Blekinge Läns tidning > Nyheter

Monday, 16 July, 08:27

Blekinge Läns tidning - 24 jun 18 kl. 20:00

Sydostleden blir internationell cykelruttDen är 27 mil lång och sträcker sig från skogarna i Olofström genom tre regioner och nio kommuner. Nu ska cykelrutten Sydostleden marknadsföras internationellt..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Olofström, Sydostleden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sydostledenblir , internationell, cykelrutt
Kristianstadsbladet - 04 sep 14 kl. 08:00

Sydostleden till Bäckaskog byggs nästa år

Foto: Tommy Svensson
Nästa år kommer sträckningen av Sydostleden förbi Gualöv mot Bäckaskog att byggas. I sin helhet ska leden vara klar 2016, men då med undantag av en bit i sydost.
I september 2011 startade projektet med Sydostleden och målet är en cykelled från Simrishamn i söder till Växjö i norr.

SmålandsPosten - 18 okt 14 kl. 09:07

Tingsryd hänger med när Sydostleden växlar upp

Tingsryds kommun föreslås lägga drygt 46 000 kronor på projektet Sydostleden växlar upp. Det hela är en förlängning av projektet att skapa cykelleden Sydostleden som går mellan Växjö och Simrishamn genom Tingsryd. Arbetet med att skapa Sydostleden har pågått sedan 2011 och är förutom den rena investeringsbiten också ett projekt kring kommunikation, varumärkes- och produktutveckling.

SmålandsPosten - 22 okt 14 kl. 13:35

Sydostleden får mer pengar

Regionstyrelsen har beslutet att skjuta till ytterligare cirka 520 000 kronor till projektet Sydostleden. Pengarna kommer enligt ett pressmeddelande öka möjligheten att bygga klart hela den tänkta cykelleden mellan Simrishamn och Växjö. Enligt pressmeddelandet går arbetet med att bygga klart cykelleden vidare genom ett nytt projekt kallat ”Sydostleden växlar upp” Grundförhoppningen är att hela leden skall kunna öppnas under våren 2016.

SmålandsPosten - 09 okt 14 kl. 11:42

Sydostleden "skumpig och hoppig"

En mer attraktiv Sydostled genom Växjö. Det föreslår Carin Högstedt (V) i en motion till kommunfullmäktige. Meningen är att den 27 mil långa Sydostleden från Växjö till Simrishamn ska bli en av Sveriges bästa turistcykelleder med hög standard och i klass med etablerade cykelleder ute i Europa.

SmålandsPosten - 22 sep 14 kl. 07:06

Dags att asfaltera Sydostleden

Jag läste med glädje insändaren den 25 augusti angående Sydostleden. Jag håller fullständigt med personen som skrivit den. En cykelled som tyvärr Växjö kommun inte vill asfaltera till skillnad från många av de andra kommunerna som också är involverade i denna cykelled.

Kristianstadsbladet - 17 sep 15 kl. 03:00

Sydostleden rullar vidare

Det rullar på för Sydostleden, den cykelled som ska binda ihop nordöstra Skåne med Växjö. Nu är det även klart hur cykelvägen mellan Bäckaskog och Gualöv ska gå..

Sydöstran - 25 mar 16 kl. 13:23

Nu byggs den sista länken på Sydostleden

På fredag 1 april är det byggstart för sträckan på Sydostleden från Gualöv till Bäckaskog. Sträckan har kallats "den sista felande länken"..

Kristianstadsbladet - 22 apr 16 kl. 03:00

Sydostleden knyts samman

Sträckan har kallats den sista felande länken i Sydostleden. Nu har byggnationen av cykelvägen mellan Gualöv och Bäckaskog dragit igång. Sträckningen går längs järnvägen..

Blekinge Läns tidning - 27 maj 16 kl. 18:16

Sydostleden invigs med kanonsalut.

Precis klockan elva på lördag den 18 juni kommer Sydostleden att invigas i alla de nio kommuner som ingår i cykelleden. I Olofström händer det på Ebbamåla bruk..

Sydöstran - 06 jun 16 kl. 16:45

27 mil långa Sydostleden invigs

Om tre veckor invigs den 27 mil långa Sydostleden. Invigningen sker samtidigt klockan 11.00 i alla nio kommuner där cykelleden går.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Krönikörer: "VM-finalen hade allt"

VM-finalen bjöd på sex mål, VAR-granskning, självmål och planinvasion. En match som hade allt, vilket också visar sig när krönikörerna sammanfattar finalen. Frankrike vann igår VM-finalen mot Kroatien med 4-2.

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Kinas tillväxt bromsar in

Hotet om handelskrig med USA påverkade Kinas BNP-siffror för det andra kvartalet i år, då den ekonomiska tillväxten saktade ner.(TT).

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Kraftigt lyft för ZTE-aktien

Aktien i den kinesiska telekomtillverkaren ZTE rusar uppåt med 16 procent på Hongkongbörsen sedan Trumpregeringen slopat ett förbud för amerikanska underleverantörer att göra affärer med bolaget. Analytiker varnar dock för att det återstår mycket för att få fart på ZTE:s verksamhet igen.(TT).

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Höjda priser på bensin och diesel

Ledande bensinbolag höjer priset på bensin med 15 öre per liter. Efter höjningen är riktpriset för en liter 95-oktanig bensin på bemannade stationer 15:96 kronor. Priset på diesel höjs med 20 öre till 15:81 kronor per liter.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Italien låter båtmigranter gå i land

Italien kommer att låta de 450 migranter som befinner sig ombord på två fartyg i Medelhavet att gå i land på Sicilien, rapporterar BBC. Landets regering har tidigare vägrat låta fartygen lägga till i hamn och har uppmanat övriga EU-länder att ta emot migranterna, som kommit med båt från Libyen.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Trafik: Fler blir av med körkortet

Fler svenskar förlorar sitt körkort. De flesta därför att de kör för fort. – Tittar man historiskt är det här ett ganska normalt antal återkallelser, säger Kalle Molnar, Transportstyrelsen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Toppar och dalar för Rosenqvist i final

Finalhelgen i formel E-mästerskapet blev som säsongen i stort för racingföraren Felix Rosenqvist - med både toppar och dalar. Och till slut blev det en sjätteplats i mästerskapet. "Jag är nöjd med min insats", säger han.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Hög men minskad framtidstro hos handlare

Handlarna, med undantag för e-handlarna, tror på en något sämre utveckling av handeln under de närmsta månaderna. Men efter ökande framtidstro i mätningarna sedan i mars är Svenska Handels framtidsindikator för juli högre än för samma månad förra året.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Anders Thornberg vet vad han vill att det ska stå på gravstenen

Polis, Säpochef, nu rikspolischef. Anders Thornberg är van att granskas i sin yrkesroll. Därför blir hans sommarprogram oväntat personligt och intressant..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Årets skörd är den lägsta på över 25 år

Förra året blev spannmålsskörden 6,5 miljoner ton. I år ser den ut att bli endast 4,2 miljoner ton - och därmed den lägsta skörden sedan 1992, enligt Lantmännens prognos. Hektarskördarna är drygt 30 procent lägre än femårssnittet på 6,2 miljoner ton.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.