DI > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 11:12

DI - 25 jun 18 kl. 06:28

Utbudet av nyproduktioner fortsätter svällaProduktionen av nya bostadsrätter är som en supertanker som det tar lång tid att få stopp på. I mitten av juni var 12.617 nya bostadsrätter till salu i Sverige, en ökning med 57 procent jämfört med samma tid förra året och den högsta siffran på fem år, visar statistik från bostadssajten Hemnet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Hemnet

Dela artikeln

40 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utbudetav , nyproduktionerfortsätter , svälla
YLE - 15 aug 17 kl. 05:43

Utbudet av ekologisk hårvård ökar i Österbotten

Antalet ekofrisörer blir fler och fler i Österbotten. I våras utexaminerades de första i Vasa vid Yrkesakademin i Österbotten och det finns nu över 300 ekofrisörer i Finland. Också i Jakobstad finns det en svag positiv trend om man ser tillbaka på de fem senaste åren.

YLE - 14 aug 17 kl. 17:58

Det blir hela tiden enklare att vara vegan - utbudet bara växer

Det blir enklare att vara vegan. Utbudet växer och blir allt mångsidigare. Allt fler veganska delikatesser som bland annat glass dyker det upp hela tiden.

Affärsvärlden - 04 sep 14 kl. 15:52

Ingves: Utbudet av bostäder måste upp

Efter att ha släppt räntevapnet förespråkar nu Riksbanken politiska verktyg som bolånetak och amorteringskrav för att hålla nere efterfrågan på bostadsmarknaden och därigenom hushållens skuldsättning. Men utbudet på bostadsmarknaden spelar också en avgörande roll, säger Riksbankens ordförande Stefan Ingves i en intervju med SIX News..

DI - 29 mar 18 kl. 16:45

Ras i utbudet av fritidshus kan hålla uppe priserna

Utbudet av fritidshus som är till salu minskar kraftigt. Det kan leda till fortsatt stabila priser, tror bedömare. Vad det nya amorteringskravet får för effekt är för tidigt att säga..

Kristianstadsbladet - 24 jul 13 kl. 20:27

Tv från Järfälla kan ses av 600 000


Järfälla lokal-tv, en kanal som tidigare kunde ses av ungefär 50 000 tittare, kan plötsligt ses av 600 000 svenskar i hela landet. Anledningen är att kanalen gått över till att sända i Telias digitala nät, skriver Lokaltidningen Mitt i.Av tekniska skäl kan Telia inte dela upp sändningen på det digitala nätet.

BT - 24 jul 13 kl. 20:30

Tv från Järfälla kan ses av 600 000

Järfälla lokal-tv, en kanal som tidigare kunde ses av ungefär 50 000 tittare, kan plötsligt ses av 600 000 svenskar i hela landet. Anledningen är att kanalen gått över till att sända i Telias digitala nät, skriver Lokaltidningen Mitt i. Av tekniska skäl kan Telia inte dela upp sändningen på det digitala nätet.

Nyan - 13 jul 16 kl. 09:00

”Vi vill hålla kvar de åländska råvarorna”

Om de cirka femton lantbrukarna väljer bort Dahlmans kan slakteriverksamhetens framtid vara i fara.

– Det är allvarligt. Det skulle inte vara bra för oss om vi tappade större slaktvolymer, säger Dahlmans vd Johannes Dahlman.

Regeringen - 29 jul 16 kl. 11:20

Uppdrag till statliga samordnare att se över behovet av åtgärder för att säkerställa tillräcklig arbetskraftskapacitet inom byggbranschen

Regeringen beslutar att utse samordnare med uppdrag att se över behovet av åtgärder för att säkerställa att utbudet av arbetskraft inom byggbranschen motsvarar den förväntade efterfrågan på kort och lång sikt. Uppdraget ska utföras efter samråd med Regeringskansliet, berörda myndigheter och byggbranschens parter..

Kristianstadsbladet - 24 dec 15 kl. 03:00

Patric Nilsson: Idrotts­utbudet i Kristianstad är fantas­tiskt

Hooo, hooo... finns här några snälla idrottsföreningar? Mjällby AIF svarar förstås någon snabbt.

Kristianstadsbladet - 24 dec 15 kl. 03:00

Patric Nilsson: Idrotts­utbudet i Kristianstad är fantas­tiskt

Hooo, hooo... finns här några snälla idrottsföreningar? Mjällby AIF svarar förstås någon snabbt.

YLE - 13 aug 16 kl. 16:07

Lita inte på gamla svampböcker - kan innehålla föråldrad information

Det lönar sig inte att ta sig ut i skogen med en svampbok som gått fått i arv från mormor. I en gammal bok kan en giftig svamp nämligen presenteras som en matsvamp. Det är klokast att välja en färsk svampbok av en inhemsk författare.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Sveaskog visar högre vinst

Sveaskog redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre vinst..

DI - 15 minuter sedan

Delårsrapport januari - juni 2018: Bra resultat i ett starkt marknadsläge

Sveaskogs operativa rörelseresultat för det första halvåret ökade med sju procent och uppgick till 775 MSEK (725). Högre priser har till viss del motverkats av sju procents lägre leveransvolymer från egen skog..

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Dollarn tappar mot euron inför Fed-besked

USA-räntorna handlas sidledes på tisdagsmorgonen med tioåringen vid 2,86 procent. Dollarn har försvagats något mot euron..

DI - 15 minuter sedan

Oväntad lönsamhet lyfter Bonava på börsen

Bostadsutvecklaren blev en av tisdagens rapportvinnare efter oväntat svenskt lönsamhetslyft under det andra kvartalet, och vd-ord om prisstabilisering i Sverige..

DI - 15 minuter sedan

IAG sitter still i Norwegian-båten

Den brittiska flygbolagsägarkoncernen IAG gör för närvarande inget "aktivt" kring det norska flygbolaget Norwegian..

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Börsglädje – rapportvinnare agerar draglok

Stockholmsbörsens OMXS30 inledde måndagen med en uppgång där SEB och Getinge tog täten efter positiv kvartalsrapportering. Ute i Europa var aktiemarknaderna blandade..

DI - 30 minuter sedan

Analytiker: Aktierna du ska sälja innan handelskriget eskalerar – men det finns köplägen

Handelskriget kan eskalera ytterligare, och därför gäller det att sälja av vissa aktier, men att hålla i andra, menar Luca Paolini, chefsstrateg på Pictet Asset Managements.  Om tullkriget fortsätter kan det dock bli ett riktigt köpläge.  "Då är det bara att blunda och köpa", säger han.

DI - 30 minuter sedan

Brittisk arbetslöshet steg i juni

Antalet arbetslösa i Storbritannien steg med 7.800 personer i juni, enligt säsongsjusterad statistik. Arbetslösheten enligt ILO-standard uppgick till 4,2 procent under tremånadersperioden till och med maj..

DI - 45 minuter sedan

Telias vd om affären: Ingen jätteskräll - och det finns pengar till Bonnier-affär

Telias köp av Norska GET och TDC är inte någon skräll utan i linje med bolagets strategi, säger Telias vd Johan Dennelind i Rapportmorgon i DiTV. Det dyra köpet behöver inte betyda att Bonniersaffären inte blir av, säger han vidare. .

DI - 1 timme sedan

Styrelseledamot i ÅF miljonköper

Ulf Södergren har på tisdagen köpt 10.000 aktier i teknikkonsulten ÅF.  Det framgår av Finansinspektionens insynslista.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.