DI > Ekonomi

Monday, 15 October, 20:57

DI - 25 jun 18 kl. 12:26

S vill lägga två miljarder på nära vårdS presenterar två förslag för att förbättra vården. Satsningarna kostar 2,3 miljarder kronor. Förslagen handlar om att investera i mer personal, längre öppettider på vårdcentralerna och närakuter samt starta mobila vårdteam..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S vill lägga, två, miljarder, nära, vård
DN - 27 aug 18 kl. 14:14

S vill lägga ytterligare 3 miljarder på att korta vårdköerna

S vill lägga ytterligare 3 miljarder kronor på att minska vårdköerna.  Det meddelade finansminister Magdalena Andersson, (S), och socialminister Annika Strandhäll, (S), på en pressträff på måndagen. – Man ska inte behöva oroa sig för att vården har tid, säger finansministern.

DI - 05 jan 18 kl. 13:13

Skattereformen tvingar banken lägga undan 114 miljarder

Den amerikanska banken Morgan Stanley bedömer sig behöva reservera 1,4 miljarder dollar, motsvarande 114 miljarder kronor, för det fjärde kvartalet 2017 med anledning av den nya amerikanska skattereformen..

DI - 05 jan 18 kl. 13:13

Skattereformen tvingar banken lägga undan 11 miljarder

Den amerikanska banken Morgan Stanley bedömer sig behöva reservera 1,4 miljarder dollar, motsvarande 11,4 miljarder kronor, för det fjärde kvartalet 2017 med anledning av den nya amerikanska skattereformen..

DI - 08 jun 12 kl. 06:24

Spanska banker måste lägga undan 37 miljarder till

Internationella valutafonden (IMF) uppger i en ny rapport att de spanska bankerna behöver avsätta ytterligare 37 miljarder euro för att täcka eventuella förluster som skulle kunna uppstå vid ett negativt ekonomiskt scenario..

DI - 02 mar 16 kl. 14:08

EU vill lägga 6,5 miljarder i ny flyktingfond

EU-kommission föreslog på onsdagen att en ny fond skapas för humanitär hjälp inom EU. 700 miljoner euro, motsvarande drygt 6,5 miljarder kronor, ska anslås under tre år till hjälp åt flyktingar..

Affärsvärlden - 14 mar 17 kl. 10:16

Jan Björklund vill lägga 1,3 miljarder på polisen

Liberalerna föreslår att drygt 1,3 miljarder kronor ska satsas på en generell lönesatsning på poliserna. Det skulle motsvara en lönehöjning med 4.000 kronor i månaden.

Supermiljöbloggen - 05 okt 16 kl. 16:08

Sverigedemokraterna vill skära ner på miljöbudgeten med 2,3 miljarder kronor

Partiet menar att vissa av regeringens satsningar på klimatet är att betrakta som slöseri.  Oppositionspartiernas budgetmotioner innehåller alla kraftiga nedskärningar då det kommer till utgiftsområde 20, allmän miljö- och naturvård. Supermiljöbloggen har tidigare i veckan skrivit om att regeringen vill satsa 8,4 miljarder på detta område under 2017, men Liberalerna vill minska anslagen med 2,3 miljarder, Kristdemokraterna med 2,9 miljarder och Centerpartiet med 2,1 miljarder.

Supermiljöbloggen - 17 nov 17 kl. 16:17

Fiji behöver miljarder för att anpassa sig till klimatförändringar

Fiji kommer behöva spendera miljarder det kommande årtiondet för att anpassa landet till den globala uppvärmningen, enligt en ny rapport. Rapporten kommer mitt under det viktiga klimatmötet i Bonn, där en av de mest brännande frågorna är hur det internationella klimatarbetet ska finansieras.
För att skydda sig mot stigande temperaturer, högre havsnivåer och mer extremväder kommer Fiji behöva lägga 4.

Mobil - 05 apr 18 kl. 15:16

Microsoft satsar miljarder på ”Sakernas internet”

Microsoft kommer att lägga motsvarande 42 miljarder kronor på ”Sakernas internet” (eller Internet of things, för den som föredrar det engelska uttrycket) under de kommande fyra åren. Det meddelar Azure-bossen Julia White i ett blogginlägg..

DN - 15 apr 18 kl. 21:00

S, MP och V: Vårbudgeten ger 2,6 miljarder till reformer

”Välfärden ska byggas ut i hela landet”, skriver företrädare för S, MP och V på DN Debatt när de presenterar innehållet i vårbudgeten.  De vill lägga 2,6 miljarder på jobbskapande åtgärder, mer resurser till vård och skola, samt pengar till både polisen och Tullverket för att ”upprätthålla säkerhet och demokrati”..

DN - 06 sep 18 kl. 20:34

Miljöpartiet vill satsa 1,4 miljarder på cykelvägar

Under kommande mandatperiod vill Miljöpartiet lägga 1,4 miljarder på cykelvägar runtom i landet.  Satsningen är en del av partiets arbete mot målet att cyklandet ska utgöra 50 procent av den totala andel resor till 2030.  – Det är många som förändrar sina vanor och väljer cykeln i stället för bilen – det ska uppmuntras, säger finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP).

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Instalco köper Motala Ströms Installationsbolag

Instalco köper ett bolag i Motala. Förvärvet är det andra på samma dag med Per Sjöstrand vid spakarna, efter Green Landscapings köp av Svensk Markservice..

DI - 30 minuter sedan

Rapport från fronten: ”Ett handelskrig har inga vinnare”

Det började som en fix idé hos Donald Trump men nu kan handelskriget mellan USA och Kina slå undan benen för amerikanska företag och hota världsekonomin. Dagens industri har besökt fronten..

DI - 30 minuter sedan

Trumps första bokslut: största budgetunderskottet för USA sedan 2012

Donald Trumps första helår som president summerar till ett budgetunderskott på 779 miljarder dollar, det största sedan 2012 efter utgiftsökningar som var klart större än vad intäkterna steg med..

DI - 1 timme sedan

Tusk: hård Brexit mer sannolik än någonsin

Europeiska rådets ordförande Donald Tusk anser att rest-EU måste vara beredda på ett Brexit utan avtal, något han nu bedömer mer sannolikt än någonsin tidigare..

DI - 1 timme sedan

Deutsche Börse sparkar 218 tyskar

Den tyska börsoperatören Deutsche Börse kommer att minska antalet anställda i Tyskland med 218 personer som ett led i de nedskärningar på omkring 350 personer som aviserades i planen "Roadmap 2020" i våras..

DI - 1 timme sedan

USA:s oljeexport till Kina i september en rännil mot tidigare i år

USA exporterade i september bara 30.000 fast olja per dag till Kina – en kraftig minskning mot de 350.000 dagliga fat det handlade om under januari-juli..

DI - 1 timme sedan

Debatt: För brett mandat gör utvärdering av Riksbanken omöjlig

DEBATT. I måndags skrev tre ekonomer från Nordea på Di Debatt att Riksbanken mandat bör breddas. Om penningpolitiken ges alltför många mål kommer det att bli svårt att utvärdera den, skriver Pär Österholm, professor i nationalekonomi vid Örebro universitet..

DI - 1 timme sedan

Di avslöjar: Visselblåsare anmälde Allra redan 2013 – men FI gav grönt ljus

Redan 2013 fick Finansinspektionen, FI, ett detaljerat tips med larm om att pensionsspararna drabbats av pensionsbolaget Allras affärer med Oak Capital.  Förutom att starta en egen undersökning påstår FI att man samma år kontaktade Ekobrottsmyndigheten, EBM, om affärerna. Men EBM inledde ingen brottsutredning och FI avslutade sin undersökning av Allra utan sanktion.

DI - 1 timme sedan

EBM: FI:s uppgifter för vaga för att misstänka brott i Allra

Finansinspektionen, FI, påstår att man redan 2013 kontaktade Ekobrottsmyndigheten, EBM, angående pensionsbolaget Allras affärer med Oak Capital. Men enligt EBM berättade FI inte något som var tillräckligt för att misstänka brott..

DI - 1 timme sedan

Allra åter sen med årsredovisningen – nya revisorn varnad

Allra har fortfarande inte lämnat in årsredovisningen för 2017, och träter med sin förra revisor. Ersättarna, Mazars, kritiserades under flera år – och varnades sedermera – av Revisorsinspektionen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.