Blekinge Läns tidning > Nyheter

Sunday, 23 September, 20:44

Liknande nyheter

Taggar: Sydostledenblir , internationell, cykelrutt
Kristianstadsbladet - 04 sep 14 kl. 08:00

Sydostleden till Bäckaskog byggs nästa år

Foto: Tommy Svensson
Nästa år kommer sträckningen av Sydostleden förbi Gualöv mot Bäckaskog att byggas. I sin helhet ska leden vara klar 2016, men då med undantag av en bit i sydost.
I september 2011 startade projektet med Sydostleden och målet är en cykelled från Simrishamn i söder till Växjö i norr.

SmålandsPosten - 18 okt 14 kl. 09:07

Tingsryd hänger med när Sydostleden växlar upp

Tingsryds kommun föreslås lägga drygt 46 000 kronor på projektet Sydostleden växlar upp. Det hela är en förlängning av projektet att skapa cykelleden Sydostleden som går mellan Växjö och Simrishamn genom Tingsryd. Arbetet med att skapa Sydostleden har pågått sedan 2011 och är förutom den rena investeringsbiten också ett projekt kring kommunikation, varumärkes- och produktutveckling.

SmålandsPosten - 22 okt 14 kl. 13:35

Sydostleden får mer pengar

Regionstyrelsen har beslutet att skjuta till ytterligare cirka 520 000 kronor till projektet Sydostleden. Pengarna kommer enligt ett pressmeddelande öka möjligheten att bygga klart hela den tänkta cykelleden mellan Simrishamn och Växjö. Enligt pressmeddelandet går arbetet med att bygga klart cykelleden vidare genom ett nytt projekt kallat ”Sydostleden växlar upp” Grundförhoppningen är att hela leden skall kunna öppnas under våren 2016.

SmålandsPosten - 09 okt 14 kl. 11:42

Sydostleden "skumpig och hoppig"

En mer attraktiv Sydostled genom Växjö. Det föreslår Carin Högstedt (V) i en motion till kommunfullmäktige. Meningen är att den 27 mil långa Sydostleden från Växjö till Simrishamn ska bli en av Sveriges bästa turistcykelleder med hög standard och i klass med etablerade cykelleder ute i Europa.

SmålandsPosten - 22 sep 14 kl. 07:06

Dags att asfaltera Sydostleden

Jag läste med glädje insändaren den 25 augusti angående Sydostleden. Jag håller fullständigt med personen som skrivit den. En cykelled som tyvärr Växjö kommun inte vill asfaltera till skillnad från många av de andra kommunerna som också är involverade i denna cykelled.

Kristianstadsbladet - 17 sep 15 kl. 03:00

Sydostleden rullar vidare

Det rullar på för Sydostleden, den cykelled som ska binda ihop nordöstra Skåne med Växjö. Nu är det även klart hur cykelvägen mellan Bäckaskog och Gualöv ska gå..

Sydöstran - 25 mar 16 kl. 13:23

Nu byggs den sista länken på Sydostleden

På fredag 1 april är det byggstart för sträckan på Sydostleden från Gualöv till Bäckaskog. Sträckan har kallats "den sista felande länken"..

Kristianstadsbladet - 22 apr 16 kl. 03:00

Sydostleden knyts samman

Sträckan har kallats den sista felande länken i Sydostleden. Nu har byggnationen av cykelvägen mellan Gualöv och Bäckaskog dragit igång. Sträckningen går längs järnvägen..

Blekinge Läns tidning - 27 maj 16 kl. 18:16

Sydostleden invigs med kanonsalut.

Precis klockan elva på lördag den 18 juni kommer Sydostleden att invigas i alla de nio kommuner som ingår i cykelleden. I Olofström händer det på Ebbamåla bruk..

Sydöstran - 06 jun 16 kl. 16:45

27 mil långa Sydostleden invigs

Om tre veckor invigs den 27 mil långa Sydostleden. Invigningen sker samtidigt klockan 11.00 i alla nio kommuner där cykelleden går.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Klimatförändringar fara för elen

Klimatförändringarna ökar risken för översvämningar vilket kan leda till att elanläggningar hamnar under vatten och bli strömförande. Nu kommer Elsäkerhetsverket med en rad tips om hur du skyddar dig bäst. - Många av våra elektriska anläggningar är inte anpassade för att stå under vatten.

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Karlstad kommun varnar för virusmejl

Ett aggressivt datavirus sprids via Karlstad kommuns e-postsystem. Kommunen går nu ut och uppmanar de som får mejlet att inte klicka på några länkar. Mejlet ser ut att komma från kommunanställda.

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Ny storförlust för guldtippade Storvreta

Premiärförlusten mot Dalen med 6-10 var ingen tillfällighet. I säsongens andra match kom den andra raka storförlusten för Storvreta som föll med 3-9 mot Pixbo på bortaplan.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Fyra släppta efter skjutning i Bagarmossen

Fyra män som har suttit anhållna efter en skjutning i Bagarmossen under natten mot torsdagen har släppts på fri fot, uppger åklagaren Daniel Jonsson för TT. Han anser att brottet kan utredas trots att männen inte sitter frihetsberövade.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Highlights: Se Mjällbys målshow mot Husqvarna

Målkalas och ytterligare ett steg närmare superettan. Se målen i Mjällbys femetta mot Husqvarna..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Enström hyllades - sedan vann Modo

Årets värvning i hockeyallsvenskan, Modos Tobias Enström, hyllades med ett tifo inför lagets hemmapremiär under söndagen. Innan pucken släpptes var det också en tröjceremoni då återvändaren från NHL ska låna Per Svartvadets pensionerade tröja nummer 39 under säsongen.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Forsberg målade för Leipzig

Frankfurt ledde efter första halvlek hemma mot Leipzig. När kvitteringen till 1-1 kom i den andra halvleken, på en straff efter en handssituation, så var det en svensk fot som stod för den. Emil Forsberg lurade ner målvakten och rullade kallt in sin straff till 1-1.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Highlights: Se höjdpunkterna från FKK–Grebbestad

En poäng som kanske borde ha varit tre. Se matchens höjdpunkter..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

OIBK föll tungt i seriepremiären

Seriepremiären är över och förlusten var ett faktum, 11–3. – Jag kan tycka att det är lite väl höga siffror, säger Andrej Jovic, tränare i Olofström IBK. .

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Kritik mot EU:s Egypten-förslag

EU vill samarbeta med Egypten för att få en lösning i migrationskrisen. Men Egypten-kännare ser förslaget som en bricka i ett politiskt spel, både för EU-ledarna och för Egypten. - Det här är extremt dåligt för flyktingar i Egypten, säger Hussein Baoumi vid Amnesty International.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.