SmålandsPosten > Nyheter

Tuesday, 25 September, 07:18

Liknande nyheter

Taggar: EU-stormkring , internet
YLE - 02 jul 16 kl. 07:56

Internet står inför ett historiskt maktskifte – vem bryr sig?

Visste du att internet står vid randen av ett historiskt maktskifte? Nej, tänkte väl det. Alla använder vi internet dagligen, men få av oss vet eller bryr sig om hur internet styrs och vem som har makten över det.

Nya Wermlands Tidningen - 13 dec 13 kl. 18:53

Psykolog varnar för internet

Internet är en källa till kunskap, men överdoseringen blir alltmer problematisk. Föräldrarna ser snart inte sina barn för alla sociala medier de skall medverka i sa Hans Gunnar Storm, leg. psykolog, när han på fredagen talade vid Danske Banks kundmöte i Karlstad.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Den här döda tvättbjörnen tog internet med storm

Det hela började med att en invånare i Toronto stötte på en död tvättbjörn under morgonen. Djuret låg utsträckt på trottoaren och personen gjorde det en god medborgare gör. Han twittrade till kommunen.

Cornucopia - 12 dec 14 kl. 15:55

Fredagsmys: Klass 2-varning i södra Sverige - storm och snö(kanon?)

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för delar av södra Sverige. Det ska bli storm och snö, och med temperaturer runt noll grader och isfritt hav finns det potential (enligt mig) för en sk snökanon. 
Klass 2-varningen omfattar för stunden, undantaget till havs, Halland, Skåne, Öland och Gotland.

YLE - 23 nov 15 kl. 17:47

Dagens mobiltelefoner är inte lika förberedda på storm

Det moderna samhället visade igen i helgen hur sårbart det faktiskt var när snöoväder slog ut elnätet och fick mobilerna i Juupajoki att sluta fungera. Den som var i nöd skulle fysiskt ta sig till närmaste brandstation för att få hjälp. Det behövdes inte mer än en snöstorm och ett snöfall på 35 centimeter under ett dygn för att slå ut något av det allra dyrbaraste som vi har i dagens samhälle, nämligen mobiltelefonerna.

DN - 25 jul 17 kl. 11:22

Nicolas Cages besök i Kazakstan väcker uppmärksamhet på internet

En bild där Nicolas Cage, iförd traditionella kazakiska kläder och med tom blick, står bredvid Kazakstans första dam har tagit internet med storm..

BT - 26 okt 13 kl. 15:16

Brittisk storm på väg mot Sverige

Efter helgen kan den första riktiga höststormen dra in över Sverige. Värst väntas det bli i södra och västra delarna av landet. Räddningstjänsten uppmanar skåningarna att förbereda sig väl.

GöteborgsPosten - 25 nov 15 kl. 16:49

Här är den galna kondom-trenden som tar nätet med storm

Det började som ett fånigt skämt mellan två killar. Nu har det växt till att bli ett helt nytt internet-fenomen..

Västerbottens Folkblad - 14 apr 16 kl. 12:42

Alexandros Eurovision-lego tar världen med storm

En månad kvar till Eurovision song contest-finalen i Stockholm. Intresset för Alexandro Kröger Degerfeldts lego-figurer blir allt större. På Internet lever hans fantastiska Eurovison-skapelser sitt eget virala liv.

Helsingborgs Dagblad - 10 jun 16 kl. 09:43

Den här pyttekoalan sötchockar internet

Separerades från berusad mamma under storm..

SVT - 30 aug 17 kl. 20:00

Bilden på en man som räddar kvinna och barn blev viral – nu kokar internet

En amerikansk kolumnist twittrade ut en bild från översvämningarna i USA som har orsakat en smärre storm på egen hand. På fotot syns en man bära en kvinna som i sin tur håller sina armar runt ett spädbarn. Men det är bildtexten ”Det är så här det ska vara, vad än någon genusprofessor har fått för sig” som väckt mikrobloggens skoningslösa vrede..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Pappa till balkongräddat barn i rätten

I våras blev den 22-årige maliern Mamoudou Gassama hela Frankrikes hjälte sedan han klättrat uppför en husfasad i Paris och räddat en liten pojke från att falla från en balkong på fjärde våningen. Nu åtalas fyraåringens pappa misstänkt för försummelse.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Telias ex-vd väntas förhöras i rätten

Telias förre vd Lars Nyberg väntas i dag bli förhörd i den stora korruptionsrättegången i Stockholms tingsrätt. Nyberg misstänks för grov bestickning, det vill säga givande av muta.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Ett hundjobb för att motverka stress

Föreningen Atrium arbetar för att hjälpa personer med psykiska funktionshinder att komma ut i arbetslivet. Nu har de öppnat sitt andra hunddagis i Växjö. På Hagen i Räppe ska både djur och människor få en trygg miljö att utvecklas och må bra i.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Inga rapporterade vårdskador efter IT-haveriet

Förra veckans IT-haveri för Region Kronoberg kommer inte att anmälas enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg. Några allvarliga vårdskador har inte rapporterats..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ett fall in i livsavgörande vänskap

När Eivor halkar med sin matkasse ramlar hon samtidigt in i den unge Abdus liv. I pjäsen "När vi träffade varann" berättar Riksteatern om flyktinghösten 2015, om något av allt det som hände när syriska flyktingar kom till svenska småorter.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Sista dagen på jobbet för Stefan Löfven?

I dag klockan 9. 30 röstar riksdagen om statsministerposten. Inget tyder på att Stefan Löfven får sitta kvar, eftersom både Allianspartierna och Sverigedemokraterna sagt att de ska rösta bort honom.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två skadade och två anhållna efter bråk i Kalmar..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Man häktad för våldtäkt på nattklubb

En 28-årig man har häktats misstänkt för att ha våldtagit en kvinna på en toalett på en nattklubb i Karlshamn i helgen. Flera vittnen finns till våldtäkten som skedde på en toalett på klubben natten till lördagen, rapporterar Sydöstran.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Snart tuffare krav på friskoleägare

Utdrag ur brottsregistret. Koll hos Skatteverket och Kronofogden. De som vill äga och driva friskola kommer att bli granskade från och med nästa år.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Nya anklagelser från Maduro om påstådd attack

Venezuelas president Nicolás Maduro anklagar regeringarna i Chile, Colombia och Mexiko för att ha hjälpt "terrorister" med det påstådda mordförsöket mot honom i början av augusti.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.