DN > Ekonomi

Friday, 15 February, 23:55

DN - 25 jun 18 kl. 07:59

Hård Brexit kan ge finanskris som drabbar svenska bankerEn hård Brexit riskerar att skapa en ny finanskris när tiotusentals kontrakt mellan banker och finansinstitut kan bli ogiltiga. Och svenska banker kan få svårare att låna – och låna ut – pengar..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Brexit

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hård, Brexitkan ge , finanskrissom , drabbarsvenska , banker
Cornucopia - 14 sep 18 kl. 09:57

Alla varnar för ny finanskris - Ingves: Sverige mer sårbart nu

Nu varnar "alla" för att en ny finanskris är på gång. Riksbankschefen Stefan Ingves säger att Sverige är mer sårbart än förra gången och har ett antal egna interna problem med bostadsbubblan/skuldbubblan, arbetsmarknadens matchning och den usla skolan som gör att Sverige inte klarar sig i konkurrensen.
Tjuren rusar rakt in i väggen.

DI - 30 jun 16 kl. 17:58

George Soros: Brexit har släppt lös en ny finanskris

Finansmarknaderna skakade efter att det stod klart att britterna röstat för att lämna EU. Finansmannen George Soros varnar för att brexit redan har utlöst nästa finanskris..

Supermiljöbloggen - 26 okt 16 kl. 11:37

Klimatförändringarna spås framkalla finanskris

Klimatförändringar innebär en risk för det finansiella systemet och kan utlösa nästa finanskris. Näringslivet måste ta kostnaden för klimatförändringar på allvar för att på så vis minska investeringsrisken, skriver Bloomberg. Enligt Paul Fisher, före detta biträdande chef på avdelningen för övervakning av bankerna i den engelska centralbanken, innebär klimatförändringar ”en potentiell systemrisk”.

SvD - 27 jun 16 kl. 14:32

Brexit visar att inget är säkert och allt är möjligt

Brexit borde inte ha kommit som en chock för Europas politiker. Revolten är bara ännu en konsekvens av den finanskris som misskötts i åtta år. Nu är det bra om de som kallar sig ledare gör sitt jobb..

Dagens PS - 20 apr 18 kl. 10:17

LARM: Brexit kan kosta Sverige 8.200 jobb

Det visar ny analys av Stockholms handelskammare som Dagens PS tagit del av. Om knappt ett år lämnar Storbritannien EU. Det får svåra, ekonomiska följder för Sverige.

Opinionen.se - 07 nov 13 kl. 19:40

Staten och kapitalet drabbar samman


Det blev en drabbning mellan staten och kapitalet på Bankföreningens årsmöte. Finansinspektionen (FI) och regeringen flaggade för nya krav på bankerna. Maktbolaget Investors ordförande Jacob Wallenberg varnade för att pendeln nu har gått för långt.

BT - 07 nov 13 kl. 19:38

Staten och kapitalet drabbar samman

Det blev en drabbning mellan staten och kapitalet på Bankföreningens årsmöte. Finansinspektionen (FI) och regeringen flaggade för nya krav på bankerna. Maktbolaget Investors ordförande Jacob Wallenberg varnade för att pendeln nu har gått för långt.

Kristianstadsbladet - 31 jul 14 kl. 07:34

Så drabbar vänsterns arbetstidsförkortning Skåne

Foto: Bertil Ericson / TT
Tre partier till vänster går till val på att Sverige ska arbeta mindre. Vi tror att välfärden, skolan och ungas möjligheter kräver fler som får möjlighet att jobba mer i stället för fler som ska jobba mindre, skriver debattskribenterna.
Tre partier till vänster går till val på att Sverige ska arbeta mindre.

UNT - 04 sep 17 kl. 11:59

Gamla skulder drabbar Uppsalabor

Spåren av 90-talets finanskris finns fortfarande kvar i allra högsta grad..

Realtid - 27 jun 16 kl. 13:16

Deutsche Bank: "Ingen ny finanskris"

Men tyska jätten spår ändå långvarig volatilitet i brittiska bankaktier på grund av Brexit..

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 09:37

Ericsson redovisar miljardkostnader

Telekomjätten Ericsson tar stora omstruktureringskostnader som kommer att sänka kvartalsresultatet med mångmiljardbelopp..

DN - 10 jan 19 kl. 09:19

Grupptalan mot Danske Bank för penningtvätt

En amerikansk pensionsfond har lämnat in en gruppstämning mot Danske Bank och fyra av dess toppchefer för att ha underlåtit att ha informerat om den gigantiska penningtvättskandalen som briserade på allvar i fjol..

DN - 09 jan 19 kl. 14:36

Huvudmisstänkt i pensionshärva gripen

En svensk affärsman som är huvudmisstänkt i pensionshärvan kring Falcon Funds har gripits av brittisk polis..

DN - 09 jan 19 kl. 14:26

Färre flög med SAS i december

SAS följer trenden och tappar passagerare i decembersiffrorna. Trots det, och det faktum att planen är långt ifrån fulla, lyckas de hålla lönsamheten. .

DN - 09 jan 19 kl. 10:23

Mötet om handelskriget avslutat – försiktig optimism

Kina och USA avslutade efter en extra dag av förhandlingar på onsdagen samtalen i Peking om hur handelskriget mellan länderna ska lösas. Kina tycks till stor del uppfyllt kraven från USA på att öka importen av amerikanska varor, medan mer strukturella frågor fortfarande väntar på mer detaljerade lösningar..

DN - 08 jan 19 kl. 13:52

En familjekombi som känns härligt lagom

På väg hem från Göteborg och ett besök på Volvofabriken slår det mig: Att köra nya Kia Ceed är som att köra Volvos förra generation av V60. På ett sätt är det ett väldigt bra betyg. Och en slags garanti för framgång i bilhallarna..

DN - 08 jan 19 kl. 13:13

Uber planerar för börsnotering i år

Ubers planer på en börsnotering 2019 ligger fast, trots senare tids börsturbulens.  Det uppger nättaxitjänstens vd Dara Khosrowshahi i en intervju i Wall Street Journal. .

DN - 07 jan 19 kl. 16:05

Taxiförbundet pekar ut Uber för skattefusk

Taxiförbundet lät säkerhetsföretag granska konkurrenten. Uber tar uppgifterna på allvar..

DN - 07 jan 19 kl. 09:08

Iran vill stryka nollor i fallande valuta

Irans centralbank föreslår att fyra nollor stryks från landets valuta rial, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Irna. Orsaken är att valutan har rasat kraftigt, under 2018 gick värdet ned med över 60 procent..

DN - 06 jan 19 kl. 13:24

Därför är PFAS omstritt

De senaste åren har högfluorerade ämnen, även kallat PFAS, varit ett hett ämne inom kosmetikabranschen. När sex sminkproducenter fasar ut ämnesgruppen ur produktionen väcker det frågor. Vad är PFAS egentligen?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.