DI > Ekonomi

Monday, 10 December, 21:49

Liknande nyheter

Taggar: Döttför , lockpriser, bomarknaden
Nyhetskanalen - 03 feb 11 kl. 20:40

Lockpriser retar bostadsköpare

Lockpriser på bomarknaden retar svenskarna och enligt Dagens Nyheter så fördubblades antalet anmälningar om misstänkta fall av lockpriser i fjol..

Affärsvärlden - 02 aug 11 kl. 08:48

Mäklarna som ska stoppa lockpriser

Affärsvärlden har hela listan över de mäklare som stödjer de nya bestämmelserna för att motverka lockpriser på bomarknaden..

Cornucopia - 30 dec 15 kl. 11:20

Lockpriser på storstädernas bostadsmarknader

Tittar man på Boolis data över de sk acceptpriserna, så blir det tydligt att det handlar om lockpriser i Stockholm och Göteborg. Även om avsluten numera även är högre än utropspriserna i Malmö, så har åtminstone vår södra storstads mäklare hållit ut längst.
Som man ser nedan skiljer sig avsluten rejält ifrån begärt pris, eller acceptpriser som de har kallats.

DN - 03 feb 11 kl. 10:01

Lockpriser upprör köpare

Allt fler bostadsköpare klagar över lockpriser. Under förra året kom 53 anmälningar in till Fastighetsmäklarnämnden, vilket är en fördubbling mot 2009. Nu har också de första mäklarna varnats för att ha använt lockpriser..

VA - 14 feb 11 kl. 09:30

Nej till lockpriser

14 februari För att få bukt med lockpriser på bostadsmarknaden ska mäklare i Stockholm pröva ett nytt system med jämförelsepriser. I april ska mäklare i Stockholm testa jämförelsepriser, efter en uppgörelse mellan ledande mäklarföretag. Och Mäklarsamfundet hoppas kunna göra likadant på flera ställen.

DI - 06 apr 11 kl. 10:24

Fyra mäklare varnas för lockpriser

Fyra fastighetsmäklare varnas av Fastighetsnämndens disciplinnämnd för att ha använt sig av lockpriser, skriver tv4.se. Det är de första fallen i en specialgranskning av lockpriser som nämnden nu genomför..

SR - 29 jun 11 kl. 06:14

Inget stopp för lockpriser i nya lagen

Det blir inte någon reglering mot lockpriser i den nya fastighetsmäklarlag som träder i kraft på fredag, trots att en utredning har föreslagit det. Lockpriser blir allt vanligare och fler mäklare varnas för att ha brutit mot god mäklarsed..

Helsingborgs Dagblad - 26 jun 15 kl. 08:57

Flera anmäler mäklare för lockpriser

Anmälningarna mot fastighetsmäklare som misstänks använda sig av lockpriser i bostadsannonserna ökar.Hittills i år 33 stycken mäklare anmälts till Fastighetsmäklarinspektionen, det är lika många som under hela förra året, skriver Göteborgs-Posten.Tendensen har på senare tid varit att lockpriserna åter igen ökar i bostadsannonserna.

Sydsvenskan - 26 jun 15 kl. 08:57

Flera anmäler mäklare för lockpriser

Anmälningarna mot fastighetsmäklare som misstänks använda sig av lockpriser i bostadsannonserna ökar.Hittills i år 33 stycken mäklare anmälts till Fastighetsmäklarinspektionen, det är lika många som under hela förra året, skriver Göteborgs-Posten.Tendensen har på senare tid varit att lockpriserna åter igen ökar i bostadsannonserna.

DN - 16 jul 15 kl. 00:10

Kritiken växer mot misstänkta lockpriser på bostäder


Flera mäklare anklagas för att sätta lockpriser, men det är nästan omöjligt att bevisa ett eventuellt fusk. Under första halvåret har bara en mäklare varnats. – Just nu följer vi utvecklingen och ser om det kan bli aktuellt att granska lockpriser under nästa år, säger Eva Westberg, chef för Fastighetsmäklarinspektionen..

SvD - 16 okt 15 kl. 17:53

Rekordår för anmälningar av lockpriser

Svenskar blir allt mer frustrerade hur mäklare använder sig lockpriser vid bostadsköp. Ny statistik visar både att årets anmälningar av lockpriser har nått rekordnivåer samtidigt som pristrycket fortsätter på bostadsmarknaden..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Sverige halkar efter: Här är världens bästa land på ekonomi

Di utser världens bästa länder som kombinerar ett näringslivsvänligt klimat med låg korruption. Nya Zeeland, Danmark och Singapore är bäst i alla test. Sverige mår bra, men tillståndet försämras.

DI - 30 minuter sedan

Oljepriset rekylerade ner efter fredagens uppgångar

Oljepriserna sjönk tillbaka rejält på måndagen efter den fredagsuppgång som kom i samband med att oljekartellen Opec och vissa andra producentländer beslutade om produktionsminskningar på 1,2 miljoner fat per dag..

DI - 30 minuter sedan

SHB: Räkna med högre boräntor närmaste året

Handelsbanken räknar med att boräntorna börjar röra sig långsamt uppåt under loppet av det närmaste året. Det framgår av bankens senaste Boränteindikator..

DI - 1 timme sedan

Macron lovar höjda minimilöner

Frankrikes president Emmanuel Macron lovar höja minimilönerna med 100 euro i månaden (motsvarande drygt 1.000 kronor). Beskedet kommer i ett direktsänt tv-tal.

DI - 1 timme sedan

Över 10.000 får gå när Hans Vestberg sparar

Den amerikanska mobiloperatören Verizon Communications uppgav på måndagen att omkring 10.400 anställda kommer att lämna fram till mitten av 2019. Det är en del av företagets program där anställda erbjudits ett frivilligt avgångspaket..

DI - 1 timme sedan

EQT har ökat till 15 procent av aktierna i Karo Pharma

EQT VIII, som har lagt bud på specialistläkemedelsbolaget Karo Pharma, hade ökat innehavet till 15 procent av Karo Pharmas aktiekapital per den 5 december..

DI - 2 timmar sedan

Stor lista: Svenskarna som tar hem mest av EU-miljarderna

Ranchägare, adelsfamiljer och jordbrukare i Norrland toppar listan när de årliga mångmiljardutbetalningarna i jordbrukarstöd från EU nu betalas ut.  Men lönsamhetskollaps och konkurshot efter sommarens torka gör att feststämningen uteblir visar Di:s kartläggning, och nu kommer nya nödrop..

DI - 2 timmar sedan

Dags för tuffare utsläppsregler

EU:s system med utsläppsrätter för koldioxid är ett av de viktigaste för att minska industrins klimatpåverkan. Det nuvarande handelssystemet drabbar LKAB:s konkurrenskraft eftersom systemet i praktiken subventionerar höga utsläpp av koldioxid, skriver LKAB:s vd Jan Moström..

DI - 2 timmar sedan

Gör inte juridik av telekom

LEDARE. Donald Trump fattade knappast det direkta beslutet att begära Huaweis finanschef utlämnad från Kanada..

DI - 2 timmar sedan

EQT:s bud på Stendörren får myndighetsgodkännande

Stendörrens budgivare EQT har nu fått de myndighetsgodkännande som krävs för att kunna fullfölja budet på fastighetsbolaget. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.