DI > Ekonomi

Friday, 20 July, 06:54

DI - 24 jun 18 kl. 20:01

Dött för lockpriser på bomarknadenSkillnaden mellan utgångspris och slutpris på bostäder har minskat drastiskt sedan i höstas. Oro kring utvecklingen har bromsat in den snabbt snurrande budgivningskarusellen..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Döttför , lockpriser, bomarknaden
Nyhetskanalen - 03 feb 11 kl. 20:40

Lockpriser retar bostadsköpare

Lockpriser på bomarknaden retar svenskarna och enligt Dagens Nyheter så fördubblades antalet anmälningar om misstänkta fall av lockpriser i fjol..

Affärsvärlden - 02 aug 11 kl. 08:48

Mäklarna som ska stoppa lockpriser

Affärsvärlden har hela listan över de mäklare som stödjer de nya bestämmelserna för att motverka lockpriser på bomarknaden..

Cornucopia - 30 dec 15 kl. 11:20

Lockpriser på storstädernas bostadsmarknader

Tittar man på Boolis data över de sk acceptpriserna, så blir det tydligt att det handlar om lockpriser i Stockholm och Göteborg. Även om avsluten numera även är högre än utropspriserna i Malmö, så har åtminstone vår södra storstads mäklare hållit ut längst.
Som man ser nedan skiljer sig avsluten rejält ifrån begärt pris, eller acceptpriser som de har kallats.

DN - 03 feb 11 kl. 10:01

Lockpriser upprör köpare

Allt fler bostadsköpare klagar över lockpriser. Under förra året kom 53 anmälningar in till Fastighetsmäklarnämnden, vilket är en fördubbling mot 2009. Nu har också de första mäklarna varnats för att ha använt lockpriser..

VA - 14 feb 11 kl. 09:30

Nej till lockpriser

14 februari För att få bukt med lockpriser på bostadsmarknaden ska mäklare i Stockholm pröva ett nytt system med jämförelsepriser. I april ska mäklare i Stockholm testa jämförelsepriser, efter en uppgörelse mellan ledande mäklarföretag. Och Mäklarsamfundet hoppas kunna göra likadant på flera ställen.

DI - 06 apr 11 kl. 10:24

Fyra mäklare varnas för lockpriser

Fyra fastighetsmäklare varnas av Fastighetsnämndens disciplinnämnd för att ha använt sig av lockpriser, skriver tv4.se. Det är de första fallen i en specialgranskning av lockpriser som nämnden nu genomför..

SR - 29 jun 11 kl. 06:14

Inget stopp för lockpriser i nya lagen

Det blir inte någon reglering mot lockpriser i den nya fastighetsmäklarlag som träder i kraft på fredag, trots att en utredning har föreslagit det. Lockpriser blir allt vanligare och fler mäklare varnas för att ha brutit mot god mäklarsed..

Helsingborgs Dagblad - 26 jun 15 kl. 08:57

Flera anmäler mäklare för lockpriser

Anmälningarna mot fastighetsmäklare som misstänks använda sig av lockpriser i bostadsannonserna ökar.Hittills i år 33 stycken mäklare anmälts till Fastighetsmäklarinspektionen, det är lika många som under hela förra året, skriver Göteborgs-Posten.Tendensen har på senare tid varit att lockpriserna åter igen ökar i bostadsannonserna.

Sydsvenskan - 26 jun 15 kl. 08:57

Flera anmäler mäklare för lockpriser

Anmälningarna mot fastighetsmäklare som misstänks använda sig av lockpriser i bostadsannonserna ökar.Hittills i år 33 stycken mäklare anmälts till Fastighetsmäklarinspektionen, det är lika många som under hela förra året, skriver Göteborgs-Posten.Tendensen har på senare tid varit att lockpriserna åter igen ökar i bostadsannonserna.

DN - 16 jul 15 kl. 00:10

Kritiken växer mot misstänkta lockpriser på bostäder


Flera mäklare anklagas för att sätta lockpriser, men det är nästan omöjligt att bevisa ett eventuellt fusk. Under första halvåret har bara en mäklare varnats. – Just nu följer vi utvecklingen och ser om det kan bli aktuellt att granska lockpriser under nästa år, säger Eva Westberg, chef för Fastighetsmäklarinspektionen..

SvD - 16 okt 15 kl. 17:53

Rekordår för anmälningar av lockpriser

Svenskar blir allt mer frustrerade hur mäklare använder sig lockpriser vid bostadsköp. Ny statistik visar både att årets anmälningar av lockpriser har nått rekordnivåer samtidigt som pristrycket fortsätter på bostadsmarknaden..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

SHB höjer Gränges efter rapportfallet

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Gränges till köp från öka..

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Trumps Fed-kritik sänker dollarn

USA-räntorna handlas på något lägre nivåer och dollarn är svagare mot såväl euro som yen på fredagen. Yuanen tappar ytterligare och Asienbörserna är ned. .

DI - 15 minuter sedan

Whatsapp förändras efter lynchningar

Facebook-ägda Whatsapp aviserar flera förändringar i sina kommunikationstjänster på företagets största marknad Indien, sedan myndigheter hotat med juridiska åtgärder mot it-företaget..

DI - 15 minuter sedan

Bioinvent nådde säkerhetsmål i studie

Bioinvents partner, belgiska Thrombogenics, har på torsdagen redovisat så kallade topline-resultat från dag 150 i en fas 1/2-studie med syfte att utvärdera säkerhet och effekt avseende preperatet THR-137 för behandling av diabetiskt makulaödem..

DI - 1 timme sedan

Spararnas miss: Tokköpte i tillväxtfonden före raset

Raset på Ho Chi Minh-börsen har fått den hajpade tillväxtfonden Tundra Vietnam att falla tungt. Det är en smäll mot investerarna, som tryckte in som mest pengar i fonden före toppnoteringen i april..

DI - 1 timme sedan

Kärn-KPI stiger i Japan

Kärn-KPI (KPI exklusive färska livsmedel) för hela Japan steg 0,8 procent i juni jämfört med samma månad året före..

DI - 1 timme sedan

Donald Trump bjuder in Putin

Donald Trump har bjudit in Vladimir Putin till Washington i höst, uppgav Vita huset på torsdagen. Detta trots en omfattande kritik efter de båda presidenternas möte i Helsingfors på måndagen.  Det rapporterar Reuters..

DI - 1 timme sedan

Asienbörser: Spretigt i öst

Börser i Asien går spretigt efter frågetecken kring Donald Trumps räntekommentarer..

DI - 1 timme sedan

Olof Lundh: Världens värdefullaste klubbar – men inte tack vare framgången

Med tanke på att söndagens VM-final i fotboll i Moskva samlade runt en miljard tittare och att Europas fotbollsligor är en miljardindustri är det lätt att tro att fotbollsklubbarna skulle dominera en lista över de värdefullaste lagen i världen. .

DI - 1 timme sedan

Detta händer fredag 20 juli

Fredagens viktigaste händelser..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.