DI > Ekonomi

Thursday, 13 December, 17:42

DI - 24 jun 18 kl. 15:59

Analytikern: "SD:s syn på EU är en belastning"Sverigedemokraternas krav på att lämna EU kan försvaga mycket av det förtroende som byggts upp för partiet inom näringslivet. Det tror opinionsanalytikern Markus Uvell, som anser att SD kraftigt underskattat sprängkraften i EU-frågan..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU, Markus Uvell, SD

Dela artikeln

91 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytikern, SD:s, synpå EU är en , belastning
VA - 07 sep 11 kl. 11:14

Oeniga om räntebanan

7 september Det framgår av kommentarer från analytiker till Nyhetsbyrån Direkt. Danske Bank-analytikern Michael Grahn tycker att Riksbanken gjort smärre, "rätt beskedliga" förändringar av sin makroprognos. "Jag tycker det luktar lång väg att de känner sig osäkra om vart omvärldsproblematiken och den svagare konjunkturbilden leder.

Affärsvärlden - 22 jun 11 kl. 14:35

Carnegie: Tvåsiffrigt fall att vänta

Affärsvärlden bad Carnegie-analytikern Niklas Ekman ge sin syn på dagens H&M-rapport. Här är hans analys av läget i klädjätten..

Kristianstadsbladet - 06 jul 11 kl. 02:30

"Ingen har makt att göra detta ogjort"

Foto: Johanna Wallin
Sorgen efter att ha förlorat ett barn är ofattbar.
För 30 år sedan var det långt ifrån självklart att föräldrarna skulle vara med vid omhändertagandet av ett barn som dött i samband med förlossningen. Barnet togs från föräldrarna och det var sjukhusets personal och präst som såg till att barnet fick lämna jorde­livet på ett värdigt sätt.

VA - 13 sep 11 kl. 14:34

Därför svajar Elekta

13 september Att Elektas aktiekurs åkt berg och dalbana på tisdagen sedan rapporten klockan 13.00 är sannolikt beroende av den höga grad av osäkerhet som rådde inför rapporten. Å ena sidan landade utfallet sämre än förväntningarna, vilket pressade aktiekursen omedelbart.

Nyheter 24 - 14 okt 11 kl. 08:05

"Sverigebilden opåverkad trots rasistkritik"


Den världskände människorättsaktivisten Jesse Jackson är den senaste i raden att öppet fördöma studenternas rasism efter den så kallade "slavauktionen" på ett universitet tidigare i år. Sverige ska vara ett av de mest öppna och toleranta länderna. Så har bilden från omvärlden tidigare sett ut.

E24 - 03 jul 15 kl. 18:04

Svarta, svårtolkade budskap inför val

På grekisk tv rullar domedagsliknande reklamfilmer för såväl ja- som nejsidan. De båda kampanjerna har drastiskt olika syn på konsekvenserna av ett ja eller nej vid folkomröstningen om de internationella långivarnas bud. – Det är ett stort problem.

DN - 10 dec 16 kl. 22:00

Varning för räntefonder inför nästa år

Undvik räntefonder och välj billiga globalfonder i stället. Så ser råden från fondexperter ut inför nästa år. – Under 2017 har vi en mer positiv syn på aktiefonder än på räntefonder, säger analytikern Johanna Gustafsson..

PrivataAffärer - 18 sep 18 kl. 13:44

Uppåt för Billerud Korsnäs

Höjningen genomförs efter bolagets webbsända kapitalmarknadsevent som genomfördes på måndagen och där nyhetsflödet inte bara var positivt. ”Visserligen utgjorde investeringsprognosen en besvikelse, samtidigt som guidningen för driftsättningen 2019 [av den nya kartongmaskinen vid Gruvön] var så negativ som vi hade räknat med, men vi tror att marknaden redan är villig att se bortom det”, skriver SEB i en analysuppdatering. Billerud Korsnäs meddelade på måndagen att den nya kartongmaskinen (KM7) nu beräknas kosta i storleksordningen 7,6 miljarder kr, en höjning från den tidigare bedömningen om cirka 7 miljarder och klart över den ursprungliga prognosen om 5,7 miljarder kr.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

SEB fortsatt köpvärd – trots ökade kostnader

Aktiekursen efter att SEB presenterade sin affärsplan för kommande tre åren. Besvikelse över ökade kostnader och borttaget resultatmål pressar. Dock ökar förändringstakten.

DI - 15 minuter sedan

Ingen brexitomröstning i parlamentet före jul

Den brittiska premiärministern Theresa Mays talesperson säger att en omröstning i det brittiska parlamentet om ett ja eller ett nej till förslaget om utträdesavtal med EU inte kommer att ske före jul..

DI - 30 minuter sedan

Di TV: Följ börsens stängning direkt i Closing Bell

Programledare Jon Åsberg guidar dig igenom börsdagen i Closing Bell. Swedbanks aktiechef Fredrik Warg medverkar, liksom Di:s analytiker Mats Lundstedt..

DI - 45 minuter sedan

THQ-spel klart, lansering tidigareläggs

Stortiteln Metro Exodus, där THQ-ägda Deep Silver står som spelförläggare, kommer att lanseras den 15 februari 2019, en vecka före tidigare kommunicerat datum..

DI - 45 minuter sedan

Handelsbanken: Bopriserna kommer stå stilla framöver

Bostadspriserna väntas utvecklas sidledes framöver, där en stark arbetsmarknads- och inkomstutveckling balanserar upp ökat utbud och högre räntor. .

DI - 45 minuter sedan

Omfamna oron – snart jublar börsen igen

Om mindre än fyra månader lämnar Storbritannien EU. Men inte ens nu vet någon hur det kommer att bli. Det finns en utbredd oro som påverkar marknaderna.

DI - 45 minuter sedan

Oljepriserna har rekylerat upp under eftermiddagen

Oljepriserna har rekylerat upp efter lunch på torsdagen, stärkta av tecken på att oljelagren vid den viktiga leveranshubben Cushing i Oklahoma börjar falla tillbaka..

DI - 1 timme sedan

General Electric rusar på positiva USA-börser

New York-börserna rörde sig försiktigt uppåt i den inledande handeln på torsdagen medan investerare håller ett vakande öga på utvecklingen mellan USA och Kina. .

DI - 1 timme sedan

Euron försvagades något efter duvaktiga uttalande från Draghi

Norska kronan stärktes initialt på torsdagen efter räntebesked från Norges Bank men tappade efter hand denna förstärkning. Euron försvagades en aning efter duvaktiga uttalanden från ECB-chefen Mario Draghi samtidigt som Europaräntorna vände nedåt. .

DI - 1 timme sedan

43-åring i Allra-härvan åtalas – gömde en miljon på hustruns konto

En 43-åring som fick del av ett penningbelopp på 60 miljoner från Allra-härvan har åtalats för skattebrott. Mannen ska ha gömt undan en miljon på sin dåvarande hustrus konto, rapporterar Expressen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.