DI > Ekonomi

Wednesday, 26 September, 11:26

Liknande nyheter

Taggar: Döttför , lockpriser, bomarknaden
Nyhetskanalen - 03 feb 11 kl. 20:40

Lockpriser retar bostadsköpare

Lockpriser på bomarknaden retar svenskarna och enligt Dagens Nyheter så fördubblades antalet anmälningar om misstänkta fall av lockpriser i fjol..

Affärsvärlden - 02 aug 11 kl. 08:48

Mäklarna som ska stoppa lockpriser

Affärsvärlden har hela listan över de mäklare som stödjer de nya bestämmelserna för att motverka lockpriser på bomarknaden..

Cornucopia - 30 dec 15 kl. 11:20

Lockpriser på storstädernas bostadsmarknader

Tittar man på Boolis data över de sk acceptpriserna, så blir det tydligt att det handlar om lockpriser i Stockholm och Göteborg. Även om avsluten numera även är högre än utropspriserna i Malmö, så har åtminstone vår södra storstads mäklare hållit ut längst.
Som man ser nedan skiljer sig avsluten rejält ifrån begärt pris, eller acceptpriser som de har kallats.

DN - 03 feb 11 kl. 10:01

Lockpriser upprör köpare

Allt fler bostadsköpare klagar över lockpriser. Under förra året kom 53 anmälningar in till Fastighetsmäklarnämnden, vilket är en fördubbling mot 2009. Nu har också de första mäklarna varnats för att ha använt lockpriser..

VA - 14 feb 11 kl. 09:30

Nej till lockpriser

14 februari För att få bukt med lockpriser på bostadsmarknaden ska mäklare i Stockholm pröva ett nytt system med jämförelsepriser. I april ska mäklare i Stockholm testa jämförelsepriser, efter en uppgörelse mellan ledande mäklarföretag. Och Mäklarsamfundet hoppas kunna göra likadant på flera ställen.

DI - 06 apr 11 kl. 10:24

Fyra mäklare varnas för lockpriser

Fyra fastighetsmäklare varnas av Fastighetsnämndens disciplinnämnd för att ha använt sig av lockpriser, skriver tv4.se. Det är de första fallen i en specialgranskning av lockpriser som nämnden nu genomför..

SR - 29 jun 11 kl. 06:14

Inget stopp för lockpriser i nya lagen

Det blir inte någon reglering mot lockpriser i den nya fastighetsmäklarlag som träder i kraft på fredag, trots att en utredning har föreslagit det. Lockpriser blir allt vanligare och fler mäklare varnas för att ha brutit mot god mäklarsed..

Helsingborgs Dagblad - 26 jun 15 kl. 08:57

Flera anmäler mäklare för lockpriser

Anmälningarna mot fastighetsmäklare som misstänks använda sig av lockpriser i bostadsannonserna ökar.Hittills i år 33 stycken mäklare anmälts till Fastighetsmäklarinspektionen, det är lika många som under hela förra året, skriver Göteborgs-Posten.Tendensen har på senare tid varit att lockpriserna åter igen ökar i bostadsannonserna.

Sydsvenskan - 26 jun 15 kl. 08:57

Flera anmäler mäklare för lockpriser

Anmälningarna mot fastighetsmäklare som misstänks använda sig av lockpriser i bostadsannonserna ökar.Hittills i år 33 stycken mäklare anmälts till Fastighetsmäklarinspektionen, det är lika många som under hela förra året, skriver Göteborgs-Posten.Tendensen har på senare tid varit att lockpriserna åter igen ökar i bostadsannonserna.

DN - 16 jul 15 kl. 00:10

Kritiken växer mot misstänkta lockpriser på bostäder


Flera mäklare anklagas för att sätta lockpriser, men det är nästan omöjligt att bevisa ett eventuellt fusk. Under första halvåret har bara en mäklare varnats. – Just nu följer vi utvecklingen och ser om det kan bli aktuellt att granska lockpriser under nästa år, säger Eva Westberg, chef för Fastighetsmäklarinspektionen..

SvD - 16 okt 15 kl. 17:53

Rekordår för anmälningar av lockpriser

Svenskar blir allt mer frustrerade hur mäklare använder sig lockpriser vid bostadsköp. Ny statistik visar både att årets anmälningar av lockpriser har nått rekordnivåer samtidigt som pristrycket fortsätter på bostadsmarknaden..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Hårt pressad Macron står inför tuff uppgift

Den franske presidenten Emmanuel Macron, som skakas av allt lägre popularitetssiffror, har en svår uppgift framför sig.  Landets underskott ska hållas i schack samtidigt som han vill minska på skattetrycket..

DI - 15 minuter sedan

Frankrike: "Mjuk brexit vore slutet för Europa"

Enligt Frankrikes finansminister Bruno Le Maire skulle en mjuk brexit à la Theresa Mays Chequers-plan innebära slutet för Europa..

DI - 30 minuter sedan

Kineser uppmanar till bojkott av svenska varor efter satirbråket

Det diplomatiska bråket mellan Kina och Sverige har lett till uppmaningar om bojkott av kinesiska företag. På sociala medier pekas bland annat ikea, H&M och Elecrolux ut – men också kinesiskägda Volvo..

DI - 30 minuter sedan

Finanstoppen överklagar skattesmäll efter Panamaläckan

Finansmannen Kjell Nilsson fortsätter att kämpa mot Skatteverket i efterdyningarn av Panamaläckan. Nu överklagar han än en gång Skatteverkets beslut..

DI - 30 minuter sedan

Pensionsmyndigheten: 35-åringar får jobba till 70

Dagens 35-åringar bör sikta på att arbeta till 70, i alla fall om pensionen ska bli runt 70–80 procent av slutlönen. Pensionsmyndigheten har på regeringens uppdrag beräknat den så kallade riktåldern som innebär att pensionsåldern anpassas efter att vi väntas leva allt längre..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Getingen sticker nedåt

Stockholmsbörsen inledde onsdagens handel med en mindre uppgång, men vände snart ned till nivåer under nollstrecket..

DI - 1 timme sedan

Globala risker ökar – men tynger inte prognosen

De flesta ekonomier fortsätter utvecklas väl men utvecklingen är splittrad. I Europa och Asien saktar tillväxten ned medan den växlar upp ytterligare i Nordamerika. Samtidigt har riskerna för den globala ekonomin ökat.

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Små rörelser i väntan på Fed

Europeiska räntor pekar svagt nedåt i onsdagens förmiddagshandel samtidigt som euron har tappat lite mot dollarn. USA-räntorna sjunker också inför kvällens räntebesked från Federal Reserve, som väntas bli ytterligare en höjning..

DI - 1 timme sedan

Daimlers vd slutar – svensk tar över

Fordonstillverkaren Daimlers vd Dieter Zetsche kommer att sluta på posten under 2019. Han blir i stället styrelsemedlem med sikte på att ta över som ordförande år 2021. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Tomra flaggar för massanställning

Norska Tomra, som tillverkar automater för återvinning av dryckesförpackningar, ska rekrytera 1.000-2.000 anställda globalt under en femårsperiod.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.