DI > Ekonomi

Sunday, 24 March, 09:45

DI - 25 jun 18 kl. 12:26

S vill lägga två miljarder på nära vårdS presenterar två förslag för att förbättra vården. Satsningarna kostar 2,3 miljarder kronor. Förslagen handlar om att investera i mer personal, längre öppettider på vårdcentralerna och närakuter samt starta mobila vårdteam..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S vill lägga, två, miljarder, nära, vård
DN - 27 aug 18 kl. 14:14

S vill lägga ytterligare 3 miljarder på att korta vårdköerna

S vill lägga ytterligare 3 miljarder kronor på att minska vårdköerna.  Det meddelade finansminister Magdalena Andersson, (S), och socialminister Annika Strandhäll, (S), på en pressträff på måndagen. – Man ska inte behöva oroa sig för att vården har tid, säger finansministern.

DI - 05 jan 18 kl. 13:13

Skattereformen tvingar banken lägga undan 114 miljarder

Den amerikanska banken Morgan Stanley bedömer sig behöva reservera 1,4 miljarder dollar, motsvarande 114 miljarder kronor, för det fjärde kvartalet 2017 med anledning av den nya amerikanska skattereformen..

DI - 05 jan 18 kl. 13:13

Skattereformen tvingar banken lägga undan 11 miljarder

Den amerikanska banken Morgan Stanley bedömer sig behöva reservera 1,4 miljarder dollar, motsvarande 11,4 miljarder kronor, för det fjärde kvartalet 2017 med anledning av den nya amerikanska skattereformen..

DI - 08 jun 12 kl. 06:24

Spanska banker måste lägga undan 37 miljarder till

Internationella valutafonden (IMF) uppger i en ny rapport att de spanska bankerna behöver avsätta ytterligare 37 miljarder euro för att täcka eventuella förluster som skulle kunna uppstå vid ett negativt ekonomiskt scenario..

DI - 02 mar 16 kl. 14:08

EU vill lägga 6,5 miljarder i ny flyktingfond

EU-kommission föreslog på onsdagen att en ny fond skapas för humanitär hjälp inom EU. 700 miljoner euro, motsvarande drygt 6,5 miljarder kronor, ska anslås under tre år till hjälp åt flyktingar..

Affärsvärlden - 14 mar 17 kl. 10:16

Jan Björklund vill lägga 1,3 miljarder på polisen

Liberalerna föreslår att drygt 1,3 miljarder kronor ska satsas på en generell lönesatsning på poliserna. Det skulle motsvara en lönehöjning med 4.000 kronor i månaden.

Supermiljöbloggen - 05 okt 16 kl. 16:08

Sverigedemokraterna vill skära ner på miljöbudgeten med 2,3 miljarder kronor

Partiet menar att vissa av regeringens satsningar på klimatet är att betrakta som slöseri.  Oppositionspartiernas budgetmotioner innehåller alla kraftiga nedskärningar då det kommer till utgiftsområde 20, allmän miljö- och naturvård. Supermiljöbloggen har tidigare i veckan skrivit om att regeringen vill satsa 8,4 miljarder på detta område under 2017, men Liberalerna vill minska anslagen med 2,3 miljarder, Kristdemokraterna med 2,9 miljarder och Centerpartiet med 2,1 miljarder.

Supermiljöbloggen - 17 nov 17 kl. 16:17

Fiji behöver miljarder för att anpassa sig till klimatförändringar

Fiji kommer behöva spendera miljarder det kommande årtiondet för att anpassa landet till den globala uppvärmningen, enligt en ny rapport. Rapporten kommer mitt under det viktiga klimatmötet i Bonn, där en av de mest brännande frågorna är hur det internationella klimatarbetet ska finansieras.
För att skydda sig mot stigande temperaturer, högre havsnivåer och mer extremväder kommer Fiji behöva lägga 4.

Mobil - 05 apr 18 kl. 15:16

Microsoft satsar miljarder på ”Sakernas internet”

Microsoft kommer att lägga motsvarande 42 miljarder kronor på ”Sakernas internet” (eller Internet of things, för den som föredrar det engelska uttrycket) under de kommande fyra åren. Det meddelar Azure-bossen Julia White i ett blogginlägg..

DN - 15 apr 18 kl. 21:00

S, MP och V: Vårbudgeten ger 2,6 miljarder till reformer

”Välfärden ska byggas ut i hela landet”, skriver företrädare för S, MP och V på DN Debatt när de presenterar innehållet i vårbudgeten.  De vill lägga 2,6 miljarder på jobbskapande åtgärder, mer resurser till vård och skola, samt pengar till både polisen och Tullverket för att ”upprätthålla säkerhet och demokrati”..

DN - 06 sep 18 kl. 20:34

Miljöpartiet vill satsa 1,4 miljarder på cykelvägar

Under kommande mandatperiod vill Miljöpartiet lägga 1,4 miljarder på cykelvägar runtom i landet.  Satsningen är en del av partiets arbete mot målet att cyklandet ska utgöra 50 procent av den totala andel resor till 2030.  – Det är många som förändrar sina vanor och väljer cykeln i stället för bilen – det ska uppmuntras, säger finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP).

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Ministrarna redo att hugga Theresa May i ryggen

Premiärminister Theresa May hotas av revolt i sin egen regering. Flera av ministrar vill få bort henne så snart som möjligt, rapporterar brittiska medier. .

DI - 1 timme sedan

Metros ägare hotar stämma Kinnevik på 300 Mkr

Metros vd och ägare, Christen Ager-Hanssen, hotar att stämma investmentbolaget Kinnevik på 300 miljoner kronor. Det skriver Expressen..

DI - 1 timme sedan

Chefstips: Så lämnar du dåliga besked till personalen

Ingen chef kommer undan tuffa samtal, där medarbetare ska avskedas eller få veta att de underpresterar. Här är retorikexperternas tips på hur du levererar besvärliga besked som ett ledarproffs. .

DI - 1 timme sedan

Motorer i gång på kryssningsfartyg i sjönöd

Hundratals passagerare är kvar på kryssningsfartyget som råkade i sjönöd vid Norges kust. ”Tre helikoptrar går i skytteltrafik”, säger Per Fjeld vid räddningscentralen HRS. Fartyget var nära att gå på grund, men tar sig nu långsamt framåt för egen maskin..

DI - 1 timme sedan

S vill tillåta CSN-lån för yrkeskörkort

Det är sedan ett drygt halvår tillbaka möjligt att få CSN-lån för att ta körkort för personbil. På Socialdemokraternas kongress som pågår i Örebro i helgen, föreslås nu att möjligheterna breddas till att inkludera yrkeskörkort som lastbils- och busskörkort, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

DI - 1 timme sedan

Estnisk valsegrare nobbas för populister

Reformpartiet – som fick allra störst väljarstöd i valet i Estland – sätter segerropet i halsen. Regerande Centerpartiet nobbar en bred koalition och för i stället informella samtal med högerpopulistiska, nationalkonservativa Ekre..

DI - 11 timmar sedan

Många köp går åt skogen – här är tipsen för att lyckas

Många företagsköp går tyvärr åt pipan. Men den som gör alla rätt kan skörda stora värden i framtiden. Här är hemligheterna för lyckas med ett förvärv..

DI - 11 timmar sedan

Han ratade 50 företag – sen hittade han guldklimpen

MÖRRUM. Med förvärvet av Contura Steel blev entreprenörsdrömmen diskbänksrealism.  Efter alla år inom olika storbolag står nu diskbänkstillverkningen i Blekinge – liksom ägaren Patrik Jarlhage – för första gången på egna ben..

DI - 12 timmar sedan

6.000 poliser och militärer gjorde lördagen ”lugn” i Paris

Lördagens protester i Frankrike blev betydligt lugnare än helgen innan, sedan den polisiära närvaron utökats och fått militärt understöd..

DI - 13 timmar sedan

Skatteexperter: Stålbad väntar privat vård

Den infekterade momsstriden inom vårdsektorn fortsätter. Frågan är så komplicerad att inte ens Skatteverket verkar på det klara med tillämpningen:  ”Vi kan inte ha en situation där handläggare gör olika bedömningar”, säger skatterådgivaren Cecilia Smedfors. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.