Dagensanalys.se > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 11:18

Dagensanalys.se - 25 jun 18 kl. 15:05

Framtidens storföretag är de som avslöjar fakesEtt företag som ser möjligheter i att vara först med att avslöja fakes är Adobe. Att använda ett ritprogram, som Photoshop, för att manipulera bilder är vanligare än vi önskar att tro. Nu vill Adobe, som också säljer Photoshop, ändra på allt genom att avslöja bilder som blivit photoshoppade. Bakom lösningen är ett forskningsprojekt med universitetet i Maryland. AIn har tränats på tusentals bilder och kan nu avgöra om den är fejk eller inte..
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Adobe, Photoshop, Maryland, AIn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Framtidens, storföretagär de som , avslöjar, fakes
YLE - 13 apr 16 kl. 04:01

Finländska myndigheter avslöjar var du surfar - data slussas till företag

När du surfar på webbsidor som upprätthålls av finländska ministerier, städer och sjukvårdsdistrikt sparas en hel del information - till exempel att du läser om könssjukdomar eller skuldrådgivning - hos amerikanska företag. Det här avslöjar Yle Nyheters granskning. Våra surfvanor övervakas och sparas för att företag ska kunna sälja skräddarsydd reklam som hjälper till att finansiera många av de webbsidor vi använder.

YLE - 06 nov 14 kl. 08:05

Stor läcka avslöjar skatteparadis i EU

Läckta dokument som Yle har tagit del av visar hur Europeiska unionens medlemsland Luxemburg redan i flera år har gett storföretag hemliga förhandsavtal om beskattning. Med hjälp av avtalen har företagen kunnat undvika skatter för flera miljarder euro. Ikea, Pepsi och Amazon är bara några av de 340 multinationella bolag som har gjort hemliga förhandsavtal med Luxemburgs skattemyndigheter under åren 2002-2010.

Vimmerby Tidning - 27 apr 18 kl. 19:08

AvslÖjar: japanskt fÖretag storsatsar i mariannelund

Minst 40 nya jobb och en investering på 400 miljoner kronor. Vår tidning kan i dag avslöja att ett japanskt storföretag har beslutat sig för att genomföra en jättesatsning i Mariannelund. Vid en presskonferens, som ska hållas via Skype i mitten av nästa vecka, kommer samtliga detaljer presenteras..

Sydsvenskan - 15 okt 14 kl. 05:30

Priserna avslöjar kulturvärldens egna värderingar

Det går inte en dag utan att redaktionens e-postkonto gör mig uppmärksam på ytterligare en eller annan gala, prisutdelning eller utmärkelse till en person i kultur- och nöjesvärlden.Att kulturlivet numera är nära förbundet med priser har blivit så självklart att vi knappt märker det. Ändå är det ju inget som med per automatik säger att kulturen behöver priser.

Jönköpingsnytt - 08 jun 18 kl. 06:21

Avslöjar: Storföretag lämnar bygden

Jnytt kan avslöja att det anrika storföretaget Engtex lämnar Mullsjö. I stället kommer man flytta till Ulricehamn.
.

Jönköpingsnytt - 19 mar 18 kl. 12:23

Jnytt avslöjar: Storföretag till Jönköping

Ett multinationellt företag kommer till Jönköping. Klockan 14.00 presenteras det vilket företag det rör sig om vid en presskonferens på Rådhuset i Jönköping.

IDG - 12 sep 12 kl. 09:30

"Patent avslöjar framtidens Iphone"

Enligt ett analysföretag har Apple tagit patent på flera intressanta tekniker som kan komma att användas i framtida versioner av iPhone..

Dalarnas tidningar - 28 jan 17 kl. 11:43

Sportrådet Karlberg avslöjar detaljer om Ritolaaffären och framtidens LIF: "Ska jag vara ärlig så..."

Kontraktet, skrivet mellan Mattias Ritola och Leksands IF, slog ned som ett mindre fyrverkeri i slutet av januari. Nu kan Leksands sportråd Mikael Karlberg avslöja att man varit kontakt med forwarden sedan i somras..

DalaDemokraten - 28 jan 17 kl. 11:43

Sportrådet Karlberg avslöjar detaljer om Ritolaaffären och framtidens LIF: "Ska jag vara ärlig så..."

Kontraktet, skrivet mellan Mattias Ritola och Leksands IF, slog ned som ett mindre fyrverkeri i slutet av januari. Nu kan Leksands sportråd Mikael Karlberg avslöja att man varit kontakt med forwarden sedan i somras..

Nyteknik - 11 maj 18 kl. 11:24

Uber avslöjar ny prototyp för sin flygtaxi

Taxitjänsten Uber försöker skaka dödolyckan i Arizona av sig – och fokusera på framtiden. Nu har de avslöjat en ny prototyp för framtidens flygtaxi. Förhoppningen är att ha igång sin nya service 2023..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Hej då Skype Recorder och välkommen Skype Recording

Skype har äntligen förstått att deras tjänst används även av Podcasts för att genomföra poddar på distans. Nu bygger man in funktionen. Genom att låta dig spela in konversationer i Skype kan du, precis så som med tjänsten Skype Recorder, spela in podcasts på distans.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Accenture djupdyker i Big Data med köpet av Kogentix

Att data är viktigt har bland andra konsultföretaget Accenture accepterat som nu köper upp det ena företaget efter det andra. Senast att nu krypa in i Accentures stora famn är Kogentix som big-data-lösningar som Hadoop, Spark och Python. The deal will strengthen Accenture’s Applied Intelligence data engineering business.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Giganten som ska börja avlyssna sina butiker

Giganten Walmart har fått okej på ett patent som gör det möjligt för dem att avlyssna sina butiker. Allt från kassorna till samtalen mellan kunderna vid köttdisken. Med ljud ska Walmart kunna analysera hur många påsar som används vid kassan, vad kassören säger till kunden, vad kunderna säger till varandra framför köttdisken, hur många varor som köptes och mycket mer.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Openbook lovar att vara gratis utan annonsering eller spårning

Ännu ett nätverk vill utmana Facebook. Den här gången är det tjänsten Openbook som vill skapa en plattform fri från annonsering och spårning. Bakom initiativet finner vi några säkerhetskillar.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

VM lyfte TV än en gång när världens samlades runt bollplanen

Att det krävs stora event för att visa på TV-mediets styrka visade återigen fotbolls-vm. Vilket annat media kan vid ett givet tillfälle samla över 160 miljoner tittare. Bakom siffrorna är franska Mediametrie som sammanställt tv-tittande från runt om i världen.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

En av Sveriges mest erfarna medieforskare: ”Det är inte läsningen som dör ut, det är läsvanorna som förändras”

”Risken är liten för att läsningen i Sverige ska dö ut. Studier påpekar på att äldre människor läser mer böcker än tidigare, medelålders fortsätter med stabila vanor och de yngsta lär sig att samla in den information de behöver och vill ha. Det är istället informationskällorna som förändras.

Dagensanalys.se - Igår: 07:41

Tre saker att göra på kontoret under sommaren

Va? Sitter du kvar på kontoret fast det är över 30 grader där ute och alla andra ligger på stranden. Livet är helt klart orättvist ibland.

Dagensanalys.se - Igår: 07:31

Nyhetsbrevet endast på tisdag, torsdag och fredag

Över sommaren minskar vi ned antalet utskick i veckan. Nu får du nyhetsbrevet på tisdagar, torsdagar och sen veckans hetaste på fredagar. Vi vill ju inte vara en pina för din inkorg.

Dagensanalys.se - Igår: 07:23

Lady Gaga skänker sitt namn till sminkförsäljning online

Musikartisten Lady Gaga satsar sitt namn bakom en ny startup som går under namnet Haus Beauty. En fortsatt trend för kändisar att sälja produkter online med sitt egna namn som varumärke. Trots att bolaget ännu inte sålt ett läppstift har man fått in 90 miljoner kronor i startup-investering av bland andra Lightspeed Venture Partners, som var tidigt inne i Snap, Stitch Fix och Jessica Ablas företag Honest Company.

Dagensanalys.se - Igår: 07:02

Amazon äter upp den amerikanska marknaden

Om man tittar på USA så är det ett tecken på vad som kommer att hända när Amazon öppnar upp i Sverige. I USA har e-handelsjätten ett totalgrepp på marknaden. Enligt eMarketer kommer Amazon att omsätta 258 miljarder dollar under 2018 i onlineförsäljning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.