DI > Ekonomi

Tuesday, 25 September, 23:36

DI - 24 jun 18 kl. 15:59

Analytikern: "SD:s syn på EU är en belastning"Sverigedemokraternas krav på att lämna EU kan försvaga mycket av det förtroende som byggts upp för partiet inom näringslivet. Det tror opinionsanalytikern Markus Uvell, som anser att SD kraftigt underskattat sprängkraften i EU-frågan..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU, Markus Uvell, SD

Dela artikeln

91 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytikern, SD:s, synpå EU är en , belastning
VA - 07 sep 11 kl. 11:14

Oeniga om räntebanan

7 september Det framgår av kommentarer från analytiker till Nyhetsbyrån Direkt. Danske Bank-analytikern Michael Grahn tycker att Riksbanken gjort smärre, "rätt beskedliga" förändringar av sin makroprognos. "Jag tycker det luktar lång väg att de känner sig osäkra om vart omvärldsproblematiken och den svagare konjunkturbilden leder.

Affärsvärlden - 22 jun 11 kl. 14:35

Carnegie: Tvåsiffrigt fall att vänta

Affärsvärlden bad Carnegie-analytikern Niklas Ekman ge sin syn på dagens H&M-rapport. Här är hans analys av läget i klädjätten..

Kristianstadsbladet - 06 jul 11 kl. 02:30

"Ingen har makt att göra detta ogjort"

Foto: Johanna Wallin
Sorgen efter att ha förlorat ett barn är ofattbar.
För 30 år sedan var det långt ifrån självklart att föräldrarna skulle vara med vid omhändertagandet av ett barn som dött i samband med förlossningen. Barnet togs från föräldrarna och det var sjukhusets personal och präst som såg till att barnet fick lämna jorde­livet på ett värdigt sätt.

VA - 13 sep 11 kl. 14:34

Därför svajar Elekta

13 september Att Elektas aktiekurs åkt berg och dalbana på tisdagen sedan rapporten klockan 13.00 är sannolikt beroende av den höga grad av osäkerhet som rådde inför rapporten. Å ena sidan landade utfallet sämre än förväntningarna, vilket pressade aktiekursen omedelbart.

Nyheter 24 - 14 okt 11 kl. 08:05

"Sverigebilden opåverkad trots rasistkritik"


Den världskände människorättsaktivisten Jesse Jackson är den senaste i raden att öppet fördöma studenternas rasism efter den så kallade "slavauktionen" på ett universitet tidigare i år. Sverige ska vara ett av de mest öppna och toleranta länderna. Så har bilden från omvärlden tidigare sett ut.

E24 - 03 jul 15 kl. 18:04

Svarta, svårtolkade budskap inför val

På grekisk tv rullar domedagsliknande reklamfilmer för såväl ja- som nejsidan. De båda kampanjerna har drastiskt olika syn på konsekvenserna av ett ja eller nej vid folkomröstningen om de internationella långivarnas bud. – Det är ett stort problem.

DN - 10 dec 16 kl. 22:00

Varning för räntefonder inför nästa år

Undvik räntefonder och välj billiga globalfonder i stället. Så ser råden från fondexperter ut inför nästa år. – Under 2017 har vi en mer positiv syn på aktiefonder än på räntefonder, säger analytikern Johanna Gustafsson..

PrivataAffärer - 18 sep 18 kl. 13:44

Uppåt för Billerud Korsnäs

Höjningen genomförs efter bolagets webbsända kapitalmarknadsevent som genomfördes på måndagen och där nyhetsflödet inte bara var positivt. ”Visserligen utgjorde investeringsprognosen en besvikelse, samtidigt som guidningen för driftsättningen 2019 [av den nya kartongmaskinen vid Gruvön] var så negativ som vi hade räknat med, men vi tror att marknaden redan är villig att se bortom det”, skriver SEB i en analysuppdatering. Billerud Korsnäs meddelade på måndagen att den nya kartongmaskinen (KM7) nu beräknas kosta i storleksordningen 7,6 miljarder kr, en höjning från den tidigare bedömningen om cirka 7 miljarder och klart över den ursprungliga prognosen om 5,7 miljarder kr.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Kryptoveteranen efter kraschen: "Jättebra läge att investera"

Kurskollaps, kritik från myndigheter och miljarder förlorade i hackerattacker. Det har stormat rejält kring kryptovalutorna, men de mest inbitna fantasterna vägrar ge upp.  "Vi är mitt i en kryptovinter, det är fjärde gången jag upplever en.

DI - 30 minuter sedan

Efter storstöten – så skyddar du dina kryptovalutor

Miljardbelopp har gått förlorat i stötar mot kryptobörser. Nu tipsar svenska bitcoin-experter om hur man skyddar sig mot cyber-tjuvar..

DI - 1 timme sedan

Volvo Cars nya kombi med terrängstuk

Volvo Cars har fått ett tuffare syskon i sin mellanstora kombifamilj. V60 Cross Country med fyrhjulsdrift och högre sittposition väntas sälja bra i Sverige. .

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Spretig handel i skuggan av FN-toppmöte

New York-börsen bjöd på små rörelser med S&P 500 ner 0,1 procent samtidigt som Nasdaqs kompositindex höll sig över nollan. Energisektorn fick stöd av ett stabilt oljepris trots fortsatta krav från USA om att Opec ska öka utbudet på olja..

DI - 1 timme sedan

Företagare vill stoppa inflytande från SD

Kompromissa inte med de värden som vårt öppna samhälle bygger på – så lyder flera näringslivsprofilers uppmaning om att inte öppna för samarbete med Sverigedemokraterna..

DI - 2 timmar sedan

Ortomas ordförande tankar aktier

Gunnar Németh, styrelseordförande i Ortoma, vars aktie handlas på Aktietorget, har den 20 september köpt 7.000 aktier i bolaget till knappt 88 kronor per aktie. .

DI - 2 timmar sedan

Löfven ute och alliansen i upplösning – något helt nytt väntar

Efter att Stefan Löfven fälldes på tisdagen står Sverige inför en ny politisk verklighet. Alltmer pekar på att även alliansen är under upplösning, och att man från politiskt håll kommer tvingas tänka helt nytt för att landet ska få en fungerande regering..

DI - 2 timmar sedan

Styrelseledamot säljer aktier i Organoclick

Organoclicks styrelseledamot Armando Cordova har, via sitt bolag Armando Cordova Invest, minskat sitt innehav med 250.000 aktier till drygt 5 kronor per aktie, en försäljning värd cirka 1,3 miljoner kronor. .

DI - 3 timmar sedan

Oncopeptides–chef tar hem vinst – säljer fler aktier

Eva Nordström, chef över klinisk utveckling samt vice vd i bioteknikbolaget Oncopeptides, sålde på tisdagen ytterligare 5.000 aktier i bolaget till drygt 160 kronor per aktie och inbringade således runt 0,8 miljoner kronor.  Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

DI - 3 timmar sedan

Undvik borättssmällen – det här måste du ha koll på

Inför en obligatorisk ekonomideklaration för bostadsrättsföreningar med fokus på skulder och kostnader. Konsumentskyddet måste skärpas, anser Swedbanks privatekonom Arturo Arques som tagit fram en modell med ett tiotal kontrolluppgifter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.