Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 17 November, 16:50

Blekinge Läns tidning - 24 jun 18 kl. 20:00

Sydostleden blir internationell cykelruttDen är 27 mil lång och sträcker sig från skogarna i Olofström genom tre regioner och nio kommuner. Nu ska cykelrutten Sydostleden marknadsföras internationellt..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Olofström, Sydostleden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sydostledenblir , internationell, cykelrutt
Kristianstadsbladet - 04 sep 14 kl. 08:00

Sydostleden till Bäckaskog byggs nästa år

Foto: Tommy Svensson
Nästa år kommer sträckningen av Sydostleden förbi Gualöv mot Bäckaskog att byggas. I sin helhet ska leden vara klar 2016, men då med undantag av en bit i sydost.
I september 2011 startade projektet med Sydostleden och målet är en cykelled från Simrishamn i söder till Växjö i norr.

SmålandsPosten - 18 okt 14 kl. 09:07

Tingsryd hänger med när Sydostleden växlar upp

Tingsryds kommun föreslås lägga drygt 46 000 kronor på projektet Sydostleden växlar upp. Det hela är en förlängning av projektet att skapa cykelleden Sydostleden som går mellan Växjö och Simrishamn genom Tingsryd. Arbetet med att skapa Sydostleden har pågått sedan 2011 och är förutom den rena investeringsbiten också ett projekt kring kommunikation, varumärkes- och produktutveckling.

SmålandsPosten - 22 okt 14 kl. 13:35

Sydostleden får mer pengar

Regionstyrelsen har beslutet att skjuta till ytterligare cirka 520 000 kronor till projektet Sydostleden. Pengarna kommer enligt ett pressmeddelande öka möjligheten att bygga klart hela den tänkta cykelleden mellan Simrishamn och Växjö. Enligt pressmeddelandet går arbetet med att bygga klart cykelleden vidare genom ett nytt projekt kallat ”Sydostleden växlar upp” Grundförhoppningen är att hela leden skall kunna öppnas under våren 2016.

SmålandsPosten - 09 okt 14 kl. 11:42

Sydostleden "skumpig och hoppig"

En mer attraktiv Sydostled genom Växjö. Det föreslår Carin Högstedt (V) i en motion till kommunfullmäktige. Meningen är att den 27 mil långa Sydostleden från Växjö till Simrishamn ska bli en av Sveriges bästa turistcykelleder med hög standard och i klass med etablerade cykelleder ute i Europa.

SmålandsPosten - 22 sep 14 kl. 07:06

Dags att asfaltera Sydostleden

Jag läste med glädje insändaren den 25 augusti angående Sydostleden. Jag håller fullständigt med personen som skrivit den. En cykelled som tyvärr Växjö kommun inte vill asfaltera till skillnad från många av de andra kommunerna som också är involverade i denna cykelled.

Kristianstadsbladet - 17 sep 15 kl. 03:00

Sydostleden rullar vidare

Det rullar på för Sydostleden, den cykelled som ska binda ihop nordöstra Skåne med Växjö. Nu är det även klart hur cykelvägen mellan Bäckaskog och Gualöv ska gå..

Sydöstran - 25 mar 16 kl. 13:23

Nu byggs den sista länken på Sydostleden

På fredag 1 april är det byggstart för sträckan på Sydostleden från Gualöv till Bäckaskog. Sträckan har kallats "den sista felande länken"..

Kristianstadsbladet - 22 apr 16 kl. 03:00

Sydostleden knyts samman

Sträckan har kallats den sista felande länken i Sydostleden. Nu har byggnationen av cykelvägen mellan Gualöv och Bäckaskog dragit igång. Sträckningen går längs järnvägen..

Blekinge Läns tidning - 27 maj 16 kl. 18:16

Sydostleden invigs med kanonsalut.

Precis klockan elva på lördag den 18 juni kommer Sydostleden att invigas i alla de nio kommuner som ingår i cykelleden. I Olofström händer det på Ebbamåla bruk..

Sydöstran - 06 jun 16 kl. 16:45

27 mil långa Sydostleden invigs

Om tre veckor invigs den 27 mil långa Sydostleden. Invigningen sker samtidigt klockan 11.00 i alla nio kommuner där cykelleden går.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Många demonstrerade mot norsk abortskärpning

Tusentals människor tog till gatorna i norska städer på lördagen för att demonstrera mot statsminister Erna Solbergs erbjudande till Kristelig Folkeparti (KrF) att i utbyte mot stöd i parlamentet stortinget diskutera en skärpning av abortlagstiftningen.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Spiraler kom ut i bitar - företag anmäls

Ett tjugotal kvinnor i Skåne som satt in en kopparspiral för att undvika graviditet har drabbats av att en del av den blivit kvar i livmodern. Tillverkaren har nu anmälts till Inspektionen för vård och omsorg och Läkemedelsverket, skriver Sydsvenskan.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Präst hittades ihjälbränd i CAR

En katolsk präst som saknades efter strider i de södra delarna av Centralafrikanska republiken (CAR) har hittats död. Prästen påträffades ihjälbränd i staden Alindao, enligt den katolska kyrkan. - Vi hittade hans förkolnade kropp, säger fader Matieu Bondobo till AFP.

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Polis: Vinglig färd uppmärksammades av privatperson

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Gulldén tillbaka inför EM

Landslagsstjärnan Isabelle Gulldén gjorde comeback efter sin fotskada - lagom till EM-lägret inleds nästa vecka. Gulldén, som varit skadad i en månad, fick speltid i Champions League-matchen mot ryska Rostov-Don och stod för ett mål när hennes Brest föll med 24-30 på bortaplan.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Doldisen som ska städa upp i brexitröran

På bara ett halvår har två tungviktare kastat in handduken. Nu tar doldisen Stephen Barclay över det otacksamma jobbet att förbereda Storbritanniens stökiga skilsmässa med EU. Premiärminister Theresa May lär behöva hans hittills osvikliga lojalitet.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Iraks president på besök i Iran

Iraks nya president Barham Salih har varit på sitt första officiella statsbesök i grannlandet Iran. - Nu är det dags för en nya era i regionen som tillgodoser alla dess länders intressen, säger han på en presskonferens i Teheran.(TT).

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Officiellt: Baldwin byter till Bieber

Efter flera månaders hemlighetsmakeri har popstjärnan Justin Bieber och fotomodellen Hailey Baldwin nu bekräftat att de gift sig. Hailey Baldwin har i alla fall bytt till Justins efternamn på Instagram och heter nu Hailey Bieber för sina 15,5 miljoner följare.(TT).

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Juliga ljus spred stämning

Det var mycket folk på årets julmarknad. Det var trängsel i Folkets hus. Modevisningen lockade.

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Många civila dödade i flygangrepp i Syrien

Den USA-ledda koalitionens luftangrepp har dödat 43 människor, de flesta civila, i provinsen Dayr al-Zawr (Deir Ezzor) i östra Syrien, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Angreppet riktades mot medlemmar i terrorgruppen IS i byn Abu Husn nära gränsen till Irak.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.