DN > Ekonomi

Thursday, 20 September, 22:03

DN - 25 jun 18 kl. 07:59

Hård Brexit kan ge finanskris som drabbar svenska bankerEn hård Brexit riskerar att skapa en ny finanskris när tiotusentals kontrakt mellan banker och finansinstitut kan bli ogiltiga. Och svenska banker kan få svårare att låna – och låna ut – pengar..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Brexit

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hård, Brexitkan ge , finanskrissom , drabbarsvenska , banker
Cornucopia - 14 sep 18 kl. 09:57

Alla varnar för ny finanskris - Ingves: Sverige mer sårbart nu

Nu varnar "alla" för att en ny finanskris är på gång. Riksbankschefen Stefan Ingves säger att Sverige är mer sårbart än förra gången och har ett antal egna interna problem med bostadsbubblan/skuldbubblan, arbetsmarknadens matchning och den usla skolan som gör att Sverige inte klarar sig i konkurrensen.
Tjuren rusar rakt in i väggen.

DI - 30 jun 16 kl. 17:58

George Soros: Brexit har släppt lös en ny finanskris

Finansmarknaderna skakade efter att det stod klart att britterna röstat för att lämna EU. Finansmannen George Soros varnar för att brexit redan har utlöst nästa finanskris..

Supermiljöbloggen - 26 okt 16 kl. 11:37

Klimatförändringarna spås framkalla finanskris

Klimatförändringar innebär en risk för det finansiella systemet och kan utlösa nästa finanskris. Näringslivet måste ta kostnaden för klimatförändringar på allvar för att på så vis minska investeringsrisken, skriver Bloomberg. Enligt Paul Fisher, före detta biträdande chef på avdelningen för övervakning av bankerna i den engelska centralbanken, innebär klimatförändringar ”en potentiell systemrisk”.

SvD - 27 jun 16 kl. 14:32

Brexit visar att inget är säkert och allt är möjligt

Brexit borde inte ha kommit som en chock för Europas politiker. Revolten är bara ännu en konsekvens av den finanskris som misskötts i åtta år. Nu är det bra om de som kallar sig ledare gör sitt jobb..

Dagens PS - 20 apr 18 kl. 10:17

LARM: Brexit kan kosta Sverige 8.200 jobb

Det visar ny analys av Stockholms handelskammare som Dagens PS tagit del av. Om knappt ett år lämnar Storbritannien EU. Det får svåra, ekonomiska följder för Sverige.

Opinionen.se - 07 nov 13 kl. 19:40

Staten och kapitalet drabbar samman


Det blev en drabbning mellan staten och kapitalet på Bankföreningens årsmöte. Finansinspektionen (FI) och regeringen flaggade för nya krav på bankerna. Maktbolaget Investors ordförande Jacob Wallenberg varnade för att pendeln nu har gått för långt.

BT - 07 nov 13 kl. 19:38

Staten och kapitalet drabbar samman

Det blev en drabbning mellan staten och kapitalet på Bankföreningens årsmöte. Finansinspektionen (FI) och regeringen flaggade för nya krav på bankerna. Maktbolaget Investors ordförande Jacob Wallenberg varnade för att pendeln nu har gått för långt.

Kristianstadsbladet - 31 jul 14 kl. 07:34

Så drabbar vänsterns arbetstidsförkortning Skåne

Foto: Bertil Ericson / TT
Tre partier till vänster går till val på att Sverige ska arbeta mindre. Vi tror att välfärden, skolan och ungas möjligheter kräver fler som får möjlighet att jobba mer i stället för fler som ska jobba mindre, skriver debattskribenterna.
Tre partier till vänster går till val på att Sverige ska arbeta mindre.

Realtid - 27 jun 16 kl. 13:16

Deutsche Bank: "Ingen ny finanskris"

Men tyska jätten spår ändå långvarig volatilitet i brittiska bankaktier på grund av Brexit..

UNT - 04 sep 17 kl. 11:59

Gamla skulder drabbar Uppsalabor

Spåren av 90-talets finanskris finns fortfarande kvar i allra högsta grad..

Fler nyheter från DN

DN - 11 timmar sedan

Alibabas grundare drar tillbaka jobblöfte till Trump

Det blir inte en miljon nya USA-jobb. Kinesiska nätjätten Alibabas grundare Jack Ma drar tillbaka sitt jobblöfte i spåren av handelskriget länderna emellan, säger han enligt kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina..

DN - 13 timmar sedan

EU-ledare vill ha ny Brexitomröstning

SALZBURG. Regeringscheferna för Malta och Tjeckien vill att britterna håller en ny folkomröstning om EU-medlemskapet, rapporterar BBC. I sitt tal i natt försökte premiärminister Theresa May övertyga EU-ledarna om att kompromissa mer med Storbritannien..

DN - 13 timmar sedan

Politiskt tumult leder till billigare böna

De internationella kaffepriserna har inför presidentvalet i Brasilien fallit till den lägsta nivån på över tio år. Den billigare bönan är dock en huvudvärk för bönderna och svenska rosterier oroas nu över kaffeproduktionens livskraft..

DN - Igår: 21:48

Johan Schück: Brexit gör EU ännu viktigare för Sverige

Beräkningar på förhand säger inte allt om Brexit. Effekten av att Storbritannien lämnar EU kan bli större än siffrorna visar. Det gäller även för svensk del..

DN - Igår: 21:48

Svensk ölproducent förutspår problem

Mikrobryggeriet Nils Oscar har sin största exportmarknad i Storbritannien – men exakt vad som kommer att hända med exporten efter Brexit är oklart. – Vi behöver veta mer, säger vd Mattias Davidsson..

DN - Igår: 21:48

Företagen oförberedda på Brexit

Minst 7.000 svenska företag behöver göra sin Brexit­läxa – ta reda på vad Brexit betyder för det egna företaget. Okunskapen är stor och det bekymrar Anneli Wengelin, ämnesråd på Kommerskollegium..

DN - Igår: 21:19

H&M vill förändra lönesystem - men kritiker kräver mer pengar till textilarbetarna

H&M:s arbete med att förbättra lönesystemen i fabriksländerna har påverkat nära en miljon arbetare, uppger klädkedjan. Men Maria Sjödin från Fair Action vill se mer pengar i lönekuverten.  – H&M pratar gärna om processer, säger hon.

DN - Igår: 17:25

FI-chefen om Danske Bank: Det kan hända här också

Skandalen i Danske Bank har blossat upp till proportioner som sällan skådats i Skandinavien. Finansinspektionen utesluter inte att någonting liknande kan inträffa i Sverige.  – Vi kan inte säga att vi är säkra på att vara fredade från sådant här, säger Erik Thedéen.

DN - Igår: 23:01

Så maxar du bäst din julledighet för resan

I jul kan du få långledigt och det kostar bara fem arbetsdagar. Men det börjar bli hög tid att boka semesterresan, oavsett om du ska upp till släkten i norr eller fly söderut till varmare breddgrader. Förra veckan släppte SJ tågbiljetterna till jul och nyår..

DN - Igår: 08:36

Danske Banks vd avgår efter penningtvättskandalen

Penningtvättskandalen inom Danske Bank tvingar vd Thomas Borgen att avgå, uppger Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.