun 18 kl. 18:30

Unga fick testa att göra egen läskSkurup Barn fick testa på allt från att göra gigantiska såpbubblor och densitetstest, till att skapa läsk.
Allt detta när Vattenhallens ”ExperimentExpress” på måndagen gästade Skurups bibliotek.– Min dricka blev god, fast lite sur, men söt också! förklarar Evelina Järnström, 9 år.
De får använda en syra som de blandar med saft och vatten för att ge syrsma och kolsyra.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Barn, Vattenhallens ExperimentExpress, Skurups, Evelina Järnström, Emilia Järnström, Astrid Järnström, ExperimentExpressen, Lunds, Lund, Hanna Thernell, Vattenhallen, Expressens, Louise Persson, Malmöfestivalen, Landskronafestivalen

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungafick , testaatt , göra, egen, läsk
YLE - 27 mar 14 kl. 11:22

Unga i Vasa fick egen graffitivägg

Unga i Vasa har nu två lagliga flyttbara väggar att måla graffiti på. Initiativet till väggarna har kommit till av ungdomar själva och ungdomsfullmäktige har drivit frågan vidare. Johannes Borg som är viceordförande i ungdomsfullmäktige och Kyösti Linna som är bildkonstnär tycker att väggarna är ett lyckade.

YLE - 16 okt 14 kl. 14:16

Unga homosexuella får egen grupp i Jakobstad

En grupp för homosexuella unga kommer att starta i Jakobstad. Gruppen är till för personer under 18 år. Också personer som är osäkra på sin sexuella läggning är välkomna, skriver initiativtagarna i ett pressmeddelande.

Nya Wermlands Tidningen - 11 dec 14 kl. 06:00

Unga frisörer öppnade egen salong

Frisörerna Sara Träff och Marielle Stålhandske lämnade en trygg tillvaro som anställda för att starta egen salong i Åmål. – Idén föddes på löpbandet, säger tjejerna..

GT - 10 apr 15 kl. 13:28

Nu kan unga tjejer få sin egen "storasyster"

Nu kan alla hjälpsökande tjejer i Jönköping få en egen "storasyster". Redan nu finns två stycken men det planeras för fler. – Nu gäller det att få tjejerna att träda fram och be om hjälp, säger Åsa Sertenius Strivér på Tjejjouren i Jönköping..

DN - 21 dec 15 kl. 07:39

Indiens unga väljer sin egen partner


En kombination av utbildning, sociala medier och kvinnors förbättrade självförtroende håller på att skapa en social revolution i Indien.Allt fler unga indier kan själva välja vem de ska gifta sig med i de arrangerade äktenskapens starkaste bastion..

Blekinge Läns tidning - 01 aug 17 kl. 04:00

Morot hjälper unga att hitta sin egen väg

Fjorton jobbar. Tio pluggar. Projektet Morot gav en god skörd.

Expressen - 08 dec 17 kl. 11:39

Den unga älskarinnan blir en egen person

I årets julkalender "Hämnden är jul" minns Expressens kultursida kvinnor som tagit revansch. Lucka nummer 8: Den unga huvudpersonen i Therese Bohmans roman "Den andra kvinnan"..

Kristianstadsbladet - 24 dec 19 kl. 17:00

Satsning: App ska hjälpa unga att forma sin egen fritid

Kultur- och fritidsförvaltningen går mot en nedskuren verksamhet nästa år, sett till budget. För att möta behoven av meningsfull fritid lanseras en app där unga både ska tycka till och kunna ta del av utbudet som finns. .

Helsingborgs Dagblad - 27 jul 15 kl. 19:43

Rekordfå unga har egen bostad

Andelen unga som saknar egen bostad har aldrig varit lägre. För första gången bor mindre än hälften av Sveriges unga i eget hus, egen bostadsrätt eller har ett förstahandskontrakt på en hyresrätt, enligt en ny rapport från Hyresgästföreningen, skriver Hem och Hyra.I undersökningen har över fyra tusen unga mellan 20 och 27 år intervjuats.

Sydsvenskan - 27 jul 15 kl. 19:43

Rekordfå unga har egen bostad

Andelen unga som saknar egen bostad har aldrig varit lägre. För första gången bor mindre än hälften av Sveriges unga i eget hus, egen bostadsrätt eller har ett förstahandskontrakt på en hyresrätt, enligt en ny rapport från Hyresgästföreningen, skriver Hem och Hyra.I undersökningen har över fyra tusen unga mellan 20 och 27 år intervjuats.

Expressen - 27 jul 15 kl. 20:09

Rekordfå unga har egen bostad

Andelen unga som saknar egen bostad har aldrig varit lägre. För första gången bor mindre än hälften av Sveriges unga i eget hus, egen bostadsrätt eller har ett förstahandskontrakt på en hyresrätt, enligt en ny rapport från Hyresgästföreningen, skriver Hem och Hyra..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:14

Sverige håller andan i väntan på ”dag noll”

Inrikes Trots att tusentals svenskar är smittade och 36 personer har dött har vi det värsta framför oss. Enligt Folkhälsomyndigheten har "dag noll" ännu inte ens inträffat.
Det vill säga när den kraftigt uppåtgående kurvan över antalet svårt sjuka börjar stiga kraftigt.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:00

Går i mål med skånskt Våroffer

Med Våroffer avslutar Anders de la Motte den årstidskvartett han inledde 2016 med Slutet på sommaren.
– Den har varit väldigt rolig att skriva och läsarresponsen har varit jättestor, men nu är jag ganska nöjd med det här sättet att berätta, säger han.Fakta: Anders de la Motte
Född: 1971 i Billesholm
Bor: I Lomma
Bakgrund: Polis och säkerhetsexpert som debuterade som deckarförfattare med [Geim] 2010.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Åtgärdspaket ska stötta Skånes näringsliv

Skåne På bara några veckor har coronaviruset lett till en kris för det skånska näringslivet som vida överträffar finanskrisen 2008.
För att möta den kraftiga nedgången lanserar Regionala utvecklingsnämnden i Region Skåne ett åtgärdspaket med som ska stötta företagen.– Vi är i en allvarlig situation.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:57

Skidbackarna håller öppet i påsk

Inrikes Skidanläggningarna kommer inte att behöva stänga för att begränsa smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.
Beskedet välkomnas av skidjätten Skistar, som ändå räknar med besökstapp i påsk.Det har varit en del spekulationer och det känns bra att ha fått ett tydligt besked, säger vd:n Stefan Sjöstrand.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Fullmäktige samlas men färre ledamöter

Sjöbo Fullmäktige kommer att samlas på onsdagskvällen på kommunhuset – men bara hälften av politikerna deltar på grund av coronaviruset för att undvika smitta.Vanligtvis träffas 49 ledamöter i sessionssalen på kommunhuset när det är fullmäktige. Kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) berättar att en diskussion har hållits med samtliga partiers gruppledare om hur de ska kunna verka på bästa sätt men utan risk för att folk ska bli smittade av coronaviruset.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Åtalas för bilkörning

ESLÖV En 35-årig man åtalas för en olovlig körning, som ska ha inträffat i november förra året.
Mannen stoppades av polis på Trehäradsvägen och polispatrullen förstod då att mannen saknade giltigt körkort. Under förhör som hållits har 35-åringen förnekat brott..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Färre går utan sysselsättning

Eslöv Eslövs kommun har ett ansvar för att hålla unga som går utan sysselsättning under luppen och göra regelbundna uppföljningar.
Det handlar om det kommunala aktivitetsansvaret som kommunen har för ungdomar som är mellan 16 och 20 år, och som inte går på gymnasiet eller som inte har slutfört en gymnasieutbildning med fullständiga betyg.
Under hösten 2019 skrevs 125 nya ungdomar in i det kommunala aktivitetsansvaret.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Häktad åtalas för våldtäkt

SVEDALA 23-åringen ska ha dykt upp objuden i Svedalakvinnans bostad och där misstänks han ha våldtagit henne.
Nu åtalas mannen mot sitt nekande vid Ystad tingsrätt.Det var den 22 januari i år som en 23-årig man misstänks ha tvingat till sig och enligt åklagaren Jörgen Malmunger våldtagit en Svedalakvinna i hennes bostad.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Nya ägare till fastigheten på postadress Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp

Tjörnarp Rutger och Jarl Lorensson, 68 och 63 år, ärver fastigheten på adressen Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp från Inga Maria Persson. Det 44 kvadratmeter stora huset är byggt 1966 och har en tomt på 3 552 kvadratmeter. Affären blev klar i mars 2020.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:02

Svensk mästarinna klar för Lugi

HANDBOLL Efter två säsongers proffsspel i danska Randers flyttar HF Kärra-fostrade Julia Eriksson, född 1994, hem till Sverige igen, men inte till Göteborg och Sävehof utan till Lund och Lugi.– Det är en kraftfull tvåvägsspelare som vi verkligen behöver i vårt lagbygge, påstår Kenneth Andersson, Lugis damtränare och sportchef, i ett pressmeddelande.
– Vi spelade flera av de sista omgångarna med enbart tre stycken niometersspelare och har haft en för tunn trupp helt enkelt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.