DI > Ekonomi

Monday, 10 December, 11:31

DI - 25 jun 18 kl. 12:26

S vill lägga två miljarder på nära vårdS presenterar två förslag för att förbättra vården. Satsningarna kostar 2,3 miljarder kronor. Förslagen handlar om att investera i mer personal, längre öppettider på vårdcentralerna och närakuter samt starta mobila vårdteam..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S vill lägga, två, miljarder, nära, vård
DN - 27 aug 18 kl. 14:14

S vill lägga ytterligare 3 miljarder på att korta vårdköerna

S vill lägga ytterligare 3 miljarder kronor på att minska vårdköerna.  Det meddelade finansminister Magdalena Andersson, (S), och socialminister Annika Strandhäll, (S), på en pressträff på måndagen. – Man ska inte behöva oroa sig för att vården har tid, säger finansministern.

DI - 05 jan 18 kl. 13:13

Skattereformen tvingar banken lägga undan 114 miljarder

Den amerikanska banken Morgan Stanley bedömer sig behöva reservera 1,4 miljarder dollar, motsvarande 114 miljarder kronor, för det fjärde kvartalet 2017 med anledning av den nya amerikanska skattereformen..

DI - 05 jan 18 kl. 13:13

Skattereformen tvingar banken lägga undan 11 miljarder

Den amerikanska banken Morgan Stanley bedömer sig behöva reservera 1,4 miljarder dollar, motsvarande 11,4 miljarder kronor, för det fjärde kvartalet 2017 med anledning av den nya amerikanska skattereformen..

DI - 08 jun 12 kl. 06:24

Spanska banker måste lägga undan 37 miljarder till

Internationella valutafonden (IMF) uppger i en ny rapport att de spanska bankerna behöver avsätta ytterligare 37 miljarder euro för att täcka eventuella förluster som skulle kunna uppstå vid ett negativt ekonomiskt scenario..

DI - 02 mar 16 kl. 14:08

EU vill lägga 6,5 miljarder i ny flyktingfond

EU-kommission föreslog på onsdagen att en ny fond skapas för humanitär hjälp inom EU. 700 miljoner euro, motsvarande drygt 6,5 miljarder kronor, ska anslås under tre år till hjälp åt flyktingar..

Affärsvärlden - 14 mar 17 kl. 10:16

Jan Björklund vill lägga 1,3 miljarder på polisen

Liberalerna föreslår att drygt 1,3 miljarder kronor ska satsas på en generell lönesatsning på poliserna. Det skulle motsvara en lönehöjning med 4.000 kronor i månaden.

Supermiljöbloggen - 05 okt 16 kl. 16:08

Sverigedemokraterna vill skära ner på miljöbudgeten med 2,3 miljarder kronor

Partiet menar att vissa av regeringens satsningar på klimatet är att betrakta som slöseri.  Oppositionspartiernas budgetmotioner innehåller alla kraftiga nedskärningar då det kommer till utgiftsområde 20, allmän miljö- och naturvård. Supermiljöbloggen har tidigare i veckan skrivit om att regeringen vill satsa 8,4 miljarder på detta område under 2017, men Liberalerna vill minska anslagen med 2,3 miljarder, Kristdemokraterna med 2,9 miljarder och Centerpartiet med 2,1 miljarder.

Supermiljöbloggen - 17 nov 17 kl. 16:17

Fiji behöver miljarder för att anpassa sig till klimatförändringar

Fiji kommer behöva spendera miljarder det kommande årtiondet för att anpassa landet till den globala uppvärmningen, enligt en ny rapport. Rapporten kommer mitt under det viktiga klimatmötet i Bonn, där en av de mest brännande frågorna är hur det internationella klimatarbetet ska finansieras.
För att skydda sig mot stigande temperaturer, högre havsnivåer och mer extremväder kommer Fiji behöva lägga 4.

Mobil - 05 apr 18 kl. 15:16

Microsoft satsar miljarder på ”Sakernas internet”

Microsoft kommer att lägga motsvarande 42 miljarder kronor på ”Sakernas internet” (eller Internet of things, för den som föredrar det engelska uttrycket) under de kommande fyra åren. Det meddelar Azure-bossen Julia White i ett blogginlägg..

DN - 15 apr 18 kl. 21:00

S, MP och V: Vårbudgeten ger 2,6 miljarder till reformer

”Välfärden ska byggas ut i hela landet”, skriver företrädare för S, MP och V på DN Debatt när de presenterar innehållet i vårbudgeten.  De vill lägga 2,6 miljarder på jobbskapande åtgärder, mer resurser till vård och skola, samt pengar till både polisen och Tullverket för att ”upprätthålla säkerhet och demokrati”..

DN - 06 sep 18 kl. 20:34

Miljöpartiet vill satsa 1,4 miljarder på cykelvägar

Under kommande mandatperiod vill Miljöpartiet lägga 1,4 miljarder på cykelvägar runtom i landet.  Satsningen är en del av partiets arbete mot målet att cyklandet ska utgöra 50 procent av den totala andel resor till 2030.  – Det är många som förändrar sina vanor och väljer cykeln i stället för bilen – det ska uppmuntras, säger finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP).

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Talmannen: Partierna får ett par dagar att överväga innebörden

Talmannen Andreas Norlén ger partierna möjlighet att under ett par dagar överväga innebörden av Centerpartiets besked att de inte ställer sig bakom en regering ledd av Socialdemokraterna..

DI - 15 minuter sedan

Hitachi kan komma att dra sig ur brittiskt kärnkraftsprojekt

Japanska Hitachi överväger att skrota sina planer på kärnkraftsbyggen i Storbritannien. Skälet är beräkningar som tyder på att byggkostnaderna blir mycket högre än väntat, skriver Reuters..

DI - 15 minuter sedan

Fy 17 – de här aktier på nytt 52-veckorslägsta på Stockholmsbörsen

Hittills på måndagen har 17 nya 52-veckorslägstan noterats på Stockholmsbörsen. Bland de drabbade finns bjässar som Sandvik, SKF, SSAB och Volvo..

DI - 15 minuter sedan

Bioinvents vd: ”Vi har många skott på mål som kan lyckas”

Flera potentiella värdedrivare finns nu iBioinvents forskningsportfölj, säger vd Martin Welschof i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt. .

DI - 15 minuter sedan

MP: ”Vi hade möjlighet att bygga ett samarbete som stängde ute SD”

Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet uttrycker stor besvikelse efter Annie Lööfs besked om att hon nobbar Stefan Löfven som statsminister..

DI - 15 minuter sedan

WSJ: Notering av apptaxijättar kan skapa disciplin i branschen

De väntade börsnoteringarna av nättaxitjänsterna Uber och Lyft lär göra branschen mer rationell och disciplinerad. Det tror investerare som räknar med ett slut för bolagens tendens att göra av med pengar i snabb takt, skriver Wall Street Journal..

DI - 30 minuter sedan

Pundet mot tremånaders-lägsta inför brexitomröstningen

Pundet sjunker mot samtliga större valutor i ljuset av ett osäkert parlamentariskt läge inför brexitomröstningen på tisdagen. Mot euron närmar sig nu den brittiska valutan den lägsta nivån på nästan tre månader..

DI - 45 minuter sedan

Neurovive rasar efter nyemissionsbesked

Bioteknikbolaget Neurovive vill ta in 124 miljoner kronor i en företrädesemission för att finansiera fortsatt utveckling av bolagets projektportfölj. Aktien rasar med omkring 40 procent. .

DI - 45 minuter sedan

Börsen nästan tillbaka på torsdagens bottennivå

Efter fredagens uppåtrekyl handlas Stockholmsbörsen bara marginellt över de årslägstanivåer som noterades i torsdags. Allmän handelsoro pressar börserna även i omvärlden. .

DI - 1 timme sedan

Brittisk BNP steg i oktober i linje med förväntat

Storbritanniens BNP steg 0,1 procent under oktober jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad föregående år steg BNP med 1,5 procent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.