DI > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 08:18

DI - 24 jun 18 kl. 17:43

Ny kraftig elprishöjning från VattenfallEfter flera kraftiga prishöjningar för elnätet höjer Vattenfall åter igen priserna. Nu är det påslag på rörligt elpris som fördubblas och en 12-procentig höjning av årsavgifter som drabbar kunderna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Vattenfall

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny kraftig, elprishöjningfrån , Vattenfall
SmålandsPosten - 15 feb 14 kl. 08:55

Kraftig taxehöjning för trygghetslarm

Kommunstyrelsen föreslår en kraftig höjning av avgifterna för trygghetslarm.
– Vissa säger att de inte längre har råd att ha trygghetslarmet kvar, säger Sven Sandin i PRO. I Lessebo kommun finns i?

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Kraftig höjning av distriktsrekord

Åke Svensson, som tävlar för Karlskogaklubben Fjädern, slog till med en kraftig höjning av distriktsrekordet på sin första tävling utomhus..

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 16 kl. 09:26

Villaägarna surar över elprishöjning

Vattenfall höjer elnätspriserna igen, med 900 kronor per år för en villakund. – Trovärdigheten är låg när monopolister säger att de gör det här för kundernas skull, säger Villaägarnas samhällspolitiske chef Jakob Eliasson. Vattenfall höjer elnätsavgifte.

GöteborgsPosten - 28 okt 16 kl. 10:09

Villaägarna surar över elprishöjning

Vattenfall höjer elnätspriserna igen, med 900 kronor per år för en villakund..

UNT - 28 okt 16 kl. 10:09

Villaägarna surar över elprishöjning

Vattenfall höjer elnätspriserna igen, med 900 kronor per år för en villakund..

SVT - 28 okt 16 kl. 10:18

Villaägarna surar över elprishöjning

Vattenfall höjer elnätspriserna igen, med 900 kronor per år för en villakund. –Trovärdigheten är låg när monopolister säger att de gör det här för kundernas skull, säger Villaägarnas samhällspolitiske chef Jakob Eliasson..

NSD - 28 okt 16 kl. 10:09

Villaägarna surar över elprishöjning

Vattenfall höjer elnätspriserna igen, med 900 kronor per år för en villakund..

DI - 28 okt 16 kl. 12:57

Villaägarna surar över elprishöjning

Vattenfall höjer elnätspriserna igen, med 900 kronor per år för en villakund. "Trovärdigheten är låg när monopolister säger att de gör det här för kundernas skull", säger Villaägarnas samhällspolitiske chef Jakob Eliasson..

Skånskan - 27 sep 16 kl. 07:29

Kraftig höjning av elavgifter

I mars förra året blev det möjligt för de företag som äger elnäten att höja avgifterna.
En möjlighet som utnyttjats rapporterar SVT Nyheter som granskat de tre stora företagen, Ellevio (tidigare Fortums elnät), Vattenfall och EON. Ellevio ligger i topp med höjningar på runt 18 procent under perioden första januari 2015 tills nu medan Vattenfall redovisar höjningar på 16 procent.

DN - 09 jan 19 kl. 10:25

Generaldirektör ville fördröja information om elprishöjning till efter valet

Offentliggörandet av en större prishöjning i stamnätet förhalades av Svenska kraftnäts generaldirektör Ulla Sandborgh, enligt uppgifter till DN. Mejlkonversationer visar att Sandborgh beordrat sin personal att inte gå ut med uppgifterna förrän efter riksdagsvalet i september.  – Regeringen har haft som valfråga att elnätspriserna ska sjunka och man ville inte irritera departementet, säger en källa med god insyn..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Följ tisdagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45. I dag får programledaren Anna Ekelund besök av techinvesteraren och den tidigare finansministern Anders Borg.

DI - 10 minuter sedan

Danska hörselbolaget William Demant når inte vinstförväntningarna

Danska hörhjälpsbolaget William Demant redovisar ett resultat före skatt på 2.368 miljoner kronor för helåret 2018 (2.227).

DI - 5 minuter sedan

Nederman höjer utdelningen efter bättre resultat

Verkstadsbolaget Nederman redovisar ett resultat efter skatt på 89,7 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 (73,2). Resultatet per aktie uppgick till 2:56 kronor (2:09)..

DI - 15 minuter sedan

Scandbook ökar vinsten

Scandbook, som handlas på First North och som trycker och tillverkar böcker, redovisar ett resultat efter skatt på 6,2 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 (1,2). Resultatet per aktie uppgick till 1:27 kronor (0:18)..

DI - 15 minuter sedan

Rejält resultatlyft för Paradox – oförändrad utdelning

Spelutvecklaren Paradox Interactive redovisade ett rörelseresultat på 146,8 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2018 vilket var en ökning på 69 procent jämfört med samma period 2017. Analytikerna hade i snitt väntat sig ett rörelseresultat på 113 Mkr enligt Bloombergs sammanställning av tre analytikers prognoser. .

DI - 15 minuter sedan

Avmattning i Finlands inflation i januari

Finlands konsumentpriser sjönk 0,4 procent i januari jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad föregående år steg priserna 1,1 procent..

DI - 30 minuter sedan

Bättre resultat och högre omsättning för Garo

Elinstallationsbolaget Garo redovisar en omsättning på 268,4 miljoner kronor för det fjärde kvartalet, upp 13 procent på årsbasis. Rörelseresultatet ökade med 21 procent till 37,5 Mkr..

DI - 30 minuter sedan

Skanska tar order värd 860 miljoner – ska bredda motorväg i USA

Skanska har fått i uppdrag att bredda motorvägen State Route 60 i Kalifornien. Kontraktet är värt 96 miljoner dollar, cirka 860 miljoner kronor.  Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 45 minuter sedan

Resultatlyft för Scandic Hotels – höjer utdelningen

Hotellbolaget Scandic Hotels redovisade ett justerat ebitda-resultat på 487 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2018 vilket kan jämföras med 336 Mkr samma period året före. Styrelsen föreslår en utdelning på 3,5 kronor per aktie vilket var en höjning från 3,4 kronor året före. .

DI - 1 timme sedan

Lägre omsättning och resultat för Poolia – sänker utdelningen

Bemanningsbolaget Poolias resultat sänktes av kostnader för fusionen med Uniflex och omsättningen minskade i takt med marknaden. Styrelsen föreslår nu en sänkt utdelning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.