Sydöstran > Nyheter

Thursday, 19 July, 17:08

Liknande nyheter

Taggar: Dykningarefter , medeltida, borg
UNT - 20 nov 12 kl. 13:24

24UNT: Medeltida borg i Universitetsparken

I Universitetsparken pågår utgrävningar av en medeltida borg. Universitetshuset som haft problem med dålig avrinning ska nu få en ny dagvattenledning och den byggs rakt genom en medeltida borg..

Expressen - 20 sep 13 kl. 07:26

Unik medeltida borg upptäckt i Hökerum

HÖKERUM. En unik, medeltida borg har upptäckts i Hökerum. I går besöktes den nyfunna fornminnesplatsen av experter från länsstyrelsen och Lödöse museum.

Aftonbladet - 21 mar 14 kl. 20:15

Medeltida borg intagen i Syrien

YLE - 11 timmar sedan

Europaparlamentarikern Pirkko Ruohonen-Lerner på Borgå torg: "Jag ställer inte upp i kommunalval"

Solen gassade och temperaturen var uppe i 30 grader när europaparlamentarikern och Borgåbon Pirkko Ruohonen-Lerner träffade väljare på Borgå torg på onsdagen..

Skånskan - 03 maj 17 kl. 21:57

Betongsplatta föreslås i medeltida kulturhus

lund Lundafastigheter som äger Stäket har problem med tegelgolvet under de medeltida källarvalven.
För att komma tillrätta med sättningarna föreslås en drastisk metod. ERWP.

Sydsvenskan - 20 apr 15 kl. 11:36

Medelmåttigt medeltida

Den ”Islamiska statens“ grymhet tycks vara så främmande och fjärran, att dess gärningar ofta jämförs med ”medeltida” händelser. Det gäller i synnerhet för avrättningarna, men därutöver för hela denna krigiska rörelse som tycks bygga sin ideologi på en bokstavstrogen religiös tro. Och det är inte bara vanligt folk som förknippar halshuggningar med ”medeltid”.

YA - 13 jul 14 kl. 14:22

Högtidligt bröllop på medeltida vis

Foto: Hanna F.Ellborg
"Låt kärleken flöda och mjödet rinna". Det är inte var dag man hör en präst uttala de orden under en vigsel.

Barometern - 12 jul 13 kl. 10:00

Dykningar efter försvunnen

Polisen räknar med att kunna inleda dykningar under söndagen efter den man som tros ha omkommit i samband med ett båthaveri mellan Öland och Gotland i går. Mannen ska tillsammans med två andra ha gått ombord på en havererad segelbåt, troligen i ett försök att rädda den från att sjunka. Enligt vittnen fastnade han på båten och följde med den ner i djupet.

Kristianstadsbladet - 19 okt 13 kl. 16:23

Nya dykningar gav inga fynd


Polisen gjorde inga nya fynd vid de dykningar som gjordes i vattnen utanför Saltö söder om Strömstad under lördagen. Det var där kroppsdelar av en styckad 64-årig man hittades i september. Men fortfarande saknas vissa delar.

BT - 19 okt 13 kl. 16:25

Nya dykningar gav inga fynd

Polisen gjorde inga nya fynd vid de dykningar som gjordes i vattnen utanför Saltö söder om Strömstad under lördagen. Det var där kroppsdelar av en styckad 64-årig man hittades i september. Men fortfarande saknas vissa delar.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Åländsk miljonär bjuder in till gratiskonsert

När åländska multimiljonären Anders Wiklöf fyller år slår han på stort. Sedan två år tillbaka firar entreprenören sin födelsedag den 25 juli med att arrangera en födelsedagskonsert - gratis för besökarna.(TT).

Sydöstran - 15 minuter sedan

Polisen räknar med lugnt Östersjö

Med alkoholen kommer bråken och otäckheterna under evenemang som Östersjöfestivalen. Men polisen har satt hårt mot hårt för att minska alkoholen på gatorna, och tycker sig nu se resultat. .

Sydöstran - 15 minuter sedan

Dags för Hanös nationaldag

Kanonsalut, Hanöbakelse, silltävling. Nu på lördag är det åter dags öns stora dag..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Etiopien utser ambassadör hos nyfunna vännen

Närmandet mellan de forna ärkefienderna Etiopien och Eritrea fortsätter att gå undan. Etiopien har utsett en ambassadör till grannlandet - samtidigt som Eritrea rapporteras ha dragit tillbaka sina soldater från gränsen.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Man befaras drunknad i Lindesberg

En man befaras ha drunknat i Lindesberg under torsdagseftermiddagen. Larmet inkom till polisen vid 15. 25.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Kustbevakningen hjälper till vid bränder

Kustbevakningen, med huvudkontor i Karlskrona, meddelar att de kommer att hjälpa till vid kartläggningen av de många bränder som härjar runt om i landet..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Misshandlades av familjen – med stolsben

En ung man med en funktionsnedsättning uppger att han misshandlats med tillhyggen av tre övriga medlemmar i familjen. Dessa tre greps tidigare under veckan, och riskerar nu också häktning, för grov misshandel..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Åklagare överklagar i Swishrånet

Åklagaren har överklagat och vill ha längre straff för de dömda rånarna. .

Sydöstran - 1 timme sedan

Kalabalik med clown på Dragsö

I tisdags blev det kalabalik på Dragsö camping. Då dök nämligen 74-årige clownen Max upp. Han städade, jonglerade, tappade byxorna samt fick pisk i rumpan..

Sydöstran - 1 timme sedan

Nicaragua på randen till inbördeskrig

Stängda universitet, polisvåld, krypskyttar och brist på mat. Läget i Nicaragua blir allt mer akut när protesterna mot presidenten växer och regeringen och dess lierade slår tillbaka. På några månader har det upptrappade våldet krävt nära 300 dödsoffer.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.