DN > Ekonomi

Sunday, 22 July, 20:34

DN - 25 jun 18 kl. 07:59

Hård Brexit kan ge finanskris som drabbar svenska bankerEn hård Brexit riskerar att skapa en ny finanskris när tiotusentals kontrakt mellan banker och finansinstitut kan bli ogiltiga. Och svenska banker kan få svårare att låna – och låna ut – pengar..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Brexit

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hård, Brexitkan ge , finanskrissom , drabbarsvenska , banker
DI - 30 jun 16 kl. 17:58

George Soros: Brexit har släppt lös en ny finanskris

Finansmarknaderna skakade efter att det stod klart att britterna röstat för att lämna EU. Finansmannen George Soros varnar för att brexit redan har utlöst nästa finanskris..

Cornucopia - 8 timmar sedan

Börsen återhämtade sig under veckan - nya varningar om finanskris

Veckans börsutveckling bjöd på en återhämtning, även om det blev lite vinsthemtagningar inför helgen under fredagen. Och tre av finanskrisens giganter går ut och varnar för att minnet är kort.Dagschart OMXS30Berättelsen där här veckan handlar väl generellt om rapportsäsongen, och att bolagen levererat rapporter i linje med eller överförväntningar.

DI - 6 timmar sedan

Britterna sågar Mays brexit-plan

Britterna är kritiska till premiärminister Theresa Mays brexit-plan. Det visar en färsk opinionsundersökning från Yougov och som presenteras i Sunday Times..

Supermiljöbloggen - 26 okt 16 kl. 11:37

Klimatförändringarna spås framkalla finanskris

Klimatförändringar innebär en risk för det finansiella systemet och kan utlösa nästa finanskris. Näringslivet måste ta kostnaden för klimatförändringar på allvar för att på så vis minska investeringsrisken, skriver Bloomberg. Enligt Paul Fisher, före detta biträdande chef på avdelningen för övervakning av bankerna i den engelska centralbanken, innebär klimatförändringar ”en potentiell systemrisk”.

SvD - 27 jun 16 kl. 14:32

Brexit visar att inget är säkert och allt är möjligt

Brexit borde inte ha kommit som en chock för Europas politiker. Revolten är bara ännu en konsekvens av den finanskris som misskötts i åtta år. Nu är det bra om de som kallar sig ledare gör sitt jobb..

Dagens PS - 20 apr 18 kl. 10:17

LARM: Brexit kan kosta Sverige 8.200 jobb

Det visar ny analys av Stockholms handelskammare som Dagens PS tagit del av. Om knappt ett år lämnar Storbritannien EU. Det får svåra, ekonomiska följder för Sverige.

Opinionen.se - 07 nov 13 kl. 19:40

Staten och kapitalet drabbar samman


Det blev en drabbning mellan staten och kapitalet på Bankföreningens årsmöte. Finansinspektionen (FI) och regeringen flaggade för nya krav på bankerna. Maktbolaget Investors ordförande Jacob Wallenberg varnade för att pendeln nu har gått för långt.

BT - 07 nov 13 kl. 19:38

Staten och kapitalet drabbar samman

Det blev en drabbning mellan staten och kapitalet på Bankföreningens årsmöte. Finansinspektionen (FI) och regeringen flaggade för nya krav på bankerna. Maktbolaget Investors ordförande Jacob Wallenberg varnade för att pendeln nu har gått för långt.

Kristianstadsbladet - 31 jul 14 kl. 07:34

Så drabbar vänsterns arbetstidsförkortning Skåne

Foto: Bertil Ericson / TT
Tre partier till vänster går till val på att Sverige ska arbeta mindre. Vi tror att välfärden, skolan och ungas möjligheter kräver fler som får möjlighet att jobba mer i stället för fler som ska jobba mindre, skriver debattskribenterna.
Tre partier till vänster går till val på att Sverige ska arbeta mindre.

Realtid - 27 jun 16 kl. 13:16

Deutsche Bank: "Ingen ny finanskris"

Men tyska jätten spår ändå långvarig volatilitet i brittiska bankaktier på grund av Brexit..

Fler nyheter från DN

DN - 9 timmar sedan

Tomma karuseller när rekordvärmen slår till

När solen steker vill vi bada – inte åka karusell. På Sveriges nöjesparker är extremvärmen inget som uppskattas..

DN - I förrgår: 20:21

Gränsfrågan på Irland fortsätter grusa Brexitförhandlingarna

Premiärminister Theresa May kräver att övriga EU-länder ändrar sin syn i gränsfrågan på Irland för att komma framåt i Brexitförhandlingarna. Båda parter bedyrar att gränsen ska vara öppen efter brittiska EU-utträdet..

DN - I förrgår: 17:07

Tungt mostånd mot Telias tv-affär – politiker vill granska affären

Telias köp av Bonnier Broadcasting möts av kritik från politiken. Under fredagseftermiddagen kallade näringsminister Mikael Damberg (S) in bolagets styrelseordförande Marie Ehrling till ett möte.  – Staten har varit tydlig under en längre tid mot bolaget att staten inte har några ambitioner att äga marksänd tv, säger han.

DN - I förrgår: 14:21

Medieforskare: Tittare kan få betala mer för innehållet

Med en tung aktör som Telia i ryggen får TV4 och Bonnier kraft konkurrera om dyra sändningsrättigheter. Någonting som enligt medieforskaren Jonas Ohlsson skulle kunna drabba tittarna i slutändan. .

DN - I förrgår: 11:03

Vattenfall: Värme och torka trycker upp elpriser

Det ovanligt varma och torra sommarvädret efter den kalla vintern trycker upp elpriserna. – Det är en ganska pressad situation, säger den statliga kraftjätten Vattenfalls vd Magnus Hall i samband med en delårsrapport..

DN - I förrgår: 09:54

Så ser partierna på Bonnier-Teliaaffären: ”Inte imponerad”

Telia köper hela Bonniers tv-verksamhet för 9,2 miljarder kronor, skriver Telia i ett pressmeddelande.  Närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) är starkt kritisk till affären, och ska träffa Telias ledning under fredagseftermiddagen.  – Jag ser inga argument för varför staten indirekt ska äga marksänd tv i Sverige, säger han..

DN - I förrgår: 08:13

Hasse Eriksson: Både Telia och Bonnier har haft intresse att affären skulle bli av

Telia köper Bonnier Broadcasting i en miljardaffär. DN:s ekonomiredaktör Hasse Eriksson svarar på tre frågor om affären..

DN - 19 jul 18 kl. 16:03

Bränderna beräknas bli historiskt dyra

Uppskattningsvis två miljoner kubikmeter skog till ett värde av 600 miljoner kronor har hittills brunnit, enligt Skogsstyrelsen. Ytan ska nu vara större än Västmanlandsbranden 2014 och Länsförsäkringar räknar med rekordhöga skadekostnadsnivåer. .

DN - 19 jul 18 kl. 13:36

EU varnar för hård Brexit

Var förberedda på en så kallad hård Brexit, där Storbritannien lämnar EU den 30 mars 2019 utan ett avtal, varnar EU-kommissionen..

DN - 19 jul 18 kl. 09:05

Sämre lönsamhet och punktlighet för SJ

Såväl lönsamheten som punktligheten går åt fel håll för den statliga tågoperatören SJ, enligt delårsrapporten för årets andra kvartal..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.