DI > Ekonomi

Thursday, 19 July, 17:39

DI - 24 jun 18 kl. 15:59

Analytikern: "SD:s syn på EU är en belastning"Sverigedemokraternas krav på att lämna EU kan försvaga mycket av det förtroende som byggts upp för partiet inom näringslivet. Det tror opinionsanalytikern Markus Uvell, som anser att SD kraftigt underskattat sprängkraften i EU-frågan..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU, Markus Uvell, SD

Dela artikeln

91 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytikern, SD:s, synpå EU är en , belastning
VA - 07 sep 11 kl. 11:14

Oeniga om räntebanan

7 september Det framgår av kommentarer från analytiker till Nyhetsbyrån Direkt. Danske Bank-analytikern Michael Grahn tycker att Riksbanken gjort smärre, "rätt beskedliga" förändringar av sin makroprognos. "Jag tycker det luktar lång väg att de känner sig osäkra om vart omvärldsproblematiken och den svagare konjunkturbilden leder.

Affärsvärlden - 22 jun 11 kl. 14:35

Carnegie: Tvåsiffrigt fall att vänta

Affärsvärlden bad Carnegie-analytikern Niklas Ekman ge sin syn på dagens H&M-rapport. Här är hans analys av läget i klädjätten..

Kristianstadsbladet - 06 jul 11 kl. 02:30

"Ingen har makt att göra detta ogjort"

Foto: Johanna Wallin
Sorgen efter att ha förlorat ett barn är ofattbar.
För 30 år sedan var det långt ifrån självklart att föräldrarna skulle vara med vid omhändertagandet av ett barn som dött i samband med förlossningen. Barnet togs från föräldrarna och det var sjukhusets personal och präst som såg till att barnet fick lämna jorde­livet på ett värdigt sätt.

VA - 13 sep 11 kl. 14:34

Därför svajar Elekta

13 september Att Elektas aktiekurs åkt berg och dalbana på tisdagen sedan rapporten klockan 13.00 är sannolikt beroende av den höga grad av osäkerhet som rådde inför rapporten. Å ena sidan landade utfallet sämre än förväntningarna, vilket pressade aktiekursen omedelbart.

Nyheter 24 - 14 okt 11 kl. 08:05

"Sverigebilden opåverkad trots rasistkritik"


Den världskände människorättsaktivisten Jesse Jackson är den senaste i raden att öppet fördöma studenternas rasism efter den så kallade "slavauktionen" på ett universitet tidigare i år. Sverige ska vara ett av de mest öppna och toleranta länderna. Så har bilden från omvärlden tidigare sett ut.

E24 - 03 jul 15 kl. 18:04

Svarta, svårtolkade budskap inför val

På grekisk tv rullar domedagsliknande reklamfilmer för såväl ja- som nejsidan. De båda kampanjerna har drastiskt olika syn på konsekvenserna av ett ja eller nej vid folkomröstningen om de internationella långivarnas bud. – Det är ett stort problem.

DN - 10 dec 16 kl. 22:00

Varning för räntefonder inför nästa år

Undvik räntefonder och välj billiga globalfonder i stället. Så ser råden från fondexperter ut inför nästa år. – Under 2017 har vi en mer positiv syn på aktiefonder än på räntefonder, säger analytikern Johanna Gustafsson..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Mikael Vilenius: Essity kryssar sig fram i hård motvind

Motvinden från stigande råmaterialpriser blåser allt hårdare i Essity.  Men bolaget lyckades ändå kryssa sig fram till nästan samma resultat som i fjol och med flera positiva signaler är torsdagens kursuppgång sannolikt inte en dagslända. .

DI - 10 minuter sedan

Adonnews utser ny vd

Adonnews har som en följd av det fullföljda förvärvet av Evendo den 11 juli, beslutat att utse Kasper Larsen till ny vd. .

DI - 45 minuter sedan

ABB:s vd: Bra beslut behålla Power Grids

Kraft- och automationsbolaget ABB rapport för det andra kvartalet fick ett varmt mottagande på Stockholmsbörsen och aktien lyfte med 4 procent.  Under torsdagens telefonkonferens sa vd:n Ulrich Speisshofer även att det var ett bra beslut att behålla kraftdivisionen Power Grids inom ABB. .

DI - 1 timme sedan

New York-börser: It-jätten rapportstiger

De ledande amerikanska börserna vände ned på torsdagen då flera rapporterande bolag hamnade i fokus. Dollarn stärktes efter ytterligare ett möte mellan USA:s centralbanksordförande och kongressen. .

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Svagare pund efter rapport

Europaräntorna sjönk något på torsdagen, med tyska räntor 1 punkt ned, och börserna var överlag på minus. USA-räntorna steg initialt men vände ned under eftermiddagen med små nettoförändringar..

DI - 1 timme sedan

Electrolux finanschef har köpt 3.500 B-aktier

Anna Ohlsson-Leijon, ekonomi- och finanschef på Electrolux, har köpt 3.500 B-aktier i vitvarubolaget för 210 kronor styck. Det ger en likvid om drygt 0,7 miljoner kronor i affären som är daterad 19 juli..

DI - 1 timme sedan

USA:s ledande indikatorer steg 0,5 procent i juni

USA:s ledande indikatorer steg 0,5 procent i juni, jämfört med månaden före..

DI - 1 timme sedan

Det brittiska försäkringsbolaget Bought By Many lanseras i Sverige

Det brittiska försäkringsbolaget Bought By Many lanseras i Sverige med hjälp av en finansieringsrunda på 15 miljoner pund, motsvarande 174 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Löfven: Vi gör allt som står i vår makt

Statsminister Stefan Löfven (S) riktar under en presskonferens i Ljusdal ett stort tack till alla aktörer som deltar i släckningsinsatserna. "Det är inget annat än hjälteinsatser", säger han..

DI - 2 timmar sedan

Probis finanschef väljer att sluta

Probi meddelar att Jörn Andreas kommer att lämna sin tjänst som finanschef, preliminärt den 31 december 2018, av personliga skäl. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.