DI > Ekonomi

Monday, 25 March, 23:43

DI - 24 jun 18 kl. 15:59

Analytikern: "SD:s syn på EU är en belastning"Sverigedemokraternas krav på att lämna EU kan försvaga mycket av det förtroende som byggts upp för partiet inom näringslivet. Det tror opinionsanalytikern Markus Uvell, som anser att SD kraftigt underskattat sprängkraften i EU-frågan..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU, Markus Uvell, SD

Dela artikeln

91 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytikern, SD:s, synpå EU är en , belastning
VA - 07 sep 11 kl. 11:14

Oeniga om räntebanan

7 september Det framgår av kommentarer från analytiker till Nyhetsbyrån Direkt. Danske Bank-analytikern Michael Grahn tycker att Riksbanken gjort smärre, "rätt beskedliga" förändringar av sin makroprognos. "Jag tycker det luktar lång väg att de känner sig osäkra om vart omvärldsproblematiken och den svagare konjunkturbilden leder.

Affärsvärlden - 22 jun 11 kl. 14:35

Carnegie: Tvåsiffrigt fall att vänta

Affärsvärlden bad Carnegie-analytikern Niklas Ekman ge sin syn på dagens H&M-rapport. Här är hans analys av läget i klädjätten..

Kristianstadsbladet - 06 jul 11 kl. 02:30

"Ingen har makt att göra detta ogjort"

Foto: Johanna Wallin
Sorgen efter att ha förlorat ett barn är ofattbar.
För 30 år sedan var det långt ifrån självklart att föräldrarna skulle vara med vid omhändertagandet av ett barn som dött i samband med förlossningen. Barnet togs från föräldrarna och det var sjukhusets personal och präst som såg till att barnet fick lämna jorde­livet på ett värdigt sätt.

VA - 13 sep 11 kl. 14:34

Därför svajar Elekta

13 september Att Elektas aktiekurs åkt berg och dalbana på tisdagen sedan rapporten klockan 13.00 är sannolikt beroende av den höga grad av osäkerhet som rådde inför rapporten. Å ena sidan landade utfallet sämre än förväntningarna, vilket pressade aktiekursen omedelbart.

Nyheter 24 - 14 okt 11 kl. 08:05

"Sverigebilden opåverkad trots rasistkritik"


Den världskände människorättsaktivisten Jesse Jackson är den senaste i raden att öppet fördöma studenternas rasism efter den så kallade "slavauktionen" på ett universitet tidigare i år. Sverige ska vara ett av de mest öppna och toleranta länderna. Så har bilden från omvärlden tidigare sett ut.

E24 - 03 jul 15 kl. 18:04

Svarta, svårtolkade budskap inför val

På grekisk tv rullar domedagsliknande reklamfilmer för såväl ja- som nejsidan. De båda kampanjerna har drastiskt olika syn på konsekvenserna av ett ja eller nej vid folkomröstningen om de internationella långivarnas bud. – Det är ett stort problem.

DN - 10 dec 16 kl. 22:00

Varning för räntefonder inför nästa år

Undvik räntefonder och välj billiga globalfonder i stället. Så ser råden från fondexperter ut inför nästa år. – Under 2017 har vi en mer positiv syn på aktiefonder än på räntefonder, säger analytikern Johanna Gustafsson..

PrivataAffärer - 18 sep 18 kl. 13:44

Uppåt för Billerud Korsnäs

Höjningen genomförs efter bolagets webbsända kapitalmarknadsevent som genomfördes på måndagen och där nyhetsflödet inte bara var positivt. ”Visserligen utgjorde investeringsprognosen en besvikelse, samtidigt som guidningen för driftsättningen 2019 [av den nya kartongmaskinen vid Gruvön] var så negativ som vi hade räknat med, men vi tror att marknaden redan är villig att se bortom det”, skriver SEB i en analysuppdatering. Billerud Korsnäs meddelade på måndagen att den nya kartongmaskinen (KM7) nu beräknas kosta i storleksordningen 7,6 miljarder kr, en höjning från den tidigare bedömningen om cirka 7 miljarder och klart över den ursprungliga prognosen om 5,7 miljarder kr.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

De surfar på den tredje vågen virtuell verklighet

Henrik är grafikern, Nils programmeraren och Jaana den strukturerade spelutvecklaren som fick bli vd för Divine Robot. Tillsammans hjälper de företag med ”den tredje vågen” av virtuell verklighet..

DI - 1 timme sedan

Larmet: Ny gräddfil för miljöbovar – ”förstår inte varför man gör detta”

Nya besiktningsregler har gjort att betydligt fler miljöfarliga bilar tillåts köras på de svenska vägarna, enligt en ny rapport.  ”Det är beklagligt, jag förstår inte varför man gör detta”, säger besiktningsbranschens talesperson Tord Fornander..

DI - 2 timmar sedan

Grundaren säljer majoritet i badklädesjätten

Di kan avslöja att grundaren Panos Papadopoulos säljer majoriteten av baddräktsjätten Panos Emporio. ”Anledningen till försäljningen är att jag vill utveckla Panos Emporio ännu mer”, säger Panos Papadopoulos..

DI - 2 timmar sedan

Wall Street stängde runt nollan – investerarna ratade Apples lanseringar

Wall Street handlades svängigt på måndagen, men när börsdagen summerades låg indexen nära nollstrecket. Mycket fokus låg på Apples lanseringsevent men it-jätten lyckades inte övertyga investerarna med sina nya tjänster. .

DI - 3 timmar sedan

Upplagt för storaffär i börsfiaskot

Nordic Capitals brittiska börsflopp är på väg att bli föremål för en svensk uppgörelse, erfar Di. Flera aktörer räknar på ett utköp efter att aktien fallit ihop, där EQT uppges vara en av intressenterna. Samtidigt driver hedgefonden Bodenholm på för en styckning.

DI - 3 timmar sedan

Investorbolaget öppnar för storförvärv

Mölnlycke Health Cares sårvårdsverksamhet vinner mark när stukade konkurrenter som Convatec slickar sina sår.  I fjärde kvartalet presterade Investors onoterade kronjuvel sin högsta organiska tillväxt på tio kvartal och nu öppnar vd Richard Twomey dörren för storförvärv. .

DI - 3 timmar sedan

Fortsatt tyst från Swedbanks storägare

Alecta och AMF har som tredje och femte största ägare Swedbank-topparnas öde i sin händer. Men på måndagen hade de båda pensionsjättarna inte satt ned foten i ansvarsfrågan. .

DI - 3 timmar sedan

Ingen Metro på tisdag – tryckeriet vill ha förskottsbetalning

Anställda på den krisande mediekoncernen Metro har inte fått sin lön för mars. Styrelsen uppges ha fattat beslut om att ansöka om företagsrekonstruktion. Samtidigt kommer besked om att tidningen inte kommer ut på tisdagen..

DI - 3 timmar sedan

Ny motgång för Boeing: Kina i mångmiljardaffär med Airbus

Motgångarna för amerikanska flygtillverkaren Boeing fortsätter. På måndagen tecknade bolagets franska konkurrent Airbus ett mångmiljardkontrakt med Kina som ska köpa 300 flygplan..

DI - 4 timmar sedan

Apple lanserar flera nya tjänster – men aktien backar

Apple har lanserat ett flertal nya tjänster på måndagskvällen under sitt "Showtime"-event på huvudkontoret i Kalifornien, däribland en tidigare utannonserad streamingtjänst.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.