DI > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 16:54

DI - 24 jun 18 kl. 14:00

Rekord för fondsparandet - och svenskarna blir allt smartare sparareDen genomsnittliga avgiften som sparare betalade till fondförvaltare minskade förra året. Men AMF varnar sparare för att vara för nöjda med minskningen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
AMF

Dela artikeln

63 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordför , fondsparandetoch , svenskarnablir allt , smartare, sparare
SR - 13 jan 16 kl. 16:12

Fondsparandet slår nytt rekord

Svenskarna fortsatte under förra året att öka sitt sparande i fonder och den samlade fondförmögenheten slog nytt rekord. Den typ av fond som fick överlägset mest av de nya sparpengarna var blandfonder som investerar både i aktier och räntepapper..

Supermiljöbloggen - 29 sep 15 kl. 13:51

På väg mot rekord: 800 miljoner brukar och flaskor pantade på sex månader

Idag 29 september är det återvinningens dag. Det uppmärksammas av Returpack, som släpper en rapport om hur mycket svenskarna pantat. Svenskarna kan gott kallas "det pantande folket".

Expressen - 12 jun 18 kl. 09:51

Fondsparandet slår alla rekord

Aldrig har svenskarna haft så mycket pengar i fonder som nu, visar färsk statistik från Fondbolagens Förening. Och trots viss oro på börsen är det fortfarande aktiefonder som lockar. – Låga räntor gör att vi har mer kvar i plånboken, säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza Bank.

Dagens PS - 26 jun 18 kl. 14:00

Fondsparandet på all-time-high

2017 innebar ett nytt rekord i svenskarnas fondsparande. För första gången hade mer än 4.000 miljarder kronor investerats i fonder.

Sydsvenskan - 10 aug 17 kl. 06:31

Fondsparandet på historiskt hög nivå

Svenskarna fortsätter att satsa stora belopp i fonder. Fondsparandet hittills i år är det näst högsta som uppmätts. De låga räntorna på vanliga bankkonton tros vara en av orsakerna.

GöteborgsPosten - 10 aug 17 kl. 08:03

Fondsparandet på historiskt hög nivå

Svenskarna fortsätter att satsa stora belopp i fonder. Fondsparandet hittills i år är det näst högsta som uppmätts. De låga räntorna på vanliga bankkonton tros vara en av orsakerna..

Helsingborgs Dagblad - 10 aug 17 kl. 06:31

Fondsparandet på historiskt hög nivå

Svenskarna fortsätter att satsa stora belopp i fonder. Fondsparandet hittills i år är det näst högsta som uppmätts. De låga räntorna på vanliga bankkonton tros vara en av orsakerna.

TA - 10 dec 12 kl. 14:46

Svenskarna nobbar aktiefonder


Minus för aktiefonder men plus för ränteplaceringar. Det totala fondsparandet uppgick i november till netto 1,4 miljarder kronor, enligt statistik från Fondbolagens förening.På tvärs gick aktiefonderna, där svenskarna nettosålde för 4,4 miljarder kronor.

Dagensanalys.se - 28 okt 16 kl. 12:13

Julhandeln på nätet slår rekord i år igen – Black Friday störst

Nya siffror från Adobe visar att julhandeln på nätet ännu en gång är på väg att slå rekord. Enligt rapporten Holiday Shopping Prediction väntas svenskarna julhandla på nätet för mer än 35 miljarder kronor, en ökning med 12 procent jämfört med föregående år. Den amerikanska shoppinghögtiden Black Friday är dagen då vi näthandlar som mest.

Dagensanalys.se - 08 maj 18 kl. 10:04

Dataskydd och AI oroar svenskarna

Majoriteten av svenskarna ser positivt på myndigheternas digitalisering – men bara en av fyra känner sig trygg med hanteringen av personlig data. Samtidigt går åsikterna isär kring ny teknik så som artificiell intelligens (AI). Fler än var tredje är skeptisk till att låta AI ersätta vissa arbetsuppgifter, särskilt inom vård och omsorg.

Dagens PS - 18 jan 18 kl. 08:26

Fondsparandet kan mäta sig med Sveriges BNP

Vid årsskiftet övergick fondsparandet 4.000 miljarder kronor. Det är en milstolpe – summan har fördubblats på tio år och aldrig varit så hög, rapporterar Sveriges Radio, som fått siffrorna från Fondbolagens förening.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

New York-börser: Netflix fortsätter rasa

Amerikanska börser inledde tisdagen i svag riktning nedåt. Under eftermiddagen svensk tid riktas blickarna mot Washington där Federal Reserves ordförande Jerome Powell ska tala inför kongressen om den amerikanska centralbankens hållning gällande penningpolitik. .

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Kronan stärktes mot både euron och dollarn

Tisdagen kretsade främst kring Fed-chefen Jerome Powells anförande inför senatens bankutskott. Amerikanska räntor handlades sidledes under stora delar av dagen medan dollarn stärktes. .

DI - 30 minuter sedan

Google och EU i samtal inför konkurrensbesked – rekordböter väntas

Google kommer att ha en telefonkonferens med EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager på tisdag, inför vad som väntas bli rekordhöga böter på onsdag. Det rapporterar Bloomberg News och hänvisar till personer med insyn i ärendet..

DI - 45 minuter sedan

Federal Reserve fortsätter med räntehöjningar

Federal Reserve kommer att fortsätta höja räntorna gradvist "för tillfället" för att hålla inflationen nära målet.  Det sade Fed-chefen Jerome Powell i ett anförande inför senatens bankutskott på tisdagen. .

DI - 45 minuter sedan

HMS networks köper tyskt bolag för 5 miljoner euro

HMS Networks har förvärvat tyska företaget Beck IPC för en köpeskilling på 5 miljoner euro på skuldfri basis. En tilläggsköpeskilling på 2 miljoner euro kan komma att erläggas år 2020 om Beck når vissa finansiella mål. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Stjärnförvaltaren Max Mitteregger håvar in i kursraketen

Hedgefonden Gladiator har dragit in storkovan i en försäljning av kursraketen, men nu kommer de aktier fonden har kvar i forskningsbolaget att ligga still i portföljen. Det säger förvaltaren Max Mitteregger, som spår att bolaget köps upp inom ett år..

DI - 45 minuter sedan

Oförändrat stämningsläge bland amerikanska husbyggare

Stämningsläget bland amerikanska husbyggare var oförändrat i juli jämfört med månaden före. Det framgår av National Association of Homebuilders, NAHB, och Wells Fargos index över förtroendet bland de amerikanska husbyggnadsföretagen..

DI - 1 timme sedan

PAXMAN erhåller första ordern från Teva i Mexiko om 17 skalpkylningssystem

PAXMAN meddelar att bolaget erhållit en första order från licenspartnern Teva Pharmaceutical Industries Ltd om 17 skalpkylningssystem till Mexiko. Systemen är beställda av totalt fem cancercenter i Mexiko varav tre installerar system i huvudstaden Mexiko City..

DI - 1 timme sedan

Amerikansk industriproduktion steg i maj

USA:s industriproduktion steg 0,6 procent i juni, jämfört med månaden före. Det rapporterar Federal Reserve, enligt Reuters..

DI - 1 timme sedan

Agnetha Jönsson: SEB tillbaka på spåret - aktien känns lite väl billig

Starkare rapport än väntat lyfter kursen för SEB. Högre aktivitet bland stora företagskunder bör leda till uppjustering av vinstprognoserna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.