Blekinge Läns tidning > Nyheter

Tuesday, 19 February, 08:41

Liknande nyheter

Taggar: Sydostledenblir , internationell, cykelrutt
Kristianstadsbladet - 04 sep 14 kl. 08:00

Sydostleden till Bäckaskog byggs nästa år

Foto: Tommy Svensson
Nästa år kommer sträckningen av Sydostleden förbi Gualöv mot Bäckaskog att byggas. I sin helhet ska leden vara klar 2016, men då med undantag av en bit i sydost.
I september 2011 startade projektet med Sydostleden och målet är en cykelled från Simrishamn i söder till Växjö i norr.

SmålandsPosten - 18 okt 14 kl. 09:07

Tingsryd hänger med när Sydostleden växlar upp

Tingsryds kommun föreslås lägga drygt 46 000 kronor på projektet Sydostleden växlar upp. Det hela är en förlängning av projektet att skapa cykelleden Sydostleden som går mellan Växjö och Simrishamn genom Tingsryd. Arbetet med att skapa Sydostleden har pågått sedan 2011 och är förutom den rena investeringsbiten också ett projekt kring kommunikation, varumärkes- och produktutveckling.

SmålandsPosten - 22 okt 14 kl. 13:35

Sydostleden får mer pengar

Regionstyrelsen har beslutet att skjuta till ytterligare cirka 520 000 kronor till projektet Sydostleden. Pengarna kommer enligt ett pressmeddelande öka möjligheten att bygga klart hela den tänkta cykelleden mellan Simrishamn och Växjö. Enligt pressmeddelandet går arbetet med att bygga klart cykelleden vidare genom ett nytt projekt kallat ”Sydostleden växlar upp” Grundförhoppningen är att hela leden skall kunna öppnas under våren 2016.

SmålandsPosten - 09 okt 14 kl. 11:42

Sydostleden "skumpig och hoppig"

En mer attraktiv Sydostled genom Växjö. Det föreslår Carin Högstedt (V) i en motion till kommunfullmäktige. Meningen är att den 27 mil långa Sydostleden från Växjö till Simrishamn ska bli en av Sveriges bästa turistcykelleder med hög standard och i klass med etablerade cykelleder ute i Europa.

SmålandsPosten - 22 sep 14 kl. 07:06

Dags att asfaltera Sydostleden

Jag läste med glädje insändaren den 25 augusti angående Sydostleden. Jag håller fullständigt med personen som skrivit den. En cykelled som tyvärr Växjö kommun inte vill asfaltera till skillnad från många av de andra kommunerna som också är involverade i denna cykelled.

Kristianstadsbladet - 17 sep 15 kl. 03:00

Sydostleden rullar vidare

Det rullar på för Sydostleden, den cykelled som ska binda ihop nordöstra Skåne med Växjö. Nu är det även klart hur cykelvägen mellan Bäckaskog och Gualöv ska gå..

Sydöstran - 25 mar 16 kl. 13:23

Nu byggs den sista länken på Sydostleden

På fredag 1 april är det byggstart för sträckan på Sydostleden från Gualöv till Bäckaskog. Sträckan har kallats "den sista felande länken"..

Kristianstadsbladet - 22 apr 16 kl. 03:00

Sydostleden knyts samman

Sträckan har kallats den sista felande länken i Sydostleden. Nu har byggnationen av cykelvägen mellan Gualöv och Bäckaskog dragit igång. Sträckningen går längs järnvägen..

Blekinge Läns tidning - 27 maj 16 kl. 18:16

Sydostleden invigs med kanonsalut.

Precis klockan elva på lördag den 18 juni kommer Sydostleden att invigas i alla de nio kommuner som ingår i cykelleden. I Olofström händer det på Ebbamåla bruk..

Sydöstran - 06 jun 16 kl. 16:45

27 mil långa Sydostleden invigs

Om tre veckor invigs den 27 mil långa Sydostleden. Invigningen sker samtidigt klockan 11.00 i alla nio kommuner där cykelleden går.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Skogsägare tvingas vänta på utlovad ersättning

Fem färska domar och ett kraftigt budgethugg av riksdagen i anslaget för skydd av skog. Det gör att 25 skogsägare får vänta på omkring 30 miljoner i utlovad ersättning från Skogsstyrelsen. Men fler kan beröras på sikt.

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Dagens ros

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Postnumret där 191 blekingar får dela på en miljon

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Nytt köttbeslag vid Öresundsbron

Gränspolisen har återigen stoppat införsel av kött via Öresundsbron - den här gången har 439 kilo nötkött belagts med försäljningsförbud eftersom salmonellaintyg saknades. Köttet fanns i samma skåpbil som stoppades i januari med 970 kilo oförpackat kebabkött utan salmonellaintyg, rapporterar Sydsvenskan.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Dagens ris

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Film om katolsk pedofilskandal får visas

Den franska filmen "Grâce à dieu", som skildrar en pedofilskandal i franska Lyon, får visas på biografer i Frankrike, rapporterar SVT Kultur. Filmen bygger på verkliga händelser, och i den beskylls den katolske prästen Bernard Peyrat för övergrepp mot över 80 pojkar.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Stor motorvägsorder i USA till Skanska

Skanska har fått i uppdrag att bredda motorvägen State Route 60 i Riverside, Kalifornien, USA, skriver byggkoncernen i ett pressmeddelande. Enligt Skanska är ordern värd cirka 860 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i Skanskas orderingång under första kvartalet 2019.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Bistånd: Här är kommunen som är mest generös med panten

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Kronofogden: Allt fler blekingar får skuldsanering

Antalet blekingar som får skuldsanering ökar. Förra året blev 233 beviljade jämfört med 191 året innan..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Vartannat minibussdäck klarar inte våta vägar

Sommardäck till minibussar och skåpbilar är gjorda för att klara högre last och slitage än vanliga personbilsdäck. Men det innebär också att de kan bli en dödsfälla på våta vägar visar ett test som gjorts av tidningen Råd & Rön.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.