DN > Ekonomi

Tuesday, 13 November, 18:50

DN - 25 jun 18 kl. 07:59

Hård Brexit kan ge finanskris som drabbar svenska bankerEn hård Brexit riskerar att skapa en ny finanskris när tiotusentals kontrakt mellan banker och finansinstitut kan bli ogiltiga. Och svenska banker kan få svårare att låna – och låna ut – pengar..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Brexit

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hård, Brexitkan ge , finanskrissom , drabbarsvenska , banker
Cornucopia - 14 sep 18 kl. 09:57

Alla varnar för ny finanskris - Ingves: Sverige mer sårbart nu

Nu varnar "alla" för att en ny finanskris är på gång. Riksbankschefen Stefan Ingves säger att Sverige är mer sårbart än förra gången och har ett antal egna interna problem med bostadsbubblan/skuldbubblan, arbetsmarknadens matchning och den usla skolan som gör att Sverige inte klarar sig i konkurrensen.
Tjuren rusar rakt in i väggen.

DI - 30 jun 16 kl. 17:58

George Soros: Brexit har släppt lös en ny finanskris

Finansmarknaderna skakade efter att det stod klart att britterna röstat för att lämna EU. Finansmannen George Soros varnar för att brexit redan har utlöst nästa finanskris..

Supermiljöbloggen - 26 okt 16 kl. 11:37

Klimatförändringarna spås framkalla finanskris

Klimatförändringar innebär en risk för det finansiella systemet och kan utlösa nästa finanskris. Näringslivet måste ta kostnaden för klimatförändringar på allvar för att på så vis minska investeringsrisken, skriver Bloomberg. Enligt Paul Fisher, före detta biträdande chef på avdelningen för övervakning av bankerna i den engelska centralbanken, innebär klimatförändringar ”en potentiell systemrisk”.

SvD - 27 jun 16 kl. 14:32

Brexit visar att inget är säkert och allt är möjligt

Brexit borde inte ha kommit som en chock för Europas politiker. Revolten är bara ännu en konsekvens av den finanskris som misskötts i åtta år. Nu är det bra om de som kallar sig ledare gör sitt jobb..

Dagens PS - 20 apr 18 kl. 10:17

LARM: Brexit kan kosta Sverige 8.200 jobb

Det visar ny analys av Stockholms handelskammare som Dagens PS tagit del av. Om knappt ett år lämnar Storbritannien EU. Det får svåra, ekonomiska följder för Sverige.

Opinionen.se - 07 nov 13 kl. 19:40

Staten och kapitalet drabbar samman


Det blev en drabbning mellan staten och kapitalet på Bankföreningens årsmöte. Finansinspektionen (FI) och regeringen flaggade för nya krav på bankerna. Maktbolaget Investors ordförande Jacob Wallenberg varnade för att pendeln nu har gått för långt.

BT - 07 nov 13 kl. 19:38

Staten och kapitalet drabbar samman

Det blev en drabbning mellan staten och kapitalet på Bankföreningens årsmöte. Finansinspektionen (FI) och regeringen flaggade för nya krav på bankerna. Maktbolaget Investors ordförande Jacob Wallenberg varnade för att pendeln nu har gått för långt.

Kristianstadsbladet - 31 jul 14 kl. 07:34

Så drabbar vänsterns arbetstidsförkortning Skåne

Foto: Bertil Ericson / TT
Tre partier till vänster går till val på att Sverige ska arbeta mindre. Vi tror att välfärden, skolan och ungas möjligheter kräver fler som får möjlighet att jobba mer i stället för fler som ska jobba mindre, skriver debattskribenterna.
Tre partier till vänster går till val på att Sverige ska arbeta mindre.

Realtid - 27 jun 16 kl. 13:16

Deutsche Bank: "Ingen ny finanskris"

Men tyska jätten spår ändå långvarig volatilitet i brittiska bankaktier på grund av Brexit..

UNT - 04 sep 17 kl. 11:59

Gamla skulder drabbar Uppsalabor

Spåren av 90-talets finanskris finns fortfarande kvar i allra högsta grad..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Skatteverkets säkerhetsarbete döms ut

Skatteverket får allvarlig kritik för att myndigheten inte följer lagen när det gäller krisberedskap. En internrevision dömer ut säkerhetsarbetet på myndigheten som ej fungerande..

DN - 21 timmar sedan

Svensk sparrishets torrlägger hela samhällen

Hela byar torkar ut av matjättarnas grönsaksimport från Peru. Svenska livsmedelsföretag känner till problemet men vet inte hur det ska lösas – så de fortsätter importera.  – Det är krisartat.

DN - Igår: 16:15

Årets mest föräldravänliga arbetsplats

Essity prisas för sina flexibla arbetstider. Hygienbolaget kammar in Unionens årliga pris Guldnappen och blir därmed årets mest föräldravänliga arbetsplats. DN har besökt arbetsplatsen där föräldraskap ses som något positivt.

DN - Igår: 14:14

Mest arsenik i ekologiskt ris

Trots nya gränsvärden ökar halterna av arsenik i ris. Högst halter finns i de ekologiska varianterna, konstaterar Livsmedelsverket..

DN - Igår: 13:01

Över 50 miljoner bostäder står tomma i Kina

Antalet tomma bostäder i Kina överstiger med råge 50 miljoner. Det betyder att 22 procent av bostäderna i landets städer står obebodda. Det är slutsatsen i en ny nationell undersökning som släpps inom kort, gjord av en forskare vid ett universitet i sydvästra Kina..

DN - Igår: 11:26

Politiker vill granska Wahlroos roll i est-härva

Nordeas och Sampos starke man, den finländske huvudägaren Björn Wahlroos, dras nu allt mer in i den avslöjade Danske Bank-härvan i Estland..

DN - Igår: 07:52

Nordea sänker räntan på flera bolån

Nordea sänker flera boräntor i dag, måndag. Det framgår av ett pressmeddelande från banken. .

DN - Igår: 22:16

Johan Schück: Kommuner kan råka mycket illa ut i veckans unika budget

Dröjsmålet med att få fram en ny regering ställer till ekonomiska bekymmer. Det blir tydligt när en övergångsbudget ska presenteras på torsdag. Till dem som kommer mest i kläm hör landets kommuner och landsting..

DN - I förrgår: 09:01

Black Friday-oro över Postnords leveranser

Rekordmängden varor som beställdes under rea-dagen Black Friday i fjol skapade kaos i pakethanteringen. Trots ett år av förberedelser finns fortfarande en oro över hur det ska gå att hantera nya rekordvolymer..

DN - I förrgår: 01:01

Kinesisk shoppinghögtid störst i världen

Den i Sverige relativt okända shoppinghögtiden ”singeldagen”, som infaller på söndagen, har tagit Kina med storm och blivit världens största köpdag. I fjol drog den kinesiska e-handelsjätten Alibaba motsvarande ungefär tio miljarder kronor under reans första minuter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.