PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 11:19

PrivataAffärer - 25 jun 18 kl. 08:00

Norwegians vd: För tidigt att sälja bolaget– Nu är vi färdig med uppbyggnaden. Vi har investerat vanvettigt mycket, rekryterat fantastiskt mycket besättning och anställt piloter. Nu har vi tagit alla kostnader och är redo att skörda, sade vd:n. Både Lufthansa och IAG, som bland annat äger British Airways, har visat intresse för Norwegian. Men Kjos vill alltså inte sälja.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Lufthansa, IAG, British Airways, Norwegian, Kjos, NRK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norwegiansvd För , tidigtatt , sälja, bolaget
DI - 25 jun 18 kl. 07:47

Norwegians vd: För tidigt att sälja bolaget

Det är ännu för tidigt att sälja Norwegian till något annat flygbolag. Det sade vd Bjørn Kjos i en intervju med NRK enligt Bloomberg First Word..

DI - 24 jun 18 kl. 11:03

Norwegians vd Björn Kjos: "Jag tycker det är för tidigt att sälja"

Norwegians vd Björn Kjos ser, trots analytikernas varningar, positivt på bolagets framtid och tycker det är för tidigt att sälja.  "Vi har investerat vansinnigt mycket", säger han i en intervju med norska NRK. .

YLE - 04 jul 16 kl. 17:01

Norwegians piloter räcker inte till - Kristian fick resa till Danmark via Spanien

Flygbolaget Norwegian har problem med att hitta tillräckligt med piloter till sina flygturer under semestersäsongen. Tusentals norrmän, svenskar och finländare har drabbats av inställda flyg i helgen. En av dem är Kristian Nordgren som fick åka till Roskildefestivalen i Danmark via Málaga i Spanien på grund av pilotbristen.

DI - 13 apr 18 kl. 12:13

Norwegians storägare: Har inga planer på att sälja

Flygbolaget Norwegians storägare och vd Bjørn Kjos har inga planer på att sälja sitt innehav i bolaget. Det sade han till journalister på fredagen, rapporterar TDN Finans..

PrivataAffärer - 13 apr 18 kl. 12:16

Norwegians storägare tänker inte sälja

Flygbolaget Norwegians storägare och vd Bjørn Kjos har inga planer på att sälja sitt innehav i bolaget. Det sade han till journalister på fredagen, rapporterar TDN Finans....

Affärsvärlden - 13 apr 18 kl. 12:26

Norwegians storägare har inga planer på att sälja

Flygbolaget Norwegians storägare och vd Bjørn Kjos har inga planer på att sälja sitt innehav i bolaget..

YLE - 22 okt 13 kl. 14:53

Norwegians piloter organiserade sig

En egen fackförening har bildats för piloterna vid lågprisbolaget Norwegians flyg till och från Finland. Enligt Kauppalehti är piloternas syfte att förhandla till sig ett gemensamt kollektivavtal. Genom den nya föreningen Naspa rf (Norwegian Air Shuttle Pilots' Association) säger sig piloterna sträva efter en fungerade dialog med Norwegian.

Dagens PS - 25 jun 18 kl. 10:46

Norwegians vd: “Redo att skörda”

Inte sugen på att sälja flygbolaget i nuläget. Det framkom i en intervju som NRK gjorde med lågprisflygbolagets vd Bjørn Kjos i helgen, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. “Nu är vi färdig med uppbyggnaden.

YLE - 08 sep 17 kl. 05:01

Nu lagar Arkea maten i Pargas – staden ska följa upp kvaliteten

Från och med den 1.9 har det varit bolaget Arkea som lagar maten som serveras i exempelvis Pargas skolor, daghem, äldreboenden och på bäddavdelningen. Nu ska staden följa upp hur det hela kommer i gång, och hålla koll på att maten håller måttet.

DI - 28 apr 11 kl. 12:24

Norwegians vd: Vi tar marknadsandelar i Sverige

Norwegians vd Björn Kjos kommenterar exklusivt för di.se om varför bolaget redovisar förlust, hur bolaget står sig i kampen med ärkekonkurrenten SAS och vilka satsningar Norwegian kommer att göra under året..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Telia: Samtal med Bonnier pågår fortfarande

Det säger Telias vd Johan Dennelind till Nyhetsbyrån Direkt i en intervju efter att Telia informerat om ett annat större förvärv, det av TDC:s norska verksamhet. Johan Dennelind påpekar också att Telia är tydligt med att bolaget håller sig till de finansiella parametrar som tidigare lagts fram kring balansräkning, återköpsprogram och utdelning. ”Det här är något vi har tagit höjd för i vår omallokering av kapital.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Svanberg dumpar hela innehavet i Hexagon

Försäljningen bör ha inbringat cirka 600 miljoner kr om man utgår från snittkursen under perioden. Den sålda posten motsvarar cirka 0,3 procent av kapitalet i mätteknikbolaget. Carl-Henric Svanberg dök upp i Hexagons ägarlistor hösten 2016.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är tisdagens färska analyser

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Alfa Laval till 260 kr från 235 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys med titeln ”Don´t swim in front of this supertanker, kids”.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Gunnebo handelsstoppat

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Getinge: Klart sämre än väntat

Analytikerna hade i genomsnitt siktat på ett ebita-resultat om 572 miljoner kronor, enligt SME:s sammanställning. Getinges omsättning för kvartalsperioden uppgick till 5.731 miljoner kronor (5.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Svagt resultat av Husqvarna

Enligt Inquiry Financials sammanställning förväntades ett rörelseresultat på 2.107 miljoner. Husqvarnas omsättning uppgick till 14.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

HiQ sänkte rörelseresultatet

Omsättningen hamnade på 476 miljoner kronor (454). Rörelseresultatet uppgick till 43,1 miljoner kronor (48) och rörelsemarginalen blev 9,1 procent (10,6). Kvartalets nettoresultat var 33,0 miljoner kronor (36,7) och per aktie uppgick resultatet till 0:59 kronor (0:67).

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Bonava något sämre än väntat

Intäkterna uppgick till 2.773 miljoner kronor, jämfört med väntade 2.797 miljoner.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Telia i storförvärv i Norge

”Telia Company kommer att kombinera sitt ledande mobilnätverk med GET:s förstklassiga fasta tjänster och på så sätt skapa en stark utmanare med konvergerade kunderbjudande på den norska marknaden”, skriver bolaget. Den köpta verksamheten omsatte cirka 4 miljarder norska kronor 2017 och hade ett ebitda-resultat på 1,7 miljarder. GET har tidigare av analytiker pekats ut som en ”perfect match” för Telia i Norge.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

SEB klart bättre än väntat

I resultatet inkluderades tidigare annonserade engångsposter om +4,5 miljarder kr. Räntenettot summerade till 5 500 miljoner kr, att jämföra med väntade 5 104 miljoner, och provisionsnettot blev 4 814 miljoner. Där låg snittprognosen på 4 517 miljoner.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.