DI > Ekonomi

Sunday, 24 March, 10:38

DI - 24 jun 18 kl. 20:01

Dött för lockpriser på bomarknadenSkillnaden mellan utgångspris och slutpris på bostäder har minskat drastiskt sedan i höstas. Oro kring utvecklingen har bromsat in den snabbt snurrande budgivningskarusellen..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Döttför , lockpriser, bomarknaden
Nyhetskanalen - 03 feb 11 kl. 20:40

Lockpriser retar bostadsköpare

Lockpriser på bomarknaden retar svenskarna och enligt Dagens Nyheter så fördubblades antalet anmälningar om misstänkta fall av lockpriser i fjol..

Affärsvärlden - 02 aug 11 kl. 08:48

Mäklarna som ska stoppa lockpriser

Affärsvärlden har hela listan över de mäklare som stödjer de nya bestämmelserna för att motverka lockpriser på bomarknaden..

Cornucopia - 30 dec 15 kl. 11:20

Lockpriser på storstädernas bostadsmarknader

Tittar man på Boolis data över de sk acceptpriserna, så blir det tydligt att det handlar om lockpriser i Stockholm och Göteborg. Även om avsluten numera även är högre än utropspriserna i Malmö, så har åtminstone vår södra storstads mäklare hållit ut längst.
Som man ser nedan skiljer sig avsluten rejält ifrån begärt pris, eller acceptpriser som de har kallats.

DN - 03 feb 11 kl. 10:01

Lockpriser upprör köpare

Allt fler bostadsköpare klagar över lockpriser. Under förra året kom 53 anmälningar in till Fastighetsmäklarnämnden, vilket är en fördubbling mot 2009. Nu har också de första mäklarna varnats för att ha använt lockpriser..

VA - 14 feb 11 kl. 09:30

Nej till lockpriser

14 februari För att få bukt med lockpriser på bostadsmarknaden ska mäklare i Stockholm pröva ett nytt system med jämförelsepriser. I april ska mäklare i Stockholm testa jämförelsepriser, efter en uppgörelse mellan ledande mäklarföretag. Och Mäklarsamfundet hoppas kunna göra likadant på flera ställen.

DI - 06 apr 11 kl. 10:24

Fyra mäklare varnas för lockpriser

Fyra fastighetsmäklare varnas av Fastighetsnämndens disciplinnämnd för att ha använt sig av lockpriser, skriver tv4.se. Det är de första fallen i en specialgranskning av lockpriser som nämnden nu genomför..

SR - 29 jun 11 kl. 06:14

Inget stopp för lockpriser i nya lagen

Det blir inte någon reglering mot lockpriser i den nya fastighetsmäklarlag som träder i kraft på fredag, trots att en utredning har föreslagit det. Lockpriser blir allt vanligare och fler mäklare varnas för att ha brutit mot god mäklarsed..

Helsingborgs Dagblad - 26 jun 15 kl. 08:57

Flera anmäler mäklare för lockpriser

Anmälningarna mot fastighetsmäklare som misstänks använda sig av lockpriser i bostadsannonserna ökar.Hittills i år 33 stycken mäklare anmälts till Fastighetsmäklarinspektionen, det är lika många som under hela förra året, skriver Göteborgs-Posten.Tendensen har på senare tid varit att lockpriserna åter igen ökar i bostadsannonserna.

Sydsvenskan - 26 jun 15 kl. 08:57

Flera anmäler mäklare för lockpriser

Anmälningarna mot fastighetsmäklare som misstänks använda sig av lockpriser i bostadsannonserna ökar.Hittills i år 33 stycken mäklare anmälts till Fastighetsmäklarinspektionen, det är lika många som under hela förra året, skriver Göteborgs-Posten.Tendensen har på senare tid varit att lockpriserna åter igen ökar i bostadsannonserna.

DN - 16 jul 15 kl. 00:10

Kritiken växer mot misstänkta lockpriser på bostäder


Flera mäklare anklagas för att sätta lockpriser, men det är nästan omöjligt att bevisa ett eventuellt fusk. Under första halvåret har bara en mäklare varnats. – Just nu följer vi utvecklingen och ser om det kan bli aktuellt att granska lockpriser under nästa år, säger Eva Westberg, chef för Fastighetsmäklarinspektionen..

SvD - 16 okt 15 kl. 17:53

Rekordår för anmälningar av lockpriser

Svenskar blir allt mer frustrerade hur mäklare använder sig lockpriser vid bostadsköp. Ny statistik visar både att årets anmälningar av lockpriser har nått rekordnivåer samtidigt som pristrycket fortsätter på bostadsmarknaden..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Ministrarna redo att hugga Theresa May i ryggen

Premiärminister Theresa May hotas av revolt i sin egen regering. Flera av ministrar vill få bort henne så snart som möjligt, rapporterar brittiska medier. .

DI - 1 timme sedan

Metros ägare hotar stämma Kinnevik på 300 Mkr

Metros vd och ägare, Christen Ager-Hanssen, hotar att stämma investmentbolaget Kinnevik på 300 miljoner kronor. Det skriver Expressen..

DI - 2 timmar sedan

Chefstips: Så lämnar du dåliga besked till personalen

Ingen chef kommer undan tuffa samtal, där medarbetare ska avskedas eller få veta att de underpresterar. Här är retorikexperternas tips på hur du levererar besvärliga besked som ett ledarproffs. .

DI - 2 timmar sedan

Motorer i gång på kryssningsfartyg i sjönöd

Hundratals passagerare är kvar på kryssningsfartyget som råkade i sjönöd vid Norges kust. ”Tre helikoptrar går i skytteltrafik”, säger Per Fjeld vid räddningscentralen HRS. Fartyget var nära att gå på grund, men tar sig nu långsamt framåt för egen maskin..

DI - 2 timmar sedan

S vill tillåta CSN-lån för yrkeskörkort

Det är sedan ett drygt halvår tillbaka möjligt att få CSN-lån för att ta körkort för personbil. På Socialdemokraternas kongress som pågår i Örebro i helgen, föreslås nu att möjligheterna breddas till att inkludera yrkeskörkort som lastbils- och busskörkort, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

DI - 2 timmar sedan

Estnisk valsegrare nobbas för populister

Reformpartiet – som fick allra störst väljarstöd i valet i Estland – sätter segerropet i halsen. Regerande Centerpartiet nobbar en bred koalition och för i stället informella samtal med högerpopulistiska, nationalkonservativa Ekre..

DI - 12 timmar sedan

Många köp går åt skogen – här är tipsen för att lyckas

Många företagsköp går tyvärr åt pipan. Men den som gör alla rätt kan skörda stora värden i framtiden. Här är hemligheterna för lyckas med ett förvärv..

DI - 12 timmar sedan

Han ratade 50 företag – sen hittade han guldklimpen

MÖRRUM. Med förvärvet av Contura Steel blev entreprenörsdrömmen diskbänksrealism.  Efter alla år inom olika storbolag står nu diskbänkstillverkningen i Blekinge – liksom ägaren Patrik Jarlhage – för första gången på egna ben..

DI - 13 timmar sedan

6.000 poliser och militärer gjorde lördagen ”lugn” i Paris

Lördagens protester i Frankrike blev betydligt lugnare än helgen innan, sedan den polisiära närvaron utökats och fått militärt understöd..

DI - 14 timmar sedan

Skatteexperter: Stålbad väntar privat vård

Den infekterade momsstriden inom vårdsektorn fortsätter. Frågan är så komplicerad att inte ens Skatteverket verkar på det klara med tillämpningen:  ”Vi kan inte ha en situation där handläggare gör olika bedömningar”, säger skatterådgivaren Cecilia Smedfors. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.