PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 18 February, 19:13

PrivataAffärer - 25 jun 18 kl. 08:00

Norwegians vd: För tidigt att sälja bolaget– Nu är vi färdig med uppbyggnaden. Vi har investerat vanvettigt mycket, rekryterat fantastiskt mycket besättning och anställt piloter. Nu har vi tagit alla kostnader och är redo att skörda, sade vd:n. Både Lufthansa och IAG, som bland annat äger British Airways, har visat intresse för Norwegian. Men Kjos vill alltså inte sälja.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Lufthansa, IAG, British Airways, Norwegian, Kjos, NRK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norwegiansvd För , tidigtatt , sälja, bolaget
DI - 25 jun 18 kl. 07:47

Norwegians vd: För tidigt att sälja bolaget

Det är ännu för tidigt att sälja Norwegian till något annat flygbolag. Det sade vd Bjørn Kjos i en intervju med NRK enligt Bloomberg First Word..

DN - Igår: 09:05

Norwegians vd öppnar för att sälja bolaget

Rätt köpare får gärna ta över Norwegian, enligt storägaren och vd:n Bjørn Kjos. – Alla bolag på börsen är ju till salu, säger han. Samtidigt räknar han med att bolagets resultat kommer att lyfta under 2019..

UNT - 13 okt 18 kl. 09:00

”Att tidigt välja ut barn – det är en no brainer”

Vill du bli grym på en idrott – träna flera olika..

DI - 24 jun 18 kl. 11:03

Norwegians vd Björn Kjos: "Jag tycker det är för tidigt att sälja"

Norwegians vd Björn Kjos ser, trots analytikernas varningar, positivt på bolagets framtid och tycker det är för tidigt att sälja.  "Vi har investerat vansinnigt mycket", säger han i en intervju med norska NRK. .

YLE - 04 jul 16 kl. 17:01

Norwegians piloter räcker inte till - Kristian fick resa till Danmark via Spanien

Flygbolaget Norwegian har problem med att hitta tillräckligt med piloter till sina flygturer under semestersäsongen. Tusentals norrmän, svenskar och finländare har drabbats av inställda flyg i helgen. En av dem är Kristian Nordgren som fick åka till Roskildefestivalen i Danmark via Málaga i Spanien på grund av pilotbristen.

DI - 13 apr 18 kl. 12:13

Norwegians storägare: Har inga planer på att sälja

Flygbolaget Norwegians storägare och vd Bjørn Kjos har inga planer på att sälja sitt innehav i bolaget. Det sade han till journalister på fredagen, rapporterar TDN Finans..

PrivataAffärer - 13 apr 18 kl. 12:16

Norwegians storägare tänker inte sälja

Flygbolaget Norwegians storägare och vd Bjørn Kjos har inga planer på att sälja sitt innehav i bolaget. Det sade han till journalister på fredagen, rapporterar TDN Finans....

Affärsvärlden - 13 apr 18 kl. 12:26

Norwegians storägare har inga planer på att sälja

Flygbolaget Norwegians storägare och vd Bjørn Kjos har inga planer på att sälja sitt innehav i bolaget..

Dagens PS - 01 feb 19 kl. 10:24

Han var redo att sälja Norwegian

Norwegians storägare och vd Bjørn Kjos var redo att sälja flygbolaget under hösten. Det avslöjar styrelseordförande Bjørn Kise i en intervju med E24+. Enligt Bjørn Kise fick Norwegian i november ett bud från en intressent, vars namn är hemligt, och styrelsen i bolaget valde att ställa sig bakom det.

YLE - 22 okt 13 kl. 14:53

Norwegians piloter organiserade sig

En egen fackförening har bildats för piloterna vid lågprisbolaget Norwegians flyg till och från Finland. Enligt Kauppalehti är piloternas syfte att förhandla till sig ett gemensamt kollektivavtal. Genom den nya föreningen Naspa rf (Norwegian Air Shuttle Pilots' Association) säger sig piloterna sträva efter en fungerade dialog med Norwegian.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Hernhag: Endast några få pärlor i bemanningsbranschen

När Poolia börsintroducerades den 21 juni 1999 var bemanningsbranschen och konjunkturen het. Framtidens arbetsmarknad skulle säkert kräva flexibla lösningar och då kommer personaluthyrning in. Flexibla lösningar blev det, men många gånger har konsulterna åkt ut först i svaga tider.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Nykredit: Inga fler räntehöjningar från Riksbanken

”Sedan i december har statistiken försämrats ytterligare och det fönster som tidigare stod på glänt för ytterligare räntehöjningar är enligt oss nu stängt. Vi tror inte att Riksbanken höjer räntan ytterligare, vare sig 2019 eller 2020”, skriver Nykredits chefekonom Tore Stramer. Han påpekar att utsikterna för den svenska ekonomin försämrats på sistone.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Danske: Räkna med mer turbulens på börsen

I tillägg till det baseras den senaste tidens aktieuppgångar på en förväntan om en snar överenskommelse i handelsfrågan mellan USA och Kina, skriver banken, som sammantaget drar slutsatsen att risken för bakslag kan anses vara högre än chansen för vidare uppgångar, om något inte blir som förväntat eller drar ut på tiden. På tolv månaders sikt anser dock Danske Bank att aktier alltjämt har potential. ”Vinsttillväxten är positiv, Kinas stimulanser börjar ge skjuts åt ekonomin under andra kvartalet och stora europeiska länder som Frankrike, Tyskland och Italien ökar de finanspolitiska stimulanserna i år.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Nordea: Därför sänker vi H&M till sälj

Det framgår av en analys där rekommendationen sänks till sälj (behåll), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen. ”Trots lätta jämförelsetal tror vi att rörelseresultatet i det första kvartalet (december-februari) sjunker med 40 procent och med 8 procent det första halvåret. Det innebär att vi inte räknar med någon ökning av rörelseresultatet förrän tidigast i det tredje kvartalet trots en viss försäljningsåterhämtning”, skriver Nordea..

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Redeye höjer ”rimligt” värde för Fingerprint

Intervallet för det rimliga värdet sträcker sig från 5 kronor i ett ”bear case”-scenario till 20 kronor i ett ”bull case”-scenario (tidigare var intervallet 3-18 kronor). Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen..

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

von Koskull: I år vänder det för Nordea

”Min ambition är att vi ser ökade intäkter och minskade kostnader”, säger han. Utmaningen är att ta sig tillbaka på det spår där banken presterar bäst. Åratal av besparingar, uppsägningar och automatisering har gjort organisationen smidigare.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Ovanligt svag bomarknad i januari

I Stockholm var utvecklingen ännu svagare, där sjönk priset på bostadsrätter för första gången en januarimånad även icke säsongsrensat. Analytiker noterar också att det var en ovanligt svag januarimånad. ”Vi hade ett fall under hösten 2017, sedan har bostadspriserna legat i stort sett stilla under 2018, men nu börjar det se ut som ett nytt fall börjar”, säger Michael Grahn, Danske Banks chefekonom i Sverige, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Färska köprekar bland måndagens analyser

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Atrium Ljungberg till köp från behåll. Riktkursen höjs till 172 från 169 kr. Aktien stängde på 154,80 kr i fredags.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Två heta köptips

Följande är en sammanfattning av analyserna i ovan nämnda utgåva och återspeglar Börsveckans analys och synpunkter. Affiliatebolaget Catena Media kom med ett svagt bokslut, trots att fjärde kvartalet är det säsongsmässigt starkaste kvartalet. ”Vi oroas av sämre tillväxtmöjligheter och högre kostnader och sänker vårt råd till avvakta”, skriver Börsveckan.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Hon blir ny vd för Handelsbanken

Carina Åkerström har en lång bakgrund inom banken och 2008 blev hon chef för regionbanken i östra Sverige. Hon utsågs samtidigt till vice vd. Ett par år senare blev chef över Stockholm, bankens största region.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.